Индукционни котлони - убедете ме, че са ми нужни!

• 141 883
  • 772
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
http://www.emag.bg/plot-za-vgrazhdane-electrolux-kombiniran-2-in … fok/pd/EBS1TBBBM/

Този модел на електролукс е комбиниран, такъв какъвто си търсиш, но аз продължавам да питам защо човек би си взел два керамични, които след няколко месеца ще спрат да се ползват напълно? Simple Smile

# 166
Аз исках да имам два обикновени, защото си мислех, че имам и ще имам доста съдове, които няма да работят на индукцията. Но се оказа, че не е така. Имах тиган за палачинки, но се скапа и си купих такъв за индукция. Бяха ме наплашили, че струва 70лв, но се оказа, че има и за 20лв. Някога, може би, само маркови и много скъпи съдове са ставали за индукция, но вече не е така, има и евтини. Пазарските тенджери за по 5-6лв не стават, но с малко търсене има и доста евтини, които стават. Пък и се прежалваш за един комплект и караш с тях. Макар, че има хора, които готвят само в керамични съдове, сега нали са модерни, смятат се за полезни и т.н., а те не стават за индукция. Също ретро кафеварките, които за някои хора са религия..., не стават. И медни съдове не стават! Продават се цели комплекти медни съдове.

# 167
Съпружка, етотози се продава в Технополис
Плот за вграждане ELECTROLUX EHG 6341 FOK  http://www.technopolis.bg/b2c/details/707537/P11110201~1/Plot-za … OLUX-EHG-6341-FOK
а ето го и в Техномаркет http://www.technomarket.bg/products/09120015/electrolux-ehg-6341fok

# 168
Благодаря за линкове!   bouquet
julian, отговарям на въпроса - аз обичам да съм в крак с новостите, но не съм супер домакиня. Готвим рядко, защото сме само двамата с ММ, пера на една и съща програма такива работи. Ако трябва да съм честна никога не съм ползвала повече от 2 котлона едновременно - в този ред на мисли, дори и след време да не ползвам 2 от котлоните не би било проблем за мен. До преди 2 дни дори не ми беше хрумвало, че мога да си купя индукционни котлони - не защото не знаех за тях, имам и приятелки, които имат такива, но не смятах, че ми трябват и честно казано още не съм сигурна, че ми трябват. Това е моят начин да пробвам.  Grinning А и ММ е леко маниан на тема готварски съдове и дори и да има такива от по 20 лв. той ще иска най-добрите съответно най-скъпите.

# 169
Честно казано не виждам смисъл да имаш индукционен стъклокерамичен и само стъклокерамичен... и в 2та случая имаш стъклокерамичен, но в ползва на индукционния. Това със съдовете поне на днешно време е смешно. Има и за 2, и за 200! Освен ако човек няма сантименти към старите!
Комбинация за мен има смисъл само с газов. Заради различните енергоизточници.

# 170
Ами аз сега ползвам котлони, които дори не са стъклокерамични.  Laughing Ако чак такива чудеса правят тези индукционни котлони ще имам цели 2, които са ми напълно достатъчни.

# 171
  • Sofia
Макар, че има хора, които готвят само в керамични съдове, сега нали са модерни, смятат се за полезни и т.н., а те не стават за индукция.
О, има много съдове с керамично покритие и стават за индукционни котлони. Това, че има керамично покритие не е проблем. По-скоро, най-често, в миналото, съдовете с керамично покритие ги правеха изцяло алуминиеви. Но пък в днешно време керамичните съдове ги правят така, че да стават и за индукционните котлони.

съпружка: разбирам гледната ти точка и до колкото схвашам ти е все едно дали ще са 2 или 4, изглежда, че ти е все тая и за керамичните. Тогава да поставя въпроса по друг начин - кое ще ти е по-изгодно от гледна точка на съотношение качество-цена? Ако комбинираните са по-евтини вземи си от тях, макар че съм сигурен, че просто ще стоят едни 2 колона ей така без никаква полза. Обаче до колкото виждам в сайтовете - можеш да си намериш по-изгодно, с повече екстри и по-мощни плот с 4 индукционни котлона. Мисля, че с варианта 2+2 хем ще получиш по-лошо качество, хем по-скъпо (заради нуждата да се вграждат 2 различни типа технологии в един плот).

