С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 279
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
здравейте днес и от мен малко късно но все пак:)
малкия го изкъпах и спинка сега и ще видим кога ще се сабуди да яде последно време следобед прави странен режим на хранене даже преди 2 дни в16:30 последно сука и чак в 1 през ноща яде спокойно бях се притеснила и за това реших че няма да го насилвам на 3 часа да яде следобед а когато поиска може да го насища кърмата и да иска да му почине стомахчето

menyanthe  аз на моето 40 ходих на църква за първи път виждам да се прави погача вкъщи и да идва някой даже днес когато водих да види малкия ми каза че на 40 детето се разнасяло демек да съм го завела на гости на някой а аз на 40 на църква и после на разхока ходи на центъра Simple Smile и се базикахме че централен ще става:))
в църквата се носи погача също и попа му прави молитва за да мога и той и аз да влизаме в църквата вече и раздадохме питката който влизаше за здраве и на приятелки дадох:)

# 166
  • София
Здравейте и от нас.
Честити годишнини на Хера и Буба  Hug  bouquet . Много да ви обичат и глезят мъжете ви!
Честит  рожден ден Поли! Пожелавам ти много здраве и щастие на теб и семейството ти   bouquet

И ние днес правихме погача , на Елена и беше доста интересно. Мина през ръцете на всички и ги гледаше с голям интерес. Бяхме се приготвили за градинско парти, но времето не позволи и празнувахме в стаята на Алекс (като най-голяма  Wink ).  menyanthe, елфи и моята микровълнова е такава  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Ето малко снимки от днес:
Елена с една приятелка
Тук е с леля си
Ели с мама - 1
Ели с мама - 2
Ели с мама - 3
Разчупване на питата -1
Разчупване на питата -2

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 21:06 от nellyli

# 167
nellyli много сте сладки а само да питам виждам малката има пъпчици като на моя бебче с нещо мажеш ли защото аз съм много притеснена че не му се махат един път имаше уж се изчисти и пак от  2 дни има

# 168
Елф - вода, чай, айрян ако искаш.. "натурални" сокове не  Peace

# 169
  • София
Не, не ги мажа с нищо. Лекарката каза , че е хормонално почистване и няма нужда да се  мажат

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 21:33 от nellyli

# 170
Поли Честит Рожден Ден, жива и здрава и много усмихната!  Hug  bouquet

Неллии страхотни снимки! Жива и здрава да е Елена!  Heart Eyes

Хера аз вода давам, че и той взе да си иска, особенно след баня Simple Smile жаден вода гаси, бива ли такива работи  Mr. Green и пие научи се вече. Когато не иска не набутвам, ама понякога си иска и давам. Много готини снимки, убави  сте всички Simple Smile

Менианте, страхотни снимки! Да са ви честити 40те дни!!!

Ох, аз моите гости за 40те дни, ще ги събирам на три пъти.... тааа три пъти ще празнуваме 40 дни, то много хора, много нещо... като се има в предвид че моите роднини няма да са тук... Като отидем към Пазарджик, тогава и там ще правя събиране, лелелеле  Crazy

# 171
Не, не ги мажа с нищо. Лекарката каза , че е хормонално почистване и няма нужда да се  мажат
 утре мисля да го заведа на лекар пак защото предния път ми даде фунгоцин да го мажа и иж се махнаха и сега пак

# 172
Хераааааа,убих те Twisted Evil
Как можа да ме изтъпаниш в цялата ми "прелест"тук Mr. Green Поне малко да ме беше разкрасила с фотошопа преди това Mr. Green
Освен това Убаво се видя каква алкохоличка съм,а само ако знаят хората защо я пия тази бира,която иначе изобщо не долюбвам и накрая пак: ефект-нулев Twisted Evil

В общи линии при нас нещата не са цветущи-все още се борим с коликите,не акаме,което ни изнервя и двамата вече и кърмата определено взе да не стига,което ще рече,че ще трябва да се дохранваме,което поне засега исках да избегнем. Twisted EvilТоку-що заспа,затова и аз се гътвам до него,че после ще има купон пак посред нощите Mr. Green

Нелли,Менианте,Мист-страхотни снимки  bouquet

П.П.Тези дни пак го дават дъждовно,направо вече се побърквам,колкото не ми е на кеф,това време още повече ме депресира.Хера,утре ако ни запраска някой дъжд до ХЕИ няма да е истина Mr. Green

# 173
много благодаря! изглежда ,че правим всичко правилно с изключение на кърменето от гърда.. не се полу4ава при нас защото той или веднага заспива на гърдата или неможе да суче и само се изнервя..върти си главата часове, пийва само няколко глъдки и неможе да се наяде. мъчение. и открих,че като го храня от шише всичко е наред. само последните 3 дни го нападнаха едни колики .. а към адаптираното мляко прибягвам в случай,че аз немога да произведа достатъчно..или навреме .

Привет, raia07!   bouquet

Поздравления за това, че поддържаш лактацията си и се стремиш да се отзоваваш на нуждите на бебето си!

Дали би искала до обсъдим кърменето ви, както и идеи как да се получи постепенно, така че да ви носи удоволствие? Дребчовците се променят постоянно, а периодите, през които минават, са неотменна част от тяхното развитие към зрелостта. Много често опита, който кърмачето добива с времето по време на сукане, му помага да се нахрани за отрицателно време. Желанието му да е на топло, в прегръдките на мама, да посуче и заспи, може да е чудесен стимул за бебето. Днес може да отказва гърда или да не знае какво да прави с нея, но в утрешния ден положението да е съвсем различно.

Предполагам, че и за теб хамалогията не е малка - да подготвиш помпата, да се изцедиш, вероятно да изваряваш шишета, да нахраниш бебето, да почистиш помпата, шишето, бибероните и след това в същата последователност. Вероятно когато бебето желае да яде на по-кратки интервали, тези процедури са още по-трудоемки.

Същевременно кърменето изисква само 2 неща: една кърмеща жена и едно кърмаче. Понякога може да е необходимо повече търпение и упоритост и от двете страни, както и вяра в собствените ти сили и възможностите на бебето. Би могла да опиташ да поставяш бебето възможно най-често на гърда, да го носиш в слинг, да се гушкате и спите заедно, възползвайки се от т.нар. контакт кожа-до-кожа. Всички тези неща са техники, които стимулират интереса на малкия човек, тъй като честия и близък физически контакт, дава възможност на бебето да усети мириса на майчиното мляко, да чуе познатия сърдечен ритъм на мама, да го утеши и т.н. Ако прецениш, че имаш желание да опиташ да се кърмите, ще се радвам да бъда полезна и с още идеи!   bouquet

Пускам ти и линк към сайта на Ла Лече Лига Израел, където можеш да намериш подкрепа на място, която несъмнено би била много ценна: http://www.lllisrael.org.il/

Здравейте момичета,

благодаря на консултантите, че са до нас в проблемите с кърменето!!!

Сега отново почвам с въпросите:

1. Малката почна доста да повръща и педито ми каза да взема кантарче и да я меря 48 часа на всяко хранене. Резултата до тук: За няма и 10 дни е качила 350 гр.- незнам дали  е добре или зле?!?!
2. Всеки памперс е наакан и напишкан. Цвета на акото горчица, без никакви забележки.
3. Гърдите са ми доста пълни и когато се цедя, виждам че струйките са много силни и усещам че първите 5-7 мин докато тя суче и е доста трудно да си поеме въздух.
4. На всяко хранене изяжда между 80 и 120 мл мляко но мисля, че и идва много, но пък тя не иска сама да пусне гърдата,а аз я дърпам като станат 15 мин. Храня само от едната гърда, като след това изцеждам още около 50 мл....

Уригвам я, държа я правичка 10-15 мин след кърмене, за да не повръща, но пак го прави. Даже след като се нацока, толкова силно се уригва, че връща значително количество, поне 3 супени лъжици все едно. Започвам много да се притеснявам от това повръщане, въпреки че и с първото ми дете беше същото и докато не я захраних с твърди храни, все си повръщаше юнашки.

