Тема Незабравима 206

• 37 125
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Aşk

Aşk kalbe bir çıngı ile
Özenle işlenen oyadır
Kalbe sürülen yağlı boyadır.
Ne kadar silmeye çalışsan da
Mutlaka bir izi kalır...

Can Akın

Любов

Любовта е специално изработена
върху сърцето гравюра с огнени искри.
Изображение върху сърцето с маслени бои
Колкото и да искаш да я изтриеш
Винаги остават някакви следи.

Джан Акън

# 601
Гледам, че сте подхванали /Дани/ темата за източната философия и софизма! Аз в момента чета книгата на една турска авторка- Елиф Шафрак "Любов", посветена на дервиша Шамс от Тебриз, превърнал ислямския духовник Джалаладдин Руми в най-известния софиски поет, наричан Маулана или Учителят. Не съм търсила съвпадения с увлеченията на Серхан, попаднах на нея случайно, но ме увлече.
Пепоръчвам ви книгата - наситена с източна мъдрост и красиви думи за всемогъщата любов, но за мен прикрита остава сянката на исляма. Нищо, че книгата е плах опит да ни покаже обратното - софизма, тоест разрушаването на догмата и силата на духа. От стара коза яре съм, та да не усещам нюансите. Ние българите сме любознателни и толерантни към всички религии. Аз не правя изключение, но винаги, когато ми се налагат прикрити внушение под благовиден предлог оставам нащрек. С това уточнение книгата е великолепно написана и човек с изградена ценностна система има какво да научи! Hug

Здравейте момичета и момче, най после се осмелявам да се включа в разговора след едногодишно четене на форума.  
 По повод евентуални роли на Серхан, мисля, че Шамс би му паснал идеално. Още повече някъде в паузите между снимките показаха, че чете "Любов", или пък беше казал , че му харесва книгата.

# 602
  • София
Гледам, че сте подхванали /Дани/ темата за източната философия и софизма! Аз в момента чета книгата на една турска авторка- Елиф Шафрак "Любов", посветена на дервиша Шамс от Тебриз, превърнал ислямския духовник Джалаладдин Руми в най-известния софиски поет, наричан Маулана или Учителят. Не съм търсила съвпадения с увлеченията на Серхан, попаднах на нея случайно, но ме увлече.
Пепоръчвам ви книгата - наситена с източна мъдрост и красиви думи за всемогъщата любов, но за мен прикрита остава сянката на исляма. Нищо, че книгата е плах опит да ни покаже обратното - софизма, тоест разрушаването на догмата и силата на духа. От стара коза яре съм, та да не усещам нюансите. Ние българите сме любознателни и толерантни към всички религии. Аз не правя изключение, но винаги, когато ми се налагат прикрити внушение под благовиден предлог оставам нащрек. С това уточнение книгата е великолепно написана и човек с изградена ценностна система има какво да научи! Hug

Здравейте момичета и момче, най после се осмелявам да се включа в разговора след едногодишно четене на форума.  
 По повод евентуални роли на Серхан, мисля, че Шамс би му паснал идеално. Още повече някъде в паузите между снимките показаха, че чете "Любов", или пък беше казал , че му харесва книгата.
Добре дошла при нас!  welcome Напълно съм съгласна с теб - ролята на Шамс би паснала на Серхан отлично! Този изгарящ поглед, аскетичен вид...перфектно!

# 603
Добър вечер! Hug Hug Hug

Поздравления за прекрасните постове,които сте написали днес!  bouquet

Зизу,Дани,страхотни стихотворения!  bouquet

# 604
Бгхелп, Вени   bouquet
коментирам вашите постове от предната страница и не ги цитирам, за да не поствам чаршафи:

Бгхелп, хареса ми анализа ти! Според мен е доста точен. Мисля, че разбрах и посланието ти - обществото ти налага правила, особено консервативни общества, които произвеждат хора под калъп! Хората сме социални животни и искаме или не възприетите норми в обществото, в което живеем ни рамкират поведението.
Вени също е права - все пак всеки човек има право на избор, дори и в рамките на нормите и правилата. И това го прави различен от останалите.
Има хора, които са родени да летят - Еда е от този тип - тя има красиви мечти и развито въображение! Такива хора прелитат над преградите, ако не им пречупят крилата. Много спорим за слабостта на персонажа на Еда и донякъде и на мен ми идва в повече и съм абсолютно съгласна, че нейният попътен вятър е Харун - само с неговата сила и подкрепа тя успя да прелети отвъд двора на Гюлерови. Но, изобщо не я съдя, защото уважавам желанието й да лети! И без Харун това жизнерадостно девойче щеше да се опита, но едвали ли щеше да успее. Щеше да стои нещастно с пречупени криле някъде в квартала, но винаги щеше да сънува, че лети!
Има хора, които са родени да пълзят - това е Ферда! Не го казвам с лошо - жал ми е за нея. Тя стоически понася рамките, в които са я оковали, но не й минава през ум, че може да избяга.
Има хора, които научават добре и използват правилата, за да се наместят удобно в тях - това е Мелда - умна, решителна, властна! Такива хора не понасят поражение и много мразят такива птички, дето се опитват да се правят на волни. Такива хора нямат въображение и връзват за крачетата всеки дръзнал да полети, за да го държат в подчинение, защото промяната на правилата ще ги лиши от властта върху тях.
Нали познавате хора и от трите типа?
Сигурно има и други класификации, но с тези се опитах само да илюстрирам как аз виждам сестрите от семейство Гюлер и да кажа защо Еда си остава моята любимка!  Peace
newsm10 newsm10 newsm10 newsm51 newsm51 newsm51Много хубаво си го написала,това е истината!!!

