Нашите"специални" деца с ДЦП-6

• 104 103
  • 790
  •   1
Отговори
# 750
  • София
gogova, сигурна съм че не си имала намерение да стресираш, която и да е майка  Peace, Извинявам се, ако съм прозвучала остро  bouquet. Просто знам как четях тази тема и темите за недоносени деца веднага след раждането, колко несигурна и уплашена бях. Наистина рисковете са по-високи , но слава богу недоносените с увреждане са значително по-малко от нормално развиващите се, дори и в България. И всичко е много индивидуално - например моят син е с ДЦП, но говорното му развитие е съвсем нормално, даже изпреварва част от връстниците си.

# 751
Polini,Pogar,Steli Mam,Liuboznatelna
АБР  е най-логичната терапия създавана досега.Заставам с лицето си зад всяка своя дума.Създател съм на българската АБР група,имам страница във Facebook,всеки може да я разгледа,там са качени резултатите на моето дете и на много други.
Колкото до Войта----това е терапия основана на болката.....който иска нека продължава да измъчва детето си......негова воля.
Иначе е много лесно да обиждаш и да плюеш криещ се зад някакъв ник....глупостта човешка е безгранична...
Пожелавам успех на всички!

# 752
Не мисля, че някой е тръгнал да плюе и обижда. Всеки е намерил начина с който детето му се подобрява. Просто не мисля, че е нормално някой да отхвърли с лека ръка методи доказали ефективността си през годините и да се опита да наложи нещо от което, той е доволен. Методите за рехабилитация са като лекарите-едни да доволни от един, други от друг. Аз например съм много доволна от силовата рехабилитация, за 4 месеца детето ми започна да лази, да се изправя на всякъкви повърхности и да ходи по мебелите, при положение, че преди това дори нямаше добра упора на ръцете. На същата рехабилитация заведох и една майка с детето си, но тя не остана доволна, защото за месец детето нямаше никакво подобрение. Различни случай, различни методи, различни подобрения...въпрос на избор и очаквания.

# 753
Polini,Pogar,Steli Mam,Liuboznatelna
АБР  е най-логичната терапия създавана досега.Заставам с лицето си зад всяка своя дума.Създател съм на българската АБР група,имам страница във Facebook,всеки може да я разгледа,там са качени резултатите на моето дете и на много други.
Колкото до Войта----това е терапия основана на болката.....който иска нека продължава да измъчва детето си......негова воля.
Иначе е много лесно да обиждаш и да плюеш криещ се зад някакъв ник....глупостта човешка е безгранична...
Пожелавам успех на всички!
Ако приемате логични въпроси за обида, замислете се дали повредата не е във Вашия телевизор.
Вярно глупостта е безгранична- анонимен си там където никой не те познава, а тук всички се познаваме.
Относно Войта- да, болезнена е, но не за всички( моят син е заспивал на Войта), да резултатна е, но отново не за всички, да противопоказна е за децата със синдром на Уест, но това е валидно за всеки метод на терапия или лекарство- на един помага едно, на друг друго, защото медицината не е математика и колкото и да гледаме статистиката, че децата с 1-ва или 4-та степен на ДЦП ще се развият дотук и толкова, личният ни опит многократно ни е показал, че статистиката е едно, а собственото ни дете нещо съвсееем различно и може да изненада и най-добрия специалист.
За Вас АБР  е добрият избор- ок, супер, но дайте избор и на останалите, защото никой тук избрал нещо друго не Ви е казал- спрете тази простотия, Войта или друга терапия са по по най.

И най-важното уважавайте чуждия избор, защото така уважавате труда на детето- независимо по кой метод, за своите успехи то се е трудило юнашки, нищо не му е дошло на готово.

# 754
Оххх обиколих 3 невролога.. 3 болници.. 2 рехабилитатора даже и правиха и с някакъв апарат нещо на гръбнака нещо като нагревка ли незнам с ток нещо оф незнам къде се намирам вече... колко повече внимание да и обърна 2 години почти по лекари... къде да ходя на кого да кажа какво да направя искам и аз да имам нормално дете като другите... когато ми изтекоха водите на 6 месеца ми казаха аборт защото едва ли не щяла да е сляпа и малоумна.. много деца нормално родитени пред очите ми израстнали са проговорили на 3 годинки и повече даже.. всеки различни неща казва.. една майка каза, че нейното започнало да седи на 2.4г, а проходило на 2.9г други казват че състоянието и е опасно оф незнам вече Cry(((  Cry Cry Cry Cry Cry Cry кога ще спре да страда и моето дете... лекарите казаха че до 4 годинки щяла да си навакса с нормалните деца.. незнам вече  Cry Cry Cry Cry

# 755
Луси,от всичките ти объркани постове разбирам ,че детето е недоносено,стояло дълго време в болница,не седи и не ходи още ,а вече е над две годишно,така ли?

