С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 171
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Здравейте и от мен днес! Валентин ще ме подлуди напоследък, яде през 1-2 часа това детенце, цял ден ми виси на гърдите  Twisted Evil. Кога ще отмине тая пуста криза на растежа, не знам, вече нощем яде по 2 пъти, а не по 1 път както преди.

Абе да питам нещо мамите със секцио, така и така сме зачекнали темата за  luvbed. Защо така усещането е като за първи път, след като нищо не е излизало от там долу, някой друг има ли подобен проблем? Направо като девственица се чувствам и то вече няколко пъти  Laughing. Тя после си отминава болката, само в началото е усещането, ама все пак, все тъй девствена ли ще се чувствам Laughing?

Да се похваля, миналата седмица се оплаквах, че няма малки хубави дрешки, еми тази седмица вече не са му големи дрешките, които му бях купила и вече ще си го кипря и аз хубавеца Laughing. Направо не е за вярване, като гъби растат тия деца Crazy.

# 676
Здравейте:)

За luvbed, пробвахме , ама нищо не стана въпреки желанието ми .....

Опосумче, и нашето езиче е такова. Доки каза, че е нормално.

Аз от вчера започнах да давам Инфакол, само вечер, но разлика в поведението на бебо няма, явно не са колики, а време за реване.

Бобчето, също ръмжи , скимти и се дърпа, но не винаги.

Мария_И, аз през деня ако спи 2 часа след кърмене съм хепи, да не говорим вечерно време как с часове  виси ту на едната, ту на другата гърда. Нощно време се храним 3-4 пъти.

Лек ден

Последна редакция: пт, 24 юни 2011, 13:40 от Myst

# 677
  • Сливен
Здравейте майски мамчета Simple Smile
не съм се включвала , но ви следя от време на време. Виждам ,че обсъждате главно кърменето - ние хапваме на 3 часа с пауза през ноща от 5-6 часа . Не я будя за хранене , оставям я на поискване ,но за сега е като часовник Simple Smile Редувам гърдите при кърмене и смятам ,че й стига след като спи спокойно и прави 3 часови паузи.
Аз обаче се притеснявам по друг въпрос . Дали правилно я обличам?
Вкъщи е около 25-26 градуса и я държа по тънко боди с дълъг ръкав и ританки. Незнам защо ,но все още се притеснявам да я пусна по къс ръкав. Тези дни навън е мн. по-топло и мисля ,че с дълъг ръкав навън ще я претопля. Споделете вие как обличате бебоците вкъщи и навън ?

И в нас температурата е ~ толкова... До преди 3 дни и аз така обличах Елина, защото ме беше страх, но се появиха ситни пъпчици и я расъблякох малко... първо по боди с къс ръкав и ританки, а от вчера след консултацията сме по боди с къс ръкав и чорапки или лятно гащеризонче (тип потник и къси панталонки)... Педиатърката каза да я обличам както себе си и най-много една дрешка повече... за да не я претоплим, тъй като имат по-бърза обмяна от нас големите... На вън пак така с боди с къс ръкав и една много тънка пелена или боди с къс ръкав и ританки, но без пелена Simple Smile

Опосумче - и нашето езиче беше такова... Даже когато бяхме на 20 дни ходихме до докторката малко след хранене и тя като видя вика, че може да е млечница, но реши да изчакаме до консултацията... Но не беше и сега е ок всичко... Simple Smile Аз до колкото зная от моята майка се получават и автички по устничките и детенцето го боли... Simple Smile Мисля, че и при вас не е млечница Simple Smile

# 678
Аха относно  luvbed може би 30 дни моят беше на сухо.Чувствах се точно като девственица(страх,болка) все едно,че ще ми е за първи път.Много болеше,но след втория-третия път всичко си дойде на мястото и дори беше по-хубаво!!!Малкият вече няма нощно хранене и спим от 21 часа-до 6 сутринта!!!!Преди това беше АД!!!!!!!!!!!

# 679
За  luvbed аз все още не мога да се престраша, все още ме наболява от време на време и като ходя по малка нужда понякога ми щипе, а и уж ми спряха течовете, но има дни в които се излее малко и после няколко дни няма нищо. Така, че ММ ще търпи още, ако ли не да се оправя сам  Joy Joy Joy

# 680
  • София, св. Троица

И искам да споделя нещо и да чуя мнения, също и от консултантките по кърмене: Днес с Валентин се кърмихме цял час, през което време той сучеше и преглъщаше активно. По едно време обаче започна да се върти, да нервничи, пак да суче, но вече не така активно, да пуска гърдата. Като пусна гърдата, реших, че се е нахранил и го оставих, но тогава нададе нечовешки вой, какъвто надава, ако е гладен и не получи храна на секундата Laughing и айде пак на гърда. И така няколко пъти. Проблемът не беше да не му стига млякото според мен, защото като стиснах гърдата, пускаше мляко. След като Валентин продължи да ми прави тези номера, не издържах и му направих 60 мл АМ. Резултатът - Валентин се кротна на момента и заспа. И това ако не е удар под кръста Crossing Arms. След моето мляко реве и повръща, а след АМ е ангелче #Cussing out. Направо умът ми не го побира, в тези АМ да не слагат някакви успокоителни? Защо се получава така, не искам да му давам АМ, страх ме е да не се отбие? Досега само 3 пъти се е случвало така да прибягам до АМ, през останалото време е само на кърма.

Здравей Мария,
Чудесно е, че се стараеш да следваш нуждите на бебето. Mного добре си реагирала на поведението на Валентин, като си му предложила отново да суче. Сукането не винаги е свързано с нуждата от храна, понякога то е просто още една причина да бебето да бъде в прегръдката на мама, където е топло, уютно и сигурно.

Би ли споделила колко горе-долу хранения имате за денонощие? Дали днес има промяна в поведението на Валентин? Понякога е възможно бебето да е нервничи, заради по-слабата струя към края на кърменето. В този случай можеш да опиташ компресия http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683 така ще му помогнеш да достигне до следващите порции мляко. В случай, че и след компресията бебчо все още е неспокоен, можеш да предложиш и втората гърда и да го оставиш да суче докато сам не я пусне. Можеш да редуваш гърдите, докато е необходимо на Валентин да се успокои. Така той би имал възможност да изсуче междувременно събралото се количество мляко.

Възможно е също така, Валентин да преминава през криза на растежа – период, през който бебетата обикновено искат да сучат по-често или по-продължително. По този начин дават сигнал на организма на майката, че имат нужда от по-големи количества мляко. За това е добре да бъдат оставени да сучат толкова дълго, колкото желаят. За няколко дни, кризата на растежа би трябвало да премине.

Много майки споделят, че когато бебетата им се нервни и по една или друга причина отказват да сучат или сучат неефективно, кърменето в затъмнено помещение или полусънно състояние много им помага. Също така, носене в слинг също може  успокои бебето, защото по този начин то се чувства гушнато на топло, близо до тялото на мама, където усеща ритъма на сърцето и дишането й, нещо, с което е свикнало през 9-те месеца в утробата й. Нежна успокояваща музика би могла да помогне.

АМ може да действа като успокоително не, защото съдържа такова, а защото е по-трудно смилаемо в сравнение с кърмата, която в рамките на час, час и половина вече е преработена и не тежи на стомахчето на бебето.

Aidin, благодаря за отговора, и аз предположих, че е криза на растежа. Иначе в конкретния случай редувах гърдите, прилагах компресии и какво ли не, но нямаше насищане и успокоение това дете и затова прибягнах до АМ. Но май ще послушам съвета на една приятелка, да го изхвърля, за да не се изкушавам да го използвам в подобни критични моменти. Следващите 2-3 дни след този случай пак имаше подобни изблици или пък глад прес половин-един час, но този път издържах да ми виси цял ден на гърдите и сега май са по-добре нещата. На денонощие му се събират 8-10 кърмения - горе-долу през 2-2.5 часа е гладен, като прави 1-2 по-големи паузи от 4-5 часа, едната от които е вечер.

Мария,
Много добре си се справила със ситуацията – приложила си компресия, редувала си гърдите – бебето е било все гладно сякаш, но това е неговия начин да те накара да му предлагаш, още и още, докато тялото ти получи информация, колко мляко ще е необходимо. Природата ни  дала женска интуиция и обикновено тя ни подсказва какви са нуждите на бебето и как да ги задоволим. Чудесно е, че следващите дни си предлагала само гърда и ето, че нещата са влезли в своя ритъм. Някои майки в подобна ситуация предпочитат да прекарат дните, в които бебето преживява криза на растежа, в леглото заедно с него. Така от една страна бебето има постоянен достъп до гърдите на мама и се гушка, а от друга мама може да си почива.

# 681
  • София
....
Мария,
Много добре си се справила със ситуацията – приложила си компресия, редувала си гърдите – бебето е било все гладно сякаш, но това е неговия начин да те накара да му предлагаш, още и още, докато тялото ти получи информация, колко мляко ще е необходимо. Природата ни  дала женска интуиция и обикновено тя ни подсказва какви са нуждите на бебето и как да ги задоволим. Чудесно е, че следващите дни си предлагала само гърда и ето, че нещата са влезли в своя ритъм. Някои майки в подобна ситуация предпочитат да прекарат дните, в които бебето преживява криза на растежа, в леглото заедно с него. Така от една страна бебето има постоянен достъп до гърдите на мама и се гушка, а от друга мама може да си почива.

ЛЛЛ,
аз имам въпрос относно горното - при мен това с храненето в леглото няма как да стане, тъй като тя има навика да повръща от време на време. Освен това пуска гърдата от време на време и пак я търси, а пък така - двете да сме легнали, някак на нито една от нас не е удобно. Аз ли нещо не правя както трябва? А от няколко дни иска да яде постоянно следобед (дори в момента се дере) и е доста изморително за мен.

# 682
Абе да питам нещо мамите със секцио, така и така сме зачекнали темата за  luvbed. Защо така усещането е като за първи път, след като нищо не е излизало от там долу, някой друг има ли подобен проблем? Направо като девственица се чувствам и то вече няколко пъти  Laughing. Тя после си отминава болката, само в началото е усещането, ама все пак, все тъй девствена ли ще се чувствам Laughing?
В началото е така не се притеснявай аз съм със секцио и още на 25 ден имах голямо желание  Crazy течението ми беше спряло за няколко дни и аз си помислих, че край и пробвахме е не беше хубаво. На 40 ден ми спря напълно и след ден два опитахме беше по - добре всеки следващ път е по - добре  Wink

# 683
Ето ни и нас на 25 дни

# 684
При Маги ръмженето,дърпането и пускането на гърда започна откакто започнах да давам чай против колики и разбра че има и по-лесен начин за сукане.Само така си го обяснявам като поведение,но като се цедя и я дохранвам ми намалява кърмата ,та съм решила да не отстъпвам и да остане само на гърда,пък колкото изяде толкова.Иначе за 1 мес. е наддала 1300кг.+4см.За пъпките по лицето и главата взех страшен крем и за 1-2 дни няма и помен от обрива - ЕЛОКОМ се казва.

# 685
  • Варна
Благодаря ви момичета за отговорите  Hug и аз съм сигурна, че не е млечница, ама вече се чудя и аз къде да търся причината за това дърпане.
hohiho ти сега ме накара да се замисля, че и аз давам този чай за колики, всъщност това е единственото нещо, което някога е пила от шише, и то забелязах че започна да го пие от 1 седмица, преди това го плюеше. Явно в жегите има нужда от повече вода, незнам. Дали пък наистина това не е проблема  newsm78 Май ще спра да й го давам, тя и без това мисля че вече няма колики.

# 686
Да се похваля за една мини срещичка днес, с още 2 майки, те да си кажат кои са. Ние с двете ми момчета добре си прекарахме, надявам се и те Simple Smile
За пъпките по лицето и главата взех страшен крем и за 1-2 дни няма и помен от обрива - ЕЛОКОМ се казва.
Този крем обаче наистина е "страшен" и то в буквалния смисъл. Кортикостероид на новородено не е най-доброто решение. Мисля, че не е само мое мнение това. 

# 687
  • София
Здравейте Май-чета,

да се похвалим и ние след днешната ни първа консултация. Наддали сме 850 гр и сме се издължили с 5 см за един месец, т.е. 3850 гр и 55 см. Вече съм спокойна, че детето си яде и кърмата му стига. Не че съм се съмнявала при положение, че всички памперси са наакани и спим спокойно след ядене, ама друго си е да ти каже док, че всичко е наред.

Аз също съм от тези дето кърмят на поискване и понякога ставам по 3-4 пъти на нощ и на сутринта съм като ударен самолет, ама като си расте детето, това да ми е проблема...

# 688
Здравейте, майчета,

Голяма жега, голямо чудо. И аз, и бебенце се потим като за световно, особено като се кърмим и сме кожа до кожа. Иначе го държа облечен по боди с къс ръкав или лятно гащеризонче (и вкъщи, и навън). Само през нощта слагам и ританки, че все пак спим на отворен прозорец и бебенце е точно до прозореца.

Аз хем го похвалих моето теле, че почва да прави паузи през нощта и той взе, че спря. Дали от жегите, дали от нещо друго - вече се храним през нощта на 2.5 часа. Луд умора няма и на сутринта съм като  smile3511 (и съответно от 2-3 дни изпускаме сутрешните разходки, защото просто не мога да се излюпя навреме - само гледам да го залъжа и да се върна в кревата).

Относно luvbed - аз още не съм от щастливките Sad. Бебе излезе с ръка до главата и доста се беше постарал да ми докара колкото може повече вътрешни шевове. И доки ме предупреди до 45 дни да се пазя. Сега вече не усещам конци (надявам се всички да са паднали и добре зарастнали), от няколко дни нямам и лохии и мисля тези дни да си припомня как ми е било първият път Simple Smile.

Ние сме решили този уикенд да посетим свекърите във Велико Търново. И като гледам колко багаж съм приготвила почвам да се плаша дали ще се съберем в колата (а имаме комби). То не са количка с бебешки кош, кошарка + матраче, кошче за пътуване, бебе,куче... а и половината гардероб на бебо съм приготвила (за всеки случай и време)... ужас... С времето ще се ошлайфаме, ама нали ни е първо пътуване. Дано малкият се държи добре и не се превъзбуди от смяна на обстановката и режима.

Хайде, че шефът се обади (както винаги, когато почна да пиша).

Приятен уикенд!

# 689
....
Мария,

ЛЛЛ,
аз имам въпрос относно горното - при мен това с храненето в леглото няма как да стане, тъй като тя има навика да повръща от време на време. Освен това пуска гърдата от време на време и пак я търси, а пък така - двете да сме легнали, някак на нито една от нас не е удобно. Аз ли нещо не правя както трябва? А от няколко дни иска да яде постоянно следобед (дори в момента се дере) и е доста изморително за мен.

Привет menyanthe,
Ако на вас не ви е удобно легнали, може това да не е вашата поза. Легнали пози има най-разнообразни, като за една жена може да е удачна една от тях, за друга - друга. Освен снимките по-долу, за вас може да е вариант нещо различно, колкото и странно да изглежда понякога. Ето някои идеи: цък, цък, цък, цък и цък. В следобедните часове се случва бебетата да сучат накуп. Колко кърмения има приблизително Сиана за денонощие? В някои случаи, ако има по-голяма пауза по някое време от денонощието, бебето може да суче малко по-интензивно през друга част от деня или нощта, за да си "навакса". В такива моменти, когато се чувстваш уморена, може да опиташ да сведеш до минимум останалите ангажименти и да си почиваш при всяка възможност. Дали успях да отговоря на въпроса ти?  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт