Индукционни котлони - убедете ме, че са ми нужни!

• 142 025
  • 772
  •   1
Отговори
# 330
Искам да ви попитам, знае ли някой какво влияние имат индукционните котлони върху храната, която е в непосредствена блозост с електро-магнитното поле?
Струва ми се, че би могло да оказва влияние. Например както микровълновите печки.
Е този въпрос просто така ли е изтипосан тук. Не прочетохте ли мнението преди вашето и по-горното. Ако някой имаше допълнителна информация щеше да я е написал.

# 331
Аз да повдигна темата отново и по-конкретно за храната. Може някой да се включи сега.
Не е ли това най-важното при избора на каквото и да било.
Те хората много са се радвали и на микровълновите печки, и на много други новости, които се оказват ужасно вредни във времето.

# 332
  • София
 Дебора, изхвърли също всички телефони и рутери около теб и всички ел уреди също и ел. инсталацията изтръгни защото излъчват магнитно поле. И на комшиите звънни да направят същото.

# 333
А газта колко токсични газове отделяла, но сигурно половината тук готвят на газ.
Не изтерясвайте  бе, хора  Heart Eyes

След като съм ползвала всички видов вече, гарантирам, че индукцията е най- доброто, а който както иска така да разбира и чете  Peace

# 334
  • Sofia
Ако за живо същество силното магнитно поле не е вредно, то не виждам как би било вредно за каквото и да е нещо друго. Второ и по-съществено - въпросните магнитни потоци се затварят през самия метален съд и не "хврърчат" наляво или дясно! Т.е. нямаш лъчение тип това, което е например при телефоните.

# 335
Те и микровълноте в микровълновите фурни не хвърчат а са си затворени в работната кухина на фурната но почнаха да ги отричат. Според мен потребителката по-горе се интересуваше дали храната която се проготвя и е в пряк досег с дъното на съда не става "вредна" така както се тиражира за микровълновите че те променят нещо в молекулярната структура на храната а от там и тя става ако не вредна то поне по-малко полезна.

# 336
  • Sofia
По-скоро човек трябва да се съобрази с факта, че загряването е по-бързо. Най-голям проблем е може би варенето на прясно мляко. На моя плот съм забелязал, че мога да използвам максимум сила 7 (от 10) без да залепва млякото (загаря) на дъното. Голям плюс е това, че съда (когато е с качествено, плътно стоманено дъно) се загрява равномерно и това помага много, например при правене на палачинки Simple Smile Иначе котлон, като котлон Simple Smile

# 337
Абсолютно и категорично не съм ползвала по-добри от индукционните котлони. Загряват бързо, безопасни са за децата и най-вече не загарят. Със стария керамичен котлон нон стоп бях с ножа за стържене на загоряло. Недай си Боже да реша да изпържа едни кифтета... Сега нямам такъв проблем и котлонитите винаги са чисти Heart Eyes

# 338
Чистенето е като за дете, наистина, въобще не изисква търкане

# 339
За удобството - стана ясно.
Не сравняваме индукционните котлони с мобилните телефони, а с керамичните котлони. За да можем да направим информиран избор, не как ще ни е най-лесно, а дали това улеснение може да ни създаде проблеми след време със здравето или наистина е иновация само с положителни страни.

# 340
Опасявам се, че на този въпрос просто няма как да получим отговор. Трябва да мине време, да се разпространи технологията, за да могат да я ползват много хора, да се натрупа информация и чак тогава може да има достоверно мнение. И аз много се чудя за покупката им.

# 341
Аз пък въобще не се чудих при покупката им, четох точно един ден, отзивите бяха категорично само положителни, на другия ден взех този, който беше на промоция  Peace

Правилно намесихте мобилните телефони, те със сигурност са по- вредни, това поне е доказано  Heart Eyes

# 342
  • Варна
 Joy Joy Joy Joy Joy
Дебора, изхвърли също всички телефони и рутери около теб и всички ел уреди също и ел. инсталацията изтръгни защото излъчват магнитно поле. И на комшиите звънни да направят същото.
Умрях...

# 343
Добре, де. Съвсем резонен е въпросът. Човек трябва и за тези неща да мисли.
За храната не виждам как ще е проблем. Самият процес се ползва за пакетиране на храни. Точно за безопасност. Фолиото на кетчупите,  пастите за зъби се запечатват с индукционни машини, кисело мляко също по този начин би могло да се запечата. Нагрява се фолиото, а пластмасата и храната- не.
За готвача също самият процес е ок, тъй като мощността не е толкова голяма, а и как да го кажа, за да се случи процесът, тенджера та трябва да е близо до индуктора, с други думи обхватът е ограничен. Надявам се, че ясно пиша.

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 23:07 от Windekind

# 344
  • Sofia
Момичета и аз имам голямо колебание между индукционни и керамични котлони. Иво тази връзка имате ли впечатления от комбинираните плотове където има два обикновени керамични и два индукционни котлона. Зали това е Добър компромисен вариант.

Общи условия

Активация на акаунт