Великобритания - тема 36 И замириса на море

• 38 984
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря Мери и Дорет!

Дорет, може ли един въпрос към теб, знам че си учителка.
Какво става, ако напримерр дете в година 4 има максималните резултати за година 6.
Как в такива случаи се отразява напредването на детето?

# 346
  • Bristol
Не намерих в нета линк, за да ви го пусна. Затова снимах страничка от една книжка, която я имам сигурно от 10 години, тогава какво ли не събирах   Crazy Снимах и корицата на книжката, бяха 3 различни книжки, за предучилищна, начално училище и гимназия и ги бях взела от библиотеката, безплатно. Малко по-грубо са представени нивата там, но пак е ок за ориентация. В тях има и много информация, какво се учи по съответните предмети, как родителите да помагат в къщи на децата и т.н.
National Curriculum Levels
ПП Още инфо, като напишеш правилните ключови думи и всичко излиза  Laughing
Decoding your child's school report: Our guide to National  … s and assessments

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 01:37 от Merry

# 347
Не намерих в нета линк, за да ви го пусна. Затова снимах страничка от една книжка, която я имам сигурно от 10 години, тогава какво ли не събирах   Crazy Снимах и корицата на книжката, бяха 3 различни книжки, за предучилищна, начално училище и гимназия и ги бях взела от библиотеката, безплатно. Малко по-грубо са представени нивата там, но пак е ок за ориентация. В тях има и много информация, какво се учи по съответните предмети, как родителите да помагат в къщи на децата и т.н.
National Curriculum Levels

Мерси Мери, поръчах я Simple Smile
Тази, която имаш за началното у-ще от кой автор е?

# 348
  • Bristol
Няма автори, пише само, че е издадена от Department for Education and Employment.
Обаче сега видях, че има интернет линкове на корицата, за да я свалиш онлайн, сигурно и по-осъвременен вариант  Laughing
http://curriculum.qcda.gov.uk/
298, тези книжки ги има в Амазон и ги продават  Shocked Shocked Shocked не е редно! На гърба им имам телефон, не знам дали е още валиден, от където могат безплатно да се поръчат 08000 96 66 26 dfee orderline. За безплатни книжки са ОК, но не бих дала пари за тях, не са достатъчно задълбочени, според мен  Thinking Наистина моите са от преди 10 години, ако има ново издание, може и да е по-добро, но пак ...

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 01:59 от Merry

# 349
Няма автори, пише само, че е издадена от Department for Education and Employment.
Обаче сега видях, че има интернет линкове на корицата, за да я свалиш онлайн, сигурно и по-осъвременен вариант  Laughing
http://curriculum.qcda.gov.uk/
298, тези книжки ги има в Амазон и ги продават  Shocked Shocked Shocked не е редно! На гърба им имам телефон, не знам дали е още валиден, от където могат безплатно да се поръчат 08000 96 66 26 dfee orderline. За безплатни книжки са ОК, но не бих дала пари за тях, не са достатъчно задълбочени, според мен  Thinking Наистина моите са от преди 10 години, ако има ново издание, може и да е по-добро, но пак ...

Аз от там я поръчах, още като видях снимката, която пусна.
Не отворихме добра тема, баш преди ваканцията, не мислите ли Simple Smile
Горките ни деца Simple Smile

# 350
  • Bristol
Не отворихме добра тема, баш преди ваканцията, не мислите ли Simple Smile
Горките ни деца Simple Smile

Ами с тези рeпорти какво да очаква човек  Laughing То местните се затрудняват с разчитането на ниватa, какво остава за нас  Crazy
А в репорта на моята щерка, освен нивата, има и оценки A,B,C,D и E. В първи клас са дали А само на децата, които работят на ниво 2b и нагоре. Познайте колко деца имат А  Crazy Както е казала голямата сестра на един съученик на Ели, it's very harsh. Напълно съм съгласна с нея  Rolling Eyes Изводът какъв е, ако искаме да са отличници по българските разбирания, трябва да са поне две нива над очакваното  Confused ?! confused... Добре, че идва ваканция  Mr. Green

# 351
  • Манчестър
Ох,сори имах предвид да дадеш линк към някой сайт или да ми кажеш как се казват тези чинии  Grinning
Ей сега питах мъжлето и той каза че сме я купилиот screwfix знам че я поръчахме по телефона но добре че той се сеща от къде е(това беше преди 3год)
http://www.screwfix.com/jsp/container.jsp?cm_mmc=Google-_-Tradem … akCFUEa4Qod-Hc5Xg
само да не забравя че нашата не е автоматична но другия път като сменим къщата със сигурност ще искам нова чиния и да е автоматична не обичам да чакам а така винаги става като ти се наложи нещо да се ремонтира.

Няма такова нещо като автоматична чиния...има моторизирана и не моторизирана. Ако ще превключваш между различни сателити - тогава моторизирана е ок,ако е само за БГ Тв няма нужда да се оскъпява с мотор, затова немоторизирана.
Ние навремето взехме моторизирана,защото бТВ не беше в Булсатком-а и въртяхме между Сириус(бТВ) и Хелас ( Булсат)...сега е само на Хелас...а и мотор й замина...

# 352
Ей момичета страхотни сте както винаги.Благодаря ви.  bouquet
Не знам защо не се прилагат тези неща към рипортите, но както и да е де.
Е сега съм спокойна, единствено с писането и четенето не е много добре, но така или иначе няма да си ходим на лято ще я натисна повече и така.

# 353
  • ENGLAND
Благодаря Мери и Дорет!

Дорет, може ли един въпрос към теб, знам че си учителка.
Какво става, ако напримерр дете в година 4 има максималните резултати за година 6.
Как в такива случаи се отразява напредването на детето?
Това просто е невъзможно да се случи. Няма да обяснявам защо, че ще засегна пак някои чувствителни душички.
А книжките за които Мери говори не са актуални вече. Последните издания с промените са от мисля 2007 година. Вече година новото правителство сменя всичко, та и тези последните не са актуални, но пък няма други и учителите работят по тях. Преди можеха да се поръчат от сайта безплатно, но вече са спрели издаването и нямат. Официално не могат да се купят, издават се само за учителите. Говоря за National Curriculum книгите.
Не знам защо не се прилагат тези неща към рипортите, но както и да е де.
Няма начин, така може да се контролират учителите, а нали разбираш, че никой не иска да го контролират.
Ако някой има да пита нещо, ще отговярям на лични.
И ние получихме рипорта  общо всетосъм така #Crazy . Да бяха се постарали поне пред колежката си. Но днес имаме среща и ще видя какво ще ми отговорят.

# 354
А здравейте и от мен. И аз съм разочарована от репорта. Той е на очакваното ниво по повечето предмети,само по писане е под очакваното. Ядоса ме това че цяла година разпитвам и все е супер, да ама не. Учудва ме обаче че има много деца, които специално по писане са 2-3 нива под нивото на Боян(той е на 7мо, което е най високото като гледам, там където са подредени думичките), тогава те как ли са, ако той под очакваното. Даже мъжо се ядоса и ще ходи да говори с директора.

Днес пак ни дойде писмо за тази тъпа глоба! Пак искат да се плаща и то с 50% повече Shocked. Егати звъняхме питахме, казаха че не трябва да се плаща нищо, а сега това Crossing Arms ПолудЕх.

Толумбе ще се справиш, сигурна съм.

Свидничка, хайде вече да стават твоите неща, че започнах крампи да получавам от толкова стискане на палци Mr. Green

# 355
Днес пак ни дойде писмо за тази тъпа глоба! Пак искат да се плаща и то с 50% повече Shocked. Егати звъняхме питахме, казаха че не трябва да се плаща нищо, а сега това Crossing Arms ПолудЕх.

Напишете писмо и го адресирайте до който там се занимава с оплакванията.
Аз не бих звъняла по телефона, трудно се доказва после..
Пиши ми на лични, ако имаш нужда от помощ..

# 356

Напишете писмо и го адресирайте до който там се занимава с оплакванията.
Аз не бих звъняла по телефона, трудно се доказва после..
Пиши ми на лични, ако имаш нужда от помощ..

Благодаря ти, сигурно ще имам, но ще изчакам мъж ми че той има навика да си записва с кого е говорил. Аз се обърках вече....

# 357
  • UK
 Шу ти крампи на палците получи, а аз съм на път да си направя сепуко (или харакири беше?) Нещо се закучиха нещата и в работата вчера проблеми... ooooh!
 Абе тая седмица май е крива и грешна  Mr. Green , айде да свършва вече.
  Това с глобата е ужасно  Crossing Arms Сега не знаете дали да плащате или не.

# 358
Е-е, момичета, не съм влизала от 2 седмици и си викам - ей сега всички вече си легнаха, наливам си чаша вино и сядам да изчета мамите, че то сигурно нова тема са почнали, а то ... само 4 страници. Не за друго, ами не мога да си изпия виното и сега се налага да пиша  Laughing

Тулумба, много успехи на новата работа. Сигурно ще е напън първите месеци, но съм сигурна, че ще се справиш. Като се опитат да ми кажат нещо, че ей сега ще се стресна и уплаша от проблемите, редовния ми отогор е - Аз съм Балканите, не можеш лесно да ме уплашиш.  Simple Smile Едно не му харесвам на смяната на работа - трябва да си проверяваш личната поща из нощите вкъщи, не остава време на работа. 
(Да не помислите, че толкова се хиля заради виното.)

По повод репортите - моята щерка, година 2, получи по наука ниво 2. И сигурно защото е нашенче, и сигурно защото чува как натискаме все кака и и я нахоквам, когато на тест по математика, въпреки че е на най-високо ниво, като има 15-20% грешни отговори казвам, че това е добре, но не отлично, и като се тръшна да плаче... - какво повече мога да направя, винаги си свършвам задачата и се опитвам да помогна на другите от групата, нали сме тим, да не им ли помагам, какво повече да подобря??? Ужас. Не мога да я успокоя. Обяснявам колко сме горди с нея, дори по писане е ниво 3, което е толкова трудно, дори за децата родени тук. Не и не. Наложи се да уговоря среща с учителката, за да говорим. НЕ по мое искане, по искане на детето. И учителката обясни, че за ниво 3 по наука на тази възраст очакват детето по своя инициатива, без помощ и насока от учител, да зададе правилните въпроси към проучването, което прави, да направи таблица с изследванията и последващите изводи. А при нея е трябвало да и се помага с насоки и обяснения от учителката. С това се отличава ниво 3 от ниво 2 по наука във втори клас. И се успокои детето. Каза - да, така е, не мога да се досетя за всичко сама.

Използвах срещата да погледна SATs и си записах задачите, които е сгрешила. Споделям, защото мисля, че на много, на които им предстои, ще им бъде интересно.

* 1000 -12 = ?
        * 348 - 99 = ?
        * ? + ? + ? = 42 (? трябва да бъде едно и също число)
        * Голяма бутилка съдържа 2 литра. Малка бутилка съдържа 1/4 литра. Колко малки бутилки трябват, за да се напълни голямата?

E, изпих го това вино. Лека нощ.  Simple Smile

# 359
Честно да ти кажа изобщо не ми липсват ни' мейл, ни' интернет
когато съм в училище. Интересно ми е, всеки ден е различен..

На мен ми харесва в пъти повече да работя в тукашната система.
Допада ми подхода към обучението на децата, програмите, материалите, оценяването..
Разбира се, има пропуски и недостатъци, няма идеално положение.
Но за мен позитивите са много повече...

butterflyve,

Наздраве за другия път  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт