опити за бебе

• 29 778
  • 188
  •   1
Отговори
# 30
Мисля,че започва да се мери от първия чист ден след менструациа..можеш да си вземеш и тестови лентички за да си следиш точно кога ти е овулацията.. И не се отчаиваи,винаги трябва да има надежда. Аз имам една дъщеря която е почти на 9 год.. нея я правехме цели 5 ,без да сме имали някакви здравословни проблеми..сега пак опитваме за второ дете и дано се получи Simple Smile Praynig пожелават ти успех:)

# 31
ох нз вече сега ще започнем 6 месец от опитите ,този месец хванахме оvулацията но уви...ще видя и този месец какво ще стане.Мисля да си запиша час при професор Горчев  “Света Марина”, гр. Плевен! Какви са ви отзивите за него знам че  най-добрита клиника с най добрата апаратура.Времето си лети все пак ето 6 месеца ще станат

# 32
ох нз вече сега ще започнем 6 месец от опитите ,този месец хванахме оvулацията но уви...ще видя и този месец какво ще стане.Мисля да си запиша час при професор Горчев  “Света Марина”, гр. Плевен! Какви са ви отзивите за него знам че  най-добрита клиника с най добрата апаратура.Времето си лети все пак ето 6 месеца ще станат

6 месеца не са нищо, а и 22-те ти години не са нищо. Не мисля, че е нужно да се затормозяваш от сега. Достатъчно е да правите секс всеки ден или през ден, особено по време на фертилните дни. Просто обърни внимание на това, кога ти е овулацията и правете секс примерно всеки ден от петия ден преди до деня на овулацията (горе долу)

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 16:28 от celika

# 33
  • София
Да ме прощава celika, ама секс всеки ден няма нужда. Даже така се разрежда концентрацията на сперматозоидите. Не случайно при спермограма се иска три дни въздържание. А и самите сперматозоиди издържат между 72 часа и 5 дни в твоята среда (приблизително). Ако се знае кога е точно овулацията, може да се прави секс примерно три поредни дни - преди, в деня и на др. ден. Но, didka89, ако ти се прави секс всеки ден в продължение на примерно 10-на - 15 дни, няма лошо!  Laughing
А за тия 6 месеца - не се притеснявай! Ние нашето бебе го правихме 2 години. Замисли се ако след още 6 (без пропусната овулация) нищо не стане. А и си само на 22!  Peace

# 34
Аз просто исках да кажа, че е достатъчно да се прави секс изобщо, особено през фертилните дни, но не мисля, че пречи дори и по два пъти на ден, стига да не е всеки ден така. По принцип и един път в целия цикъл може да е достатъчен, стига да е преди овулация.

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 16:28 от celika

# 35
  • София
По принцип и един път в целия цикъл може да е достатъчен
smile3521 Аз точно така забременях!  smile3503

# 36
 Rolling Eyesна мен ми се струват години тия месеци !  продължаваме с опитите   Wink ще запиша час за септември  , октомври  .Знам че в такива клиники се чака с месеци  .  мисля, че вземаM правилно решение  ,ако недаи си боже има нещо да се вземат мерки навреме. ... този месец ще пробвам както казахте  три поредни дни - преди, в деня и на др. ден.Да видим какви ще ги свършим Praynig Hug
Благодаря за отговорите!

# 37
  • София
ще запиша час за септември  , октомври
Ми то до тогава може направо да ти следят бременността...  hahaha Дай боже!  Hug

# 38
само едно нещо не разбрах за t примерно всеки ден е 36,2 в деня в които се понижи под тази t ли е овулацита .
цяла вечер го чета тук http://zachevane.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=711&df=45dflid=3 и пак не го сxващам .въобще мога ли да разбера кога точно  съм  в овулация с меренето на т

# 39
температурата ми е 37 нормално ли??свърши ми цикъла ,  първи ден меря днес  !не е ли много висока  ? #Crazy

# 40
температурата ми е 37 нормално ли??свърши ми цикъла ,  първи ден меря днес  !не е ли много висока  ? #Crazy

Дидка, ако мереш за първи месец БТ не очаквай всичко да е ок, всмисъл нужно си е време докато свикнеш, първо по едно и също време сутрин, на еднаква дълбочина да се поставя термометъра, еднакво времее да се държи и т.н. Ако питаш мен първите 2-3 месеца недей много да разчиташ на графиката си. Поне на мен ми беше нужно толкова време за да свикна Wink Забре менявването ти е въпрос на време споко. Hug

# 41
 да, но кога е овулацията ?  когато се повиши или падне т 

# 42
  • Австрия
да, но кога е овулацията ?  когато се повиши или падне т 

Процесът на овулация трае няколко часа: 12 - максимум 24. Кога настъпва.. обикновено това е последният ден със спад на БТ до първия с висока (около 37°С) БТ. Но все пак е индивидуално - при някои жени БТ се покачва стъпаловидно за около 3-4-5 дни след О. Определено О. се е състояла, когато БТ трайно се е покачила. За да придобиеш представа за особеностите на твоя МЦ са нужни няколко пълни температурни графики от няколко менструални цикъла при спазване на условията за измерване на БТ т.е. по едно и също време и начин. Удачно е и ползването на овулационни тестове.

# 43
 значи когато се повиши е имало овулация  ? много ми е трудно   с температурата ... знам че е хубаво да се съчетават тестове  с мерене на базалната Hug Моя МЦ е много нередовен  последно ми подрани с 6 дни   Grinning

# 44
didka 89, с мъжът ми правим опити за бебче вече 6 месеца.Отидох на гинеколог след първия месец и докторът направо ми се изсмя в лицето,когато му казах,че съм притеснена,че не е станало от първия път.Прегледа ме и каза,че всичко ми е наред и ако до 6 месеца няма резултат,да отидем на изследвания.Каза съшо,че имам обърната матка,която може да е причината за неуспеха.И така минаха още 2 месеца и отидох при друг лекар - той каза,че е нормално да се изчака година и тогава да тръгнем по изследвания. newsm11Не съм взимала тестове за ову до миналия месец и вече се притеснявам,че няма резултати.Още повече се притеснявам,че ще трябва да тръгнем по лекари,а мъжет ми ще бъде категорично против.Той даже и на тестовете не вярва и казва,че всичко ще стане,когато му дойде времето.
Не се притенявай,защото няма полза.И аз се вманиачавам и имам чувството,че ще се побъркам.Но тук има жени,които се опитват с години да имат рожба,но не става.Даже имам позната,която 2 пъти забременява,но във 2 месец помята,а докторите не знаят от какво е и твърдят,че е напълно здрава.Така че мисля да поизчакам още месец - два и тогава да си направя изследваания.Спокойно, и при нас ще се получи,само трябва да вярваме в това.

Успех на всички!!!!

Общи условия

Активация на акаунт