ДЦП не е болест,която да види невролога на изследване,може да види друго,което е довело до ДЦП.Невролога обаче ,може да види и здрав мозък и състояние ДЦП.Общо взето има случаи ,когато детето изглежда здраво по изследвания,а е в състояние ДЦП. Факта ,че детето ти е недоносено,при това родено с екстремно ниско тегло,попада в много рисковите групи за ДЦП.
Аз лично,колкото и да не харесвам Чавдаров,мисля че точно при него трябва да отидеш.Той ще ти каже съвсем точно в тази възраст,има ли детето ти ДЦП или не,няма начин да сбърка при 2 годишно дете Peace
Има и тема тук във форума,негова си.Ако искаш задай си и там въпросите,но по добре отиди на един преглед,поне ще знаеш какво е положението на този етап Peace

# 756
Присъединявам се към Ина за съвета за Чавдаров. Колкото и да не е харесван, точно той определи на моето дете диагноза ДЦП, лека форма, която после се потвърди. Прегледа му е малко скъпичък, 80 лева беше миналата година, но поне при нас всичко, което е казал се потвърди.

# 757
Ооо,Люси всички ние бихме искали да имаме нормални деца и те да не страдат а само да ни радват ,  Hug но такъв е животът .Послушай съветът и иди при Чавдаров да ти даде точна диагноза защото не е задължително детето ти да има ДЦП но все пак ти трябва да се консултираш и да не тънеш в догатки  newsm78 ние не сме лекари а само родители на " специални" деца споделящи своят опит ,радост и тревога.Когато Чавдаров постави нашата диагноза в 6 месец аз не се съгласих  и потърсих второ мнение на Литвиненко  той отхвърли ДЦП поради факта че тя е родена с тегло 780гр и е много рано да се каже дали е ДЦП но на последният преглед се потвърди казаното от Чавдаров затова направи в най скоро време консултация с него .Желая ти успех и нека казаното от него ти донесе само радост !!!

# 758
Lusi_88 какви изследвания сте правили, имате ли ЯМР и какви са резултатите?

# 759
Луси,от всичките ти объркани постове разбирам ,че детето е недоносено,стояло дълго време в болница,не седи и не ходи още ,а вече е над две годишно,така ли?

ДЦП не е болест,която да види невролога на изследване,може да види друго,което е довело до ДЦП.Невролога обаче ,може да види и здрав мозък и състояние ДЦП.Общо взето има случаи ,когато детето изглежда здраво по изследвания,а е в състояние ДЦП. Факта ,че детето ти е недоносено,при това родено с екстремно ниско тегло,попада в много рисковите групи за ДЦП.
Аз лично,колкото и да не харесвам Чавдаров,мисля че точно при него трябва да отидеш.Той ще ти каже съвсем точно в тази възраст,има ли детето ти ДЦП или не,няма начин да сбърка при 2 годишно дете Peace
Има и тема тук във форума,негова си.Ако искаш задай си и там въпросите,но по добре отиди на един преглед,поне ще знаеш какво е положението на този етап Peace

на годинка и 10 месеца е .. сега на 09.12 ставаме на 2 Simple Smile

# 760
Ооо,Люси всички ние бихме искали да имаме нормални деца и те да не страдат а само да ни радват ,  Hug но такъв е животът .Послушай съветът и иди при Чавдаров да ти даде точна диагноза защото не е задължително детето ти да има ДЦП но все пак ти трябва да се консултираш и да не тънеш в догатки  newsm78 ние не сме лекари а само родители на " специални" деца споделящи своят опит ,радост и тревога.Когато Чавдаров постави нашата диагноза в 6 месец аз не се съгласих  и потърсих второ мнение на Литвиненко  той отхвърли ДЦП поради факта че тя е родена с тегло 780гр и е много рано да се каже дали е ДЦП но на последният преглед се потвърди казаното от Чавдаров затова направи в най скоро време консултация с него .Желая ти успех и нека казаното от него ти донесе само радост !!!

Дай Боже, чул те Бог  Hug

# 761
А до колкото това дали е генетично не е защото никой  в рода на майка ми и баща ми никога не са имали някакви сериозни заболявания освен с течение на годините проблеми с кръвното и сърцето.. сега четох че се получават увреждания вследсвие на инфекция ... тя се роди с такава защото я държаха 5 дни в мен без вода  Sad

# 762
# 763
Луси, генетичното заболяване, не значи че е задължително някой в рода да е бил болен. Чрез него се вижда дали има мутация на гена, която би могла да е отговорна за състоянието на детето. Детето ти спастично ли е или хипотонично?

# 764
Извинявам се , че се включвам в темата ви , но на lusi_088 й писах в Недоносени и затова .

lusi_088 , моето дете стоя 6 дни без околоплодни води , на мен също ми се спука мехура .
Обаче не е с инфекция , нито с ДЦП , нито с умствено изоставане , слава Богу !  bouquet

Казвам ти го , за да не си мислиш , че ти имаш някаква вина или заради изтеклите води , също и защото това , което е написала

Да синът ми е напълно здраво и нормално дете родено 28 гестациона седмица но много трудно проговори и когато започнаха работа с него невролозите ми казаха че почти при всички недоносени деца има изоставане в различни форми.В момента е на седем години и аз и всички останали виждаме разликата в развитието спрямо неговите връстници.Според лекарите това е нормално и че до пубертета ще навакса .Не желая  да стресирам която и да е майка  и много се извинявам ако това е станало просто посъветвах lusi_088 да обърне по голямо внимание на детето си.

е първо невярно и второ много стряскащо за всяка една майка на малко дете . Tired
Имам доста познати деца , родени доста преди термин , дори и от дъщеря ми по-рано , ами всички са си напълно нормално развиващи се както физически , така и психически !  bouquet

Стискам ти палци , lusi_088  , всичко да се оправи ! Hug

Общи условия

Активация на акаунт