Великобритания - тема 36 И замириса на море

• 38 910
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте.
Имали я някой в квартал Ealing в Лондон - как е положението там имали много разрушения. Брат живее там а вече трети ден не мога да се свържа с него.
мина, аз съм в ийлинг, днес явно всичко е наред. само през нощта се чуваха постоянно сирени на полицейски коли. щом мъжа ми не се е обадил откак е тръгнал на работа, значи е ок Wink а аз сега мисля да отида на музика за бебета и ще видя каква е атмосферата Simple Smile
само вчера ни беше хванало страх след събитията и това, което прочетохме, беше си изнервящо. но жертви няма слава богу. полицейският контрол е много засилен и не мисля, че ще посмеят повече да вандалстват.

# 571
За страх, не ме е страх, по-скоро ме е яд,
че разни прошляци ми диктуват ритъма на живот..

Искам да се разхождам и пазарувам в подреден и чист град,
да не се притеснявам за колата си, паркирана отвън,
нито че някой може да ни подпали.
Вчера аланглето не ме пуска на фитнес! Опасно било...
Отидох. Той каза, че съм опърничава българка..
Пратих го да чете Шекспир..

Смешни и жалки са ми тия.
Ще се обзаведат с по един телевизор и поредния анцунг..
И после какво?

# 572
‎"It's not just youths, there was actually a family drove up in a car and filled up their boot with stuff from Lidl and drove off."
Голям срам...

# 573
didi mum, Miss Fine, velv, благодаря ви много!!! Hug Hug Hug

Днес е спокойно в Лондон и четох преди малко, че вече има изправени пред съда и много арестувани, вкл и непълнолетни. Това за семейството направо Sick
Аз си мисла на тези хора ако им дадем една минимално Бг заплата и ги пуснем в БГ за един месец как ще се оправят!? Тук не им стигало! Да са бедни, ама колко, пък да са бедни!?

# 574
A.S.I.A. честито бебче да ви е живо и здраво!
При нас е спокойно поне за сега то не че и кой знае какво имаме тук на село ама знае ли се довечера как ще е.Вчера сутринта се пуснах до града и там същото спокойно всеки се забързал на някъде.Купих си машинка за кисело мляко ако стане нещо поне това ще ядем  Whistling .Голяма излагация и то преди Олимпиадата.Нямам думи просто.Сега да ги тикнат в затвора и да им спрат бенефита на тия малко им е.А защо не и да ги накарат да от ремонтират магазините и домовете на хората които са били подпалени.
Това са хора които и един ден не са работили и чаката само на държавата и затова им е толкова лесно да посегнат на чуждото.Я да бяха работили и да отделят от заплатата си за дом или кола дали така щеше да им е лесно да подпалват и рушат.Такива не ги съжалявам.

# 575
Благодаря!!!! Hug Hug

И то с каква злоба трошиха, направо тръпки ме побиха като гледам. Честно в един момент си помислих в какъв свят съм довела Бебчо. А парите за тези бенефити идват пак от нас, работещите, които плащаме данъци и пр. Не знам, нямам думи!
Преди някои ги съжалявах, но след последните събития, вече не!
Също така помня, бяха споменали липсата на средства за образование-не е така, държавата го е измислила, дава заеми, които се изплащат във формата на одръжки след завършването, когато завършилия вече студеннт изкарва епределена сума за година.
Вратички и начини има, стига да опитат, но те и това не правят а стоят с отворена уста и чакат да им падне от горе, е не става така!

А като се замисля солко красиви сгради подпалиха, онзи магазин за мебели в Кройдън! Свива ме сърцето, та това е си история! И някакви неблагодарници я унищожават със замах!
А полицията още се чуди дали да предприеме по-драстични мерки! Ами почудете се!

# 576
Абсолютно съм съгласна с теб.Винаги съм казвала че трябва да има по строги мерки особено за полицията за да може да си върши работата както трябва.За жалост става точно обратното режат им парите от там и бройката намалява.Законите и тях никакви ги няма за убийство 3-4 год за добро поведение излизаш и по-рано.
The prime minister says "we needed a fightback and a fightback is under way" after a fourth night of unrest that has spread across England.
Ще почакам е и ще видим.

# 577
Не ми се гледа, за съжаление, вече просто съм се нагледала.
И колко пъти повториха, че Камерън и Джонсън се прекъснали отпуските!? Ми то оставаше и да не ги прекъснат! Лондон гори буквално! ДОри вчера по новините докато даваха Джонсън с онази метла някой извика за оставка, ама той естествено се направи на ударен и продължи да си пее неговата си песен. А хората са разичаровани, чувстват се несигурни и застрашени. Срам! За пред целия свят!

# 578
Момичета, чета ви всеки ден и много се радвам, че всички сте добре. Силно се притеснявам от репортажите, които дават в България...  Rolling Eyes Скоро ми предстои пътуване към Лондон и направо се хванах за главата като виждам какво е по улиците. Надявам се наистина скоро всичко да се нормализира Peace

# 579
Ако не четете в Клюкарник, където писах..

Тъкмо се върнах от обяд с един приятел, който е бил 10 години полицай в Лондон..
Та той ми обясни и разказа интересни неща..

