Индукционни котлони - убедете ме, че са ми нужни!

• 143 012
  • 772
  •   1
Отговори
# 225
Успокой го, че не са по-мощни от останалите. Принципът на работа им е различен затова са бързи като газовите, а не защото са по-мощми от електрическите.

# 226
Клоня към индукционни котлони, обаче ММ го притеснява дали не са прекалено мощни...
Има ли нещо такова? Защото в кухнята не трябва да слагаме мн мощни уреди?

Защо?
Не знам колко са мощни, ама на мен ми харесаха  Laughing
Само че има тенджери, които драскат май  newsm78

# 227
raja_nikol, проблемът е в нашата кухня, нещо тока на апартамента не е разпределен както трябва, май..

# 228
raja_nikol, проблемът е в нашата кухня, нещо тока на апартамента не е разпределен както трябва, май..

Кофти  Confused

В сайтовете са дадени мощностите, прецени.

# 229
Най-добре си сложете печка на дърва, ама и така пак сигурно ще имате проблеми!

# 230
Решихме, че ще купим индукционни котлони.. ама сега чуденката ми е между Бош и Електролукс?
Впечатления?
Или някаква марка да препоръчате, от която сте доволни..

# 231
Каая, аз съм за Бош, по простата причина, че имат добро сервизиране, за разлика от Електролукса.

# 232
И ММ ме навива да вземем комбинирани котлони стъклокерамика и индукционни?
И котлоните да са 2-ка или 4-ка?

Бихте ли споделили мнението си и за това?

# 233
И ММ ме навива да вземем комбинирани котлони стъклокерамика и индукционни?
И котлоните да са 2-ка или 4-ка?

Бихте ли споделили мнението си и за това?

Писах ти и в другата тема, но нека и тук- когато аз четях, Пина сравняваше точно двата типа,защото нейния е комбиниран и тя пишеше, че въобще не ползва керамиката, индукционните по - и харесваха, това беше определящо за мен.

За 2-ка и 4-ка също ти писах - 3- ка  Mr. Green

# 234
Когато проучвахме индукционните котлони и ние имахме тази дилема. В крайна сметка взехме четворка индукция и се радвам, че взехме това решение. Обикновения котлон не ми е липсвал нито за миг.
По отношение на това, дали двойка или четворка - към настоящия момент бих купила двойка. Не ми се случва да имам повече от два съда на котлоните.

# 235

По отношение на това, дали двойка или четворка - към настоящия момент бих купила двойка. Не ми се случва да имам повече от два съда на котлоните.

Готвила съм на четворка, двойка, сега е тройка- сегашния ми е най- удобен, има си достатъчно място, супер.
Никога повече не бих си взела двойка  Naughty, а и разликата беше стотина лв

# 236
Не се опитвам да убеждавам никого в нищо, просто споделям мнение.  Peace Никога не ми се е случвало едновременно  да са ми нужни повече от два котлона.
Ти готвиш ли едновременно на трите?

# 237
От 7 години съм ползвател на индукционни котлони и не ги заменям за нищо.

Ако сега ги купувам, ще гледам следното:
Таймер за всеки котлон. Като заври стабилно яденето, слагам го на 3 + таймер и си излизам.
Опция за бързо завиране ми се иска да имам на всички котлони. (имам само на два).

Също така е добре да се избере големината на котлоните. Ако домакинството ползва редовно голяма тенджера и тиган, хубаво е да има котлоните със съответната големина.

Основно предимство е, че котлонът се загрява само там, където е бил съдът за готвене. Не виждам смисъл от комбинацията класическа стъклокерамика и индукция.

Аз счупих едно ръбче на котлона с една бутилка зехтин, но работи слава богу.

За ползването - аз ползвам редовно 3, понякога и 4-те котлона. Случвало ми се е да се нуждая и от 5-ти.

(На един приготвяш месо, на един вариш картофи, на друг задушаваш фасул, на 4-тия пържиш бекон и ако ти се иска да приготвиш още нещо, няма къде Simple Smile )

# 238

Ти готвиш ли едновременно на трите?

Никога, рядко дори на двата  Mr. Green

Моите съображения против двойка са на база моя котлон, с който не заобичахме за краткия му живот  Laughing
Беше сензорен, керамика, съответно нагрява яко, когато сложа 2 тенджери, едната отиваше почти върху плота за управление, съответно почваше да пищи гада, да се изключва, сензора пареше ужасно и не можех да изключа после, защото  трябва да си задържиш пръста за секунди.
Отделно- беше разположен напречно на плота, успя да ми стопи силикона на лайсната между плота и гърба точно от нагряване на тенджерата, задната тенджера не ми беше удобна...
Въобще няма база за сравнение като удобство, а място имам бол, така че сега съм много доволна, четворка не ми трябва категорично, тия 3  размера са ми супер  Peace

# 239
Ясно  Laughing Стечение на обстоятелствата.
Иначе външният размер на тройка не е ли като на четворка?

Общи условия

Активация на акаунт