Великобритания - тема 36 И замириса на море

• 38 889
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
и аз купувам на yeo valley киселото мляко и сметаната. някой пробвал ли е да подквасва с това кисело мляко? доколкото разбирам от етикета, то няма от българските полезни бактерии лактобацилус булгарикус, но пак има някакви други живи култури. вкусът му е по-мек и е по-кремообразно, докато българското киселее повече. някой знае ли хубаво органик кисело мляко, което може да се намери тук и да прилича на българско?
аз именно с това мляко беше първия и последен опит за подквасване  Laughing но аз не съм критерии  Peace сигурна съм, че повредата е в моя телевизор   Grinning
Приятелите дето споменах те са българи и подкваската която продават е именно с тези  бактерии за който питаш. Ако те интересува пиши ми на лични да ти дам сайта от който може да си купиш, цената даже беше някаква смешна 1-2£. Не правя реклама на никого. Въпросите хора си правят какво ли не  домашно, дори ябълков оцет..

# 676
eva, това с българите ми звучи много добре! нещо такова търся. иначе и бебето ми много яде на йео киселото мляко, надявам се да е ок за него.

# 677
  • Там някъде......
Момичета здравейте и се извинявам ,че нахлувам в темата ви!Мислим нашето  семейство да пътуваме в началото на декември за Лондон и се чудим от кога започват коледните намаления по магазините  и дали по принцип има такива?Благодаря ви предварително

# 678
Момичета и аз се извинявам, че досега само питанки имам тук и нито един нормален пост  Embarassed, надявам се като се преместим най-накрая с децата това да се промени.
Но сега дерта ми е - кога най -рано мога да подам документи за помощ за таксата за ясла ? Не съм почитателка на взимането на бенефити, но с 2 деца в Лондон, таксите са ни непосилни  Confused И също така кога точно голямото ми дете ще има право на целодневно безплатно обучение - на някой места пише 5, на други 4 години  newsm78
Благодаря ви   bouquet

# 679
Здравейте мами, много сте изписали - не мога да ви изчета Simple Smile

Мен ме изненадаха с пръстен и годеж, та явно ме чака сватба Laughing Heart Eyes

Имам въпросче относно това какви документи ще са ми необходими и трябва ли да ги превеждам и заверявам някъде?

Хубава вечер  bouquet

# 680
Сладка капка- намаления си има постоянно, но по сериозните са след Боксинг дей- 26 дек.

Ламарина страхота новина. Пожелавам ти много семейно щастие  Hug

Детето е ученик, сутрин и следобед изобщо нямам време да се застоя за мохабет с майките, минавам като фурия, мятам го, следобед или съм закъсняла или съм на косъм да закъснея. Ходихме с майките веднъж на пъб- добре си изкарахме, но никак не ми е достатъчна тая комуникация на здравей, здрасти. Tired

Да си призная с ръка на сърцето, това което може би ми липсва най-много от бг са приятелите ми  Cry Cry Cry и със всичките му скайп и фейсбук не е същото, просто не е. Ама сигурно и вие го знаете по-добре от мен.

# 681
  Ламарина честито, да сте много щастливи и да се обичате, почваме да чакаме и двете чертички  Simple Smile
  Ел една седмица преди детето да почне ясла може да кандидатсваш. Може и след това, те ти дават от датата, на която е почнало. Нали знаеш, че за да ви дават ти и мъжа ти трябва да работите вече, минимум 16 часа на седмица на човек. Моята ясла докато не я платих един месец напред не ми дадоха регистрационния номер, с който се кандидатсва, но незнам дали е масова практика.  За голямото дете, коментираха момичетата преди няколко странички, че е в зависимост дали е родено преди септември или след, погледни назад малко, за да не те заблудя.
  Ева много ти се отдава фотографията, хайде идвайте на гости да потренираш да снимаш бебе  Whistling  Hug
  Ася дано вече с чека всичко е наред  Peace
  Кремена и на мен това ми липсва най-много, да седна да пия с някой кафе и да му надуя главата  Confused
  Да ви кажа, че на сайта на посолството има инфо и бланки за гласуването за Президент. Ако някой е решил да гласува, аз ще гласувам  Peace

# 682
Здравейте Simple Smile Вече по-спокойна мога да споделя с вас какво ми се случи. Преди седмица и половина ви бях писала, че съм бременна  Grinning но хубавата новина беше помрачена от едно гадно кафеникаво течение и ви бях питала за съвет... И така отидох до спешното с мисълта, че ще ме върнат, но за мое щастие ми дадоха час за преглед за следващия ден в друга болница, която е на 20 мин. от нас. Добре че преди две седмици си купихме количка, че иначе не знам как щяхме да стигнем. И така отиваме ние преглеждат ме и казват, че всичко изглежда нормално и да си почивам, но било твърде рано да кажат каквото и да е и затова ми пуснаха изследване на човешки хорионгонадотропин- хормон и ме видяха на ехограф. Ехографистката каза че всико е ок, което ни успокои много, но.... изследването на хормона се правели на 48 часа и трябвало стойността да се удвоява, а моя след 48 часа се беше повишил с едва една трета, но тъй като беше неделя те казаха да се приберем и че ако има нещо ще ни се обадят по телефона, така че ние още не знаехме резултата... на следващия ден звънят от болницата на пожар, че трябва да отида на следващия ден за още един кръвен тест. Отиваме с мъжа ми и лекарката казва приготви се да останеш да нощуваш тук и аз направо се побърках, питам я какво става и тогава тя ми казва за резултата, че няма почти никакво повишение на стойностите и че това означавало извънматочна бременност или кухо яйце.... и аз още повече се притесних защото знам какви може да са последствията от една такава извънматочна бременност. И питам нали ехографистката каза, че плода си е на мястото и лекарката ми отговаря, че е написала в протокола, че не изключва защото е много рано... И така направиха ми още един кръвен тест и добре че стойността беше по-висока, е не двойна, но една втора се беше повишила и лекарите прецениха да изчакаме още няколко дена и да не правим повече кръвни тестове, защото при всяка жена стойностите били индивидуални и да направим втори ехографски преглед с вагинален апарат. След три дена на прегледа се видя бебенце 4 мм с туптящо сърчице- това беше най-щастливия миг от живота ми, лекарката каза, че е на мястото си и да съм спокойна и че всичко е Божа работа. Сега се чувствам по-добре, по-спокойна и се надявам оттук насетне всичко да е нормално и да имам едно прекрасно бебенце. Все още не мога да се зарадвам напълно и не искам да казвам на приятелките си, че да не се обърка нещо, аз съм в 6та седмица, а нали казват, че до 12та всичко става. А и в интернет толкова много лоши неща пише, че от два дена изобщо не поглеждам темите за бременни, че само се плаша..... Стига толкова от мен, желая ви приятна вечер   Hug

# 683
Да, оправиха се нещата, получих си парите, а те картината.
И не съм звъняла още в Хоум Офиса, голям съм мързел.

# 684
Привет!

Аз не пиша често, но ви следя  Blush
Моята ясла докато не я платих един месец напред не ми дадоха регистрационния номер, с който се кандидатсва, но незнам дали е масова практика. 

По принцип всички номера могат да се намерят на сайта на Офстед, стига да имате адреса на яслата или името цък. И при нас искат яслата да е платена още като започне детето с месец напред, плюс това искат и депозит, който е отделна сума, която ви се връща когато детето напусне яслата. Идеята на депозита е ако решите да се откажете от яслата в последствие, да предизвестите за това за да може те пък да не оставят мястото празно. Ако не го направите, депозита не ви се връща  Peace

Голямата ми щерка също ще почва училище от Септември. Тя чака с голямо нетърпение, тъй като преди ходеше на прискул там и познава повече от децата, с които ще са в един клас. Униформи взехме от Маркс енд Спенсър, но тя е толкова слабичка, че панталоните й стоят много смешно, така че сме само на полички и сукмани. Етикети за дрехи поръчах от тук цък. Цената е същата като на Маркс енд Спенсър, но ми хареса това, че има и картинка до името, така че детето да си разпознава дрехите дори и да не може да чете  Peace

# 685
Ммм, хубави неща сте изписали напоследък.
Бебе на път, нови къщи, картината платена, децата готови за училище..
А някои вече и тръгнаха.. Тараторчо  Mr. Green

А мен ме морят зъби. Виждам зъболекаря си по-често от аланглето.
Мисля, че ме мрази вече. Не му давам да вади. Карам го да чете дебелите книги.
И той ми отмъщава по неговия си зъболекарски начин...

На мен ми е последна седмица в Общината и ми е чоглаво, да си призная...
Работата като работа изобщо няма да ми липсва, но хората-много.
За петък са ми приготвили грандиозно парти, няма начин да не ме разреват накрая.
Нямам търпение да си получа картичките  Crazy

Хубава седмица ви желая..

# 686
Mомичета благодаря ви за топлите мисли  Hug страхотни сте просто  Hug Hug Hug

Ние се поуспокоихме малко, но пък ме нападнаха други ядове. Откриха ни на тавана огромно гнездо на оси - уж ги убиха, днес гледам жужат нови, та идваха наново - 2ро гнездо и него напръскаха пък да видим. Аз съм алергична към всякакъв вид насекоми, а и с малкия наоколо направо се панирах. Отделно спорове с агенцията за депозита от старата квартира - трябваше до 2 седмици да го върнат, 4 минаха, казаха,че не можели да се свържат с мен - имали ми стария номер, а до тогава ми звъняха на новия, после уж пратиха чек, не се появи никакъв, последно миналия четвъртък казаха, че са преведени онлайн на сметката ни (т.е. може да отнеме до 3 работни дни да се появят), но до днес пак нищо, че като набрах, като им се разкрещях по телефона и им казах,че утре ще отида с адвокат и нямаше и 15 минути и ми ги преведоха, само дето брах ядове толкова време. Че и покрива протече, но от осите не можеше да се оправи.

Simple Smile моето малко слънце проходи Simple Smile и става все по-сигурен и по-сигурен Simple Smile направо ще го схрускам Simple Smile ама се научи много лошо да се катери - стълби, сейфти геитс, канапета ... нищо не му убягва Simple Smile
Рожденния ден тук решихме да го направим по-скромен, а после в БГ и Полша пак ще си правим Simple Smile кръщенето е уредено, само костюмче остана да му купим, но баба иска от Полша лично тя да му вземела Simple Smile Моята майка се скъса ремонти да прави и да претапицира мебели - моя мъж нали не е ходил в БГ и се е стресирала нещо милата Simple Smile тате бил сварил нова ракия за зетя Simple Smile другия дядо от Австрия чак и памперси бил купил  Joy както е тръгнало ние ще сме без разходи  Wink
Остана сега да се приберем безпроблемно (да стискате палци този път да не ни затворят летището под носа) Simple Smile

Иначе моите съквартиранти ме разсейват тук - вчера станахме и докато си пихме кафето решихме да отскочим до Stonehenge, че ни е на 50 мили. От там отидохме и до Old Wardour Castle (част от Робин Худ е снимана там преди 20тина години). Изкарахме си страхотно Simple Smile Stonehenge не се хареса на всички, но замъка се хареса на 100% Simple Smile препоръчвам ви 2те места, който не е бил Simple Smile аз съм много доволна, а снимките ми станаха добре  Crazy http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150413434076562.44153 … 991561&type=1

Евке, снимките са ти супер Simple Smile
Мимаозка, радвам се, че всичко ти се е наредило добре Simple Smile лека бременност да имаш и никакви проблеми вече  Hug
Ламарина, честито и от мен Simple Smile
Асиа, супер, че са се оправили нещата с плащането.

хубаво, че споменахте ясли и помощи - и аз мисля да записвам малчо, но живот и здраве след почивката Simple Smile

приятна вечер  Hug

# 687
Ев- браво на Криско, че вече ходи  Simple Smile За снимките, старая се..  гледам и ти почна повече да се стареш и това ми харесва! Запиши се в форума който ти пратих за фотографи и в Flirck.com от там ще научиш много полезни неща и ще ти казват къде  допускаш грешки  Simple Smile
Мис Файн с удоволствие бих снимала малката кукличка  Heart Eyes тя каквато е фотогенична ще станат и супер снимки  с такава моделка  Hug
Толумбичке дано бързо ти минат проблемите с зъбите  Hug
Ася ти в какъв жанр рисуваш? Моят баща е художник, рисуваше дълги години и има много изложби зад гърба си....но вече е на възраст и не го прави. Той рисуваше абстрактни картини  Simple Smile У нас е като изложба  Simple Smile има доста картини останали, но го е жал да ги продава  Simple Smile
mimaozka радвам се, че при теб нещата са добре  Simple Smile много лека бременност да изкараш  Hug
Оф аз все се чудя дали да се оплача или не....и все не го правя за да не изглеждам лигла или слаба  Crazy....
Аз няма  кой да снимам и си се снимам сама  Joy

# 688
  • UK
eva 82 Страхотни снимки, поразгледах ти албумите във ФБ  Embarassed
ev Simple Smile Честити ти ходещ малък терминатор и душа да ти е яка  Grinning
 Вчера и аз купих 2 черни панталона и 4 поло шъртс, всичко останало в последствие, дори и да е по-скъпо. Откъде да знам какъв цвят ще са униформите. Детето идва на 14-ти по последни данни  Simple Smile. Ще се опитвам да кандидатствам в общината преди да е тук, веднага след като подпишем договора за къщата. Ако не мине номерът, ще чакам 14-ти и тогава. Да се надяваме, че ще му намерят място. Има 3 училища в района, в който се местим. И трите са с добра репутация, така че ми е все тая в кое от трите ще има място.
  Толумба надявам се по-бързо да си оправиш зъбите, че как иначе ще хапеш?  Hug

# 689
Свидничка, защо ще чакаш? Можеш още сега да си го запишеш и те ще ти изпратя инфо по пощата къде ще го приемат ( по закон са длъжни да му подсигурят място).

От личен опит го казва, аз записах детето миналата година по това време, а той кацна в УК средата на октомври. И не съм имала никакви договори и регистрации като го записах.

Общи условия

Активация на акаунт