Раждане вкъщи 14

• 21 658
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз нямам навик да давам съвети на други хора. Но ти ако имаш давай - какво би посъветвала Ивонска?

Започна да се изсулваш леко и с ирония, м?! Не знам каква е целта, но не се издигаш в очите на четящите... Не можа да ни убедиш колко правилен и балансиран е пътя към целта "домашно раждане"

# 136
  • До хладилника, който обичам
Бу, статията е озаглавена "Естествено раждане или упойка." Подвеждащо е, че ще има информация и за двете.

Бубка
, да, съвсем сериозно го мисля това. А за общественото влияние на сайта не споря, марак Бу да се опитва да го омаловажи. Но ето как се продава на рекламодателите:
http://www.neg.bg/bg/brands/bg-mamma

Бу, сега на първа страница има реклама на Магнерич, който е описан като напълно безвреден, без рецепта и няма никаква информация за странични ефекти, противопоказания и т.н. Това ли е многостранната информация? На какви законови норми трябва да отговарят рекламите в БГ, защото тук при мен например трябва при всяка реклама да споменат и риска, страничните ефекти и т.н. (дори и много скорострелно по ТВ например).

Бу, ако мислиш, че някъде липсва информация, както ми каза и ти на мен, можеш да я напишеш/преведеш и изпратиш.
Atti, не знам защо смяташ, че аз съм по някакъв начин отговорна за липсата на информация в Родилница, че да я пиша.  Rolling Eyes Аз не участвам в Родилница. Мога обаче да направя разлика между "има" и "няма". Там, където участвам активно и съм преценила, че "няма" по темите, които ме засягат, се старая да "заима".

Откога рекламата е равнозначна на съдържание, верую, основна мисия и цел на сайт или на каквото и да е? Да ти кажа, когато спориш с обосновани и смислени аргументи, е по-добре.
Рекламата е реклама. Нищо повече. Това е линк, който води към сайт на производител/дистрибутор. Сезирай когото трябва, щом смяташ, че този производител/дистрибутор рекламира с подвеждаща реклама.

Като говорим за обществено влияние - ти приемаш, например, че бг-мамма има обществено влияние и следователно социална отговорност, но блог-сайтът на Родилница не? Ще ме прощаваш, но двойният аршин не е правилен, нито служи в подкрепа на кауза. Щом има обединени хора около идея и тези хора излизат с изявления и правят кампании, има и социална отговорност, така мисля аз.

# 137
  • София
Атти, а вярваш ли, че Цвети е направила правилен избор? Вярваш ли, че родилниците са постъпили правилно, когато е споделила за лекарските предупреждения?

Atti Е от "Родилница"!

Ау, и не е забелязала, че Цвети има противопоказания за неасистиран експеримент?  Shocked Удобно...

# 138
Аз нямам навик да давам съвети на други хора. Но ти ако имаш давай - какво би посъветвала Ивонска?

Започна да се изсулваш леко и с ирония, м?! Не знам каква е целта, но не се издигаш в очите на четящите... Не можа да ни убедиш колко правилен и балансиран е пътя към целта "домашно раждане"

Моята цел не е домашното раждане. Както писах и по-нагоре всеки, който иска да помогне по някакъв начин трябва да се съсредоточи на раждането в болница, защото повечето жени така ще раждат и ще продължат да раждат. Но тук не виждам желание за действия, а само за празни приказки, заяждане и какво беше още Флип?

Ти също си от Родилница, Ивонска, защо не писа за рисковете? (Всъщност това е вярно за половината тема тук, но както и да е)

# 139
  • София
От линка на Ива.Д.

Това е пропуснала да го цитира.

Не, не! Rookie цитира коментар на мета-анализа на Wax JR et al. от юли 2010 г.:

Iva_D го подменя с друг линк за холандското изследване на de Jonge A et al.:

и подчертава, че е "The largest study of its kind" с малката разлика, че е по-старо от мета-анализа (август 2009 г.) и освен това е включено в него. Но въпреки всичко мета-анализът доказа 2 до 3 пъти по-висока перинатална смъртност при домашните раждания.

Iva_D, преди казах и продължавам да го твърдя, че "Естествено" и "Родилница" са от един дол дренки. Съжалявам, че трябва да Ви го кажа, но вече Ви поставям в една категория с persimon.  ooooh!

Хех, Персона, метаанализът не е ново изследване, то е опит за преглед и обобщен анализ на стари. Чудесно, че коментира датата. Кажи сега защо в същия метаанализ не е включено именно това мащабно холандско изследване. Не знам дали си учил нещо за evidence-based medicine, но би трябвало добре да знаеш, че метаанализът не спада автоматично към нея и не е най-висок клас качествени и статистически значими изследвания. Нещо повече, една от добре познатите му слабостите е именно изборът на определени изследвания и изключването на други. Коментари?

# 140
Не, Ива, как да кажа, че отричаш информация. В никакъв случай. Ти просто я спестяваш. Ако се не лъжа, в предишната тема ми каза, че те "дразня". Дразнех те с твърдение на същото това, дето не го отричаш, но не го и казваш - на транспортирането на една трета от родилките. И дето го пише в статията, която лично ти цитираш, та няма как сега да го пробуташ за част от оспорвания метаанализ. Честно казано, миналия път наистина повярвах, че Щерев ли, който от другите доктори го каза, може да се е заблудил от метаанализа. Но щом се позоваваш на тази статия, значи си знаела, че е вярно, когато твърдеше, че било отхвърлено. Браво!

# 141
Бу, статията е озаглавена "Естествено раждане или упойка." Подвеждащо е, че ще има информация и за двете.

Бубка
, да, съвсем сериозно го мисля това. А за общественото влияние на сайта не споря, марак Бу да се опитва да го омаловажи. Но ето как се продава на рекламодателите:
http://www.neg.bg/bg/brands/bg-mamma

Бу, сега на първа страница има реклама на Магнерич, който е описан като напълно безвреден, без рецепта и няма никаква информация за странични ефекти, противопоказания и т.н. Това ли е многостранната информация? На какви законови норми трябва да отговарят рекламите в БГ, защото тук при мен например трябва при всяка реклама да споменат и риска, страничните ефекти и т.н. (дори и много скорострелно по ТВ например).

Бу, ако мислиш, че някъде липсва информация, както ми каза и ти на мен, можеш да я напишеш/преведеш и изпратиш.
Atti, не знам защо смяташ, че аз съм по някакъв начин отговорна за липсата на информация в Родилница, че да я пиша.  Rolling Eyes Аз не участвам в Родилница. Мога обаче да направя разлика между "има" и "няма". Там, където участвам активно и съм преценила, че "няма" по темите, които ме засягат, се старая да "заима".

Откога рекламата е равнозначна на съдържание, верую, основна мисия и цел на сайт или на каквото и да е? Да ти кажа, когато спориш с обосновани и смислени аргументи, е по-добре.
Рекламата е реклама. Нищо повече. Това е линк, който води към сайт на производител/дистрибутор. Сезирай когото трябва, щом смяташ, че този производител/дистрибутор рекламира с подвеждаща реклама.

Като говорим за обществено влияние - ти приемаш, например, че бг-мамма има обществено влияние и следователно социална отговорност, но блог-сайтът на Родилница не? Ще ме прощаваш, но двойният аршин не е правилен, нито служи в подкрепа на кауза. Щом има обединени хора около идея и тези хора излизат с изявления и правят кампании, има и социална отговорност, така мисля аз.

Съжалявам Бу, но ти се опита да изкараш БГ-мамма с някакъв друг статут. Аз не съм казвала, че някой от сайтовете няма социална отговорност. Ти какво ми казваш сега, че тази реклама е просто линк и няма нужда да има пълната информация? Този линк от потребител ли е пуснат или сайта получава пари за рекламата?
Ти ми каза, като не ми харесва информацията в БГ-мамма, като не мисля, че е пълна да напиша нещо, аз ти казвам същото. Социалната отговорност е на всички ни. Казвам, че сайтът се списва по същия начин както тук се е правило в началото и ако имаш претенции към Родилница трябва да имаш и към БГ-мамма, защо двойният стандарт?

# 142
Ти ми каза, като не ми харесва информацията в БГ-мамма, като не мисля, че е пълна да напиша нещо, аз ти казвам същото. Социалната отговорност е на всички ни. Казвам, че сайтът се списва по същия начин както тук се е правило в началото и ако имаш претенции към Родилница трябва да имаш и към БГ-мамма, защо двойният стандарт?

Отново бият негрите - гадовете с гадове, а?

"Защо не предоставяте обективна информация" - "Ама те и в болниците не предоставят"

"Защо публикувате само успешните раждания" - "Ама пък бг-мама рекламират Магнерич"

Схващаш ли, че това не са аргументи?

# 143
  • София
Не, Ива, как да кажа, че отричаш информация. В никакъв случай. Ти просто я спестяваш. Ако се не лъжа, в предишната тема ми каза, че те "дразня". Дразнех те с твърдение на същото това, дето не го отричаш, но не го и казваш - на транспортирането на една трета от родилките. И дето го пише в статията, която лично ти цитираш, та няма как сега да го пробуташ за част от оспорвания метаанализ. Честно казано, миналия път наистина повярвах, че Щерев ли, който от другите доктори го каза, може да се е заблудил от метаанализа. Но щом се позоваваш на тази статия, значи си знаела, че е вярно, когато твърдеше, че било отхвърлено. Браво!
Моля? Щерев? Отхвърлено? Вземи пропрочети пак.

# 144

"Защо не предоставяте обективна информация" - "Ама те и в болниците не предоставят"

"Защо публикувате само успешните раждания" - "Ама пък бг-мама рекламират Магнерич"

Не, JP, просто казвам, че има двоен стандарт. Ти например имаш ли очакване от БГ-мамма сайта, че ще публикува информация за рисковете от болничното раждане?

# 145
  • София
...Ти също си от Родилница, Ивонска, защо не писа за рисковете? (Всъщност това е вярно за половината тема тук, но както и да е)

Аз никога не съм вземала отношение по темите, касаещи раждането вкъщи, защото:

1. Не ме влече мен самата и не е мой избор;
2. Не съм запозната и не ми е било интересно да спасявам другите;
3. Не е имало повод за равносметка - всички пърхаха в еуфория.

Участвала съм в Родилница по теми, които разбирам и които са близки до вярванията ми. Тоест, не съм играла ролята на коректор там. Обикновено "скачам" когато видя откровена манипулация и едностранчивост, което принципно е обида към интелигентността на четящия.

# 146
...Ти също си от Родилница, Ивонска, защо не писа за рисковете? (Всъщност това е вярно за половината тема тук, но както и да е)

Участвала съм в Родилница по теми, които разбирам и които са близки до вярванията ми. Тоест, не съм играла ролята на коректор там. Обикновено "скачам" когато видя откровена манипулация и едностранчивост, което принципно е обида към интелигентността на четящия.

Ахъм, и защо очакваш повече от другите?

# 147

Когато някой извършва някаква манипулация/операция върху теб, то той би трябвало да ти даде информация какво прави. Особено, ако и му се заплаща за това
Когато ти извършваш някакво действие върху себе си... "говори си сама".
Като попиташ някой как е постигнал този хубав резултат и той ти каже как... длъжен ли е да ти да ти обяснява и.., ама, ама...

# 148

Не, JP, просто казвам, че има двоен стандарт. Ти например имаш ли очакване от БГ-мамма сайта, че ще публикува информация за рисковете от болничното раждане?

Истината е, че никога не съм прочела и една статия от бг-мама, нито съм кликнала на някоя реклама. Чак сега се опитах да намеря това за Магнерич-а и пак не успях. Така че не съм най-добрият експерт в това отношение. Аз ползвам само форума.

Но знам със сигурност, че има публични места в бг-мама, където можеш да поставиш въпросите си и всички потребители да преценяват дали те са уместни. Да преценяват и дали отговорите са адекватни.

В този смисъл - с по-голяма масовост и по-голяма публичност - има по-голям баланс на гледните точки.

Бащатко, няма ли да ми отговориш на въпросите от вчера за Janet Fraser?

# 149
  • София

Ахъм, и защо очакваш повече от другите?

Shocked Аз не намамвам бременни булки да принасят в жертва децата си за каузата "домашно неасистирано раждане по Росица и Мег"! За това.

Общи условия

Активация на акаунт