Отговори
# 585
  • София
Madame Z ,честит празник! Нека името ти винаги си тежи на мястото и да си го носиш с гордост - то си е много хуабаво библейско име!

Тва с гърнето при нас още е мираж. Моят синковец не може още да седи стабилно, та затова не съм мислила за гърнета.
Има ли и други все още неседящи стабилно като нас?

# 586
vanias1 и ние сме като вас- имам чувството ,че го мързи да яде с лъжицата и аз няколко пъти дадох с шише(1 път каша, 2 пъти пюре) Сега купих по-голяма лъжичка( старата ни е ето тази - http://shopix.bg/Philips-Avent-Lyjici-Truman-2-br-6-m ) и давам с нея. Вчера яде многооо  добре , но днес на обяд старата песен на нов глас....пюре навсякъде където не трябва...
Абе ще се научат те , ама ще трябва да сме по-търпеливи май . На мен като ми откаже тотално някоя пюре , му давам кърма и поне знам че не е гладен.

НИе купихме гърне - http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=563 . Изглежда ми много удобно с малка дупка. Сложих малкия няколко пъти . РАдва се , единия път направи пиш (без да иска). Сега само го "запознавам" с гърнето , мисля да не го насилвам от сега Simple Smile

Аз дадох на малкия пасиран пъпеш (то става като сок). Многооо му допадна.

# 587
Мамчета, днес имам имен ден или както обича да се изразява мъжа ми е "Магдаленин ден" Simple Smile) Ето една емотиконна почерпка от мен  cook beer2 beer

Със закъснение  Embarassed Със здраве да си носиш хубавото име   bouquet

Josepha, Мишето също се олюлява и не седи седнал сам, освен в количката  newsm78 ама знам, че си зависи от детето - когато е готов тогава. Иначе е станал пумпал и се върти на всички посоки непрекъснато, дори и като спи  Joy

Ние се храним добре, имаше трудности около излизането на зъбките, но са вече големи и са 6 на брой. Дори днес мисля да започвам с попарата  chef Давам храните на много малки бучици и той приема добре и не плюе - не мисля да пасирам вече толкова много .
Имаме гърне и смятам да го пробвам да седи за малко, когато е по-спокоен  Peace
Хубав и прохладен ден на всички мами и бебчета  Hug

# 588
Beni_benni , dobra , благодаря ви момичета. Ще пробвам и с вашите съвети. Не е болен, весел е и играе, но като седнем на стола и полудява. Скоро го купихме, а преди го хранех или в шезлонга, или в кошницата. Май му се събраха много нови неща. По предложение на педи сега ще го оставям сам да се храни - ще му позволявам вече сам да си държи лъжицата и да топи с ръка в паничката. Един вид ще го обърнем на игра. Той отдавна проявяваше интерес и ми хващаше лъжичката от ръката, но аз безцеремонно му стопирах ентусиазма, че не понасям цапортията и омазването на всичко Embarassed Вчера пробвах, но резултата беше потресаващ - имаше пюре даже в ушите, под бодито чак до памперса, да не говорим по земята  и  нищо в устата  #2gunfire Щях да изпадна в нервна криза, но се овладях  #Crazy
Наистина ще прабвам да му давам само `вкусни` неща и то когато огладнее хубавичко. Още веднъж ви благодаря момичета  Hug

Вчера изяде 380мл за целия ден. На последната консултация бяхме наддали само 100гр, но аз и на това се радвам, само да не слабее  Praynig

# 589
Beni_benni , dobra , благодаря ви момичета. Ще пробвам и с вашите съвети. Не е болен, весел е и играе, но като седнем на стола и полудява. Скоро го купихме, а преди го хранех или в шезлонга, или в кошницата. Май му се събраха много нови неща. По предложение на педи сега ще го оставям сам да се храни - ще му позволявам вече сам да си държи лъжицата и да топи с ръка в паничката. Един вид ще го обърнем на игра. Той отдавна проявяваше интерес и ми хващаше лъжичката от ръката, но аз безцеремонно му стопирах ентусиазма, че не понасям цапортията и омазването на всичко Embarassed Вчера пробвах, но резултата беше потресаващ - имаше пюре даже в ушите, под бодито чак до памперса, да не говорим по земята  и  нищо в устата  #2gunfire Щях да изпадна в нервна криза, но се овладях  #Crazy
Наистина ще прабвам да му давам само `вкусни` неща и то когато огладнее хубавичко. Още веднъж ви благодаря момичета  Hug

Вчера изяде 380мл за целия ден. На последната консултация бяхме наддали само 100гр, но аз и на това се радвам, само да не слабее  Praynig

