Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 53

• 26 393
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
Колкото по наближава краят на сериала,толкова повече  се пробужда съжалението ми към Бихтер.
Тя е толкова отчаяна,толкова наранена,че направо ми къса сърцето.
Велика е скръбта й  за неизживяната си любов,за отхвърлянето й,за пренебрегването й заради едно момиче,в което нейният любим,който я обича,в това няма съмнение,ще се обвърже в необходим брак.Любовта на живота й се оказа един млад,красив,но много комплексиран мъж.
И какво са имали двама в детството си.Бихтер расте в разбито семейство,в лъжи и изневери от страна на майка си,а Бехлюл е кръгъл сирак,винаги е чувствал липсата на семейство,независимо от грижите на Аднан.Вероятно затова тя иска да се разведе с мъжа си,за да не постъпи като Фирдевс,но не намира подкрепа в никого и спира по средата на пътя.
А Бехлюл е разкъсван от угризения,че ще причини ужасен срам и болка на семейството,което го е спасило от съдбата на изоставените в сиропиталища деца!
Много трагични събди, много грешни решения! Ситуации без верен ход, общество,което на 100% не приема подобна любов или връзка!

Коя обича Бехлюл?
Има верен ход-Бихтер напуска къщата на Аднан.

newsm78Обществото на Маями щеше да ги приеме

Бехлюл е представен от автора и сценаристите ,като плейбой-прелъстяващ и изоставящ жените.
Някои фенки си пренаписаха сценарий,според ,който Бехлюл не е плейбой,на когото бързо му омръзва поредната любима ,а като млад непорочен младеж ,чистосърдечно влюбен в чинка си ,но страхлив да признае  hahahaВЕЛИКАТА СИ ОБИЧ КЪМ НЕЯ Joy Joy Joy

Последна редакция: пн, 13 юни 2011, 11:15 от silvia_maria

# 601
  Здравейте,Госпожата е доразвила тезата за "класата" на Седеф,която аз напълно подкрепям  Peace

Добър ден , дами !  bouquet Пожелавам ви спорна и усмихната седмица !

Наистина няма правилно решение и верен изход от тази ситуация !

С това съм напълно съгласна.Хубаво е да си го припомняме преди да  съдим героите  толкова строго,колкото се прави тук  Peace

# 602
Просто това е мнение, което е различно от твоето.
...предпочитам повече да чета, отколкото да пиша smile3525

Ето, това е!

Сигурен съм, че и мен ще обвините в нещо, но карай!...  Какъв ли не го изкарахте Бехлюл, какъв ли не го наричахте, ама прескочихте нещо:  Бехлюл, който много обичал паричките на чичо си, на 25 години нямаше кола, защото не беше си поискал, защо ли? А уж бил готованец-лапач ; тъпата Елиф  смачка  колата му, единственото, което Бехлюл имаше със собствени пари ( не изкарани с работа, но все пак негово наследство, а не Аднанови пари), а той потули пред полицията това, можеше да я осъди и да си получи загубеното, но не го направи, лиши се от нещо, за което всички млади мъже мечтаят и с цената на всичко се опитват да имат - кола.  Защо ли ? Любителят на охолния чичов живот пак се примири да пътува с таксита, вместо с кола.

Ако беше толкова долнопробен Бехлюл можеше да се подвизава и скатава в холдинга, други да работят, а той да получава заплата, достъп до банковите сметки на чичо си или на холдинга, би могъл той да дръпне 200 000 долара при бягството им, т.е. той да осигури парите за бягството им, но не е той, а тя.  От даденото във филма стана ясно, че Бехлюл харчеше толкова от парите на чичо си, колкото получеше от него самия, не го забравяйте, това значи много.
   Това значи, че единственото  ценно нещо в живота за Бехлюл беше обичта и принадлежността му към семейството, което по неволя има, а не по право, а не парите, като цел, ако правите разликата добре, ако ли не, Ваша си работа.

И така, на фона на всичко, което написах, в дома на Бехлюл ( защото домът на Аднан бей беше и негов дом по волята на самия Аднан ) с гръм и трясък се въдворяват два субекта, които привидно „ не обичат парите „, но купуват като невидели дрехи, обувки и бижута, играят комар от криво разбрана богаташка принадлежност, разбират, че децата са необходим наследствен фактор, но не стават за обичане, че и на всичкото отгоре едната субектка изисква безпрекословна обич, любов, всеотдайност.
 Аз съм ! Други няма ! – е нейното мото.

Останалото е по законите на биологията и физиката.  Според мен за  останалото виновни няма, вина няма, любов има, всичко е любов или омраза, и е толкова сложно, многопластово, комплексно, че чак се чудя откъде вземате едни мисли и къде виждате всичко онова, дето го изписвате по такъв не сложен, но дисекционен  начин.
Има много класика за любовта ( и на хартия и на лента ) , но никой не я е разгадал любовта, освен Вас, де !  Дерзайте ! Успех !

Много точно и прекрасно казано....  bouquet

# 603
Ако трябва да се сравнява класата на Седеф и Бихтер..май има доста голяма разлика м/у тях двете.Поне Седеф намери сили в себе си за да се извини на Нихал за недоразумението,което се е получило при тях с Бехлюл заради нея....наистина отиде непоканена в дома на Аднан,но там много "топло" беше посрещната от страна на Бихтер,а накрая намери  успя да и отговори напълно достойно,така че Бихтер остана с увиснало чене.Тя сама се грижи за себе си и след като са завършили заедно в Америка е намерила своята реализация,докато Бихтер лежи на гърба на другите като се прави на велика красавица и недосегаема.На мен лично много ми хареса Седеф и като визия и като държание,дори ми хареса повече от Бихтер..личи си че е жена от класа...

# 604
  За самоиздръжката на Седеф-така е,но не се знае дали ако имаше възможност да се омъжи за милионер като Аднан нямаше да е същата  Peace

# 605
Мисля че едва ли би приела такава оферта...не всеки би приел Аднан за съпруг при това вече с две големи деца и такава отговорност...въпрос на гледна точка.Ако на мен би предложил брак никога не бих го приела без да изпитвам любов и страст към такъв човек....не всичко е пари в този живот...има и други приоритети...но всеки си има виждане в този живот.  Thinking Naughty

# 606
Аз разбирам, че го иска с цената на всичко. Това ми е ясно. Но в тази борба тя няма да спечели.
Във фаза на отрицание е. И толкова рязко ще излезе от нея, че ще и струва живота.
Абсолютно съм на ясно какво иска Бихтер. Но това не е нито причина, нито оправдание за нещата, които прави.
Той не желае връзка по негови си причини. Край. На нея не и остава нищо друго освен да го приеме. Няма право да го наказва. Коя е тя, че да го съди и наказва?
Но да разума и го няма. Отишъл си е. И въпреки това не мога да намеря ни една причина да я разбера. Като озверено животинче е. Впила е зъби в него и не пуска. Той дръпне, тя стисне по - силно. Тези ситуации за мен са патови. Цун цванг.
Аднан щеше да прости на Бехлюл. Трудно, но щеше.
Ако трябва да съм точна филма започна да ме натоварва психически. Доста при това.
За двата аборта се отказвам да говоря. Имам твърда позиция за аборта и няма причина да се дръпна от нея. Най - кофтито е, че Бихтер се сети за противозачатъчни, чак след като сменти Аднан, че ще му роди дете. Няма да я забравя как се лигавеше, че когато натири децата му ще имат време, за да се преоткрият и да си направят дете. Много грозна и опашата лъжа.
Браво миличка правилно разсъждаваш.Винаги съм харесвала твоите постове.  bouquet

# 607
  За Седеф-имах предвид ,ако е женена за много богат мъж,без другите "екстри" на Аднан,мисля,че е достатъчно ясно  Peace  Всеки живее така,както му е предложил живота и както сам си е избрал.

