Великобритания - тема 36 И замириса на море

• 38 852
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
  • UK
  Искат ми доказателство за адрес, а аз все още живея на стария ми, а не там където ще се местя. Да взема да се пробвам освен... newsm78
  Забравих да пиша, че малкият няма 5 год още, ще ги навърши на 15 януари. Не знам до колко това ще повлияе на "мотивацията" и бързината с която ще му намерят място  Simple Smile

# 691
 Simple Smile Здравейте на всички аз по принцип само чета и попивам информацията която давате но сега реших да пиша за съвет и помощ.В момента живеем с мъжа ми в Лондон , имаме момченце на година и половина та мъжа ми си намери работа в SOUTHAMPTON и сега трябва да се местим там защото  вече 2 седмици пътува по 3часа сутрин и още толкова вечер с още 2 момчета защото ние нямаме кола ,искам да ви попитам ако някой живее там или познава някой който си търси съквартиранти  и може да ми помогне ще съм много благодарна ние разглеждахме тук из сайтовете за квартири но просто и двамата имаме сметки от скоро и няма да ни одобрят за къща или апартамент от агенцията и за това може би ако е частно лице има по голя вероятност, търсим си двойна стая да може  да има и място за малкия разбра се като за начало . Hug Благодаря предварително  Praynig

# 692
LamaRina, честито!  Heart Eyes

ev:), не ги отварям снимките.  Crossing Arms

Толумби, таратора ходи с голям кеф за сега на учлищите, но подозирам че много скоро ще започне да води пак пазарлъци. Миналата година (може и защото беше и по-малък все пак), от вторник следобяд започваше да пита "Утре на училище ли съм?" и като кажех "Да", правеше най-отегчената физиономия на света. Имаше един период в които се опитваше да ме лъже сутрин, че  боли я стомаха, я главата, я крака, че белким го оставя с дома.  Laughing Много ги измарят в това пусто училище. В три и половина като го прибирам е вече мармалад и едва гледа, и си ходи на крачетата.

Другата седмица ми е рожденник.  Heart Eyes След голямо умуване, как по-точно да го направя, че да е малко по-различно не само за другите деца, но и за него, реших да наема зала в един младежки център тук. Вътре има маси за хокей, билярд, тенис, разни други с монети. Ще наглася една торба с монети по 50пи и докато се изредят по един -два пъти децата на всички игри, ще стане време да си ходят.  Mr. Green В голямо село сме, хора.  ooooh! нищо по-различно не може да измисли човек тук - със или без празник. На всяко дете партито е идентично като на предишното - фейс пейнтинг, баунси касъл, пас дъ парсъл и кой от къде е.   Sick Даже съм решила за разнообразие да наглася в кутии за всяко дете храна нещо такова: вместо да редя на масата и сами да си вземат. Хем ще преценя колко точно храна ще ми трябва, (че иначе само хвърлям после), хем интересно за децата (хм...надявам се  Laughing). Ще докладвам. Simple Smile

Асиа, радвам се че се нагласиха нещата!  Hug

mimaozka, честита бременност! Почивай си и най-важното не дей да четеш форума, че ще ти се изправи не косата ами не знам. Като имаш някакви притеснения вместо да се ровиш сама, се обади на джи пи то си или сестрата, която те "гледа". Те са запознати с твоята бременност и ще знаят най-добре, вместо да си вкарваш всякакви филми в главата, които в повечето случаи няма да ти се случат на теб.  Hug

# 693
  Толумба надявам се по-бързо да си оправиш зъбите, че как иначе ще хапеш?  Hug

Хе-хе, аз само мъркам  Flutter
Вземи се пробвай за училището, ако е рано,
ще те върнат и обяснят кога, какво и как..

kikita04,

Според мен е по-невероятно някой да ви поиска за съквартиранти-
семейство с дете, от колкото да сключите договор с агенция.
Ако си предплатите за 6 месеца напред, агенцията може и да подпише.
Агенции има много и различни, развъртете телефоните, вижте и сайтовете,
ще си намерите нещо..

nana_cool,

Само да се влюби в някоя съученичка и пак ще му е кеф  Mr. Green
При нас гледам са почнали да правят и рожден ден партита на басейна..
Прати ми някоя снимка на лични, последно Г. го помня като една мъничка пчеличка  Laughing

# 694
Tолумби, фасебук имаш ли?  Whistling За влюбването...хм...сега се замислих, че нямам такива наблюдения още. Дори и комшийчето с което си играят много често, беше го нарочило за бойфренд, да ама нашият не съм го чувала да си има гърлфрендка.  Laughing Като знам децата в бг още от детската градина се гаджосват (не че аз не съм го правила)  Whistling

# 695
Miss Fine, мерси за инфото за гласуването  Peace
Mimaozka, радвам се, че всичко е наред при теб, и гледай да НЕ четеш форуми, че... аз в какви филми се вкарвам само от четене на бг мама..
Eva_82, хубави снимки Simple Smile ама аз те гледам и във фликр де..
2 снимчици за семейния албум и от мен от снощи (Glory Glory Man Utd...!)

Old Trafford Baby by Чебypaшка, on Flickr

FutureLess by Чебypaшка, on Flickr

# 696
Eva_82, извинявай, не ми се обиждай, но моля те, не си режи краката за да хванеш гората. Сериозно! Ох ужасна съм, прости ми! Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Ама не се сдържах...

# 697
Eva_82, извинявай, не ми се обиждай, но моля те, не си режи краката за да хванеш гората. Сериозно! Ох ужасна съм, прости ми! Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Ама не се сдържах...
Joy Joy  Hug Hug Hug ама как да ти се сърдя  Laughing Благодаря, че коментираш  Simple Smile Краката ги резнах защото не ми се връзваха цветово с кадъра Simple Smile а съм с обеци пък надолу с маратонки  hahaha
Стори ми се по-добре с резнати крачета от колкото с не добре съчетани дрехи  Embarassed На тази снимка повече исках да хвана, че съм замечтана...гората ми беше за фон...
Ето други : http://www.flickr.com/photos/66434716@N02/6072328107/in/set-72157627499468062

# 698

Ел една седмица преди детето да почне ясла може да кандидатсваш. Може и след това, те ти дават от датата, на която е почнало. Нали знаеш, че за да ви дават ти и мъжа ти трябва да работите вече, минимум 16 часа на седмица на човек. Моята ясла докато не я платих един месец напред не ми дадоха регистрационния номер, с който се кандидатсва, но незнам дали е масова практика.  За голямото дете, коментираха момичетата преди няколко странички, че е в зависимост дали е родено преди септември или след, погледни назад малко, за да не те заблудя.

bouquet мерси.
само не ми стана ясно, колко време след пристигането ни в Юк ще имаме право на такива добавки  newsm78 с 2 думи, трябва ли да мине 1 година и да си подадем дан. декларации и т.н за да може да кандидатстваме за помощ за чайлдкеър или можем още сега/ от 6 мес сме с карти, а мъжът ми от 4 е на договор/.
голямата ми дъщеря е родена през юли, тоест ще може да ползва целодневното обучение от септември, но дали само след 5 навършени е безплатно или може и на 4 да я пусна  newsm78  - просто това не ми стана ясно - в сайтовете на много праймъри скуул пише, че приемат от 4, на някой обаче пише от 5, и затова не разбрах - от 4 е безплатно по принцип или само в някои у-ща.
ако може някой да ми разясни тези подробности ще съм му много благодарна.
ние засега удряме на камък с квартирата  Cry голям проблем е да си намерим жилище като сме с 2 деца - като чуят и реагират все едно сме чумави !!!
как си намирате апартаменти с децата ? може би понеже си търсим нещо малко и затова  newsm78 искаме 1-бедрум, демек хол с кухня и отделна спалня, която ще е детска. мисля че ни е напълно достатъчно като площ, ама за такива все сингъл си търсят....въобще....почвам да се отчайвам че ще си намерим скоро жилище, а аз без децата не мърдам никъде ! знам че е най-добре да постоим само 2-мата с мъжа ми, докато се уредим битово, но за мен това изобщо не е вариант - децата ще страдат малко или много.

междудругото хубави и евтини училищни дрехи има в Маталан, вижте в сайта им http://www.matalan.co.uk/fcp/categorylist/dept/kids_schoolwear?resetFilters=true
много ми допада идеята още от началното у-ще децата да са с униформи  Peace

Последна редакция: вт, 23 авг 2011, 14:36 от E.L.

# 699
Здравейте,
моята дъщеря е почти на 8 години и от септември ще е ученичка в Лондон.
Моля да ми споделите своя опит как се е адаптирало Вашето дете, какво е отношението в училищата и тн.
Малко ми е напрегнато относно самата адаптация
Благодаря ви за отговорите.

# 700
  • Лондон/Пловдив
Ей много сте писали .
E.L.  дъщеря ти от другия септември ще ходи на училище ресепшън клас  което е безплатно . Незнам къде ще живеете ,но тук в Лондон  в нашия кансъл от октомври се подава за следващата година .
eva_82  много хубава снимка , модела е красив   Crossing Arms
zlatnata tolumba  да кажеш после как е минало партито и картичките  Grinning
Аз почти подготвих ученика само дето нещо не ми е ясно какво се разбира под mid-gray  какво точно е средното сиво (за панталоните става въпрос ) взела съм един по светъл и два от марк и спенсър  една идея по тъмни като отвори училището ще ходя да видя с какви са децата .  И големия ми проблем обърнах квартала няма бели поло блузки 4 години всичко е свършило .

# 701
Ей много сте писали .
E.L.  дъщеря ти от другия септември ще ходи на училище ресепшън клас  което е безплатно . Незнам къде ще живеете ,но тук в Лондон  в нашия кансъл от октомври се подава за следващата година .

bouquet , добре звучи, поне другата година ще ми отпадне една грижа. Значи тази зима дефакто трябва да избера училище и да подам документи - ясно  Peace Стига да разбера къде ще живеем  Laughing
Cherry Mam не можеш ли от някой сайт да поръчаш ? по-горе съм дала линк на Маталан, и Джордж също приемат он-лайн поръчки.

# 702

Маратонките ти са прекрасни. Не сатав въпрос за мода, а за завършеност. На снимката, където лежиш със списанието се е получила добре, защото няма много фон, тогава режи. Тази със съпруга ти е хубава, но понеже сте двама, можеше от по-далече и малко фон да сложиш, защото главата ти е леко резната, а долу има място, но пак е добре.

Съпругът ми казва, че психиатрите след 10 години работа имат нужда от психиатър. Аз съм артист, ама като гледам не е по-различно и при нас! Laughing

Ето няколко идеи-щом дрехите ти са важни, то екпериментирай с тях. Сега имаш само портрети, създай нещо, създай история-боси крака и палто, бельо, шапка и шал с бельо, арт по теб. Опитай и без стандартните пози, нещо абстрактно, половин лице и гора, тогава ще е готино, ръка, ухо.... Не се придържай към нищо стандартно, бъди луда, опитай неща, които не си правила (във фотографията) за да откриеш себе си. Всеки може да вземе снимката, малко могат да я сътворят като нещо повече. Все пак трябва да го направиш уникално, твое, нещо, с което хората ще те разпознаят само като видят работата..................

Ако толкова ти харесва човешкото тяло, то опитай да направиш абстракция на тялото.

Нан Голдин на пример прави много портпети с много история зад тях, тормоза над нея, операцията и от рак на гърдата и пр.

Виж и Мартин Пар.

А ако искаш да опиташ нещо друго, то аз съветвам да погледнеш Едуард Уестън, Майнър Уайт, Алфред Щиглиц, Анзел Адамс -те са моите музи още от университета, те са американци.

Не си длъжна да приемеш съветите ми, може да ме игнорираш, но аз пак да си кажа лекцията. Mr. Green

# 703
  • Лондон/Пловдив
A.S.I.A. Много бих искала да видя нещо твое  Peace разбира се ако нямаш нищо против .

# 704
В момента сайта ми е затворен, но ако дадеш е-мейл ще ти пратя. Hug Аз много обичам да си показвам нещата. Laughing Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт