Отговори
# 225
той от 2-рия месец е на АМ Simple Smile така е... ще дивим другата седмица какво ще покаже то милото в понеделник ще го боцкат за изследвания в сряда ваксини ужас  ooooh!

# 226
Добра, много полезно инфо, за петичките.И аз ги гледах, едни розовки са на Алето.

# 227
Добра, много полезно инфо, за петичките.И аз ги гледах, едни розовки са на Алето.
Мари, ти ще даваш ли декларация за отказ от ваксини или ще си траеш? Аз мисля да си трая докато минава номера, но надали ще е задълго.

# 228
Здравейте момичета:)

Нещо никакво време не остава тия дни,само чета като мога...Днес адска жега брейййй.Излязох за спането към 12 под едни дебели сенки близо до вкъщи ама дори и там беше яка жега,изведох я само по едно боди без ръкавки:) Започнахме да спим нормално без истерии в количката..пу пу...даже днес я смъкнах на легналото ниво:)като заспа.А от три дни и вечер сме с количката на абсолютно отвесното ниво,гледа и издържа към 40 мин без рев...пак пу пу:)

Добра,супер инфо,сега чакам да се събуди от следобедната дрямка и ще проверя ходилцата сладки:)Аз другата седмица ще я заведа на изследванията и хепатитната.Но май на АМ бебетата нямат този недостиг...или греша???

Анич,аз сокчета мисля не по рано от 9-10 месеца.ще питам неото:и само от плодове от селото ни:)

Весело море на Поли и всички на брега;)

Ще почета назад и пак ще пиша.

# 229
  • София
skrech, благодаря за отговора Simple Smile храним се с изцедена кърма. Яде 6 пъти. Цедя се 5 пъти само през деня. Сутрин изкарвам за 3 хранения, през останалото време изцеждам по около 100-120мл. Като започнах да не изцеждам всичко сутрин - през останалото време скочи на 180-220мл. И по-напрегнати си чувствах гърдите така. И пак се събира много. Опитах да прескоча едно цедене и излязохме на разходка за по-дълго -  но направо щях да избухна  #Crazy Ще пробвам да не изцеждам всичкото мляко, но се притеснявам да не би да му давам само от предното, което не е толкова хранително  newsm78
Всъщност разликата между предното и задното мляко не е чак толкова голяма, а и детето не е малко, така че едва ли ще има проблем временно да не приема млякото от целия капацитет на гърдата.

Като знаеш горе-долу какво количество мляко изцеждаш, може да намаляваш плавно милилитрите. Примерно няколко дена цедиш с 10-тина мл. по-малко от обичайното,. Вероятно(а и ти това споделяш)в тези дни гърдите се чувстват малко по-напрегнати, но след това общото  им производство за 24 часа би трябвало да намалее. Може би при твоя опит, където количеството се е увеличило през деня, вариант е да пробваш и през деня да не изцеждаш до край. И да изчакаш няколко дена, за да видиш резултати.

Ако предпочиташ по-дълга пауза в някое време на деня, може постепенно да увеличаваш времето - ако си цедила в 12 и после в 15, може за няколко дена да цедиш в 15.15, като привикнат към новия режим гърдите ти и спрат да се препълват преди новия час за цедене., започваш да цедиш в 15.30  И така до колкото голяма пауза държиш да има.
 Може би когато си пробвала да махнеш едно цедене си стигнала до избухване  Simple Smile заради рязкото му премахване.
  Друг вариант да махнеш конкретно цедене напълно е само при цеденето в този час да намаляваш плавно изцеденото количество. Това си опитала да направиш, за да намалиш млякото сутрин, но после целия ден си се чувствала напрегната. Може би, ако опиташ с по-малки количества и да задържаш по няколко дена на тях, организмът ти ще се чувства по-добре. Давам пример само, а ти с опити може да прецениш какво количество и колко дълго - ако сутрин изцеждаш 300мл, може за 3-4 дена да изцеждаш по 280мл, като през деня си цедиш обичайното количество, въпреки, че има повече. Когато спрат да се напрягат гърдите, намаляваш на 260мл. и т.н.

Като започнеш програмата по намаляване на млякото  Simple Smile и видиш, че става твърде бавно, а можеш да поемеш повече, може да забързаш темпото или обратното - ако видиш, че няколко дена не са достатъчни, за да спрат да се препълват гърдите, може да намаляваш количеството с по-малко милилитри или да изчакваш повече дни за регулиране.

