Великобритания - тема 36 И замириса на море

• 38 922
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  Леле, като гледам новините и не мога да повярвам, че е Англия това. Да им спират бенефити, документи и всичко и да ги изпращат кой от къде е. Не, че ще стане де, но от много свободия стават такива неща, дано скоро се закроти всичко  Praynig
Ми не става.Те като са си родени тука и са свикнали на лесното,а сега им намалиха бенефити,няма работа,а и ги домързява...стачкуват хората,но начина им е потресаващ!
Майка м и живее в Енфийлд и днес ми каза,че част от  метрото ,магазините и т.н. са затворени заради бунтовете.
В четвъртък в Енфийлд,снощи до нас в Брикстън,дано сте прави и нещата отшумят за 4 дни,но ме съмнява,защото недоволните са имали нужда от причина да се бунтуват и снощните неща нямат нищо общо с първоначалната случка.
Като в Гърция май,но е страшно като е толкова близо до теб.
Никога няма да забравя когато затвориха метрото за атентата на 11/9 и няколко години след това на 7/7 като бомбардираха автобуса и метрото.
Още ме побиват тръпки от повторение на тогавашната истерия!

# 511
  • Лондон/Пловдив
При нас яко гори нещо (Кройдън) всичко мирише на дим и не спират хеликоптерите и сирените  ooooh! комшията каза ,че центъра на Кройдън е нападнат. Нещо не ми се вярва за 4 дена да мине ама  Praynig

# 512
  • Манчестър
Такива riots e имало mid 80-is мъжа ми разправя по времето на Тачър...аз не помня.....nо много добре си спомням 1996 година ( 15 Юни - Събота), когато ИРА гръмнаха М § S в манчестър.....които е бил в центъра на Манчестър, това е магазина които е до виенското колело.

# 513
  • Лондон
Аз намирам всичко случващо се за наистина ужасно... Иначе помня и София през 1989 и 1997, и после бях в Босна, Косово, Македония, Белград по време на всичките събития там, после помня бомбите тук през 2005... Но Лондон през 2011 Sad направо не ми се връзва и не мога да повярвам, че се случва... Дразнят ме безкрайно журналистите, също тези от правителството, едва ли не най-голямата новина днес е, че Дейвид Камерън и кметът си прекъснали отпуските... ами ще си ги прекъснат, то направо обратното би било за оставка Shocked
И коментарът, че нямало нужда да се въвличат военните, защото полицията се справяла... е, няма що, справя се #Cussing out
Освен да гледаме безпомощно май друго не можем Sad

# 514
  • Валенсия
Здравейте, мами!  Simple Smile
Студентка съм в Испания и миналата седмица спечелих стипендия за език. Предстои ми 3-седмичен курс по английски в Лондон. Спешно търся стая под наем за периода 11 Септември - 1 Октомври.
Нямам никакви познания за града, но предпочитам зона 2-3, тъй като в тази част ще ми бъде курса.
Надявам се някоя от вас да може да ми съдейства за координати на хора, предлагащи настаняване за кратък престой. E-mail: asinka@hotmail.com
Благодаря!
Поздрави от Валенсия

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 02:26 от shy_girl

# 515
При нас яко гори нещо (Кройдън) всичко мирише на дим и не спират хеликоптерите и сирените  ooooh! комшията каза ,че центъра на Кройдън е нападнат. Нещо не ми се вярва за 4 дена да мине ама  Praynig

Моля?
То ние сме до Кройдън ,а и до Брикстън сме близо (Тоотинг Бродуей) ,но не съм разбрала и за това.
Утре съм на работа и ще видя,че днес освен до парка с детето другаде няма да ходим,че един мъдрец с абсцес и възпалена сливица с антибиотици лекувам и съм много отпаднала.
А снощи си говорехме с мъжа ми и неговото мнение ,че ако се включи армията става сериозно и това би било крайна мярка.
Армията е да защитава страната и би обявила военно положение като при гражданска война и затова не биха го направили така лесно.
Дано не се преуморят много отпускарите сега с разрешаването на този конфликт! ooooh!

# 516
Даваха вчера по късните новини огромен пожар в Кройдън.

При нас са нападнали полицейския участък в зеления квартал.
И са се опитали да разбият спортния магазин.
Анцузи и маратонки  ooooh! Сган.

# 517
Даваха вчера по късните новини огромен пожар в Кройдън.

При нас са нападнали полицейския участък в зеления квартал.
И са се опитали да разбият спортния магазин.
Анцузи и маратонки  ooooh! Сган.
Мерси-не съм гледала -легнах си в 21 Sad
Не мисля и аз ,че ще отмине така бързо,но дано се окажа не права.

# 518
снощи и в нашия квартал е имало размирици, на около 10 мин. от къщи, мъжът ми каза, че има полиция навсякъде, особено около метрото. аз още не съм излизала да видя какво е, даже малко се притеснявам да изляза, но не мога само у дома да стоя все пак. а през нощта чувахме хеликоптери.

помня 2-3 седмици след като се нанесохме тук, през февруари беше, една нощ половин час кръжa хеликоптер над нас, чувахме го толкова силно, сякаш беше над къщата ни точно и не можехме да заспим. така и не разбрахме за какво беше тогава...

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 14:10 от Магдалена_79

# 519
Гледам новините и не мога да повярвам ,че това се случва сега.
Картините от днес са от магазина до мястото където работя. Утре ще съм там с детето на работа и съм доста притеснена за безопасността ни.
Едната колежка на снаха ми днес е отишла на работа само с дрехите на гърба си и чантата си-цялата й къща е изгоряла през нощта, без това да се покрива от застраховката й.
Меко казано съм притеснена!

# 520
Здравейте!
Извинявам се, че нахълтвам така в темета ви, но ще ви моля за помощ. Много бих се радвала някой, ако ми отговори.
Предстои ни ходене в Англия, първо моя мъж отива, после аз с детето. Моля ви, кажете ми какви документи трябва да подготвям? На детето трябва ли да искам имунизационния календар от лекаря, трябва ли да превеждам акта й за раждане, защото ще искаме да я записваме на детска градина? Може би имам и още въпроси, но това се сещам за сега...
Ще съм ви благодарна за помощта!

# 521
  • Лондон/Пловдив
Моя мъж ми каза да не излизам днес, сутринта минал из квартала да огледа преди работа и направо се хванал за главата .  Дано не се влошават нещата ,взех да си миля за временно прибиране до БГ  .

# 522
Моя мъж ми каза да не излизам днес, сутринта минал из квартала да огледа преди работа и направо се хванал за главата .  Дано не се влошават нещата ,взех да си миля за временно прибиране до БГ  .
I az se чувствам така!

# 523
  • Bristol
Тинейджъри, израсли без родителски контрол, с изкривени ценности за живота, маркови дрешки и предмети, с кого да си легнат вечерта, от къде да докопат парички да се напушат и напият. Като видях кои квартали са имали проблеми тази нощ в Бристол, точно с такива е пълно там.

Моето цялото семейство е в България в момента, почиват си, бабите ги глезят и чакат, кога аз ще отида, за да тръгнем на традиционната обиколка из страната. Тази година в маршрута съм включила и екопътеки  Grinning

А аз за първи път от мноооого години съм самичка и се наслаждавам на спокойствие и тишина. Подреждам и чистя къщата. Уикенда непланирано забегнах към Йорк, невероятно място, красиво с много история  Heart Eyes Вече започнах да планирам кога и как да заведа и децата там. В четвъртък съм се уговорила и аз да отскоча да видя фестивала на балоните в Бристол, само дано времето да е ок  Flutter

# 524
А Мери ме изпревари Laughing  И аз щях да кажа че и в Бристол вече има палежи. Мъж ми сутринта се чуди дали да тръгва, че баш където не трябва днес ще работи, ама пусти късмет, тия дни все по околните села работи, а днес...

Панда темата е обсъждана многократно. Имунизационен календар ти трябва , да! Аз акт за раждане не съм превеждала.

Общи условия

Активация на акаунт