Седмокласник шапка мята, мама балове да смята

• 50 188
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
Не мога да повярвам колко сте изписали, докато видя, че има нова тема  Laughing
Лени, открихте ли номера? Мисля че от училище могат и по мейла да ти го пратят, за да не ходиш.

Тъкмо се бях настроила за резултати на 10-ти, а вие сега всички за утре говорите...

# 106
При нас чакат резултатите от ВО по МАТ и БЕЛ, за да оформят годишната оценка. Peace
..............................

това е нож с две остриета......... Ако някой има много добър на изпита и остане с такава оценка и за срока силно спадат шансовете.
Макар че аз като лично засегната миналата година не мога да не го приветствам.
Все пак 100% справедливост няма...................

# 107
latrevw, благодаря за отговора за руското училище. Още не съм подредила училищата, но спирам да питам. Сигурно ще ги подредя в последния момент

# 108
При нас чакат резултатите от ВО по МАТ и БЕЛ, за да оформят годишната оценка. Peace
..............................

това е нож с две остриета......... Ако някой има много добър на изпита и остане с такава оценка и за срока силно спадат шансовете.
Макар че аз като лично засегната миналата година не мога да не го приветствам.
Все пак 100% справедливост няма...................
Именно поради тази причина вече ми се изчака чакането на резултатите по БЕЛ най вече. ooooh!

# 109
Хайде да излизат резултатите, че и децата се измъчиха от чакането!

# 110
Резултатите от изпитите след 7 клас са малко по-ниски от миналата година, тъй като решихме да вдигнем критериите. Това заяви днес пред журналисти министърът на образованието Сергей Игнатов. Той допълни, че скалата за оценяване ще бъде вдигана стъпаловидно и потвърди, че резултатите от изпитите след 7 клас ще бъдат оповестени на 10 юни (петък).

Относно въпроса за новия Закон за висшето образование Игнатов каза, че той е почти готов и ще бъде оповестен за обсъждане в края на септември. Министърът допълни, че МВР и МВнР имат задачата, без да нарушават шенгенските ангажименти, да облекчат идването на чужди студенти в България. Стремежът е да бъдат отстранени всички административни пречки, които биха забавяли оформянето на документацията, каза той.

# 111
  • Бургас
 bowuu

# 112
Майко как се уплаших.  Grinning Седа си изведнъж не виждам бележката с входящия номер където я бях уставила, за да не я загубя. Прерових цялата стая като луда. Накрая се оказа, че е паднала на земята  Grinning Grinning Grinning Grinning. Доста се стреснах. Особено като си представих, че отивам при строгата ми класна и й казвам, че съм загубила номера Grinning, а до сега го пазих.  Grinning

# 113
Оценките по мат специално за Сф не са кой знае колко високи. Това е така, но не се шашкайте:)
Има и отлични работи Simple Smile

ganis
, ако имаш повече информация за оценките (или ако не е точно информация, може и някоя клюкинка), дай я насам please Praynig

PS: Заглавието на темата е супер, може ли да го използваме и за следващата тема, защото тази очевидно ще я изпишем преди 10-и?

# 114
4,39 среден резултат по БЕЛ за випуска срещу 4,63 за м.г. Нещо такова мярнах по новинарските сайтове като информация от министерството, но забравих къде го видях и няма как да дам линк.

Всъщност, защо се шашкате толкова с тези изгубени номера? Най-големият риск е да не си видите резултата в нета и да се наложи да се разкарате до РИО или до училището-гнездо, така че да научите оценките малко по-късно. Вярно, че това са си още доста нерви след и без това дългото чакане, но за кандидатстването нищо фатално не е станало. Ще ви издадат бележка с оценките по ЕГН-то.

# 115
  • София
4,39 среден резултат по БЕЛ за випуска срещу 4,63 за м.г. Нещо такова мярнах по новинарските сайтове като информация от министерството, но забравих къде го видях и няма как да дам линк.

Всъщност, защо се шашкате толкова с тези изгубени номера? Най-големият риск е да не си видите резултата в нета и да се наложи да се разкарате до РИО или до училището-гнездо, така че да научите оценките малко по-късно. Вярно, че това са си още доста нерви след и без това дългото чакане, но за кандидатстването нищо фатално не е станало. Ще ви издадат бележка с оценките по ЕГН-то.
Най-вероятно имаш предвид това...
http://www.kadedaucha.com/?id=1327&aid=7999
Но то не  ви касае вас по никакъв начин.Сравнението на средните оценки по БЕЛ в статията е между средната оценка на миналгодишните седмокласници по предмета  и  тази на випуска преди тях, тоест държалите изпити през 2009 и 2010 година.  Peace

# 116
И аз не си спомням да е имало проблеми със сайта на МОМН миналата година - нито при обявяване на оценките, нито при класирането. Сайтът и през деня, когато само проверявахме, а и вече с резултатите си се отваряше съвсем бързо. Друго нещо обаче се сетих и ще го напиша отсега, че после може да забравя - имаше проблем с проверката през сайта на МОМН на класирането на децата от страната, кандидатствали в София. Не си спомням точно какъв беше проблемът, но нещо не получаваха информация по номера, който бяха получили от софийското гнездо (то нали е специално за за кандидати от страната) и имаше майки, които ходиха и проверяваха на място за съфорумки. Дано тази година да са оправили това.

# 117
# 118
По отношение разпределянето по паралелки миналата година една майка беше обяснила, че става по следния начин: ако паралелките са примерно 4- а, б, в и г първото по бал дете отива в а, второто в б, третото във в, четвърто в г, после отзад напред- петото в г, шестото във в и т.н, за да се разпределят равномерно децата, поне аз така разбрах, но не съм сигурна дали важи за всички училища или всяко си има собствена метода.

Като се замисля обаче, би трябвало и друго да взимат предвид - равномерното разпределение на момичета/ момчета, особено където няма квоти, така че май няма да е точно както го описах по-горе.

# 119
Резултатите от изпитите след 7 клас са малко по-ниски от миналата година, тъй като решихме да вдигнем критериите. Това заяви днес пред журналисти министърът на образованието Сергей Игнатов.

Нещо се обърках вече .. какво означава това? Че миналата година при еди-колко си точки човек има 5, а тази година за същия брой точки ще има (да речем) 5.10 или 4.90 ?

Общи условия

Активация на акаунт