Благодаря Ви предварително за отговорите, защото започвам да се замислям да давам АМ един ден ида видя дали и от него ще повръща?

uniqueless, привет! Съжалявам, че повръщането се е засилило, мога да си представя колко е неприятно и за теб, и за Катрина.  Hug Често това, което виждаме да излиза, всъщност е доста по-малко от реалното количество, но винаги е добра идея да се обсъди това с педиатъра и да се вземат адекватни мерки. А какво те навежда на мисълта, че тя няма да повърне и от адаптираното мляко? Кърмата е най-естествената храна за бебето, най-щадящата за неговия организъм, абсолютно пълноценна като състав, с възможност да променя консистенцията и количествата според нуждите на бебето. Същото не може да се каже за изкуственото мляко... Педиатърката дали ти даде идеи как да подходиш, за да облекчиш рефлукса и дали потърсихте с нея някаква причина?

Дали опита техниките, които ти предложих в предишния пост: по-изправени пози за кърмене, често прекъсване на храненето за оригване (за да се избегне мощното изпразване на въздух в края на храненето, което обикновено причинява рефлукса), намаляване на интервалите между кърменията (за да не се събира по-голямо количество мляко, което да пречи на спокойното сучене).

Наддаването за 10 дни изглежда добре. Дали то е отчетено на един и същи кантар, със спазени условия да е по едно и също време, преди или след хранене, с еднакъв вид облекло? Памперсите са чудесен ориентир за храненето на всяко бебе - 5/6 пълни напишкани, от които поне 2-3 наакани за 24 часа, са сигнал за добре наддаващо човече.

Би ли споделила защо е необходимо да доизцеждаш гърдата след кърмене? Дали усещаш, че имаш твърде много мляко или причината е друга? Ако не се стимулира допълнително, постепенно кърмата ще се регулира и количеството ще бъде точно толкова, колкото е необходимо на Катрина.

# 174
Бръмбазела,благодая за отговора!
Калоян до преди 2 дни беше с почти всеки пампес наакан,сега са 3 за денонощие,иначе поне 5-6 напишкани,но ме притеснява жълтото оцветяване-може пък да е от памперса.Иначе имаше жълтеница,а и аз съм с отрицателен резус фактор,май още има малко,но не е сънлив-от 2-3 дни забелязвам,че по време на кърмене,след 10 мин. заспива на гърдата,но като го сложа в кошарата се буди и мрънка и лапа ръце и не заспива до следващото хранене. после като пробвам да изцедя гърдата,от която е сукал,не излиза почти нищо,най-много 10-20 мл.Затова си мисля,че остава гладен.Не е теглен,чак на 23 ,когато сме на консултация.изписаха го 3,320,роди се 3,550.Не знам какво да правя за стимулиране на кърмата,как да се храня newsm78.
А иначе понякога повръща-това означава ли,че се е нахранил достатъчно?

Здравей отново, zlatttkaHug

Кърмата се стимулира най-добре с... кърмене.  Wink "Колкото повече, толкова повече", е казал милия Мечо Пух и това важи с пълна сила и за кърменето. Когато бебето суче достатъчно често и изпразва добре гърдата, кърмата е в точното количество. Някои майки споделят, че храната, която консумират, има значение за образуването на повече мляко, а други - че не усещат разлика. Така или иначе, здравословното и рационално хранене, съчетано с адекватен прием на течности, винаги е добър избор.

За цвета на памперсите може да е добре да обсъдиш с педиатъра за всеки случай, а може наистина да е от самия материал.

Нормално е поведението на Калоян, което описваш - заспиването на гърда и след това будене. За да си спокойна, че се е нахранил, можеш да опиташ няколко неща:
- да го стимулираш да суче когато усетиш, че не се храни ефективно или се успива - например чрез компресия на гърдата - тук е описана техниката: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683
- да не му позволяваш да заспи и да го разбуждаш - ето идеи: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=2768. Естествено, Калоян може да си почива по време на сукане, защото това си е тежък физически труд, но спането пречи на яденето...
- да се увериш, че хубаво е изпразнил първата гърда и след това да предложиш и втората
- да осигуриш достатъчно чест достъп до гърдите ти - чрез съвместен сън, гушкане, слингоносене, контакт кожа-до-кожа.

