Великобритания - тема 36 И замириса на море

• 38 849
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
яхнала метлата не знам дали имаш предвид мен  Rolling Eyes но на мен Оксфорд ми е само на 1:15 мин. не ми е проблем да пътувам с автобуса  Simple Smile

Имах предвид май другата ЕВ, но сега разбирам че и ти си в тази част на страната...та докато не са започнали да замръзват стъклата на колите сутрин да вземем да организираме един "уъркшоп" на някое живописно място по средата...за кафе, обмяна на опит, гледни точки и модели  Wink

# 721
Аз съм в Бъкингамшир, но съм близо до Оксфорд  Simple Smile Да и Ев е наблизо, ще се радвам да си направим среща  Simple Smile
За кафе и гледна точка съм навита  Simple Smile ама опит все още нямам...

# 722
Е не може така, и аз ще се включа.
Яхнала метлата, браво бре,бива ли такива работи Mr. Green, да ни забравиш. Прочетох на мъж ми какво си писала, а той каза "По спомени не беше далече, да се мята на колата и да идва!"

И аз много се надявам скоро да се включа с читави снимки. Много обичам фотографията,но поради липса на качествен апарат.... НО бащатко ми Mr. Green решил да си сменя апарата, който си купи миналата година от Япония с нещо още по-добро, и супер притеснен преди седмица ме пита дали не искам да ми подари стария. Е ударих си дупето в тавана от кеф и с нетърпение чакам да отида да си го взема. Всъщност има една тема, мисля че в хоби беше, много полезни неща има.

Ние се върнахме от Леголенд, децата бяха супер щастливи, а ние оцеляхме Mr. Green Хотелчето също беше страхотно, чисто, вкусно, на брега на езеро със скачащи зайчета и патета.

А днес сутринта, както си пиехме кафето и решихме да отскочим до Лондон, да си вземем новите документи, че предишния консул ни беше приятел, но сега трябва да се съобразяваме с работно време, точно в 13:30 бяхме там и добре че охраната ни познава и както лелята казваше че вече не работят, той скочи и ни донесе всичко, много приятен човек, после си поговорихме половин час на вън, за нещата от живота тук и в БГ. А точно като се качвахме в колата две каки минаха покрай нас и в разговора много ясно се чу " Е много са прости тез англичани!" на което Боян се опули милия и притеснено попита "Е  това пък сега защо го казаха?".
Вечерта приключи с ребърца в мед, соев сос и подправки, наденички и пържоли, йоркширски пудинг и тн. но............ ни липсва компанията........ Мерииииииииииииииии, Свидничкааааааааааа Crossing Arms

# 723
  • UK
Ох, Шу, и на мен ми липсват социални контакти, но в момента ме вълнуват главно хамалско-логистични проблеми  Laughing На всичкото отгоре тук в Пакистан  Mr. Green е края на Рамазан, за тези които не знаят е нещо като мюсюлманска Коледа и сме супер заети в работата. Няма хора за уикенда и както се очертава ще работя без почивка, че реших да доброволствам.
  Все пак Оксфордските туристки да не се разбират тайно, моля, че и на мен ми е близо и ако имам свободен ден, ще дойда Simple Smile

# 724
такааа Simple Smile аз както винаги напоследък нямам време за лап топа ... това наваксване с курса по фотография, след като го зарязах за няколко седмици, през носа ще ми излезе (хубаво, че са разбрани хората и ми дадоха отсрочка, но ми се искаше преди почивката да свърша, но уви няма да стане).

За творческа среща и аз съм ЗА, но другия вторник заминаваме на почивка за 3,5 седмици - ако решите за този уикенд или понеделника ще се постарая да съм там Simple Smile
Яхнала метлата, и ти ли се занимаваш с фотография. Аз напоследък снимам само за домашния албум, ева_82 ми е виждала по-старите неща: http://photo.net/photos/evmincheva (тука са ми събрани всичките по-стари творения + само 1-2 новички).
Евке, старая се винаги, но сериозно ми липсва творческата муза тези дни и снимам само, за да запечатам важните моменти около Криси.
Шу, да не те притеснява техниката. Както АСИА каза, в една снимка е важна и историята, не само техниката. Аз лично държа на качеството, но ако има снимка, която ми ''говори'' без голямо качество и такава с перфектно качество, но е просто ''снимка'', винаги бих избрала първия вид. Все пак всяка снимка е една малка история, а ти като фотограф си нейният разказвач и трябва преди всичко да се постараеш в творението ти да има история за казване (не че на мен винаги ми се  получава  Embarassed ). В линка,който е  по-горе 3/4 от нещата са правени с малки сапунерки и въпреки това са ми гордост и имам някой, който много добре се получиха.
Зевзекова, честито ти рождениче Simple Smile да ти е жив и здрав.
добре дошли на всички нови Hug
Толумбе, как са зъбите?
АСИА, и аз искам да ти видя творбите  Simple Smile

