Седмокласната дружина - ФИНАЛИ!

• 34 166
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
скоро някой питаше за броят на децата през тази година - 5500 срещу 5100 за 2010, става въпрос за София

# 496
  • Sofia
Порових се за статистиките от 2009г, и ме шокира огромната разликата с 2010. Тази година почти няма изменение спрямо миналата, въпреки твърденията, че 97г била с най-малък брой родени деца Rolling Eyes
Бала от 2009 въобще не го гледайте, изпитите тогава бяха съвсем различни, резултатите - също. Дори и статистиката от 2009 мисля, че няма да ви е полезна, т.к. за този кратък срок от 2 години приоритетите и желанията на 7-класниците също търпят промяна.
Отпадането на квотите момчета/момичета в някои училища също ще окаже влияние...

Подкрепям всички, които апелират списъка с желания да пишете наистина според желанията си!  Peace
Успех и късмет!  Peace

Някой питаше за 1АЕГ - там по правило най-силните паралелки са немските, но умни и талантливи деца има във всички. Нивото на изучаване на втория език си зависи от конкретния учител и конкретния ученик. Моето впечатление е, че все пак е по-добро отколкото в доста други училища. Започва се от 0.

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 13:49 от noshtna_ptica

# 497
  • Пловдив
Бе много пишете бееее, два дни бяхме при баба и дядо, а вие сте изписали почти новата тема!!!!

# 498
Бе много пишете бееее, два дни бяхме при баба и дядо, а вие сте изписали почти новата тема!!!!

Мен 1-2 часа ме нямаше и хоп ! - 2 страници отгоре  Grinning

# 499
Рових, рових и само това намерих за Варна като сравнение на балове за тази и миналата година.
http://www.facebook.com/note.php?created&&note_id=208172762552903

Здравей, doi4in, отдавна не си писал! Учудвам се на написаното във Варна утре - миналата година там имаше много точни анализи, но този не е между тях! Във Варна има сериозно повишение на бала на децата в интервала 9.500-11.000 и като се има предвид, че училищата там приемат по-малко деца от софийските при това с бал около 30, може да се предположи и повишаване на минималните балове, както и ти предполагаш в следващия си постинг  Laughing

Двойките са драстично повече, но пък те като гледам в сравнение с миналата година - са за сметка на децата с тройки, които така или иначе не влизат в сметките за елитните гимназии. Шестиците са повече тази година също, от което следва, че баловете ще са по-високи май...

# 500
Е да, тази година не сме "на черешата" и не съм следил темата така старателно, както миналата, когато малкият ми син кандидатстваше.  Затова се включвам чак сега - в любимата ми част на статистиките и прогнозите. Как е вашият гимназист, Белмекенска, доволни ли сте от избора?

# 501
Здравейте! Аз съм 7 клас и искам да ви помоля да споделите мнение по въпроса ми. Резултатите са ми:
БЕЛ- 5.857
Математика- 5.393
Едит: Момиче съм Simple Smile

Отровичке /моля пълво смени ника на УСПЯЛАТА и бягай да вземеш нещо да почерпиш че си ученичка в 91-во.

Дете вътре си твърдо. разгледах таблиците и статистиките. Ти си в първите 200 момичета в София. В различните години -статистика от 2006 до сега са приемали в 91-во между първите 200 до 280 класирани девойки. Така че вътре си мила.

# 502
  • София
Здравейте! Аз съм 7 клас и искам да ви помоля да споделите мнение по въпроса ми. Резултатите са ми:
БЕЛ- 5.857
Математика- 5.393
Едит: Момиче съм Simple Smile

Отровичке /моля пълво смени ника на УСПЯЛАТА и бягай да вземеш нещо да почерпиш че си ученичка в 91-во.

Дете вътре си твърдо. разгледах таблиците и статистиките. Ти си в първите 200 момичета в София. В различните години -статистика от 2006 до сега са приемали в 91-во между първите 200 до 280 класирани девойки. Така че вътре си мила.

newsm10 newsm10

# 503
  • София
Здравейте, мами!
Аз съм една изчезнала мама на бивши седмокласници. Тъй като 2 поредни години емоциите ми бяха на макс, а времето - на минимум, та явно затова не съм влизала отдавна Simple Smile

Честито на хубавите ви оценчици на изпитите! Знам,че притеснението ще е голямо до края, затова просто ще ви оставя да го изживеете  Grinning
В края на краищата всичко завършва добре и се отива на почивка  Grinning

От мен ще ви напиша съвет, за мен по-значим от всичко. Той е към тези родители и деца, които все още са в двоумение къде желаят да учат.

Първо. Помнете, че вие сте Родителя. Като такъв, детето очаква от вас да знаете и можете всичко, и ако изпаднете в паника и чудене, чавето ще го почувства, може да се прехвърли и на него. Изкарайте въздуха (миналата година го правехме с едно мощно"М-ОН-МММММ") и се върнете на земята. Не се чудете, дали т.нар. елитни гимназии наистина са толкова добри. Да, ДОБРИ СА! Разгледайте класацията на гимназиите (прием) в града си и можете напълно да й се доверите. По-скоро преценете, какви предмети са интересни за вашето дете, кое би му доставило удоволствие от ученето - защото, главната мотивация на всеки един човек е именно в интереса към това, което прави! Не пресмятайте, колко би била полезна или перспективна една профилираност - място под слънцето има за всички, които желаят ! А и, сами виждате - действителността ни се мени с бясна скорост - днес е актуално едно, утре - друго. Докато завършат, толкова пъти ще се е променило понятието за перспектива, че... изтръпвам като си помисля Simple Smile

Важно е да седнете с тийна си и да му обясните, къде какво би получило като образование, на какви предмети се набляга, какви допълнителни занятия има, и да го попитате, дали такова положение за него е приемливо в близките 5 години. Ще видите, че тогава то по-лесно ще се ориентира какви желания да напише и как да ги подреди.
Това е дълъг разговор, за който трябва да се подготвите. Всяка допълнителна информация, която имате, би била много полезна за детето. Ето, например, аз познавам дете в 8 клас - 18СОУ с АЕ - то учи редовно до 2 през нощта. (на фона на други значително по-слаби паралелки там!) Този факт е добре да се сподели с вашето дете и да се обясни какво означава това: високи изисквания, желязна подготовка, без компромиси. Ако детето ви не е способно на такива геройства, то ще ви даде знаци. Както и обратното.

Родители, мами и татковци, помнете, че ВИЕ сте родители  Heart Eyes  Моментът е много важен, сряда наближава... спокойствието е нео-бхо-ди-мост!
Отидете да запишете желанията си с пищов, не сменяйте нищо на място. Водете се единствено от желанията!

Тук искам да поздравя и многото активни татковци, които виждам тази година! Много е мила вашата загриженост и активност, един букет от мен   bouquet

# 504
Цитат
В различните години -статистика от 2006 до сега са приемали в 91-во между първите 200 до 280 класирани девойки. Така че вътре си мила.

скъсах се тези дни да ги търся тези статистики, тк преди месеци съм ги виждала тук, но не помня къде.....ако дадеш жокер ще съм благодарна Simple Smile
( имам предвид статистиките в кое училище се влиза ако си в първите еди колко си....)
и друго да ви питам- кодовете за паралелките къде могат да се видят, да сме си ги написали( и съответно да сме сигурни,че някой чиновник няма да сбърка) преди да отидем за подаване на заявлението?
 мерси много !! И много, много поздрави и успехи на всички отличници от темата !! Невероятни деца !!!

# 505
Kessy, разкажи повече за 1 АЕГ, като имаш време. Как е дисциплината, как се преподава  по езика и по останалите предмети, вторият език как е и др.

много съм доволна както вече казах от 1АЕГ. Щерката е в 8 клас, а втори език се учи от 9 клас /още нямаме опит/.

Ксасът е от силни и амбициозни деца. Прекрасна атмосфера- взаимно се дърпат нагоре. Дисциплината е отлична.

Има нюанси в различните паралелки в зависимост от вторият език- НЕ, ИЕ, ФЕ в преподаване на езика.

Ако нещо конкретно те интересува- пиши на лични.

# 506
  • София
Малко инфо, с което да съм полезна.

Много активисти за ТУЕС тази година бре! Стискам ви палци на всички и не се притеснявайте. Ще изнесат абсолютно всичко на сайта си - те са точни. Ако изкарате повече от 4,5, а имате 6 по мат, непременно ще влезете! Миналата година влязоха деца и с доста ниски балове. Особено след 1-во класиране. Ако наистина желаете ТУЕС, хич да не се притеснявате да отидете на 2-ро, 3-то класиране на училището. Ще влезете. Имам в компа си оценките от изпита им за миналата година, ако на някой му притрябват, да свирка на лс, пращам по мейл!

2 АЕГ наистина се мести - в Стрелбище, сградата им е готова, реновирано старо училище е. Дъщеря ми завършва там 9 клас сега. От подгответо във 2АЕГ бяхме много доволни (и двете), на доста мами прехвалих аз миналата година училището. Но от 9 клас не сме   Sad  Проблемът е, че им сменят учителите, а и някакви нови учители са взели, които не са много адекватни... как можеш да намразиш думата "психология" от самото начало на изучаването й...  Sad Но такава е методиката на училището и се надяваме следващата година да е по-плодовита откъм готини преподаватели!

# 507
  • София
Цитат
В различните години -статистика от 2006 до сега са приемали в 91-во между първите 200 до 280 класирани девойки. Така че вътре си мила.

и друго да ви питам- кодовете за паралелките къде могат да се видят, да сме си ги написали( и съответно да сме сигурни,че някой чиновник няма да сбърка) преди да отидем за подаване на заявлението?

Не ги пишете предварително. Възможно е да има промяна, а също - това е задължение на квесторите.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО проверявайте заедно с квестора, какъв номер пише, ще ги имате там на разположение. Не се притеснявайте, ако тонът на служителя стане раздразнителен, вие си проверявайте настойчиво всичко  Mr. Green Ваше право си е!

# 508
Цитат

скъсах се тези дни да ги търся тези статистики, тк преди месеци съм ги виждала тук, но не помня къде.....ако дадеш жокер ще съм благодарна Simple Smile
( имам предвид статистиките в кое училище се влиза ако си в първите еди колко си....)
 мерси много !! И много, много поздрави и успехи на всички отличници от темата !! Невероятни деца !!!

няколко пъти предложих да ги кача на общата поща и поисках парола да вляза- но до момента не съм получила такава. От личният си мейл няма да пратя нищо- сори.

# 509
  • София
Цитат

Не ги пишете предварително. Възможно е да има промяна, а също - това е задължение на квесторите.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО проверявайте заедно с квестора, какъв номер пише, ще ги имате там на разположение. Не се притеснявайте, ако тонът на служителя стане раздразнителен, вие си проверявайте настойчиво всичко  Mr. Green Ваше право си е!

У-щата не се ли изписват и с думи и ако кода е грешен, гледат изписаното с думи?

Общи условия

Активация на акаунт