Нормално е и това, което описваш за гърдите си. Няма нужда след хранене да цедиш каквито и то да било количества, защото това може да доведе до хиперлактация, а и със сигурност не е показател дали бебето е успяло да се нахрани или не. Помпата не може да "повика" млякото така, както може да го направи мъничето. Също така гърдите ни не са проектирани като контейнери за мляко, защото би било крайно неудобно да разнасяме товара от складираната бебешка манджа. Природата се е погрижила да правим мляко докато бебето суче и затова е напълно естествено гърдите да са меки и спокойни. Има много майки, които не успяват да изцедят и грам, но пък кърмят успешно и дълго.  Wink

Наблюдавай Калоян и се води по него - това е лесен, естествен и спокоен начин за детеотглеждане.   bouquet

# 175
Добър вечер! Аз минавам само транзит напоследък, но врем ето не стига  Mr. Green.
Това намерих за коликите, дано на някой му е полезно:
http://www.lekar.bg/lek-114/info-188/%D0%91%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1 … 0%B8%D0%BA%D0%B8/
Аз се спрях на колонцинтис, защото моя Тодорчо реве с отварянето на очите, заебах всички други антиколикови, само се запичаше. Не че коликите отшумяха с магическа пръчка, но има някакъв ефект  Praynig.
Менианте, Нелли страотни сте  Hug Heart Eyes Hug! Муст вие сте си 6 членно семейство  Laughing и каква си финна, не те е срам  Hug! Хера тебе, кога ще те видим, каква си убавиня  Crazy, а мъжете че са ти хубави спор няма  Naughty.
Само мен ли ме жал, че минахме в родени?  Rolling Eyes Много мъчно ми стана и инстинктивно търся темата в очакващи! Cry

# 176
Здравейте и от мен в новата тема и вече в родени!  bouquet Вместо запис ще отговоря на SYMa от предишната тема още...пък после ще наваксам с четенето и на тази. Embarassed

Цитат на: SYMa
И още нещо за кърменето: Как процедирате ако нощем бебето прави вече по-дълги паузи между храненията (примерно 4-5 часа) и се наяжда от едната гърда. Другата цедите ли я по нощите? Защото така й се събира около 8 часа "неизползване". Така ми се случи вчера и се притеснявам, че като не се цеди или не суче гърдата по толкова време и ще почне да произвежда по-малко кърма. А пък аз и без това съм с малко и дохранвам от време на време (предимно през деня)?

Здравей, SYMa
Въпросът ти е резонен и сигурно има и други майки, които се питат същото. Така в написаното от теб ми се струва, че Ники прави 2 дълги паузи от по 4-5 часа на нощ? Правилно ли съм разбрала? Би ли споделила как точно е организирано кърменето ви? А и по колко напишкани и наакани памперси сменяш на 24 часа? Пишеш, че понякога дохранваш. Удобно ли е да попитам по кое време усещаш, че Ники има нужда от дохранване и какво количество му предлагаш - ориентировъчно на хранене или общо за денонощие? Би ли споделила какво е поведението му след кърмене и по какво съдиш, че той има нужда от още мляко? Консултира ли се с педиатъра и какво препоръча той/тя?
Понякога може да е от значение за нощното кърмене и това къде спи бебето, с оглед на това дали усеща мама до себе си и да се буди да суче, или не. Ники при теб ли спи, или в отделно креватче? Ако спи отделно би могла, ако желаеш да опиташ да спиш с него и да видиш дали пък няма да се събуди за хранене. Много бебета сучат докато спят до майките си и това не нарушава съня им, както и почивката на мама. Разбира се, в случай, че прецениш, че съвместния сън не е удачен за теб и бебето, и ако усещаш дискомфорт в гърдите през нощта, би могла да станеш да изцедиш гърдите, за да не ги усещаш препълнени. В подобни ситуации, като описаната от теб как усещаш гърдите си сутрин - напрегнати или спокойни?
По принцип кърмата се образува на принципа търсене-предлагане, което означава, че колкото по-често се предлага на бебето да суче, толкова повече кърма се образува в гърдите. Това е и всъщност кърменето на поискване - това е и всъщност кърменето на поискване - бебето суче когато пожелае, а майката се води по неговия индивидуален ритъм и потребности, като чудесен ориентир могат да са признаците на глад: отваряне на устичка и въртене на главичката, лапане на ръцете, примрънкване и т.н. Би могла да опиташ преди да дедеш добавка на Ники да го стимулираш да изпразва добре гърдата: след като усетиш, че бебето не суче вече активно, да повдигнеш, смениш и да върнеш на същата гърда. Ако прецениш можеш да приложиш след това компресия на гърдата - ето нагледно как се прави това: http://www.youtube.com/watch?v=Wj9tLgYn-bA , а тук е обяснението за компресията: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683 Това може допълнително да стимулира Ники да суче. Когато той и с компресия не иска да суче, вероятно е изсукал добре гърдата и може да опиташ да предложиш и втората гърда като следваш същата схема, ако мислиш че бебко е гладен още и има нужда от още мляко. Реално такова кърмене със сменяне на гърдите по няколко пъти би могло да стимулира производството на кърма, според нуждите на бебето, защото кърмата се произведа и в самия процес на кърмене. Знаеш, че колкото по-често се стимулират гърдите да произвеждат мляко, толкова по-бързо тялото ти ще реагира на нарастналите потребности на бебето от кърма и ще започне да произвежда повече мляко, което може би би помогнало за постепенното премахване на добавката.

Цитат на: SYMa
Имам и въпрос към ЛЛЛ относно прословутите забранени храни при кърмачки. Някой има ли списък какво точно НЕ може да се яде, че всеки различно разказва. И също така, пробемът е, че ще се усилят коликите, или че са вредни за бебето? Най-известните като какао, кофеин, боб, ягоди, цитруси ги знам, ама примерно леща и фасул мога ли да ям?
Благодаря предварително!

SYMa, мненията за това как се отразяват едни и същи храни на различните бебета са толкова противоречиви, именно защото не на всяко бебе един тип храна, консумирана от майката се отразява по един и същи начин. Може би е добра идея да наблюдаваш Ники от кои храни, консумирани от теб той може да усеща дискомфорт и от кои не, ако разбира се, той реагира по някакъв начин. Някои научни изследвания показват, че голяма част от бебетата имат колики и тези им неразположения може да са свързани не толкова с чуствителността им към храните, консумирани от майката, колкото с незрелия детски организъм. Много малка част от поетата от майката храна попада директно в кърмата. Обикновено тя се разгражда в нейния организъм и оказва влияние на здравето на майката. Ако майката по време на бременността се е хранила рационално и здравословно няма причина да променя начина си на хранене след като роди и кърми бебето. Много майки се придържат към умереното и балансирано хранене, без да прекаляват с някоя конкретна храна. При наличие на наследствена, или фамилна обремененост от алергии, може да е добре да се внимава с консумацията на прясно мляко. Това е една статия http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29220.0 , в която учените се опитват да докажат, че част от проблема с коликите при бебетата идва от консумирането на прясното мляко. Ако нямаш наследствена непоносимост за цитруси също би могла да ги консумираш. Друг е въпросът, че сега не им е сезона, но пък от пресните сезонни плодове ще е жалко да се лишаваме само защото са набедени за отговорни за коликите. Това, което си изброила като забранени храни, се препоръчва да се избягват когато бебето реагира и се диагностицира с АД или АБКМ, но при здраво бебе, няма нужда да избягват, а просто да се консумират в умерени количества.
При някои бебета проблемни се оказват пикантните храни, чесън, лук, също и ядките, зелето, или кафе. В същото време проучванията показват, че в страни, като Индия например, в които храната се приготвя с по-пикантни подправки, у бебета не се наблюдава никакво отражение. Това се обяснява с факта, че през бременността фетуса се запознава за първи път с различните вкусове чрез амниотичната течност, която поглъща. Ако имаш съмнения, че на Ники му действа не добре консумацията на някоя конкретна храна може да опиташ да я изолираш от дневното си меню и да го наблюдаваш как ще му се отрази това. Така би могла да разбереш във вашия конкретен случай кой храни предизвикват колики у него и да ги консумираш в ограничени количества, или на по-редки интервали от време.

tony_st, много ти благодаря за изчерпателния отговор!
Ето и отговори към въпросите ти.
Така в написаното от теб ми се струва, че Ники прави 2 дълги паузи от по 4-5 часа на нощ? Правилно ли съм разбрала?

Като че ли последните дни вече не ги прави, май пак почна да се буди на 2-3 часа, но прави поне 1 (понякога 2) по-дълга пауза от по 4 часа. Нощем обаче често суче само от едната гърда (малко количество) на едно хранене и после заспива, така че това с "неизползването" на едната гърда пак е валидно.
Би ли споделила как точно е организирано кърменето ви?
Храня го на 2-3 часа, има около 1-2 по-дълги паузи от по 4 часа, тоест събират се около 8 хранения за 24 часа. На около 2 от храненията (обикновено обедното и следобедното) дохранвам с АМ (30 или 60 мл).
А и по колко напишкани и наакани памперси сменяш на 24 часа?
Мисля че са достътчно, клонящи до скоро към премного. До преди няколко дни нааканите памперси бяхя на всяко ядене, а напишкани са винаги. В последните дни може би понамаляха нааканите, тоест не са на всяко ядене, но са около 4-5-6 на 24 часа.
Пишеш, че понякога дохранваш. Удобно ли е да попитам по кое време усещаш, че Ники има нужда от дохранване и какво количество му предлагаш - ориентировъчно на хранене или общо за денонощие?
Забелязала съм, че кърмата не му стига по обедните и следобедните хранения (около 2-3 хранения). След предлагане на двете гърди му правя добавка или от 30, или 60 мл, според това колко ми се струва, че е изсукал преди това. Често, когато направя 60 мл не ги изпива всичките, а друг път пък ги излочва все едно не е ял досега.
Би ли споделила какво е поведението му след кърмене и по какво съдиш, че той има нужда от още мляко?
Когато си мисля, че имам достатъчно мляко и че той се е наял, най-често суче активно достатъчно дълго и накаря доволен пуска гърдата и не ика повече (или заспива, или просто спокоен и буден пуска гърдата и като му я предлагам, не я засуква). В някои случаи обаче (тогава най-често и моето субективно усещане е, че имам малко кърма, примерно защото е минало малко време от предишното хранене) суче, суче (преглъщайки активно), но преглъщането постепенно намалява (на няколко засуквания преглъща веднъж), явно кърмата свършва, докато почне да суче на "празен ход" и накрая пуска гърдата. Когато това се случи няколко минутки след началото на храненето, е очеведно, че наличната кърма не му е стигнала и почва да дърпа и да се ядосва, че не пуска повече. Като пусне гърдата, продължава да търси с уста. Най-често ориентирът ми е времето на активно сукане - когато е по-дълго се вижда, че се нахранва, но когато привърши бързо (слез няколко минутки общо на двете гърди), явно не е. Тогава му правя добавка и лакомо засуква биберона. Обикновено яде, докато е гладен, не мисля, че преяжда, защото често не си изяжда цялото АМ, тоест спира, когато се наяде. Често съм си мислила, че той може поради някаква друга причина да пуска гърдата, а не защото кърмата е свършила (болки в корема или друг дискомфорт), но няколко пъти си направих експеримента да се изцедя след такива случаи и наистина не мога да изцедя и капка.
Консултира ли се с педиатъра и какво препоръча той/тя?
Първоначалното му мнение (при първото му идване при изписването) беше да давам добавка на всяко хранене след като е сукал и от двете гърди, пък той ако се е наял няма да я пие. Аз обаче не давах добавка на всяко ядене първо, когато мисля, че се е наял, второ, просто защото следвах принципа, че търсенето обуславя предлагането, тоест надявах се, че като яде на често, защото не се е наял предишния път, кърмата ми ще се увеличи. Но това само в случаите, когато не реве за още веднага след кърмене. Съответно през първия месец предимно съм го кърмила и съм дохранвала около 1-2 пъти на ден. След първата консултация, когато го премериха, че е качил 1500 г от изписването, педиатърът каза, че явно му стига кърмата и без добавка.
Понякога може да е от значение за нощното кърмене и това къде спи бебето, с оглед на това дали усеща мама до себе си и да се буди да суче, или не. Ники при теб ли спи, или в отделно креватче?
Спи отделно, но като е неспокоен се случва да го взема при себе си и той най-често заспива просто.
...ако усещаш дискомфорт в гърдите през нощта, би могла да станеш да изцедиш гърдите, за да не ги усещаш препълнени. В подобни ситуации, като описаната от теб как усещаш гърдите си сутрин - напрегнати или спокойни?
В началото имаше случаи, когато след по-дълги паузи чувствах гърдите си пълни и леко напрегнати, но вече не, дори и сутрин - меки и спокойни са почти през цялото време. Това допълнително ме затруднява да преценя имам ли достатъчно кърма в даден момент или не. Имам чувството, че никога нямам, но не е така, защото той си суче (просто с различна подължителност, докато изсуче всичко).
Почти винаги повтарям гърдите поне по веднъж, но обикновено нищо не пускат вече и той бързо ги пуска отново, защото суче на "празен ход".

Често казано бих искала да намаля до максимум даването на АМ, но все си мисля, че ще е доста трудно. Ако просто яде на често, защото е по малко, няма проблем, ще му предлагам колкото често иска, за да може да стимулира гърдите и постепенно да се увеличи кърмата, но това в случай, че не реве веднага след като е сукал А като ревне какво да направя освен да му дам АМ - за друго не се сещам...

Много благодаря и за отговора за храните!!

# 177
Добър вечер! Аз минавам само транзит напоследък, но врем ето не стига  Mr. Green.
Това намерих за коликите, дано на някой му е полезно:
http://www.lekar.bg/lek-114/info-188/%D0%91%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1 … 0%B8%D0%BA%D0%B8/
Аз се спрях на колонцинтис, защото моя Тодорчо реве с отварянето на очите, заебах всички други антиколикови, само се запичаше. Не че коликите отшумяха с магическа пръчка, но има някакъв ефект  Praynig.
Менианте, Нелли страотни сте  Hug Heart Eyes Hug! Муст вие сте си 6 членно семейство  Laughing и каква си финна, не те е срам  Hug! Хера тебе, кога ще те видим, каква си убавиня  Crazy, а мъжете че са ти хубави спор няма  Naughty.
Само мен ли ме жал, че минахме в родени?  Rolling Eyes Много мъчно ми стана и инстинктивно търся темата в очакващи! Cry

мила аз използвам цолонцитис и мога да кажа че има ефект  бях писала в началото на темата че са чудесни според мен 2 дни даже нямахме изобщо днес мога да кажа че имахме но нее това което беше преди и но и му давам чай направен от гьозум  пробвай да видиш тези на хип разбрах че разтройват стопахчето и го карат само да ака и напъва а тези хапчета мойто момченце започна да си пръцка спокойно и не виждам много болка а преди като се наакаше и почваше да се напъва и реве

# 178
  • София
.... Хера тебе, кога ще те видим, каква си убавиня  Crazy, а мъжете че са ти хубави спор няма  Naughty.
....

И аз това питам! Крие се нещо Херчето и не се показва!  Crossing Arms

А за "родени" и "очакващи" - бях си свикнала там и сега ми е едно странно такова, непривично - чувствам се не на място някакси (въпреки че сме си баш на мястото тук  Wink). Но ще свикнем - колко му е?

И пак да питам - да се намира някоя "Геренска" мама тук? Laughing (аз да си попитам, пък дали ще ме огрее е друга бира  Blush).

И благодаря на всички за милите думи!  Hug  bouquet

# 179
Неллили,прекрасните сте и двете с хубавата Елена!  Hug
Ние днес бяхме на гости - от 3 след обяд до 9.30 вечерта беше на въздух Филипундерчето и не му се чу гласа, само 1 път яде и пак отмърка - явно като е на маса и  на въздух е щастлив - типичен телец  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт