Мама МАРТенче люлее и сладки песнички му пее! - тема 4

• 28 796
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
Ох, чета, че сте се притеснили за целулита и се сетих за един виц на Любен Дилов - син: Защо жените имали целулит на дупето? - Защото мислили с него и им се нагъвало като мозък  hahaha И аз имам и на бедрата, но честно казано не съм се притеснила, ще ходя на плаж, а не на ревю. И който не ме харесва да не ме гледа - да не съм на оглед  Whistling За бански имам и цял и половинки, ще решавам в движение  Peace Повече ме притеснява корема, който не ми се е прибрал, а не целулита. Но току виж се надуша с някой бирен корем на плажа  Mr. Green Килограмите от бременността с Ади съм ги свалила, имам да свалям още 6, които си ми стоято от баткото  Crossing Arms

# 316
  • Кукуландия
Аз пък имам 20 килца отгоре и на плаж няма да стъпя  Mr. Green + че по принцип си имам 20 килца отгоре нормалните за мен  Laughing И преди бременността имах стрии по корема, но въпреки това съм използвала досега половинки. В крайна сметка хората не се изреждат да ми зяпат корема от близо, имам си стрии пека си ги  Mr. Green

# 317
  • София
За килцата аз имам да свалям 5-6, за да сед върна на килограмите от преди да забременея. Иначе ако сваля още 4-5 в плюс ще е най-добре, само че не знам как ще стане. Аз, откакто съм се прибрала от родилното, не съм свалила почти нищо. Килограмите ме дразнят, но не чак толкова колкото корема. И преди съм била толкова кила, но винаги съм имала плосък и стегнат корем. Сега гледам така да се обличам, че да не го забелязвам много. А за плажа, аз към себе си имам претенции и изисквания, ама да не би всички на плажа да са изваяни манекенки, че да се притеснявам Laughing

Виктор започна да се лигави много. Направо се чудя как да му опазя дрехите да не се мокрят.

Да ви споделя, днес ми се наложи да отида до Шейново и видях малките новородени мишлета. Стана ми толкова миловидно и носталгично...

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 16:35 от redreny2000

# 318
Черпя по един морски коктейл, че още съм на моркса вълна, пък и гледам за бански си говорите

Ние преди 2 дни се върнахме от първото море с бебо. Много добре прекарахме, но аз не стигнах до обличане на бански  Mr. Green Носех си цял, който според мен за провисналия ми корем беше по-добрия избор, но си купих и половинки за всеки случай да имам, че в стария не ми се събират млекоцентралите  Blush На плаж ходехме сутрин към 6,30-7, след като бебо се напапка, докато стане време за нашата зкуска. После само разходки по сенките. До басейна така и не стигнах, че следобед си наваксвах съня с бебо в стаята. Изобщо почивката беше похапване и спане, в резултат на което аз съм +2 кг  Crazy, но доволна че бебо се държа геройски и всички си починахме.
За зимнината - компотите съвсем без захар ли трябва да са за бебо?

# 319
Върнахме се от консултация,боцнаха ни по едното краче  Cry,другата седмица по другото  Sad,отложихме я едната,че две на веднъж  Shocked,то и така горкият толкова плака и един изтощен  Sad,за първи път заспа сам в креватчето.
Иначе е наддал много и вече е 7800гр.и 64см.,продължаваме да се кърмим само.Педи каза от другият месец въвеждаме друга храна  Shocked,кимнах и ест. се съгласих с нея,но какво ще правя е др.въпрос.Много ми е интересно какво ще ни въведе,сигурно сок  newsm78  Laughing.
За килограмите аз съм слаба 50кг.,сега съм + 1-2кг,което не го отчитам за проблем,но коремът е просто ужасен и бедрата и задника ooooh!,а въобще не обичам да спортувам,надявам се до септември,да се постегна,но как ще стане идея си нямам ooooh!
За зъбките,ами прозират и педи като погледна каза,че се очертават и да очакваме,при каката се показа първо зъбче на 5 месеца.
За зеленчуците,свекърва ми,баща ми са насадили са в градините и точно септември за захранването ще имаме  Peaceи няма да купувам от пазара.