Полицаите като бройка изобщо не са толкова много,  колкото хората си мислят...
Ако всеки един, който е в кордона, тръгне да арестува някой, нямало кой да го замести.
Един арест отнема около 4 часа работа с документите.
Не може просто да арестуваш някой и да го затвориш в килията.
Затова, при такива инциденти, целта е да се удържи разрастването.
Иначе в един момент, всички ще са по участъците, да се занимават с арестуваните.
След първите дни, полицаите са увеличени от 6 на 16 хиляди.
И последната нощ в Лондон, наистина е по-спокойна.
Вече има достатъчно полицаи да арестуват, и да блокират движението на тълпата.

Армията не може да се намеси, защото не е обучена да се справя с местните граждани.
Те са обучени да неутрализират врагове. Британците не са такива за британската армия.

Всеки полицай си има малка камерка на ревера.
Направо съм в шок от някои записи. Други са направо за смях..
Например, коли, натоварени с откраднати стоки, или хора нарамили  дрехи и техника,
други ги спират и ги открадват от тях 
Оказва се, че не грабят само разни младежи и непрокопсаници.
Цели семейства има. Сред арестуваните имало и хора с престижни професии..

# 580
Уфффф, направо ужасия е всичко, което се случва...стресирала съм се и не ми се ходи никъде, а милото е запланувал да посетим Bristol Balloon Fiesta в събота. На опитите ми да го разубедя отвърна с 'там ще е спокойно' Rolling Eyes ooooh!

Радвам се, че всички сте добре  bouquet

# 581
  • The new Earth
Момичета, надявам се, всички да сте добре и по-скоро са спре това безумие! Аз съм в Донкастър и тук за сега е спокойно, дано остане така. Притеснено ми е, защото следващата седмица сина ми каца на Манчестър, а на следващият ден отново от там летим и двамата за Кипър. И после обратно. Аз също избягвам да гледам новините и се информирам основно от тук за събитията. За съжаление, не само в Англия, а и по целия свят, отчуждението между хората, омразата и агресията са се разраснали неимоверно. Моля се всичко да спре до тук!

# 582
златна_толумба, това с полицията ми изглежда пак като бюрократичен проблем ooooh!

според мен като цяло е проявление на кризата на обществото, в което живеем. тя е от много години и избива по различни, странни начини... я някой християнски фундаменталист психопат, я бунтари тинейджъри, които се бунтуват неясно срещу какво. проблемите са в образованието, семейството, ценностите... навсякъде. аз се чудя как живеят семействата с ниски доходи тука, в тоя скъп град... сигурно е смазващо. от друга страна пък много от тях се задоволяват с някаква комфортна зона, където те не правят нищо, за да променят живота си (или просто не могат), а държавата им пуска по малко наготово, колкото да оцеляват. и агресията и недоволството избиват.
абе доста е ненормален светът, в който живеем... не е нормално например 3 домата в магазина да ми ги опаковат с пластмасов поднос и отгоре найлонов плик, дори и да рециклираме толкова много ресурси хабим! всеки ден що излишна хартия, пластмаса и др. нерециклируеми материали ни минават през дома... не е нормално също да трябва да работиш като луд, за да можеш да си купуваш зеленчуци, които са расли в земята, а не в торби с изкуствена тор. отплеснах се в разни посоки, извинете...  Blush

# 583
Здравейте, чета темичката ви с интерес, но съм писала само веднъж преди време. Отскоро живея в Северен Уелс. Мъжът ми е от година и работи тук. Само че имам един проблем и ми е доста притеснено- бременна съм, може би в 4-5 седмица, всичко е планирано, само дето мислихме, че ще намерим някъде на частно да ме прегледат първия триместър, тъй като не ни хареса идеята за преглед чак в 12та седмица, а аз и без това в средата на септември ще се прибирам в БГ за месец. И така проблема е, че имам час за ГП в петък,  а за видеозон успях да си запиша за 23ти август, тъй като казах, че имам слаби болки и кървене (което всъщност ме притеснява) и това пак ми се струва далечно!!! Питах къде мога да отида на частно, а жената от регистратурата ми каза, че не можело така, трябвало ГП-то ми да ме прати дори и за на частно  Shocked Сега не знам какво да правя и съм много притеснена. Това което ми казаха на регистратурата вярно ли е???  И ако не е, някой знае ли къде мога да отида в района на Честър или още по-добре в най-северната част на Уелс. Благодаря ви предварително!

# 584
 mimaozka  частно винаги можеш да отидеш..Simple Smile ето ти сайт който ще ти покаже къде най-близо имате при вас:
http://www.babybond.com/babybond-scan-locations.php
Цената е 100£
За съжаление обаче най-рано можеш да отидеш в 7г.с.
При по ранен преглед нищо няма да се види...дори и да си в Бг..
След като имаш кървене единственото което можеш да направиш е да лежиш и да си почиваш!
Тук до 3 месец не правят нищо при кървене...но при толкова ранна бременност и в Бг няма какво да направят...
Без паника....лягай почивай....по-малко стрес и повече положителни мисли!
Успех

Общи условия

Активация на акаунт