# 172
Макар, че има хора, които готвят само в керамични съдове, сега нали са модерни, смятат се за полезни и т.н., а те не стават за индукция.
О, има много съдове с керамично покритие и стават за индукционни котлони. Това, че има керамично покритие не е проблем. По-скоро, най-често, в миналото, съдовете с керамично покритие ги правеха изцяло алуминиеви. Но пък в днешно време керамичните съдове ги правят така, че да стават и за индукционните котлони.
Peace Ние имаме и то не бе никак скъп... т.е. от евтините  Laughing

съпружка: разбирам гледната ти точка и до колкото схвашам ти е все едно дали ще са 2 или 4, изглежда, че ти е все тая и за керамичните. Тогава да поставя въпроса по друг начин - кое ще ти е по-изгодно от гледна точка на съотношение качество-цена? Ако комбинираните са по-евтини вземи си от тях, макар че съм сигурен, че просто ще стоят едни 2 колона ей така без никаква полза. Обаче до колкото виждам в сайтовете - можеш да си намериш по-изгодно, с повече екстри и по-мощни плот с 4 индукционни котлона. Мисля, че с варианта 2+2 хем ще получиш по-лошо качество, хем по-скъпо (заради нуждата да се вграждат 2 различни типа технологии в един плот).
много точно  Wink

За себе си мога да кажа, че всичко, което избирах/м по къщата не е водено от моди, а от функционалности и лесна поддръжка. Като започнеш от размера на стаите, настилки и т.н....котлон и фурна най-много!
Комбинацията индукция и обикновена стъклокерамика ми е като да се придвижваш с автомобил, но за всеки случай да си купиш карта за градски транспорт и като решиш да го ползваш се дразниш от слабостите му!
Всъщност не е точно сравнението. Толкова ми е противна стъклокерамиката, че ако се наложи по-скоро бих се върнала на плоча.

# 173
Момичета имам страхотен проблем, който е на път да ме накара да върна индукционния котлон, който купих и да го заменя с обикновена стъклокерамика( имам тази възможност, защото все още ми седят на склад). Трябва ми кафеварка от тези старите, които са от две части с цетка между тях ( сещате се предполагам). Баба ми живее с нас 3 месеца в годината и пие кафе само от такава. Confused Купих аз котлоните, като ме подлъгаха, че има такива и няма да имаме проблем, но след като тръгнах да търся удрям на камък. Моля, ако някой е виждал по магазини или в нета да помага, защото да сменя котлоните за едната кафеварка ще е тъпо  Sad Представям си да кажа на възрастната жена, че няма да пие такова кафе, защото са ми модерни котлоните. Направо ще  #Crazy очите.

# 174
 Laughing Да смениш котлони заради една кафеварка е меко казано шантаво  Laughing
Принципно, ако е чак такава драмата, се продават едни подложки, които се слагат върху самия котлон и можеш отгоре да сложиш всякакъв съд.
Ето: http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_ss_i_4_12?url=search-alias%3 … duction+converter

Съпружке, далеч съм от мисълта да те убеждавам кое ще е най-добре за теб, но преди по-малко от година бях пред такава дилема и в момента не съжалявам, че избрах четворка индукция.
Плюсовете са толкова много, че не бих си и помислила да се върна на обикновена стъклокерамика. Според мен, вземеш ли 2х2, съвсем скоро обикновената двойка ще ти стане напълно неизползваема.
В крайна сметка, каквото и да избереш, ти пожелавам да ти върши добра работа и да го ползваш с удоволствие.

# 175
Dusty_wind, има! Моя приятелка наскоро си купи.
Първото, което цъкнах в нета:
http://zakupi.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%84%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B … %B8-jata-cad-12-n

# 176
Най-вероятно сте прави и като си купя индукционни ще ползвам само тях. Но някак си не искам да се отказвам от другите. Както вече казах, дори и да ни ги ползвам след време - аз така или иначе ползвам 2 котлона, така че 2 почти винаги са ми излишни - демек и 4 индукционни да взема, пак 2 няма да се ползват. За някой може да звучи странно и не става въпрос за цена, а за някакви мои убеждения.  Peace

# 177
Dusty_wind, има! Моя приятелка наскоро си купи.
Първото, което цъкнах в нета:
http://zakupi.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%84%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B … %B8-jata-cad-12-n
Златна си  bouquet Спаси кафето на баба ми  hahaha

# 178
Макар, че на обикновен стъклокерамичен можеш да си опечеш чушки или патладжан  Laughing  а на индукцията - никак!   Не е чак толкова страшно ако вземеш 2 индукция и 2 обикновени. Нали съм с такива и веднага си казах, че няма сми и по- добре 4 индукция, но чак такъв провал и безкрайна грешка не ще да е, ако са 2+2.

# 179
Ама моля ви се, за печените чушки има чушкопечи.

Общи условия

Активация на акаунт