Седмокласната дружина - ФИНАЛИ!

• 34 763
  • 732
  •   1
Отговори
# 360
  • София
В училището на Мони вчера си предадоха учебниците, утре заминават на Рибрица с една нощувка. Вече- пей сърце:)

# 361
  • София
Нашите ще предават във вторник!!! Shocked

# 362
Накарах моите 2 да си подредят учебниците с цел предаване навреме....еееееее искам да гриза гръклянчета  Joy Малката не знае къде са й два от учебниците, а голямата казва: след малко ... от около 3 часа....

Подсещам ви - изюркайте си тийновете да си изровят учебниците  Joy
Моят каза:"Утре е неделя!Защо сега?"  #Crazy

# 363
Здравейте! И а съм седмокласничка.Балът ми за езикова е 34,644,а за математическа 34,394.Колебая се между търговска гимназия,немска,испанска също и пмг.  Laughing  Между език и математика предпочитам математика,но все пак..Повечето казват,че в пмг е ужасно трудно,пишат се домашни до 2-3 през ноща и тн.Немският не ми е много присърце.Най-много съм за търговска,но имам малко повече пътуване.Другото ми питане е дали в немския има френско 'р'.  Laughing Ще съм благодарна ако кажете по някоя дума за тези гимназии и поне малко да ме насочите.Благодаря!   bouquet

# 364
  • София
Здравейте! И а съм седмокласничка.Балът ми за езикова е 34,644,а за математическа 34,394.Колебая се между търговска гимназия,немска,испанска също и пмг.  Laughing  Между език и математика предпочитам математика,но все пак..Повечето казват,че в пмг е ужасно трудно,пишат се домашни до 2-3 през ноща и тн.Немският не ми е много присърце.Най-много съм за търговска,но имам малко повече пътуване.Другото ми питане е дали в немския има френско 'р'.  Laughing Ще съм благодарна ако кажете по някоя дума за тези гимназии и поне малко да ме насочите.Благодаря!   bouquet

Търговската гимназия според мен е най-добре, особено ако си решила да "прерасне" в професия. Език винаги можеш да научи с курсове. Иначе в немския няма френско "р". Но пак има по-особено произношение.

# 365
Здравейте! И а съм седмокласничка.Балът ми за езикова е 34,644,а за математическа 34,394.Колебая се между търговска гимназия,немска,испанска също и пмг.  Laughing  Между език и математика предпочитам математика,но все пак..Повечето казват,че в пмг е ужасно трудно,пишат се домашни до 2-3 през ноща и тн.Немският не ми е много присърце.Най-много съм за търговска,но имам малко повече пътуване.Другото ми питане е дали в немския има френско 'р'.  Laughing Ще съм благодарна ако кажете по някоя дума за тези гимназии и поне малко да ме насочите.Благодаря!   bouquet

Балът ви е достатъчно висок за елитна гиманазия. Коя ви е силната страна  - математика или български? Коя е по-високата оценка - БЕЛ или математика? Може би БЕЛ? Кои предмети ви  се отдават най-много?
Между другото език не може да се научи с курсове. Голяма част от тях са комерсиализирани, а като часове и практика никога няма да достигнат нивото на езиковите гимназии.

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 15:51 от Lana26

# 366
Здравейте! И а съм седмокласничка.Балът ми за езикова е 34,644,а за математическа 34,394.Колебая се между търговска гимназия,немска,испанска също и пмг.  Laughing  Между език и математика предпочитам математика,но все пак..Повечето казват,че в пмг е ужасно трудно,пишат се домашни до 2-3 през ноща и тн.Немският не ми е много присърце.Най-много съм за търговска,но имам малко повече пътуване.Другото ми питане е дали в немския има френско 'р'.  Laughing Ще съм благодарна ако кажете по някоя дума за тези гимназии и поне малко да ме насочите.Благодаря!   bouquet

Балът ви е достатъчно висок за елитна гиманазия. Коя е силната страна на детето - математика или български? Коя е по-високата оценка - БЕЛ или математика? Може би БЕЛ? Кои предмети й се отдават най-много?
По български-5,786
по математика-5,536
Българският ми е май малко по-силен,но математиката ми е по-интересна и я уча с по-голямо желание.  Grinning  Предпочитани предмети-математика,история,биология.

# 367
По български-5,786
по математика-5,536
Българският ми е май малко по-силен,но математиката ми е по-интересна и я уча с по-голямо желание.  Grinning  Предпочитани предмети-математика,история,биология.

СМГ "Паисий Хилендарски" или НПМГ "Акад.Л. Чакалов" (ако може с профил биология)

# 368
По български-5,786
по математика-5,536

СМГ "Паисий Хилендарски" или НПМГ "Акад.Л. Чакалов" (ако може с профил биология)
Забравих да кажа,че съм от Бургас. Embarassed
Благодаря все пак.  Heart Eyes

# 369

Нямам представа дали в МГ се решават задачи до среднощ, но в ЕГ се учат всеки ден по 50 нови думи, отделно се пишат домашни, тренира се за правопис, правят се упражнения за граматика и произношение. Натоварването първата година е много здраво в ЕГ. Затова не избирай "на баницата мекото", а мисли кое ти е интересно и кое ще ти е полезно в живота. Леко няма никъде, а ако някое училище ти предложи лек живот, то това училище не си върши работата и те ощетява.

П.П. Език може да се научи с курсове и по-добре, отколкото в ЕГ. Достатъчно е човек да иска да го научи и да има воля.

# 370
  • София

Нямам представа дали в МГ се решават задачи до среднощ, но в ЕГ се учат всеки ден по 50 нови думи, отделно се пишат домашни, тренира се за правопис, правят се упражнения за граматика и произношение. Натоварването първата година е много здраво в ЕГ. Затова не избирай "на баницата мекото", а мисли кое ти е интересно и кое ще ти е полезно в живота. Леко няма никъде, а ако някое училище ти предложи лек живот, то това училище не си върши работата и те ощетява.

П.П. Език може да се научи с курсове и по-добре, отколкото в ЕГ. Достатъчно е човек да иска да го научи и да има воля.
Черна станция, ти наистина си фен на МГ Wink, но си права- каквото и да се учи, трябва да се учи качествено.
Виж, за това, че от курсове може да се научи език по-добре, отколкото в ЕГ, не съм напълно съгласна.

# 371
  • София
HeHe, математиката е фундаментална наука, която развива мисленето на съвсем друго ниво. Да имаш интерес към математиката е голямо предимство. Ако ми беше дъщеря, бих те посъветвала категорично за МГ. Там ще се чувстваш добре, а това е най-важното. Ще има и трудни и по-леки моменти, но то навсякъде е така. Ти ще се справиш!  Hug

# 372
HeHe, математиката е фундаментална наука, която развива мисленето на съвсем друго ниво. Да имаш интерес към математиката е голямо предимство. Ако ми беше дъщеря, бих те посъветвала категорично за МГ. Там ще се чувстваш добре, а това е най-важното. Ще има и трудни и по-леки моменти, но то навсякъде е така. Ти ще се справиш!  Hug
HeHe
Аз също бих подкрепила тази препоръка. Виждам, че във вашето ПМГ има и биология, както ти пишеш, че ти е интересна, и понеже бала ти е достатъчен за всичко, трябва сама да си помислиш. Прегледай часовете на отделните предмети. Поинтересувай се и от хора, които учат там. Казват, че после в 12-ти клас матурата ще е по някой от профилиращите предмети, което е слух, но.... Ако пък клониш към търговската гимназия, там в голяма степен следва и икономически университет и съответно тези специалности. Казват, че който ги е учил в средното, после му е по-лесно. А за езиковите не мога нищо да кажа, защото съм фен на математиката и не искам да те подвеждам.
Само да добавя... попитай и дали има достатъчно допълнителни курсове, кръжоци или СИП за това, което би ти било интересно впоследствие, т.е. дали училището организира такива неща.

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 17:02 от pollyl71

# 373

Peace Peace Peace

Няма училище, в което да няма трудни моменти. Тоест то има - но дали такова ти е нужно?!
Абсолютно подкрепям, че език се учи по един, втори или трети начин. Докато математика се учи само и единствено в МГ. Да имат много домашни - синът ми е имал и по 50 задачи домашно, но пък подготовката ти е перфектна след това.
От друга страна да излезеш на 18 години от ЕГ с 2 перфектни езика ( ако им се посветиш) също не е за изпускане.
Моето мнение е че освен 1-2 от ПГ няма особен смисъл ( особено при дете с твоите оценки), но ... това си е мое мнение....

# 374

Черна станция, ти наистина си фен на МГ Wink, но си права- каквото и да се учи, трябва да се учи качествено.
Виж, за това, че от курсове може да се научи език по-добре, отколкото в ЕГ, не съм напълно съгласна.

Че съм фенка на МГ, фенка съм. Но съм фенка и на ЕГ (особено на Немската). В конкретния си постинг обаче говоря само и единствено за ЕГ, та не виждам как разбра пристрастията ми към МГ-тата Laughing

Относно научаването на език извън ЕГ. Казах, че език МОЖЕ да се научи. Т.е. възможно е. Не съм казала, че всички ще успеят да се научат извън ЕГ. Не за всички е и еднакво лесно. Но може, ако се положи труд. Аз самата съм установила от личен опит, че говоря английски по-добре от доста колеги инженери (не филолози все пак), завършили АЕГ.

Общи условия

Активация на акаунт