Раждане вкъщи 14

• 21 499
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Оф, мисля всички си дадоха сметка колко ценни са изчезващите като мираж, подкрепящи уж, родилници...

Всичко е чудесно, ако не стане сакатлък. После "ние" преминава в "тя сама е поела тази отговорност"... Четете и си опичайте акъла, момичета!
Не съм съгласна - всяка майка поема отговорността за детето, което ще роди. Ти като родиш в болница и детето ти умре ще обвиниш лекарите, ама ти сама си отишла при тях нали. Не си права! Говориш наслуки и обвиняваш неправомерно!

# 481
...
Ти го правиш да изглежда така. Какъв е закона на Сократ? - НЕ ВРЕДИ!
А лекарите вредят. Ето я сляпостта на твоята група!

Вредят?! За това ли ви трябва акушерка и бърза линейка за... за къде? Къде ще ви трансферират, ако нещо се оплете у дома? М?

Еййй добре признах те. Кобра си сложила и наистина съскаш.
Лекарите помагат, но и вредят! Няма една страна при тях. И ти го знаеш. Парила си се поне веднъж от лекари. Помниш ли случая с момиченцето, което обиха след операция за вадене на сливици? Здраво право детенце!

Ами... вселенска работа, знаеш... Случва се и на най-добрите доктори, ако душата го търси. Ето ти едно възможно тълкувание!

Да - удари ме с моя камък по мойта глава, но наистина мисля така. Няма случайни неща!

# 482
...

Вредят?! За това ли ви трябва акушерка и бърза линейка за... за къде? Къде ще ви трансферират, ако нещо се оплете у дома? М?

Не се ли вижда, очевадно е, та тя мрази "кривата" България, мрази модерното, обича си вкъщи. Дано възпита детето си/децата си по начин, по който да не навреди на моите

Обичам си страната, мразя държавата! Децата ми - все още само едното ми дете живее на двор в къща в един от най-чистите райони на България, близо до приказния Белинташ. Къщата ми е обзаведена с най-модерно техники, ТФТ-та и каквото се сетиш. Но любимото ни място е двора, до градината с билки и подправки, в близката гора до дърветата, до рекичката. Това са любимите ни места... Детето ми няма ваксини, но то няма да навреди на твоето. По-скоро твоето ще навреди на моето защото е наблъскано с отрови още от раждането си и ще го зарази без въобще да разбере. А после ти ще обвиниш мен защо не съм ваксинирала и съм разболяла детето ти, когато ти си го направила напълно съзнателно още с първото му вдишване!

Обясни ми как моето "отровено дете" , ще навреди на твоето?

П.С Не,недей, няма смисъл да ми обясняваш. Никакво значение няма за мен. То моите деца са мъченици, милите, родени със секцио и то по желание, е'..ти майката съм...

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 13:23 от GALADRIEL

# 483
...

Не се ли вижда, очевадно е, та тя мрази "кривата" България, мрази модерното, обича си вкъщи. Дано възпита детето си/децата си по начин, по който да не навреди на моите

Обичам си страната, мразя държавата! Децата ми - все още само едното ми дете живее на двор в къща в един от най-чистите райони на България, близо до приказния Белинташ. Къщата ми е обзаведена с най-модерно техники, ТФТ-та и каквото се сетиш. Но любимото ни място е двора, до градината с билки и подправки, в близката гора до дърветата, до рекичката. Това са любимите ни места... Детето ми няма ваксини, но то няма да навреди на твоето. По-скоро твоето ще навреди на моето защото е наблъскано с отрови още от раждането си и ще го зарази без въобще да разбере. А после ти ще обвиниш мен защо не съм ваксинирала и съм разболяла детето ти, когато ти си го направила напълно съзнателно още с първото му вдишване!

Оффф /извинете/, не знаех, че ваксинираните са Заразно болни  Shocked
           По тази логика /ако ти си ваксинирана-отровена, като дете/, значи "си заразили собственото си дете" още от раждането му - "без да искаш де" ... ooooh!

# 484
До обвинение едва ли ще се стигне, тъй като чл. 125 от НК защитава майка, причинила смърт по непредпазливост в процеса на раждане или на току-що роденото си дете.