# 608
Точно за Седеф отговорих  Thinking

# 609

А, Бихтер не я ли опустоши и нея??? С това: "ти си моя", "няма да те пусна, никога", "защото това е любов, Бихтер".....а, от друга страна така и не се престраши да бъде явно!
Или щом се отнася до Бихтер и чувствата й, може...тя не е човешко същество.

Hug  bouquet! Толкова си права ! Peace Бихтер не просто иска Бехлюл , защото не може да приеме загубата или пък само и само да стане нейното , тя го иска , защото с тези думи той и даде обещание ! Да не говорим , че продължава да и дава объркани сигнали !

В момента не симпатизирам на поведението на Бихтер, но в това, което е написала госпожата има много истина...........  Peace   bouquet   bouquet  

Айдееее, пак сме в джаза - с "фенките" и тем подобни глупости...........  Tired    Sick Някои не разбират от дума и това е!  Crossing Arms

# 610
Объркани сигнали Бехлюл даваше на Бихтер до момента в хотела в ,който категорично и каза:
Ти си истинска дъщеря на Фердефс .Мразя те .Наистина те мразя.
Ако някой е видял  сигнал ,че Бехлюл би се върнал при Бихтер и би избягал с нея просто си фантазира
.
Страстта не се брои за сигнал за обич и намерение за общо бъдеще

# 611
Имам предложение за анкета :

Правилно ли постъпи Бихтер като се намеси в живота на Бехлюл и Нихал:

- да, защото тя продължава да го обича
- да, защото иска Бехлюл само за себе си
- да, защото тя е копие на майка си
- не,защото любовта им вече е изчерпана
- не, защото това не е честна и почтена постъпка
- не, защото трябва да даде шанс на двамата да продължат без нея своя живот  
- не мога да преценя за сега
Какво ще кажете дами?!Може пък и под друг надслов да бъде...предложете нещо,ще бъде интересно до къде сме стигнали с нашите мнения по филма...

# 612
Силвия-Мария наистина ли мислиш, че всички са като коне с капаци - вярват на това, което им се казва и мислят това, което на тях им се иска?
Един мъж за да го каже това има хиляди причини.......Една жена също-Бихтер колко пъти го е казвала? Е, истина ли е ?  ooooh!   ooooh!  ooooh!
Вече ми е смешно с тези констатации стил "ЦДГ"............  Tired  Mr. Green

А "страстта" явно е някакво самостоятелно състояние, нямащо връзка с нищо друго-харесване, любов, дори и симпатия..........  ooooh! hahaha hahaha

# 613
  Biskit-така е,не  ги разбираш  тези работи и само си фантазираш  Joy

# 614
Силвия-Мария наистина ли мислиш, че всички са като коне с капаци - вярват на това, което им се казва и мислят това, което на тях им се иска?
Един мъж за да го каже това има хиляди причини.......Една жена също-Бихтер колко пъти го е казвала? Е, истина ли е ?  ooooh!   ooooh!  ooooh!
Вече ми е смешно с тези констатации стил "ЦДГ"............  Tired  Mr. Green

А "страстта" явно е някакво самостоятелно състояние, нямащо връзка с нищо друго-харесване, любов, дори и симпатия..........  ooooh! hahaha hahaha

Това ,което си казват е истина и го мислят в момента в който го казват.
Хората ,за разлика от маймуните си комуникират и с разговор.
Бехлюл не е лъгал за чувствата и намеренията  си нито Бихтер ,нито Нихал.
Те просто се променят ,както и при всички живи хора

"Страст е емоция, ентусиазъм или особено желание за извършване на нещо определено"
Паралелно във връзките се развиват и други РАЗЛИЧНИ чувства и емоции-
Понякога обич, понякога омраза.
Понякога уважение ,понякога презрение.
Понякога харесване ,понякога отвращение.
Всеки си има отговор ,какви са паралелните чувства между БиБ

Общи условия

Активация на акаунт