Индукционни котлони - убедете ме, че са ми нужни!

• 142 040
  • 772
  •   1
Отговори
# 300
А за какво са ти функции? 100 % ще има горен, долен реотан, вятър. Ако сега избирах пиролизата щеше да ми е достатъчна  Peace  Аз лично ползвам само тези, да не кажа, че в 99 % от случаите пека само на вятър, той разпределя равномерно градусите. Виж пиролизата много ми липсва  Cry
АЕГ е моята...ама нищо особено, сега не бих взела такава  Naughty
Затова и рискувах с котлоните, колкото изкарат, поне да не ми свиди  Wink

# 301
Цената, която мога да си позволя не е много- нещо до 600лв. ЗА това и се загледах в тази. Четох коментари, че пиролизата била хубава функция, а аз съм маниачка на тема чистота. Иначе до сега винаги съм ползва фурна не с много функции и не толкова модерна, и пак са се получавали нещата. Може би за това си мислех, че и тази ще върши работа пък и цената е важна за мен- не мога да си позволя по- скъпа. Благодаря за коментарите.

# 302
Така..
Кипнах прясно мляко на индукцията... голяма работа си отворих, докато почистя... и понеже не съм си купила още препарат, минах само с попивателна кърпа няколко пъти и видимо е почистен. Дали е достатъчно или преди да го ползвам да си набавя препарат?

Преди време питах с темата как почиствате - препоръчаха ми на ДМ марката, но на него пише стъклокерамика.. става за индукция също, нали?

Нещо моят Бош ме дразни - и при вас ли, ако е мокър пръста, няма как да командвате плота чрез тъча?
Също така ако размера на тенджерата е много по-малък от размера на котлона, няма как да задействам самия котлон... Сигурно е нормално за индукцията, но нали сефте имам такова чудо вкъщи..

# 303
Аз нямам подобни проблеми, нито с мокри пръсти, нито с по-малки като размер съдове  Thinking
Пък за почистването, не съм купувала нищо специално. Даже, като се замисля, основно забърсвам само с влажна кърпа.
Иначе в препаратите няма разлика. Реално, стъклокерамиката е покритието на котлоните (дори индукционните)

# 304
  • пак на Рив Гош
Нещо моят Бош ме дразни - и при вас ли, ако е мокър пръста, няма как да командвате плота чрез тъча?
Също така ако размера на тенджерата е много по-малък от размера на котлона, няма как да задействам самия котлон... Сигурно е нормално за индукцията, но нали сефте имам такова чудо вкъщи..
При мен зависи от мокротата на пръста Simple Smile - ако е леко влажен - успявам, ако си е направо мокър, не се включва. Същото е и като ми изкипят картофите/макароните при варене (което се случва всеки път  Mr. Green, щото не гредам) - ако водата се разлее върху контролната част - трябва да я избърша, преди да мога да го изключа. Марката е Sauter.
При мен проблемът с размера на съда е само ако е много по-малък от диаметъра на котлона. Най-малкият ми е 16 см, и ако сложа върху него един висок съд с диаметър 8-10 см (много ми е удобен за варене на яйца), задействам котлона, но работи страшно неефективно.
Ама здраве да е, не е това, което ще ме откаже от индукцията  Grinning

# 305
  • София
При мен даже като го залея /от изкипяване например/ "почва да протестира звучно" и се самоизключва.

За загаряне при индукцията не може да се говори, така че за почистване нищо специално.

# 306
Аз нямам подобни проблеми, нито с мокри пръсти, нито с по-малки като размер съдове  Thinking
Пък за почистването, не съм купувала нищо специално. Даже, като се замисля, основно забърсвам само с влажна кърпа.
Иначе в препаратите няма разлика. Реално, стъклокерамиката е покритието на котлоните (дори индукционните)

И моя така  Wink

А защо просто не сложиш съда с по- малък диаметър на най- малкия котлон, твоя нали беше четворка, би трябвало да имаш избор?
Това не съм го пробвала на моя, защото дъната са почти колкото самите котлони.

Онзи номер с пулсирането го забелязвам само на най- малкия котлон, на степен под 6, на останалите 2 не съм забелязала досега  newsm78

Ще взема да купя едно мляко, да видя ще кипне ли  Rolling Eyes

# 307
  • България, София

Що да не кипне  Laughing, но стой до него, за да не бършеш после.

# 308

Защото като варя макарони завира, смъква се водата и пак така, не успява да изкипи

# 309
  • България, София

Защото като варя макарони завира, смъква се водата и пак така, не успява да изкипи
Мисля, че млякото задължително ще изкипи.
Аз все още изкипявам разни неща, като се заблея.
Опитвам се да свикна да седя до котлона и без това времето е кратко ...

# 310
Свикнал съм да гледам мама като готви, цял живот на газ - съответно 1 бутилка държи 3 месеца. Съответно ~ 10 лв на месец. Притеснява ме да не плащам по 30~50 само от плота.. Ако е разумно ~ 20лв за него не е болка за умиране. Колкото до газта, да ако изключим парите за газ, единствено за всеки случай го гледам.
А някакви насоки за 3ка индукия? Като чета явно трябва да е Whirlepool, някой конкретен модел?
при нас като спре токът, спира и газта. Вземи 4-кя. На нас зимата консумацията ни е 30-40 лв за цялото домакинство, а пилотът ползвам минимум 3 котлона всекидневно.

Последна редакция: пн, 31 авг 2015, 15:32 от Windekind (ex Aludra *)

# 311
До сега само четях темата , но дойде заветното време да си сменя кухненското (алилуя). Ползвам един свободно стоящ индукционен котлон (някакъв китайски) и определено съм доволна. Но като дойде време да пържа и се моля да съм готова с кюфтетата или пържените картофи преди гадинката да изключи. Та поради тази причина искам да си взема  комбиниран плот индукция и керамика. Четох, гледах, четох и пак гледах и съм се насочила към БОШ. Много ми харесва дизайна. Но някой щастлив техен ползвател може ли да ми каже каква е разликата в двата им модела индукция и керамика. Доколкото разбрах единия се увеличава/намаля с + и - а другия директно сменя степените от 1 до 9. Четох по форуми че като закипи се самоизключва, вярно ли е ? Ако е така...пак ще трябва да гледам за друга марка.

# 312
  • София
До сега само четях темата , но дойде заветното време да си сменя кухненското (алилуя). Ползвам един свободно стоящ индукционен котлон (някакъв китайски) и определено съм доволна. Но като дойде време да пържа и се моля да съм готова с кюфтетата или пържените картофи преди гадинката да изключи. Та поради тази причина искам да си взема  комбиниран плот индукция и керамика. Четох, гледах, четох и пак гледах и съм се насочила към БОШ. Много ми харесва дизайна. Но някой щастлив техен ползвател може ли да ми каже каква е разликата в двата им модела индукция и керамика. Доколкото разбрах единия се увеличава/намаля с + и - а другия директно сменя степените от 1 до 9. Четох по форуми че като закипи се самоизключва, вярно ли е ? Ако е така...пак ще трябва да гледам за друга марка.

Обясни ми подчертаното, че не ми е ясно.

Иначе при преливане/изкипяване се самоизключват, но това е предпазна мярка и е плюс, а не недостатък. Избърсваш изкипялото и пак го включваш.

# 313
Когато пържа картофки в даден момент котлона явно стига някаква висока температура( не разбирам обаче на съда или на самия котлон) и се изключва. Започва да дава някаква грешка...премигва и се налага да го изключвам кабела от самия щепсел.
Но за супи, сосове и т.н  индукцията е просто незаменима.
С палачинките нямам проблем, но и при тях ми се е случвало да ми изключи котлона, въпреки че си купих тигана за палачинки на Тефал специално за индукция.
А това с изключването при кипене малко ме притеснява...какъвто съм заплес понякога.....Но от друга страна може би наистина е по-скоро предимство.
Въпроса е при каква течност на плота изключва, ако е при едни "пръски" би ми било проблем може би.

Последна редакция: сб, 10 окт 2015, 18:07 от emocija

# 314
  • София
Когато пържа картофки в даден момент котлона явно стига някаква висока температура( не разбирам обаче на съда или на самия котлон) и се изключва. Започва да дава някаква грешка...премигва и се налага да го изключвам кабела от самия щепсел.
Но за супи, сосове и т.н  индукцията е просто незаменима.
С палачинките нямам проблем, но и при тях ми се е случвало да ми изключи котлона, въпреки че си купих тигана за палачинки на Тефал специално за индукция.
А това с изключването при кипене малко ме притеснява...какъвто съм заплес понякога.....Но от друга страна може би наистина е по-скоро предимство.
Въпроса е при каква течност на плота изключва, ако е при едни "пръски" би ми било проблем може би.
Разбрах, значи аз понеже и принципно не пържа, камо ли пък и продължително, но не ми се е изключвал котлона от прегряване.
Иначе за изключването при изкипяване ми се е случвало, но доста изкипяване, от пръски само не изключва. Говоря за сименс котлони четворка.

Общи условия

Активация на акаунт