) Ето една емотиконна почерпка от мен

ама знам, че си зависи от детето - когато е готов тогава. Иначе е станал пумпал и се върти на всички посоки непрекъснато, дори и като спи 
Давам храните на много малки бучици и той приема добре и не плюе - не мисля да пасирам вече толкова много .
Щях да изпадна в нервна криза, но се овладях 

Щях да изпадна в нервна криза, но се овладях 

ама знам, че си зависи от детето - когато е готов тогава. Иначе е станал пумпал и се върти на всички посоки непрекъснато, дори и като спи 
Иначе все гледам да я оставям седнала и подпирам с възглавници...а презноща,малеее,че даже и по коремче се обръща и почва да вика да я обръщам аз,а по някога и спи по корем с дупето на горе. 

. Ние пък засега май само седим и то не много стабилно. Винаги трябва да е подпрян или някой да е нащрек, че в един момент се залюлява и хоп пада на страни. 

Ама аз съм си виновна и си го знам, като малък имаше желание да яде сам ,но твърде бавно ставаше, а аз все бързам ли бързам и айде за бързо да му дам аз и така го караме. За късмет стана и злояд и сега ако искам да яде трябва да го нахраня аз иначе може и цял ден да го чакам.... поне се успокоявам с факта, че има няма още някоя и друга година и може би ще започне да яде и сам в къщи
Сега с малкия не бързам изобщо, докато си изяде пюрето не му давам много много да рови в чинията, за тази цел му давам негова си чиния и лъжица и като свърша с храна му давам да се мърля с остатъка. Той още не разбира точно какво става, но определено това с ровенето в храната наистина звучи гадно и ужасяващо, но дава добри резултати за вбъдеще
Лека вечер момичета 

До 1 годинка основната храна на детето е млякото, другото е за запознаване с вкусове и консистенции. Влади ми яде само веднъж на ден и то следобеда, по принцип му давам каша, днес дадох и зеленчук, през другата част на деня не иска да яде, само може малко плод да хапне. Вече няколко пъти го пробвам със зеленчук на обед , но той не иска и аз не го насилвам, колкото толкова, давам си му кърма и това е.
Препоръчани теми