Раждане вкъщи 14

• 21 655
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
Аз пак да попитам  - Щом раждането е естествен процес, защо за този ЕСТЕСТВЕН процес са нужни години подготовка и четене на материали, посветени на раждането?  Rolling Eyes

Щото така се излиза от Медицинския Университет!

# 406
  • София
Между другото някои изказвания в тази тема, вкл. последното, успяха за пръв път да ме накарат да се усъмня в Дарвиновата теория.

Хората отдавна са плод на изкуствен, а не естествен подбор. Дарвин тук няма нищо общо. На естествен подбор се подлагат родителниците - в някаква степен - и затова бебетата им мрат със скорост 1 на всеки 10 - 20 раждания.

Но самите родителници са били раждани в болница, подпомогнати от съответния квалифициран медицински персонал, ваксинирани, преглеждани и лекувани от лекари през целия си живот....

# 407
Жените, които искат да раждат в къщи просто знаят всички тези неща за лекарите и им нямат доверие. Не всички успяват да се подготвят достатъчно обаче, както и лекарите понякога не са подготвени и убиват децата нали?
Стига крайности!!!

Пак не си разбрала, не говорим за доверие, а за комфорт и хармония от домашен уют. И какво значи да се подготвиш достатъчно..??
Лекарите не били подготвени и убиват деца? Ти съвсем не мислиш като пишеш,честно.

След нощно дежурство в една от най-големите АГ болници ,дойде сестра ми да ме види, но заспа..после като се събуди ще я питам дали снощи е убила някое друго бебе? (нищо че не е акушер, а е доктор)

# 408
Добре де, acidufo, а ако не беше дошла след домашно раждане, ами както аз- усмихната и готова да съдейства, щяха ли да са такива зверове лекарите?

Щото при мен не видях зверове- с малък аванс, че всички бяхме кисели в нощните часове, и аз също.

Не слагам раждащите жени- просто виждам реалността на раждането. Непредсказуемо, драматично, кърваво и мръсно. Неопитна жена- само с четене не става. В такъв случай раждащите вкъщи са по-скоро различни, отколкото еднакви.

Дори и Клер би се затруднила да си асистира сама за някои неща, ако вземе да ражда сама.

# 409

По същия начин са и тези родилки - много добре знаят рисковете, на които подлагат себе си и неродените си бебета.
[/b][/color]
Да много добре ги знаят! И именно заради това раждат у дома. Защото рискът да се случи нещо непредвидено в болницата е доста по-голям.
Защото когато всичко е наред, няма причина да се случи нещо нередно. Недей да сравняваш едни естествен биологичен процес със постиженията на Христо Проданов.
Едно е да се катериш неосигурен, друго е да ходиш пеша!

# 410
Може и да е така, не съм наясно с правните термини и тълкувания. Но това ще доведе просто до повече "случайно" родени у дома бебета, няма да донесе повече светлина по въпроса.
И ще има повече разследване и разпитване за наистина случайно родени у дома.

То и за това имаше опит да бъде замаскирано като "случайно". ОП съвет на юристи от естествено и родителница. И ако не беше информацията, появила се в "зачатие"  за подробният 20 часов отчет и подстреканията в родителницата, така и щеше да си остане.

мисля си дали тази информация не може да се изпрати до полицията  newsm78
ако все още не са я открили сами

иначе не виждам начин как ще се спре агитацията на Мег, Роси и сие

Сеса, интересен въпрос
и знаем, че ще остане без отговор
отново

# 411
Четох го това, но вие двете  много обичате да изкривявате и абсолютизирате нещата. Правилото има изключения. Какво ще кажете за този лекар от Торакс, акушер-гинеколог, който осъдиха и отстраниха от работа след като години наред практикувал и бил хероинозависим??? А какво ще кажете за всички онеза некадърни лекари по болниците. Какво ще кажете за това, че тях много повече ги интересуват парламентарните игри и кой къде колко пари налива, за да се нагушат, вместо живота и здравето на пациентите. Последното от лична среща с един от главните хирурзи на Пирогов съвсем случайно без да го познавам.
Жените, които искат да раждат в къщи просто знаят всички тези неща за лекарите и им нямат доверие. Не всички успяват да се подготвят достатъчно обаче, както и лекарите понякога не са подготвени и убиват децата нали?
Стига крайности!!!

Нищо няма да кажа за него, защото това е темата "раждане вкъщи" и в нея не трябва да отклонявате и "пренасочвате" фокуса към лекарите! За лекаря от Торакс ходи в Черен списък да питаш.

Ти си човекът, който изкриява нещата. Тук се говори за домашното раждане, успешното домашно раждане и неуспешното домашно раждане, което такива като теб се мъчат да замажат. Бисери като "въй, верно май утрепахме едно бебе, ама лекарите и те го правят" говорят зле за теб. Да не говорим за "те жените четоха, четоха, и станаха по-учени от лекарите".

А вие какъв опит имате да говорите за домашно раждане?

# 412
Добре де, но има мъртво бебе. Знае ли се какво е посочено в смъртния акт? Няма ли възбудено някакво производство? Нещастен случай ли се води?

За да има смъртен акт, детето трябва да е било живородено. Доколкото ми е известно още не е излязла експертизата на патолозите, за да се спряга подобно твърдение.

# 413
Но след като знам, че отида ли да родя в болница ще се държат с мен като с животно, какво правя - раждам вкъщи. Не може ли да има баланс между двете???? Защо сте толкова крайни?
И откъде пък го реши това? Аз съм много доволна от отношението...
А и не забелязах от американските домашни раждания, които изчетох да им е много спокойно и безболезнено на родилките. Даже обратното се е получило като ефект, защото усещат че не вървят на добре нещата и заради съмнението че са в ръцете на некомпетентни лица, и също че не знаят какво точно се случва и какво им е дереджето.

# 414
Ами откуде знам...Хммм ами родих в къщи преди точно седем месеца. Здраво хубаво дете!

Ахаааа, ние си правим извод от частни случаи - а твоето не е частен случай? Айде сега и ти ни разкажи какво щеше да направиш у вас при обсъждания вече случай на пролапс на пъпната връв?

Какво казват тоновете литература по въпроса - дето в университетите не са ги чели?

# 415
Добре де, но има мъртво бебе. Знае ли се какво е посочено в смъртния акт? Няма ли възбудено някакво производство? Нещастен случай ли се води?

За да има смъртен акт, детето трябва да е било живородено. Доколкото ми е известно още не е излязла експертизата на патолозите, за да се спряга подобно твърдение.

Ами това питах. Значи не е късно още.

# 416
  • София
Абе вие за какви ги мислите жените, които са решили да раждат в къщи? За патици ли, за идиотки ли, за атеистки или сектантки???? Една жена, решила да роди детето си вкъши, прочита тонове литература и пониакога е много по-добре запозната с процеса на бременност и раждане от самия лекар - само дето той има малко опит и диплома.

Тука току се пльосне някой, дето не е чел последните 10 страници дори. Върни малко назад и чети историите за тоновете литература - жена,подготвена от Роси и Клер, дето си мисли че родена плацента дава на бебето й кислород, не знае каквое мекониум и мъжът и "хуква" да чете подготвената литература след като тя започва да ражда, че преди нямал време.

Пък като прочетеш, върни се пак да кажеш колко са подготвени родилниците. И колко е компетентна Росица, пък за Великата Неповторима Клер Лопринци да не говорим.

Четох го това, но вие двете  много обичате да изкривявате и абсолютизирате нещата. Правилото има изключения.

Точно така. ПО ИЗКЛЮЧЕНИЕ понякога необмислените постъпки имат добър край. Бебетата оцеляват, въпреки, че се раждат сини. Катерачите се справят до върха без да се изпуснат нито веднъж. Но ПРАВИЛОТО е, че домашното раждане носи огромен и напълно ненужен риск, както и, че катеренето без осигуровка е почти толкова голямо безумие и в много случаи (но далеч не 1 от 10 - 20) завършва със смъртта на катерача.
Разбира се, преди на някого да хрумне да прави неосигурени катерения, той е катерил с осигуровка и партньор хиляди пъти в продължение на десетки години, докато опознае максимално тялото и възможностите си... и катери без осигуровка само турове, които е минавал многократно с въже...

# 417

По същия начин са и тези родилки - много добре знаят рисковете, на които подлагат себе си и неродените си бебета.
[/b][/color]
Да много добре ги знаят! И именно заради това раждат у дома. Защото рискът да се случи нещо непредвидено в болницата е доста по-голям.
Защото когато всичкою е наред, няма причина да се случи нещо нередно. Недей да сравняваш едни естествен биологичен процес със постиженията на Христо Проданов.
Едно е да се катериш неосигурен, друго е да ходиш пеша!

Ключова фраза- нещо непредвидено в болница.

Човек изпитва голям ужас да не бъде предаден от системата, която трябва да го пази. Ужасът да ви убие коланът на колата е по-голям от този да поемете риск да карате без колан. Човешката природа е изключително нетолерантна към предателството. Затова и ако се случи нещо в болница, ще е по-болезнено, отколкото ако се случи у дома. Защото болницата ще попадне в ролята на предателя. А у дома знаете, че има рискове- случило се, божа работа.

Колкото до опита с домашни раждания- може да нямаме пряк опит, но всички имат знания и здрав разум. Няма нужда да съм взимала хероин, за да знам, че е вредно.

# 418
Ами откуде знам...Хммм ами родих в къщи преди точно седем месеца. Здраво хубаво дете! И след като законово нещата не са уредени да си регистрирам детето без болница се наложи да отида до болница. И там видях как се държат с жените в родилното. Акушерки зверкини - също толкова кухи като родилниците за които ти говориш, лекари зверове и жени, които незнаят
Да не се е наложило заради нещо друго? Щото не знам дали заради една регистрация ще те пуснат в родилна зала да наблюдаваш какво правят там.....

# 419
Но след като знам, че отида ли да родя в болница ще се държат с мен като с животно, какво правя - раждам вкъщи. Не може ли да има баланс между двете???? Защо сте толкова крайни?
И откъде пък го реши това? Аз съм много доволна от отношението...
А и не забелязах от американските домашни раждания, които изчетох да им е много спокойно и безболезнено на родилките. Даже обратното се е получило като ефект, защото усещат че не вървят на добре нещата и заради съмнението че са в ръцете на некомпетентни лица, и също че не знаят какво точно се случва и какво им е дереджето.

А плати ли за отношението?

Общи условия

Активация на акаунт