Отговори
# 660
Хмм, чета, чета как давате пресни плодове и се ядосвам на моята педка. Каза ми, че било рано да давам пресни плодове и да съм давала само сок. Аз сок не съм давала и не намирам за необходимо да давам. Пробвах я с пресен плод и така се облизваше... Чудя се сега дали да й пасирам пресни или не?!? Да слушам ли педито или не?!?

# 661
Хмм, чета, чета как давате пресни плодове и се ядосвам на моята педка. Каза ми, че било рано да давам пресни плодове и да съм давала само сок. Аз сок не съм давала и не намирам за необходимо да давам. Пробвах я с пресен плод и така се облизваше... Чудя се сега дали да й пасирам пресни или не?!? Да слушам ли педито или не?!?
Честно, звучи ми малко тъпо  това изказване на  ЛЛ, да даваш сок, ама  пресен плод да  не даваш newsm78 newsm78  Аз вече спрях да  варя плодовете и  ги давам пресни  и няма  никакъв  проблем. Хем  витамините се запазват, хем не е толкова  зле като сок. Ти си  решаваш  кое как да  даваш Wink

Ние нямаме  зъби и не  пълзим и  не можем  да седим  седнали Simple Smile Но като  някой го  държи  под  ръцете   ходи  и то много смешно  набива  пети Wink Simple Smile

# 662
Юххххуууу:)))
Здравейте, върнахме се от морето, беше разкош просто. Тлкова готино отдавна не ми е било. Сава беше откачил от кеф. Гукане, викане, радост...просто прекрасно.
За плодовете аз давам сурови, намачкани.И ги обича повече от пюретата.
Цигарките аз след като Сава стана на шест месеца съм припалвала на рожденния ми ден и на морето два пъти. Електронната не мисля, че би била вредна, чак пък толкова. Но пък на мен не ми се пуши, само ако си пийвам биричка, примерно. Както беше в случайте казани по-горе.
Кус-кус на Плазмон вчера дадох за първи път.....не стана работата. Като почна да давам сирене, ще дам пак, мисля че тогава ще има успех. Бисквитките ги давам с плодово пюре.
Това за сега....
Успешен ден!

# 663
vanias1, някъде бях чела, че пресни плодове се дават след навършени 8 месеца, може би това е съображението на твоята педка.
Аз съм голямо шубе с това захранване, но не можах да изчакам Кики да навърши 8 месеца, защото много исках да и дам прясна кайсия (не че тя я хареса, но поне опита).

Аз дадох бисквитка на Плазмон, но без глутен - царевична. Малката много се забавлява с нея - смука, близа, маза. Но като чета май и кус-кус ще купя да и дам - звучи ми добре, пък и от вчера ядем извара. Като за първи ден дадох 1/2 бурканче на Овко "десерт с извара", не мислех толкова много да давам, но на бебка така и се услади, че вероятно целия щеше да омете, ако не бях я спряла.

# 664
 Embarassed  Сега  купих каша с овес и се чудя да давам ли или да не  давам??  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78  До сега само оризова каша яде и то  смесена с плодово пюре  Wink

# 665
Embarassed  Сега  купих каша с овес и се чудя да давам ли или да не  давам??  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78  До сега само оризова каша яде и то  смесена с плодово пюре  Wink
що да не дадеш  newsm78 пак можеш да я смесиш с нещо, примерно ябълка.

# 666
Ами тя е с ябълка и мляко на Хип и се чудя понеже до сега не е ял млени каши. Много съм зле с тези схеми на  захранване  Joy Joy Joy Joy  Нали уж глутена по  късно  трябва да се  вкара ама ние скоро  ще сме на  8 месеца Wink 

# 667

Оо а аз незнам какво да кажа.......в началото на юли бяхме 12,800 и 76см, а сега си нямам и идея...но си е тежичък Simple Smile

Е, Пипи, с какво го храниш това дете, ти направо оглави класацията за най-голямо декемврийче.... Joy Сигурно му обличаш дрехи за 1 годинка..

Embarassed за годинка са ни малки.... Embarassed ползваме за от 18м нагоре  Mr. Green  иначе си яде
НАН-че и пюренца и почти не става през нощта,но просто си вървим едрички  Crazy
големият ми син е на 2 г. и 2м. и тежи 11.800 кг..А не ехич слаб . Shocked

много зависи колко е високо детето - Явор беше 11500 и 77см на година и изглеждаше нормално, ако бащата е висок е нормално и детето да е високо и едро  Peace единствено аз примерно не бих давала кисели и каши Peace

не мога да кажа че е великан но е 98 см.11800кг/преди около 2 месеца /а се води от високите и таткото не лъже 190см.Според мен за 7 месечно бебе с такова тегло би трябвало да се помисли за някакъв хранителен режим може би .Не съм сигурна но според мен е доста притеснително .Тези меки кости и неукрепнали стави 12800кг си е бая бая Crazy. Mr. Green

# 668

Оо а аз незнам какво да кажа.......в началото на юли бяхме 12,800 и 76см, а сега си нямам и идея...но си е тежичък Simple Smile

Е, Пипи, с какво го храниш това дете, ти направо оглави класацията за най-голямо декемврийче.... Joy Сигурно му обличаш дрехи за 1 годинка..

Embarassed за годинка са ни малки.... Embarassed ползваме за от 18м нагоре  Mr. Green  иначе си яде
НАН-че и пюренца и почти не става през нощта,но просто си вървим едрички  Crazy
големият ми син е на 2 г. и 2м. и тежи 11.800 кг..А не ехич слаб . Shocked

много зависи колко е високо детето - Явор беше 11500 и 77см на година и изглеждаше нормално, ако бащата е висок е нормално и детето да е високо и едро  Peace единствено аз примерно не бих давала кисели и каши Peace

не мога да кажа че е великан но е 98 см.11800кг/преди около 2 месеца /а се води от високите и таткото не лъже 190см.Според мен за 7 месечно бебе с такова тегло би трябвало да се помисли за някакъв хранителен режим може би .Не съм сигурна но според мен е доста притеснително .Тези меки кости и неукрепнали стави 12800кг си е бая бая Crazy. Mr. Green

моя Явор беше на диета и все беше гладен милия, давахме му по 120мл до година и малко, щото бил много пълен  ooooh! колкото и кг да е ще ги свали като проходи  Peace

Ами тя е с ябълка и мляко на Хип и се чудя понеже до сега не е ял млени каши. Много съм зле с тези схеми на  захранване  Joy Joy Joy Joy  Нали уж глутена по  късно  трябва да се  вкара ама ние скоро  ще сме на  8 месеца Wink 

по най-нова информация глутена се въвеждал на 4-6м  newsm78 иди ги разбери...
можеш да му направиш сама овесена кашичка - кипваш вода и слагаш 1-2л фини овесени ядки, оставяш да постои 10мин - после  пасираш  и готово. Аз на Тея също не бих дала млечна каша до сега е била само на кърма, не е опитвала ам.

Иначе днес се захранихме с каша  от просо - цялата се омаза  hahaha

# 669
Ето една синмка от нашите опити за захранване Simple Smile

http://www.facebook.com/photo.php?pid=7279746&l=10491005ee&id=679101262

# 670
Тези бисквитки Плазмон, така ли се дават?Или се правят в мляко?
Ей..голям инат излезе Алето с това захранване.Днес пробвах и с пащърнак, без успех!

# 671
  • София
Мари, бисквитките на Плазмон аз ги давам с кърма като ги намачквам предварително, както и с плодовото пюренце. Самите бисквитки много бързо се разтапят и затова става голямо мазало като дам да си гризка. Аз ползвах безглутеновите, но смятам от другата седмица да му давам с глутен, тъй като го въвеждам в момента.

# 672

И разбира се пак поводи за притеснение - на 08.08.2011г. сме на една манипулазия на малкия за отпушване на слъзен канал. Тя е кратка и елементарна, но за седи кротко ще трябва да му пуснат малко райски газ. Цялата работа е за 5 минути и без никаква болка, но аз от сега го мисля....
Да ни стискате палци!!!

Hug Hug Hug Всичко ще е наред. Стискам палци  Praynig
Ако можеш после разкажи ( може и на лични ) как е протекло всичко. Ние на 08.08 сме на вторичен преглед при очен и най- вероятно ще се наложи и при нас да направим тази процедура после, че няма никакво подобрение. Аз също много се притеснявам, но много хора минали по този път ме успокояват и казват,че всичко е много елементарно и няма никакви последствия Simple Smile

Айде връщам се да чета.

# 673
Ето ме отново... днес бяхме на ДК - биха ни хепатитната ваксина. Иначе е 8600гр и 73 см.
Относно килограмите баткото на годинка беше 11кг и 76см, беше шишо, но след като проходи стабилно си влезе в нормите. всяко дете си е различно. Някои деца наддават по-бързо други по-бавно. В крайна сметка на 7-8 месечно дете неможе да се направи каквато и да е била "диета" и ако педи го следи и смята,че всичко си върви добре нека си надава детето. Simple SmileSimple SmileSimple Smile

За кашите аз купих на Хип овесена и дадох веднъж. ПОсле видях ,че е с глутен и не повторих. Но в крайна сметка няма никаква реакция и смята да започна да му я давам за следобедна закуска през ден-два. Нещо немога да постигна консенсус със себе си  Mr. Green - като видя на опаковката ,че пише глутен или млечен протеин и все едно виждам знак за отрова или токсичност и хвърлям  ooooh!
Аз също мисля да купя от тези бисквити на Плазмон, че вече апетита на мойто дете става нетърпим. Седнем ли на маса и види ли чинии и започва да скимти. Та да имам нещо да му пихна в ръката да се почувства и той час от трапезата Simple Smile

Айде лека вечер, че било ред на баткото да седи на комп-а ( кога ще спи си нямам и на идея ...  newsm78 )

# 674
mama Iva, да ти кажа аз съм вече по-спокойна, защото днес подробно говорих с очната и няма място за никаква паника, но като мине на лични ще имаш подробен разказ! Пък дано при вас се размине    Hug

Общи условия

Активация на акаунт