Раждане вкъщи 14

• 21 499
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
Кате, искаме това да не е привилегия само на тези които могат да платят и само на тези, които живеят в голям град. Личен пример- в Разлог и Благоевград (двете най-близки до Банско болници) такава опция не съществува, невъзможно е дори да си платиш.
Може да те придружи не само бащата а и майка ти, приятелка, дула...
И не казвай че се изискват много средства- виждала съм с очите си как може в една зала леглата да се отделят със завеса и всеки да има лично пространство.

# 316

“Майчин дом” разполага с индивидуално оборудвано родилно помещение. При желание от страна на бъдещия баща може да се осигури неговото присъствие....[/i]

[/b][/color]
И точно преди 15 минути е влезнал един баща в това родилно и ... заето. Ми да, тя жена ми 9 месеца е чакала, пък сега тука има няма няколко часа. Добре, че има окситоцин та да ускорят малко.
А и вана има, ама на друго място. И там да се докопаш е приключение. Но дали в нея ще родите е без значение...

# 317
Според мен, би било добре и без придружител да имаш лично пространство.

# 318
  • Куциндрел
Кате, искаме това да не е привилегия само на тези които могат да платят и само на тези, които живеят в голям град.
Подкрепям. Peace Друг е въпроса дали бащата/майката и т.н. немедицински лица могат да издържат да гледат до край едно раждане. Би трябвало пътеката по ЗК за раждане да поема и присъствието (по желание) на близък човек, който може да ти вдъхне кураж и да те успокои.

# 319

Даже родена имат предвид. Виж тук:

Главичката излезе, а заедно с нея на земята за моя изненада пльосна и плацентата. Бебето обаче не проплака. Беше по-скоро синя, цялата й главичка в кръв /най-вероятно от плацентата/, имаше малко верникс на братлето и свивките на краката. Мъжът ми каза, че сърчицето й бие, но явно за няколкото минути преди да излезе главата пъпната връв е била попритисната и притокът на кислород е намалял. Не знам защо, но бях сигурна, че ще се оправи и не се паникьосах, а и знаех, че пъпната връв също я снабдява с кислород.

http://homebirth.beinsa.info/Maya.htm

И това ли е резултатът от толкова дългата и добра подготовка?  ooooh!

Тия хора дали са разбрали какъв късмет са извадили, че детето им е живо, се чудя.

# 320
Извинявам се, че се включвам на скорост, но някой би ли бил така добър да ме осведоми какво стана с аутопсията на починалото детенце и назначените експертизи. Изпуснах темата и ми е невъзможно да изчета 5-те нови.

Благодаря!

# 321
  • София
Извинявам се, че се включвам на скорост, но някой би ли бил така добър да ме осведоми какво стана с аутопсията на починалото детенце и назначените експертизи. Изпуснах темата и ми е невъзможно да изчета 5-те нови.

Благодаря!

Още на 7 тема Монитор излезе с информация, че според съдебна медицина бебето е умряло от "давене в околоплодни води", комбинирано с инфекция. Друго не съм чула, смешният адвокат сигурно се е погрижил медиите да не се занимават повече със случая или самите те са загубили интерес.

# 322
.

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 00:30 от Persona

# 323
  • София
http://www.capital.bg/blogove/pisma/2011/06/03/1100350_sama_vkushti/

Никаква мотивация в тази статия, лъха на смрад. Много ми допадна коментара :

До коментар [#50] от "Руслан 21":

Може и секта да е. Образованието -- вкъщи. Раждането на деца -- вкъщи. Ядене на месо -- само ако сам си заколиш животното. Сега очакваме да ни обяснят как някои идиот сам си стриже овцете, тъче плат и си шие вълнени гащи.

Допълвам, не носи дамски превръзки, щото е нормално и естествено.  Laughing

Не, те използват чашки за многократна употреба, които се поставят вагинално и събират кръвта...  Sick

# 324

Soleil, на мен ще ми е интересно да отговориш на собствения си въпрос. Бащатко не пише в Родилница, но ти пишеш.
Къде да ти отговоря тук или в Родилница?

Тъй като не си писала, отговарям тук.

Пиша, и за да съм честна първо направих коментар на изказването на Роси там. Това беше преди около седмица. Няколко пъти влизах да видя има ли някакъв отзвук, но нямаше.

Аз не съм от активистките за раждане там и съм влизала в родлините теми спорадично. Споделям много от идеите, споделям и идеята за максимално естествено раждане. Както вече се е разбрало ненавиждам болниците и много от лекарите  в България.
Чела съм някои неща за раждането, както и някои разкази, но  не съм се занимавала активно със самия процес. По-скоро ме интересуваше работата по промяна в болниците, ИС и т.н. Така че нито съм участвала в дискусиите за бременните, нито пък имам достатъчно информация, за да им казвам не слушайте лекаря си, който ви разваля рахата.
Страшно много пъти ми се е струвало, че нещата се изкарват прекалено розови. Както сама знаеш и други участнички го споделиха. И то от активно пишещите по темите за раждане и такива родили вкъщи. Но аз не съм имала смелост да си изкажа мнението, за което и аз съжалявам.

Отговарям ти директно на въпроса-бих посъветвала въпросната хипотетична бременна  например да си следи тоновете всеки ден, както я съветва лекаря, да иде на консултация при друг лекар, да използва някои алтернативни техники за предизвикване на раждане и след като много добре си прецени рисковете от преносването, вземайки предвид лекарските мнения и нещата, които сама е чела/знае да реши да чака ли още, да ражда ли вкъщи или да иде в болница. И бих й подчертала, че аз не съм специалист.

Надявам се и аз да получа конкретен отговор на този въпрос.

Аз не обвинявам никого за съветите към Цвети, дори донякъде разбирам и еуфорията преди това. При толкова много домашни раждания и всичките успешни наистина е трудно човек да остане обективен.
Обаче наистина не разбирам защо няма равносметка след раждането на Цвети? Винаги има измъкване, че равносметката не трябвало да стои в бг мама, но аз не я виждам и в Родилница.
Никъде не прочетох дали не сбъркахме някъде, дали не пропуснахме да й насочим вниманието по-осторожно към преносването, дали не бяхме сложили прекалено розови очила и не преценихме рисковете в конкретния случай, как да действаме за напред, дали да не обсъдим рисковете и да видим при какви индикации ще е по-безопасно да се викне помощ и разни подобни, които вие знаете много по-добре.

И то след като подобен на моят въпрос още в началото беше зададен от Лилибон, чиято дума там тежи и тя се смята за авторитет.
Не знам защо при задаването на този въпрос си мислите, че някой ви е враг.

# 325
  • София
Flip, все пак е факт, че има жени, които раждат вкъщи - това да не се коментира или да не се каже защо [част от тях] избират да го направят така, би било равносилно на същото такова замазване.

Има секти, практикуващи масови бракосъчетания, многоженства, бракосъчетания на малолетни, покупко-продажба на бъдещи брачни партньори, принуждаване към просия или проституция, вкл. на малолетни, лишаване на децата от образование, преминаване през болезнени и опасни ритуали за приобщаване на деца към "мъжественост"... да продължавам ли да изброявам?
Колкото и да е странно, процентът на хората, практикуващи някоя от изброените практики в Бг, е с порядъци по- висок от нищожните 10-на - 20 грамотни жени, избрали да раждат сами по домовете си.
Не е ли далеч по- логично да обсъждаме ТЕХНИТЕ мотиви?

# 326
  • До хладилника, който обичам
Сравненията са неудачни.

# 327
  • София
Много искам някой да ми обясни как родена плацента ще доставя кислород на бебето. Обещавам да разбера, освен ако не е чрез енергийните канали.

Шегуваш се, нали? Искам да кажа... няма човек, който да има такива идеи? Нали?...

# 328
  • София
Много искам някой да ми обясни как родена плацента ще доставя кислород на бебето. Обещавам да разбера, освен ако не е чрез енергийните канали.

Шегуваш се, нали? Искам да кажа... няма човек, който да има такива идеи? Нали?...

Прочети предната страничка и ще разбереш.

Всъщност историята постнах именно защото Атти, Ива и Бащатко ме убедиха, че една жена, тръгнала да ражда неасистирано вкъщи, със сигурност се е информирала и подготвила много обстойно.

# 329
  • София
Сравненията са неудачни.

Защо? Понеже тези, които могат да пишат името си и избират да си раждат в къщите са пренебрежимо малко и няма смисъл да ги споменаваме на фона на твърде обширните слоеве от населението с различен социален избор? Права си - и аз не разбирам защо се пънем тук да изпишем 14 теми заради шепа откачалки, вместо да се занимаваме със сериозните социални проблеми на алтернативните родилки и децата им...

Общи условия

Активация на акаунт