Последна редакция: чт, 16 юни 2011, 09:21 от migeio78

# 320
kukumindrela, за коликите, както са писали по- горе и другите мами е много индивидуално. Синът ми нямаше колики, като го кърмих 6 месеца, а вечерите в които нервничеше и ревеше по- скоро беше от глад. Сега Елица е съвсем различен случай- към края на 1-я месец отшумяха коликите, но на моменти пак има, когато не хареса някоя храна, която съм хапнала. Като цяло мисля, че ги преборихме. Имам позната, на която щерка и имаше ужасни колики до 9-и (да девети) месец, като е захранена след 6-и месец , а до тогава е била само на АМ. За съжаление лекарите казват, че могат да се появят във всеки един момент. Дано се справите бързо Peace
redreny2000, не стерилизирам, не съм го и правила от както се е родила. Просто измивам много добре, а след това обливам с вода от ел. кана, която е вряла. Тази процедура я правя веднъж на ден с шишето и накрайника на помпата. Понякога само измивам. Така е от самото раждане и за сега нямаме проблем.
За килограмите и банските и аз да се изкажа. След раждането си ми останаха 10- ина и не помръдват, определено си ми тежат, но не правя и нищо по въпроса. Само се тюхкам на корема си, който все още стърчи, като в 5-я месец. За банските, ако ми се отдаде такава възможност, ще ползвам и половинки и цял, като определено ще заложа на по- спортни модели, а не много изрязани.
В крайна сметка хората не се изреждат да ми зяпат корема от близо, имам си стрии пека си ги  Mr. Green
Grinning newsm10
 За замразяването на зеленчуците смятам да замразя тези, които позволяват това, като обеля, нарежа и накисна в студена вода, а след това във фризера, като ще използвам стъклени съдове за целта.
 Някой по- назад беше питал за поставянето на двете ваксини в различни дни, аз също исках, но лекарката много категорично ми заяви, че от ваксина до ваксина е необходимо 30 дни интервал, и за да изпълни това ми желание първите две ваксини биха изискали минимум 2 месеца време.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора.
  Mur, мерси за морското настроение Wink и браво на вас!

# 321
  • София
За замразяването на зеленчуците смятам да замразя тези, които позволяват това, като обеля, нарежа и накисна в студена вода, а след това във фризера, като ще използвам стъклени съдове за целта.
Жени, извинявай за въпроса, но досега не съм замразявала, купували сме си замразени зеленчуци от магазина, и не съм запозната много. Защо ще ги киснеш в студена вода и колко време?

Относно коликите ние вече нямаме. Преди седмица някъде се реших да спра да давам Лефакс, въпреки че според мен спряха по-рано, и не сме имали колики.

# 322
Ох, чета, че сте се притеснили за целулита и се сетих за един виц на Любен Дилов - син: Защо жените имали целулит на дупето? - Защото мислили с него и им се нагъвало като мозък  hahaha И аз имам и на бедрата, но честно казано не съм се притеснила, ще ходя на плаж, а не на ревю. И който не ме харесва да не ме гледа - да не съм на оглед  Whistling За бански имам и цял и половинки, ще решавам в движение  Peace Повече ме притеснява корема, който не ми се е прибрал, а не целулита. Но току виж се надуша с някой бирен корем на плажа  Mr. Green Килограмите от бременността с Ади съм ги свалила, имам да свалям още 6, които си ми стоято от баткото  Crossing Arms

И аз имам целулит по бедрата и са ми малко отпуснати, но определено корема ме притеснява много повече. Освен че си стърчи, продължавам да имам онази черна линия, а освен това и пъпа ми целия е черен. Чудя се ако се пека да не стане по-зле и никога да не изчезне Sad

А за коликите : вие ме изумявате. Оборвате и твърдението, че момичетата минавали по-леко. Simple Smile

# 323
Zdraveitee:))
Za moreto mai mai taz godina nqma da se hodi...shte vidim vse pak de..
Abe mami vie me izumqvate...imali ste da svalqte 2-3 kg...ta te problem nikakyv ne smqtam che sa...az skoro ne sym se teglila,ama posledno bqh 63,pyk ne mislq,che sym oslabnala....tolkoz sym si sigurno...Depresirat me malko,syobrazqvam se kakvo oblicham,ama shte oslabna vse nqkoga...Simple Smile hahaha opravdavam se s beba  Joy Joy

Az dnes sled lekcii hodih do vis vitalis i nakupih na beba razni dreshki,bibi,ligavcheta,che nali drugiq mesec mislq da zapochnem sys zahranvaneto,ta da si imame:)

# 324
За плажа...всичко е в главата ми  Crazy критична съм към себе си и доде не стана 48 кила дебелото ми дупе плажа ще го гледа през терасата Mr. Green  ама имам и резервен вариант баткото с таткото на плажа.....аз в близкото кръчме с Елия на студена бира  Whistling

# 325
Вярно е, че всичко е в главата ... - в този смисъл, по темата с наднорменото тегло аз съм си "добре": от след раждането си стоя твърдо на психологическите 99 (!!!) кг - досега (а и винаги преди бременността, когато бях към 90 кг) си ям (и съм си хапвала) абсолютно без ограничение, но ги задържам защото много ходя - ежедневно не се спирам с количката по околните паркове и градинки от 14-15ч. до към 20-20.30ч. И добре си се чувствам - изобщо не се притеснявам за банския, та направо ви се чудя с вашите 50-60 кг какво толкова се впрягате! Wink Разбира се, всеки си знае докъде си е ОК. Обаче от тези дни съм решила да се огранича с количествата и вида храна, без да спазвам някаква специална диета - така, от здравословна мотивация, полекичка, и без напън и излишни тормози, ако е възможно - да сваля десетина кг през идващите летни месеци. Ще ви държа в течение за резултатите Simple Smile  
Днес подадохме документите на малкия за задграничен паспорт - в районното по местоживеене, с копие и оригинал на акта за раждане, и в присъствието на двамата родители, за един месец ще е готов, такса - 11лв. Снимаха го на момента в полицията - и още първият кадър беше успешен. Бяхме го облекли в една блузка с нарисувана папионка на нея - и тя влезе в кадъра -  мноооого сладко се получи   bowuu    newsm10

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 21:43 от sirence

# 326
  • Пловдив
sirence Peace за паспорта  ипапионката. сподели снимчица,оф, ма то не може Cry
И на мен ми се появи целулит след първата бременност, и от тогава си го нося, независимо от това колко съм слаба, явно е от хормоните. Абе половин жени сме вече, ей Grinning/или пък 1 и 1/2/
стерилизирането
не, че съм голямата чистница, ама стерилизирам след всяко ядене Embarassed, включително и бибите всеки ден /независимо дали са използвани/ . Единствено не стерилизирах , като бяхме този уикенд на почивка, щото нямаше как, ама не че нещо ще се случи. Ако успея да преодолея психическата си нагласа, се надявам до към след 4 месец да стерилизирам по-рядичко. Иначе, май наистина не е добре много да се стерилизира, защото трябва да градят имунитет. И без това ще пъхат всякакви боклуци в устичките си след месец-два.
Чао и лека вечер

# 327
Az predi sterilizirah sled vsqko hranene,ama sega steriliziram  po vednyj na den...Mislq vseki den da steriliziram do 6-ti mesec...sled tova shte vidim

# 328
  • Видин
Аз пък никога не съм стерилизирала. Само за болницата веднъж  Mr. Green Ужасна съм, нали? Не мисля, че детето има нужда да живее в стерилна среда.
Много е готино това затъмнение  Sunglasses Ще го погледам още малко и си лягам.

# 329
amanita добре че ме подсети Simple Smile Да хубаво е !

А за стерилизирането: то май и аз дето уж стерилизирам не е кой знае колко по правилата.

Аз ползвам по няколко шишета и като се съберат ги измивам и пускам за стерилизиране в микровълновата. Ама нали се сещате че някое от тях го ползвам чак на другия ден , та незнам колко е вече стерилно

Една лекарка  ми беше казала : стерилизиране до 3 месец, гладене до 6-я

Общи условия

Активация на акаунт