Цитирам произволно мнение, гору-долу по въпроса, който ме занимава.  Майката - добре.  Whatever.  Само аз ли обаче постоянно се питам що е радил бащата?!  /А се възмущавам постоянно на бащи, които мълчаливо одобряват пушенето на бременните си жени...  Rolling Eyes/

# 485
acidufo,
много се радвам,че се включи.

не правиш ли разлика обаче в тънките граници? В отделните случаи?

Нямаш ли усещането, че се прокрадва една тенденция, която е далеч от етиката?

Коя е тази приятелка в Канада, може ли координатите й? Може и на лични.
Ти казваш, че раждащите у дома не бива да се се слагат под един знаменател, съгласна съм . Но защо слагаш лекарите под един знаменател?
Освен това пропускаш една подробност:
не една и две бременни, които след като родиха у дома, имаха нужда от лекарска/медицинска помощ.
Нека не споменавам точно кои и защо.Факт е, че едното момиче, което така очерняше "белите престилки", точно те я спасяваха и й правиха по спешност в болницата ръчен масаж на матката, наливаха й системи  ...
Бих искала да се търси златната среда, взаимодействието.
Виждам , че много се клинчи и се демагогства в името на личностни убеждения и амбиции.

# 486
acidufo, чудно как при 5 мнения в този форум,  и то от миналата година изведнъж се настърви в точно тази тема
 newsm78

кой ли така невинно те насъска

пак ли "някой", търсещ размиване и отклоняване на вниманието
или нови "тролове" (цитат по Персимон)

всички вие с чудесното домашно неасистирано раждане,
пожелавам ви от все сърце никога да не ви се налага да разберете какво е да изгубиш рожба
въпреки че именно само такава трагедия би ви накарала да осъзнаете колко крехък е животът

реалист, няма тук търсене на златна среда
аз поне не го виждам
виждам единствено тропане с крак, "АЗ ИСКАМ, АЗ, АЗ, АЗ..."
с цената на всичко
и именно това плаши

# 487
...

Обясни ми как моето "отровено дете" , ще навреди на твоето?

Ваксините, които му бият, в много от тях вирусите не са напълно умъртвени и безопасни. Пример ти давам - вакинират дете срещу заушка и малко след това то се рабсолява. Или срещу дребна шарка, или срещу коклюш.... Това е така, защото се избягват естествените, първите защити на организма, а именно сливиците и дихателните пътища. Болестта се вкарва директно в организма. И дори ако детето не се раболее, то е носител на болестта, на вируса. При досег с дете което не е ваксинирано - ваксинираното разболява неваксинираното. СЛучая с близначетата които бяха заразени с полиемиелит в бургаска мисля беше болницата е именно такъв.

# 488

Хипократ, душичко! Сократ е бил акушерка на ума- грижел се е хората да родят здрави и жизнени идеи, без да получат разкъсвания.

# 489
...

Оффф /извинете/, не знаех, че ваксинираните са Заразно болни  Shocked
           По тази логика /ако ти си ваксинирана-отровена, като дете/, значи "си заразили собственото си дете" още от раждането му - "без да искаш де" ... ooooh!

За щастие след време организма ти се изчиства от ваксините защото не дават доживотен имунитет, но ти сама знаеш колко много ваксини се бият на децата до 5 годишна възраст по имунизационен календар и след това в училище, така че това е най-рисковата група!

# 490
До обвинение едва ли ще се стигне, тъй като чл. 125 от НК защитава майка, причинила смърт по непредпазливост в процеса на раждане или на току-що роденото си дете.

Цитирам произволно мнение, гору-долу по въпроса, който ме занимава.  Майката - добре.  Whatever.  Само аз ли обаче постоянно се питам що е радил бащата?!  /А се възмущавам постоянно на бащи, които мълчаливо одобряват пушенето на бременните си жени...  Rolling Eyes/

Бащата беше активен участник в раждането. В началото беше против защото цял живот за него билницата е било мястото където стават тия неща. Но след като започнахме да говорим сериозно и да четем двамата решихме, че ще бъде в къщи. Но за разлика от Цвети ние не бяхме маниакално против болниците. Бяхме решили и се подготвили наложи ли се да отидем в най-близката болница която е на 7 минути с кола от нас!

# 491
Да - удари ме с моя камък по мойта глава, но наистина мисля така. Няма случайни неща!

В тая система има един много фин момент, който много удобно се избягва - поемането на отговорност.  Дори и да приемем, както всъщност дори и класическата психология не отрича, че всяко нещо ни се случва, защото го желаем /без задължително да ни харесва онова, което несъзнателно искаме/, това не изключва осъзнаването на отговорността ни в цялата тая работа. Напротив.  Също така, заедно с отговорността идва разборът - безпощадният разбор, който човек трябва да направи пред себе си, ако не и пред други, за да разбере защо е искал нещо си да му се случи и да осъзнае ако не вината си, то ролята си. Идва и пиремането на последствията честно и почтено, дори и да е кофти.  Иначе какво излиза - ние сме активната част от вселената до момента, в който събитие Х стане факт, после - нищо.  Ставаме пасивна и започваме да се оправдаваме с всякакви фаталистични труизми.  

Acidufo, питам за бащата в случая, който стана повод за тая маса теми.  

# 492
acidufo,
много се радвам,че се включи.

не правиш ли разлика обаче в тънките граници? В отделните случаи?

Нямаш ли усещането, че се прокрадва една тенденция, която е далеч от етиката?

Коя е тази приятелка в Канада, може ли координатите й? Може и на лични.
Ти казваш, че раждащите у дома не бива да се се слагат под един знаменател, съгласна съм . Но защо слагаш лекарите под един знаменател?
Освен това пропускаш една подробност:
не една и две бременни, които след като родиха у дома, имаха нужда от лекарска/медицинска помощ.
Нека не споменавам точно кои и защо.Факт е, че едното момиче, което така очерняше "белите престилки", точно те я спасяваха и й правиха по спешност в болницата ръчен масаж на матката, наливаха й системи  ...
Бих искала да се търси златната среда, взаимодействието.
Виждам , че много се клинчи и се демагогства в името на личностни убеждения и амбиции.

Че и аз съм за златната среда. Не знам не си ли пролича по постовете досега? При мен лекарите установиха само леко охлузване след раждането на 4 кгмово бебе. До последно не можеха да повярват и не искаха да повярват, че домашно раждане може да мне така безпроблемно. Те са свикнали ражданията да са проблемни... Или свикват майките да е така незнам.

# 493
acidufo, чудно как при 5 мнения в този форум,  и то от миналата година изведнъж се настърви в точно тази тема
 newsm78

кой ли така невинно те насъска

пак ли "някой", търсещ размиване и отклоняване на вниманието
или нови "тролове" (цитат по Персимон)

всички вие с чудесното домашно неасистирано раждане,
пожелавам ви от все сърце никога да не ви се налага да разберете какво е да изгубиш рожба
въпреки че именно само такава трагедия би ви накарала да осъзнаете колко крехък е животът

реалист, няма тук търсене на златна среда
аз поне не го виждам
виждам единствено тропане с крак, "АЗ ИСКАМ, АЗ, АЗ, АЗ..."
с цената на всичко
и именно това плаши

Не си права! И се нахъсах именно заради това, че след всичко, което прочетох Не Сте Прави!!!! Вие си теглите с всичка сила на вашата си страна и не искате да погледнете малко по-надалеч от носовете си. Борим се за правото на избор, а не за неасистирано домашно раждане да бъде практика в БГ. Борим се лекари и акушери да могат да присъстват на домашното ти раждане и да се намесят само ако има нужда. Има много финни методи да се следят тоновете, да се провеи докъде е стигнало разкритието и бебето... Без бруталните намеси на лекари и акушерки. Защо не искате да го видите?

# 494
ако беше прочела малко по-назад, ще видиш, че именно ти не си правата
никой не е против домашното раждане
а само против неасистираното такова
както и срещу агитацията родилката "да не си разваля рахата", слушайки лекарите, че имала проблемна бременност и цели 3 рискови фактора за домашно раждане

та не тролствай, ако обичаш

знаем отдавна това размиване и отклоняване на темата на какво се дължи

и не ви прави чест
особено с това мъртво бебе в "актива" ви и активното ви и колективно участие в трагедията

Общи условия

Активация на акаунт