Последна редакция: пт, 24 юни 2011, 17:17 от skrech

# 230
Добра, ами тя нашата бг педиатърка знае,че имунизирам във Франция, аз все още се водя резидент на Франция, ходим си дори за задължителните прегледи.Сега септември ни викат пак, там пък ще мина с номера , че имунизирам в бг, даже ще представя имунизационна книжка , с вписани от мен ваксини Wink
 Ти си трай до последно.Ако те натиснат много , ще те накарат да подпишеш отказ, съвета ми е да не го подписваш, никой не може да те задължи.Като ответна реакция от твоя страна може да искаш декларация за ИС - информирано съгласие преди всяка ваксина, което те няма да ти представят.Другия вариант е да накараш педиатърката да се подпише на нотариално заверен лист , че тя поема отговорност , ако с детето се случи нещо.Педиатъра в никакъв случай няма да се съгласи на това.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=576268.195

Последна редакция: пт, 24 юни 2011, 20:52 от mari:)

# 231
skrech благодаря   bouquet Ще пробвам различни варианти. Но това с изтеглянето на часа с по 10-15 мин до резултат ми хареса Simple Smile Успокоих се и за предно/задно мляко

Еден последен въпрос: на е дна приятелка бебето е на 1 мес. евентуално, ако реша, че ми се разиграва пак със стерилизиране - мога ли да  й давам от моята кърма? Малко тъп въпрос, но дали има разлика в кърмата за 6м и 1м бебе?

# 232
  • София
skrech благодаря   bouquet Ще пробвам различни варианти. Но това с изтеглянето на часа с по 10-15 мин до резултат ми хареса Simple Smile Успокоих се и за предно/задно мляко

Еден последен въпрос: на е дна приятелка бебето е на 1 мес. евентуално, ако реша, че ми се разиграва пак със стерилизиране - мога ли да  й давам от моята кърма? Малко тъп въпрос, но дали има разлика в кърмата за 6м и 1м бебе?
Да, има разлика, защото кърмата постоянно се мени. Не само за 6 месеца, но и в рамките на един ден дори, но това не я прави негодна.  Донорската кърма е с предимство пред АМ, независимо от възрастта на бебето.

# 233
.
Ние се прибираме в България за 3 месеца и понеже тук пием  АМ на Нестле - Добър Старт, но няма да можем да вземем за 3 месеца и докторката каза да потърсим в България някаква пак на нестле. можете ли да ми кажете кои видове има на нестле.

Тук АМ са NAN- ето http://papa-bebe.com/mleka/mlekamarkinestle.html

Благодаря ти много second! Peace Simple Smile

# 234
  • Canada
ANGYA, още 10-ина дни сме тук. Ако успеем да се организираме, ще дойда. Hug

# 235
Здравейте,мами! Ние се храним със продуктите на Ганчев, залагам на българското производство.Моя син по принцип яде всичко,което му дам,изобщо не е капризен. Понеже съм нова във форума искам да ви попитам колко пъти на ден храните бебетата и какво им давате освен АМ? Става въпрос за 7 месечно бебе.

# 236
  • София
здравейте, мацки Simple Smile

Днес ми се подкосиха коленете - моя малък син се опитва да скача от леглото - оставих го седнал в него и отивам до банята , връшам се и що да видя нашият момък наполовина през преградата на леглото с главата надолу. Такъв ужас изпитах - подкосиха ми се коленете.

добре дошла на новата мама Simple Smile аз храня Гоги - 7 пъти , като той след една седмица ще навърши 7 месеца. На обяд му давам зеленчуково пюре и дохранвам с кърма , а останалите 6 пъти само кърма.

# 237
Добре дошла на новата мама Simple Smile
Аз храня малкия по 5 пъти на ден(понякога по 6) . Сутрин към 5-6 кърма , 9-10 кърма, 13-13.30 зеленчуково пюре и кърма(не винаги) , 17.30-18 кърма и малко плодово пюре / оризова безмлечна каша ,която приготвям с кърма и 21.30 кърма с 2 бишкоти (от скоро)

А моята малка мишка днес падна от нашето легло сутринта Sad Така се изплаших ,а той миличкия още повече ..Не се удари , но така ми стана мъчно как изплющя на ламината ...Върти се като пумпалче .

Последна редакция: нд, 26 юни 2011, 13:28 от rossy-pm

# 238
Добре дошла на новата мама:)Аз храня 5 пъти:към 6.30-7.30 АМ;към 11 АМ и маллко плодово пюре;14.30 зеленчуково пюре и понякога АМ;18.00 плодово пюре и АМ или каша без глутен и малко АМ;към 21.30-22.00 само АМ.

И Алексчето се опита да падне пак...от люлката...добре че е ниско..и аз бях отпред.Не бях слагала коланите и се надигна на лакти...и се претърколи напред,добре че я подпрях:)вече само в бънджито може да съм сигурна за няколко минути!

Хубав ден;)

# 239
Бейби, добре дошла Hug
Аз искам да попитам , за столчетата за кола, решила съм да ги сменям и при двете деца.На Алекс е на бебе конфорт  - от раждането, засега нейното ще го оставя.Но искам да взема някакво хубаво на Дая , по-нататък и на Алето.
Добра, вие с какви столчета сте.Гледах им драйв тестовете, водещите са по 500лв, честно казано 1000лв за две столчета ми се виждат много, макар, че за сигурността средства не трябва да се щадят, но си мисля, че има и малко по-ефтини варианти, които не им отстъпват.Тези със предпазна възглавница дали са удобни?
 Иначе Дая не иска да се вози в столче за кола, не слага предпазни колани в самолета - при излитане , при кацане.Ужас е в това отношение, то за хиляди молби и уговорки от моя страна.

Общи условия

Активация на акаунт