Аз днес ще правя торта Simple Smile гледах ги по магазините,не можа нищо да ми хване така окото и реших сама да забъркам една за малчо Simple Smile сериозно тази година кога мина, не разбрах  Crazy

5 дни остават и ще сме си в БГ и нямам търпение вече, очертава ми се на сватба да ходя там и 2 мои дружки са с термини 5ти и 9 септември Simple Smile утре трябва да отскоча за подаръци, че нищо не съм взимала още. Свекъра иска да ме водели в някакъв бивш концлагер в Полша, аз пък не искам, но и той като мене е упорит и адски инат скорпион и нещо не можем да се разберем по въпроса.

Моя син му никне 9то зъбче и за това така рано се разписах, сега се е кротнал и си играе с една играчка, която вчера буквално си изпроси в автобуса - седнаха до нас една друга мама и малка хубавица, загукаха си по бебешки, тя му даде играчката си, нашия си я хареса, отказа да я върне, един рев, едно викане и накрая другата мама през смях ми вика ''те мъниците са с приоритет, подаряваме му я, ще купя на моето детенце друга'' ... честно казано си потънах в земята от срам. До сега така не ми беше правил. Нещо взе да се мисли за шефче тези дни и това не ми допада, но ще си влезем в релсите, няма къде да идем.

ох спирам, преди да ви е писнало напълно ... лек ви четвъртък  Hug

# 725
А моята гледна точка за тези неща е съвкупност от:
Добра техника, знания, качествени снимки, да има някаква емоция в снимката и доста други....Simple Smile
Добра техника защото дори и даден човек да има усет и да умее да пресъздава дадени неща, който когато се получат да бъдат качествени..когато техниката е добра, фотографа се учи как да настрои апарата..бленда, ISO,експозиция, фокус,и много други неща...
Когато се снима със сапунерка - снима апарата не фотографа! Същото е и когато се снима с качествена камера ако е настроена на автоматично.....
За мен един фотограф да се нарече фотограф трябва най малкото да знае  как да настрой всички тези неща от който зависи как ще се получи дадената снимка!
Не може  един истински фотограф да няма нужната техника да снима без фокус, да реже крака и ръце и глави (както аз правя, добре че не се мисля за фотографка  Joy) да има изгоряли небета и т.н.и т.н....
Знания Защото защото без тях....само с усет няма никога да се достигне  нужното ниво..
Качествени снимки Според мен всеки уважаваш себе си фотограф държи на качеството и се стреми към все по добро!
За емоцията мисля че не е нужно да казвам...
И не на последно място човек трябва да се научи да търпи критика , тя помага да се погледне с други очи и човек да се развива.. ако този който снима си мисли, че снимките са му перфектни и много добри..за мен няма развитие...
Аз мога да кажа за себе си от както снимам (две седмици ) че първоначално дадена снимка ми харесва, но след ден-два вече не съм доволна ...намирам и косурите и искам по-добро  Simple Smile затова снимам и в различен формат от JPEG  защото там снимките са компресирани.
Шу радвам се за теб  Simple Smile хайде бързо да е получаваш тази камера и да почваш да снимаш и да ни показваш  Hug
Ев браво на Криско  Simple Smile Весело изкарване на рождения ден и да почерпиш по едно виртуално парче торта  Grinning Криско голям кавалер да краде от момите играчките  Crazy И каквато си ми тънкоубидна  Hug да не си помислиш че по-горе писаното е отправено към теб, не, то е просто моята гледна точка по-въпроса  Simple Smile  Hug

Последна редакция: чт, 25 авг 2011, 12:48 от eva_82

# 726
Аз пък наскоро правих един полски сладкиш много ми харесва, малко е полуфабрикатен. Прилагам снимков материал:
1
2
Да се оплача, че от нищото ме заболя коляното не съм го удряла , но ме боли до степен да не мога да ходя и така цяла вечер с мисълта , че на сутринта ще ми мине, но не би. Ще се ходи на лекар . Sad

# 727
  • Лондон
Много артисти4на тема сте заформили..браво...

Толумба, желая ти едно 4удесно парти утре и успех във новот на4инание. Ще си мисля за теб Heart Eyes

Ние сме забегнали на дале4е, нито гледам новини, нито какво е времето в Лондон... Как ще се връщаме наобратно, не знам ...

# 728
Bony Fish, парацетамол  Wink Нали ги знаеш..

Аз не обичам нито да снимам, нито да ме снимат.
Ноо, много обичам да гледам снимки...
Кусури не им търся, 'щото не разбирам, само им се радвам  Flutter
Жалко, че Мишолина не пише вече, много обичах да й разглеждам албумите..

Моите зъбни страдания продължават.
Карам на обезболяващи, утре ще са алкохолни, обаче...
Последен ден...
Много е вълнуващо и сантиментално...
картички, подаръци...обяснение в любов-2!!!

tzvetak,

Много ти благодаря Heart Eyes
Ааа, да си ги нямаме такива, да се връщате пък...

# 729
Много интерес. Пращайте емейли на лични като Cherry Mam.

# 730
Имам питанка- дали случайно някой тук работи като социален работник в UK?

# 731
ЕВ, за първи път ти виждам снимките. Много ми харесват!

Бройте ме и мен за Оксфордска среща, не съм фотограф, ама ще се радвам да побъбря по женски и то на български. Аз съм на 3 мили от града .

Толумба, весело изкарване утре и наливай повече упойка Simple Smile

Някой преди време беше казвал тук ,че в Лидл има готови баници. Аз колкото пъти ходя все не намирам, ЛИДЛ-а ли е малък, не знам. Ако някой скоро пак е взимал от там , моля да ме светне къде са точно  Flutter

# 732
 Ехе, много сте се разписали, ще изпишем темата преди да завали сняг  Mr. Green
 Вчера се записах нааайй-накрая на зъболекар. Изчисти ми зъбния камък, умрях от болка. Като ме подлепи с машинката звездички ми излезнаха. Но поне беше за кратко и безплатно  Whistling
 С тия снимки и мен ме впечетлихте. Сега си гледам апаратчето лошо и се размечтах за по-хубаво, чак ме е яд да си гледам снимките  Crossing Arms
 Днес шофьора на автобуса не ми взе парите, возих се гратис  Rolling Eyes  Party МъжО май ще почва да ме кара с колата  Laughing
 И Беболинка е от Оксфорд доколкото си спомням. Дано прочете за срещичката и тя.
 Кремена в Лидл има баници само когато е гръцка седмица. Около един път в годината, ще пиша, ако засеча, аз се запасявам като за световно  Laughing
 Толумби да минава бързо този зъб и весело изкарване утре и много успех на новото място  Peace

# 733
Такааа,зъби мъби и снимки са на мода тая седмица  Mr. Green и мъжо вчера до като си ядеше един хубав голям половинкилограмов български домат от градинката на мама и строши един заден зъб  Crazy получихме час за 1 септември.Понеже моя по лекари не ходи здрав си е и се втресе,че толкова късно го викат.
Ще питате от къде доматите,мъкнахме си ги 3000км в една резервна гума на покрива на колата,цирк буш  Laughing ама направо не мога да им се наям,голям кеф
Толумби дано да ти минава по-бързо,много е непроятна болката от зъб,като,че ли най-неприятната за която се сещам.

Мерси за пожеланията момичета,но тази лента с конгратюлейшънс си седи от миналия 13 септември,когато крокодилка направи 4,демек след 2 седмици ще стане 5  Mr. Green та пожеланията се приемат и със задна дата  Heart Eyes

Това прибиране на обратно от Бг беше изключително идиотско преживяване.Един сърбин митничар реши,че щом колата ни е седем местна и се возим 7 човека в застраховката трябвало да бъде упоменато,че може да се возят седмем,що за простотия...После ни накара да отбием в страни и да чакаме.След малко ме подвиква отдалече с един пръст "ела ми ела" взеда ми говори разни лупсоти на сръбски и ме накара да извикам мъжо.Пред него ми вика да съм си изкарала ръцете от джобовете когато говоря с него,питам "Що?" скочи като ощипан и повтори заповеднически д си ги изкарам,ма аз пак акто теле "Защо' от което побесня,показа си шамара и ме заплаши,че ще ме удря и тва пред мъжа ми.Еййй вбесих се значи.Казах,че няма да помръдна и искам да говоря с началника му,леле като се развика...каза,че до 5 сме щяли да седим и да чакаме.Яд ме е,че не се заядох и го оставих да пребърка колата,че от инат и резервната гума  с доматите ни накара да сваляме  Laughing за друг път ще знам Naughty Просто главата не ми го побира как е възможно да се допуска толкова много простотия и с каква наглсоти дига ръка.А и на мъжа ми казал после,че той с жени не причал и за това много се бил разлютил.Още обмислям дали да не се разровя и да потърся дали няма начин това да не му се размине...
 И аз с риск да ви отегча само да кажа,че малкото от както сме се прибрали не е спряло да ака,нямам обяснение  Crazy

# 734
Банички в Лидъл хванах преди 3-4 месеца точно на Гръцка седмица и добре че взех само 2 различни пакета.Страшно мазни бяха малките навити банички и ги хвърлих,но ако попадна ще пиша пък и ще пробвам пак може и да са ги подобрили.

Общи условия

Активация на акаунт