Имам една позната - не искаше запотии и хранеше сина си в устата  лъжица - е, вече е на 5 и още го храни така  Wink

# 590
Josepha, Мишето също се олюлява и не седи седнал сам, освен в количката  newsm78 ама знам, че си зависи от детето - когато е готов тогава. Иначе е станал пумпал и се върти на всички посоки непрекъснато, дори и като спи  Joy

И при нас е така.  Peace Иначе все гледам да я оставям седнала и подпирам с възглавници...а презноща,малеее,че даже и по коремче се обръща и почва да вика да я обръщам аз,а по някога и спи по корем с дупето на горе.  Laughing  Laughing Голямо шоу,но аз пак си я обръщам  Simple Smile

Имам една позната - не искаше запотии и хранеше сина си в устата  лъжица - е, вече е на 5 и още го храни така  Wink

И това ми е познато с племенницата ми,на 6 години е и само моли сестра ми да и дава за да не цапа  ooooh!

Е хайде момичета приятен и слънчев ден от мен!  Hug Hug

# 591
Здравейте момичета,

не съм писала отдавна, но причини много... главната беше ,че нямах компютър, че най-после се реших да се разделя с него за 2-3 дни и да го дам на ремонт, че беше много зле милия Simple Smile
А иначе бяхме и леко болни....баткото миналия понеделник беше с червоно гърло, пък малкия ми хъркаше нещо... след 2 дни и той цъфна с червено гърло. При големия оправих положението, но малчо още похърква и понакашля дори, но държа фронта и засега се въздържам от АБ, въпреки че ни предписаха за всеки случай.

Браво на всички ходещи, ставащи, пълзящи че дори и "говорещи" дечица  Hug. Ние пък засега май само седим и то не много стабилно. Винаги трябва да е подпрян или някой да е нащрек, че в един момент се залюлява и хоп пада на страни.

Нашето захранване също върви с много бавни темпове, май дори нещо позакъснявам. Давала съм само морков, картоф, тиква, ябълка и тиквичка. И то около 100гр и после задължително му давам да суче. Това по обед го правим и това е всичко, което давам. Гледам повечето имате по 2, че някои и по 3 заменени хранения. Незнам защо ,но го давам супер предпазливо, чак си се дразя на себе си. Някой беше писал, че може би с второто дете ще е по-смел ама при мен точно обратното се получава май. Баткото на 7 месеца ядеше почти всичко вече , ама сега само се чудя и мая какво да дам и как...

И това ми е познато с племенницата ми,на 6 години е и само моли сестра ми да и дава за да не цапа  ooooh!
Това на мен ми е болната тема. Елате да видите как кърмя малкия и пъхам на 7 годишния батко с лъжицата. Sad Ама аз съм си виновна и си го знам, като малък имаше желание да яде сам ,но твърде бавно ставаше, а аз все бързам ли бързам и айде за бързо да му дам аз и така го караме. За късмет стана и злояд и сега ако искам да яде трябва да го нахраня аз иначе може и цял ден да го чакам.... поне се успокоявам с факта, че има няма още някоя и друга година и може би ще започне да яде и сам в къщи Simple Smile Сега с малкия не бързам изобщо, докато си изяде пюрето не му давам много много да рови в чинията, за тази цел му давам негова си чиния и лъжица и като свърша с храна му давам да се мърля с остатъка. Той още не разбира точно какво става, но определено това с ровенето в храната наистина звучи гадно и ужасяващо, но дава добри резултати за вбъдеще Simple Smile

Жозефа за Борисовата градина да ти кажа нещо не ми е присърце. Само като се сетя, че паркирах на супер безлюдно през седмицата място ( горе при басейна, почти до тунелчето ) и ме хваща страх. То ясно ,че случката е инцидентна и сега има супер много полиция точно в този парк, но нещо не ми влече тия дни ... ако се организираме нещо обаче ще се прежаля Simple Smile

Засега ще ставам ,че имам да пприготвя за вечеря още нещи, но вече се надявам да не изчезвам толкова за дълго Simple Smile Лека вечер момичета  Hug

# 592
  • Ямбол
Здравейте отново,качих няколко снимки във Фейса,големи сладури са ни мъниците.
Ние правим опити да пълзим,таткото я сложи в 1 край на леглото,а лаптопа в другия и как набързо го докопа пълзейки се изумих.
За храната,овен кърма и давам като си приготвям за себе си зеленчуци -лапад,тиквичка,батата,картоф,цвекло,морков-варени,печена чушка и патлаждан добавих днес(не знам дали може патладжан обаче) ???,домат сърцевина,нищо не пасирам,само намачквам с пръсти леко и си го яде не ами лапа по 2 лъжички 1 след друга.Това и давам вечер преди кърмене и заспиване.
А денем след сън и давам смес от зърнени култури.Смилам и елда,ориз,жито..всякакви зърна ги правя на брашно направо,минавам ги през ситото и смесвам и давам със замразената кърма,че е крайно време да я подкарвам,че е от декември месец във фризера.
По-късно си "хруска" 2 бисквити на Плазмон, 1/2 банан понякога,давам и го и сама си отхапва.
Много е лакома и ме плаши да не стане шиша повече от това.
Като види,че някой яде и почва да преглъща.Много обича и се радва на стебло магданоз като и дам от двора и си го смуче и му се радва .
Аз не обърнах внимание,и започнах да и давам още първоначално бисквитите с ГЛУТЕН,после и зърнената каша,която взех пробно видях ,че била с глутен.Дали е фатално и би ли могло да има някакво отражение,давам и ги тези неща от 1 месец вече?

# 593
  • Пловдив
Здравейте, мами

MadameZ Честит имен ден ( със закъснение)!!!  smile3525

vanias1, щом ти яде мляко защо се притесняваш толкова  newsm78 До 1 годинка основната храна на детето е млякото, другото е за запознаване с вкусове и консистенции. Влади ми яде само веднъж на ден и то следобеда, по принцип му давам каша, днес дадох и зеленчук, през другата част на деня не иска да яде, само може малко плод да хапне. Вече няколко пъти го пробвам със зеленчук на обед , но той не иска и аз не го насилвам, колкото толкова, давам си му кърма и това е.
Нямам намерение да го гоня с лъжицата ( да не чуе дявола Mr. Green) или да му правя театър и разни други, искам да го науча, да се храни нормално и да знае, че като се седне да се яде, само се яде. Та и за това сега не го насилвам, също така не му давам и играчки. Все някога ще започне да яде и друга храна освен мляко.

Ох, аз спрях да се водя по разни схеми за захранване и вече дадох и к.мляко, днес дори дадох и малко бисквита (с глутен) в к.мляко ( не че той яде де, само опитва). Не давам едно нещо по 3-5 дена. Всеки ден давам различно. Единствено долу горе следя, определени неща в кои месеци се въвеждат.

Това е от мен. Лека нощ  Hug

П.С никид, не се притеснявай, глутен се въвежда след 6-ти месец  Peace

Последна редакция: нд, 24 юли 2011, 00:12 от ivka_007

# 594
  • Ямбол
ще си позволя да поставя тук 1 линк СТРАШНО ПОЛЕЗЕН за отучване от пелените и НЕ само
http://temp12.hit.bg/
дано има полза

# 595
  • Ямбол
И отново аз,дано не досаждам вече,но да наваксам с неписането си
та да ви развеселя с 1  готина песничка на мама
http://vbox7.com/play:400e917e  Joy

# 596
Никид, очарова ме линка , който си пуснала!Ще взема да пробвам този метод.

# 597
Бебешондел , дано не се стига до там. Ще ми е се и аз да можех да се пошегувам.

Като няма кой да помага и да казва кое как се прави (не, че аз щях много да слушам де) - така става. Човек греши. Не успях с кърменето - пак поради незнание. Ама няма на кого да се сърдя - да съм питала. Та ще се си цедя и ще си го храня. Това с омзването не мога да го понеса - откачам направо и той усеща. Затова предпочитам да направим пауза с лъжицата да си се храним само с мляко. Правилно/неправилно -  така ми идва отвътре. И после пак ще пробваме. Все един ден ще се научи.

Поздрави от нас, момичета и да се оправят болните бебоци  Hug

# 598
За гърнето: ползваме го месец и вече почти всяко ходене по голяма нужда ни е в него. Аз усещам малката и я слагам в подходящия момент.

За храненето: имаме 2 заместени хранения с каша и зеленчуково пюре, от 1 Август ще въведа и попарата, с нея ще заместя трето хранене. Не се притеснявам за количеството на приетото мляко, защото имаме 7 хранения за денонощие.
Бях писала, че Кики не се сеща как да яде суровите плодове. Но проблемът се оказа в техния вид (кайсия и банан), защото прасковата я смуче с удоволствие. След някой друг ден ще дам диня и пъпеш.

И да почерпя днес ставаме на 8 месеца!

# 599
Josepha, pipi_mb, ivka_007, момичета благодаря ви за честитките! Hug Hug

Mary_Angel, честита ви осма месечинка   ura, ние сме 5 дни ви настигаме Simple Smile)  Днес недело е достааа пусто в темичката...

Общи условия

Активация на акаунт