Великобритания - тема 36 И замириса на море

• 38 912
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Танчето, Благодаря!
Ние имаме роднини в Лондон и също казаха, че не са и чували за тези бунтове! Дано час по-скоро всичко свърши!

# 556
Според мен нещата хич не са преекспонирани. Ако сте на местата, където горят къщи и магазини , няма да ви се струва така.

# 557
аз не вярвам да са само имигранти... от местните също има много гамени  Rolling Eyes

бтв, сега се говори, че ще удрят хамърсмит и шепърд'с буш...

Късе го чу това!? Аз имам галмерия в Хамърсмит...
ами мъжа ми работи там и днес ги пуснаха по-рано от работа заради подоби слухове...

Къде точно, в коя част на Хамърсмит работи??

svidni4ka, благодаря!!! Hug Hug

# 558
  • Манчестър
Тинейджъри, израсли без родителски контрол, с изкривени ценности за живота, маркови дрешки и предмети, с кого да си легнат вечерта, от къде да докопат парички да се напушат и напият. Като видях кои квартали са имали проблеми тази нощ в Бристол, точно с такива е пълно там.

Моето цялото семейство е в България в момента, почиват си, бабите ги глезят и чакат, кога аз ще отида, за да тръгнем на традиционната обиколка из страната. Тази година в маршрута съм включила и екопътеки  Grinning

А аз за първи път от мноооого години съм самичка и се наслаждавам на спокойствие и тишина. Подреждам и чистя къщата. Уикенда непланирано забегнах към Йорк, невероятно място, красиво с много история  Heart Eyes Вече започнах да планирам кога и как да заведа и децата там. В четвъртък съм се уговорила и аз да отскоча да видя фестивала на балоните в Бристол, само дано времето да е ок  Flutter

Що не свирна бе душа....??? И аз съм сама, можеше и аз да дойда,...много е хубавичко в Йорк....

# 559
Според мен нещата хич не са преекспонирани. Ако сте на местата, където горят къщи и магазини , няма да ви се струва така.
И аз така мисля,но то на чужд гръб и сто тояги се виждат малко!

# 560
Здравейте на всички, пишещи в темата!
Намесвам се в нея с моите притеснения, по повод това, че синът ми са на ученическа екскурзия в Англия. Всъщност утре вечер трябва да пристигнат в Лондон. Хотелът им е в Баркинг. Интересува ме спокоен ли районът там, има ли някакви индикации за нарастващо напрежение в него или в околностите?  Ръководителите на групата ни успокояват нас и съответно децата, че няма никаква опасност за местата, които ще посещават (забележителности и музеи) и районът, където ще нощуват. Но ми се струва, че нямат реална представа за случващото се и притесненията ми са огромни  Sad

# 561
  • Лондон/Пловдив
A.S.I.A.  честито ти бебче да е здраво и не много ревливо Mr. Green
Абе не знам как е при вас ,но тук е много зле комшията каза ,че били запалили част от Мейдей хоспитал  и много магазини също (това инфо е от преди 3 часа  :shock:0) Моя мъж каза ,че утре няма да ходи на работа за да ни пази . Много се моля утре вечер да няма повече размирици.
За мен най доброто решение е всяка една банда да ги хващат и по бързата процедура да им отнемат гражданството и директно в родната им държава .

# 562
a.s.i.a, той работи в шепърд'с буш, но шефът им е разпратил мейли да си ходят, защото така се говорило за тези два квартала. дано не е вярно! засега гледам само от манчестър има брейкинг нюз...

да, когато съвсем близо до теб горят коли и разбиват магазини, няма как да ти е спокойно. дори само колата ти да пострада, не е малко. вчера и аз си мислех "тука е хубав квартал, няма как да се случи такова нещо", но изглежда не е точно така...

# 563
Cherry Mam, благодаря! Hug
Колкото до гражданството-тези банди са си англичани, родени тук, не мислете, че това е сблъсък между емигранти и британци, защото не е. Това се повтори много пъти от много хора-това са бедни хора, които се противят, на факта, че нямат и сега са видяли удобна позиция да се развихрят. Плюс така бандите печелят надмощие.  А и гражданство не се отнема току така за хулиганство.

Galq_f, в Баркинг имаше протести и не беше спокойно. Но сега е ок. Не се притеснявай, в Лондон вече като че ли се поуспокояват нещата, сега в другите градове е проблемът. Детето ще е добре и ще си изкара прекрасно.

Магдалена_79, да, вече в Лондон не е така, сега само повтарят новини от днес. Да се надяваме, че до утре и по другите места нещата ще се оправят.

# 564
  • Лондон
Надявам се всички, пишещи тук и живеещи тук да са добре Hug

Не знам как изглеждат нещата по телевизията, но на живо все по не ми харесва...  Сутринта преди да чуя новините, карайки по обичайния си маршрут до работата ми, се отзовах в стария ми квартал Ealing... Видях любими за мен места разрушени и запалени - магазин за цветя, исторически за квартала, магазин за дизайнерски бебешки дрехи, все малки бизнеси, които са опустошени. Мислех, че при нас няма да има нищо за разбиване, но преди  1 час нападнаха единственото съвестно кафене и пицерията срещу него, който ми е идвал на гости, го знае... Полицаите ги гониха по мостовете наоколо, но май никого не хванаха. Много страшно, много подтискащо... Както са го казали преди мен, проблемът няма нищо общо с имигрантите, който е гледал новини, е видял колко бели, руси, с клепнали уши и лунички са, всичките типични, е има и цветнокожи, но те със сигурност не са току що дошли отнякъде, иначе няма как да са се интегрирали в тези банди...

Мислех си преди малко, аз няма да си сменя местожителството заради някакви неграмотни смешници...но все пак съм убедена, че има нещо много сбъркано в системата, дано г-н Камерън го открие и поправи скоро...

# 565
А в кой район живееш сега? Аз вече изключих ТВ защото не ми се отразява добре. Има ли някакви новини за Лон?

# 566
Добро утро на всички! Дано всички да са safe from harm е да става по-спокойно вече!

Ася,
Честито бебче! Да ви е живо и здраво и много да се забавлявате заедно  bouquet Hug

При нас ( Брокли) е сравнително спокойно, макар, че вчера видяхме едни да тичат маскирани по улицата, а полицията ги преследваше, иначе шопинг центърът ни -Люишъм е малко потрошен - витрини, запалени една-две коли, общо взето гаменщина, без да е толкова сериозно като в Кройдън.
Местните магазинчета на улицата бяха със спуснати кепенци, но работеха, макар, че затвориха по-рано от обикновено.
Гледам сега новините - Лондон уж по-спокоен, но пък пламнали други места - надявам се всичко да се пооправи скоро, а хората, които са загубили толкова много да получат подкрепа и да почнат да си стъпват на краката лека-полека.

# 567
  Здравейте и от мен. Честито бебче на Ася, да им е много здрав и щастливо детство   bouquet
  И мен нещо много ме изнервя ситуацията, вече е и близо до нас, Манчестер и Ливърпул  Sad Не, че ще дойде до нас де, но лошото е, че тази сган ще става с годините все повече и повече и по-зле ще става.  Sad И аз изобщо не смятам, че всичко е наред и е преувеличено. За моята камбанария да, но на тази жена, на която и е изгоряла къщата едва ли и е ок. И аз избягвам да гледам Тв, само каквото прочета в нета и вестника, не че не ми е достатачно. Гледам ги с едни метли се разкарват, английска му работа...Иначе и в някакъв квартал са се събрали да си бранят имуществото, това вече ми харесва като идея. А най-тъжното е, че това са деца...
   Надявам се всички да сте добре  Hug

# 568
Здравейте и от мен!Надявам се всички са добре!A.S.I.A. честито ви бебче ,да е живо и здраво!
Аз с децата съм в България ,а мъжът ми е в Лондон.В нашият квартал засега е спокойно, но незнам до кога  Praynig дано вече се успокои всичко.

# 569
Здравейте.
Имали я някой в квартал Ealing в Лондон - как е положението там имали много разрушения. Брат живее там а вече трети ден не мога да се свържа с него.

Общи условия

Активация на акаунт