# 605
  • София
има ли 3-ти фрагмент  newsm78
Не, мила - няма!

# 606
Момичета и момче, "прекалявате " вече с вашата интелигентност. Шегичка! newsm08 newsm62.
Днес ме разбихте с вашите постове. То не бяха знания, то не бяха творби! Отново шегичка!
Сега сериозно! Не мога да намеря друга дума освен  ПОКЛОН на всички, които правите този форум незабравим. Не мога да се позная - всеки ден сутрин, по  обяд и вечер до късно съм с вас. Вече не мога без тази доза. Имам чувства към вас! Това е тази любов, която описват днес Али, Рекси, Дани, Бобо.
Ще продължавам да ви чета с любов и с любов ще се включвам.

# 607
# 608
  • София
Момичета и момче, "прекалявате " вече с вашата интелигентност. Шегичка! newsm08 newsm62.
Днес ме разбихте с вашите постове. То не бяха знания, то не бяха творби! Отново шегичка!
Сега сериозно! Не мога да намеря друга дума освен  ПОКЛОН на всички, които правите този форум незабравим. Не мога да се позная - всеки ден сутрин, по  обяд и вечер до късно съм с вас. Вече не мога без тази доза. Имам чувства към вас! Това е тази любов, която описват днес Али, Рекси, Дани, Бобо.
Hug Hug Hug Flutter Flutter Flutter Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Е това си е любовно обяснение hahaha hahaha

# 609
  • София
Hug Hug Hug Flutter Flutter Flutter Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Е това си е любовно обяснение hahaha hahaha
Ами то с тая "Незабравима", всички се заразихме  hahaha hahaha hahaha Диманче, мила недей да скромничиш - а кой днес врътна втори вариант на сценария за финал - ти! Подозирам, че има какво да дадеш на форума, както всички тук!  Hug

# 610
  • Варна
То няма нужда от трети фрагман Naughty- ей, на- срядата дойде и ще гледаме серията! yes
 Че като ни метнат утре вечер #Crazy smile3555- кеф, гадости, красота, бруталности...оха! newsm09

# 611
Добра нощ,компания великолепна! Heart Eyes
Бобо,добре дошла обратно Hug Отпочинала,пишеща сценарии с пълна сила.Какъв тим сте само със Зизу.Бръчки около устата ми се появиха чак от смях newsm51
Вени,Дани страхотни стихове newsm51 newsm51
Златна рибке,благодаря за субтитрите newsm51 smile3525 newsm51Прекрасния ти клип ми напълни душата...с тази бг песен...чудесен е!
Рекси,Дани,много философски го раздавате тази нощ  love001
Яна05 welcome

# 612
  • Варна

Добре дошла при нас!  welcome Напълно съм съгласна с теб - ролята на Шамс би паснала на Серхан отлично! Този изгарящ поглед, аскетичен вид...перфектно!
Разкрихме го с общи усилия smile3530- човекът явно симпатизира на суфизма! thumbsup
 Шамс ли- става newsm78, ама Серхан с 10 см брада?! #Crazy smile3555 Малко не го виждам така- да си скрие красивото лице под прошарена брада и дълга коса! Naughty
Виж Джеймс Бонд-  newsm10 newsm74 newsm18
 welcome Яна!

# 613
  • София
Добър вечер! Hug Hug Hug

Поздравления за прекрасните постове,които сте написали днес!  bouquet

Зизу,Дани,страхотни стихотворения!  bouquet

Розичке, да се готвиш утре за гифчетата....ама като гледам май само от засилката на Бату по чакъла ще ни останат спомени....оффффффф ooooh! Онова гифче с целуФката от фрагмана вече го отразихме!  hahaha hahaha hahaha

# 614
  • София

Добре дошла при нас!  welcome Напълно съм съгласна с теб - ролята на Шамс би паснала на Серхан отлично! Този изгарящ поглед, аскетичен вид...перфектно!
Разкрихме го с общи усилия smile3530- човекът явно симпатизира на суфизма! thumbsup
 Шамс ли- става newsm78, ама Серхан с 10 см брада?! #Crazy smile3555 Малко не го виждам така- да си скрие красивата муцунка под прошарена брада! Naughty
Виж Джеймс Бонд-  newsm10 newsm74 newsm18
 welcome Яна!
Дани, ти го разкри!  Hug Аз случайно съм на вълната на Серхан  smile3503 Ама за Шамс не си права - той даже като тръгна да търси Руми си обръсна не само брадата, ами и веждите....е, за нашето момче това ще е прекалено, ама ще го докара на образ, сигурна съм. ТамаМ му е ролята, да знаеш!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт