Великобритания - тема 36 И замириса на море

• 38 897
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Miss Fine,   bouquet

# 616
  • Germany
Здравейте, момичета,
Имам една голяма молба и ако някоя от вас може да помогне ще съм много благодарна. Трябва да купя едни учебници и тетрадки за големият ми син, но от издателството продават тетрадките само в комплект по 10бр. Дали ще може някоя от вас да ги купи от някоя книжарница и да ми ги прати? Става въпрос за 3 учебника и 2 тетрадки.

# 617
Благодаря ти много за пожеланията  Miss Fine   bouquet

Случайно някой да има познат автомонтьор в раьона на Илинг newsm78 Нашият познат който ни оправя колата е на почивка и ще си дойде края на август а на моя приятел му трябва колата защото с нея ходи на работа и неможем да чакаме да се върне майстора...
Мислим ,че е бензиновата помпа ,защото заради размириците 3 дни е карана на резерва ,че нямало отворена бензиностанция ...но все пак майстор трябва да каже Mr. Green

# 618
Дали няма някоя мама от Стоун или Стафорд за разходки Simple SmileSimple Smile

# 619
  • София
Момичета, вижте какво си намерих:  http://www.bgstreet.co.uk/. Ако някой знае и друг начин за намиране на българи, нека сподели. Аз се местя за постоянно в Лийдс след месец, ще ми е драго да си имам български съседи.

# 620
Здравей Mimaa,
моят съпруг е автомонтъор.
Ако искаш ще ти пиша  телефона на лични, за да се  се разберете.

# 621
Здравей Mimaa,
моят съпруг е автомонтъор.
Ако искаш ще ти пиша  телефона на лични, за да се  се разберете.

Мерси много ,ще звъннем да се разберем  bouquet

# 622
... ще ми е драго да си имам български съседи.

Внимавай какво си пожелаваш  Whistling

# 623
Miss Fine, Zlatnata tolumba, мерси за отговорите!

Относно създаването на фирма, аз няма да си търся клиенти (фирма мен ме наема) - идеята е, че ще работя freelance/home based първоначално и като такава ще трябва да се самоосигурявам, т.е, ме посъветваха, че щом ще се самоосигурявам затова ми трябва собствена фирма.
Т.е. дори и да имам синя карта, май пак ще се наложи да се самоосигурявам и да създам фирма.

# 624
С две думи не разбрах от моите познати:  задължително ли е като си freelancer да се самоосигуряваш? И фирмата която те е наела, няма ли да плаща осигуровки и т.н.? Ако нищо не ти плаща фирмата - май затова аз трябва да имам такава! newsm78

# 625
  • Варна
Вие като се заговорихте за това я да попитам-майка ми е при нас сега вече 3 седмици за да  ми помага, а и си ми е приятно с нея. Тя иска да остане при нас, няма да работи, ние ще си я издържаме и всичко. Какъв документ и трябва. Аз имам британско гражданство, не съм с карти и те са ми страшно непонятни.

В смисъл не говоря, че ще се мести за постоянно, но пък така има право само 3 месеца да е тук и ми е малко шантаво....

Първо да ти честитя бебчето, с 4 деца задължително имаш нужда от помощ  Wink

Майка ти може да се регистрира като self sufficient като трябва да докаже средства за издръжката си  / че вие ще я издържате /  и да и направите comprehensive health insurance / защото няма право да ползва NHS/. Не съм много сигурна ,но мисля ,че след 1 година легален престой като самоиздържаща се и с  адрес в UK, после може да ползва безплатна здравна помощ, но го проверете. Като "самоиздържаща се" ,може да стои колкото иска при вас.

# 626
  • някъде из облаците
Здравейте момичета, имате си страхотна тема, поздравления  bouquet
Ще ме извините за вмъкването, но виждам, че има момичета, живеещи в Манчестър. Бих им била благодарна ако ми помогнат със съвети.  Hug Дъщеря ми заминава през септември да учи там, ще живее на квартира близо до тази спирка Moss Side, Princess RoadClaremont Road, Opp Pharmacy (On PRINCESS ROAD). В момента проучваме как е най-удобно да се предвижи от аерогарата, каца на терминал3 - гледах за някакви автобуси - 105  ooooh! (май директно отива до тази спирка), но не разбрах през колко време са и тръгват някъде от терминал1. Ако пък вземе такси - колко би и струвало горе-долу и на коя фирма е най-добре newsm78 . Магазини - къде може да си купи спално бельо, това щяла да свърши още същия ден, аз пък не виждам кога ще успее, след като въобще не познава града. ooooh!

Пожелавам на всички ви приятен ден.

A.S.I.A. честито ти бебче с много радост и усмивки да пълни сърцата ви   bouquet

# 627
Сребърна паричка и valha, благодаря!!!!! Hug Hug Hug

Сребърна паричка, благодаря за помощта! Това е БР1, нали-жълта карта? Аз ги разглеждах преди, но сега пак ще ги проверя.

valha, това е сайта на градския транспорт на Ман. Има графи където да напишете от къде до къде иска да отиде дъщеря ти и всичко ще се изпише, с прекачвания, часове... Не се притеснявай, от опит ти казвам, че ще се оправи детето ти прекрасно! Стискам палци!!!
http://www.traveline-northwest.co.uk/journeyplanner/enterJourneyPlan.do

# 628
  • Варна

Сребърна паричка, благодаря за помощта! Това е БР1, нали-жълта карта? Аз ги разглеждах преди, но сега пак ще ги проверя.

Да БР 1 е, но мисля че не получава жълта карта. Получава статут на постоянно пребиваващ, но не и право на работа. Но все пак 2014 е близо и рестрикциите трябва да отпаднат.

Да не бъркаш със self - employed ?

# 629
  • София
... ще ми е драго да си имам български съседи.

Внимавай какво си пожелаваш  Whistling

Имам доста дългогодишен опит и си знам урока, но някак е приятно в събота да изпиеш едно кафе и да си обмениш клюки на български.

Общи условия

Активация на акаунт