На ОКТОМВРИЙСКОТО дете, му се ходи на море!

• 32 238
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
   Joy Леле щях да събудя децата!Ще ме умориш,къде ги намираш тези вицове?
 Абе те все едно са се наговорили,от известно време като мия Весела вечер и тя с хитрия си поглед ми вика:"Мама има бебеееее!",като я питам къде не ми сочи Цвети,а корема ми  Rolling Eyes!Уффффф,айде малко почивка,че затъпех вече,само за бебета и памперси.....
  Ааааа бодито е за една приятелка,нейния мъж е на 4 месеца!Аз си имам бодита от Весела (кърмачески де),нали бях много запалена по кърменето,та поръчвах!Ама Цвети не е толкова пристрастена към циците ми,през деня дори и тях трудно и ги набутвам!Обаче за пресни плодове умира,чак притеперва и ми се сърди ако се забавя с даването.Ми явно си е мое дете,нищо че прилича на баща си външно!А днес на скайпа как му се радваше,ще кажеш че го позна  newsm78!

# 496
Добро утро!

Честити месечинковци! Да са здравички, да папкат и спинкат и да са много усмихнати!!!

Съни, Hug

На Облачето хей Бъди здрава, щастлива и много обичана майка и жена! Нека усмивката не слиза от лицето ти!!!

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 05:44 от hailie

# 497
Добро утро!

Честит Рожден Ден на ,Облачка Simple Smile Бъди все така добричка и много щастлива Simple Smile)   bouquet

Хора,нямам време от свекърва ми да дишам  Mr. Green Откакто си е дошла само ми намира работа,2ри ден не мога косата да си измия,а за компютър време никакво! Mr. GreenАма нищо,ще потърпя от уважение  Mr. Green Молете се да оцелее до края на седмицата! Mr. Green

Красиииииии Joy

Оххххххх искам на почивка,ама няма  Cry

Оле,дано скоро се възстановите,че се измъчихте  Hug  bouquet

# 498
  • У дома
Добро утро   bouquet

Хейли, откъде такава енергия, вечер до късно вицове, сутрин пък страхотно кафенце   Hug

Ох, на мен ей сега ми звъняха от НАП, забравила съм да си пъхна един документ в плика и днес ще трябва да ходя да го нося. Аз се чудех къде ми е надвнесения данък пък те още проверявали.

Честит рожден ден на Облачето. Много здраве и късмет!

Вчера се записахме на кухня, от утре ще ядем манджички, да видим как ще е.

Минахме и консултация, вече сме 10,800 и 73 см. Пак сме наддали около 1/2 кило  Mr. Green

Иначе при нас всичко е наред кривим се, вечер не спим, отгоре венчетата му са много подути, та чакам изненада.

Айде чао , че вече не трае.

# 499
Здравейте,

чакам Ани да се събуди да отпрашваме на разходка, та да оползотворя времето влизам да драсна някой ред:flutter:
Облаче, честит рожден ден! Да си много здрава и щастлива!
Тани, и на теб Честит Рожден Ден( с малко закъснение)- всичко най-хубаво ти желая!

Хейли, добре се посмях с твоите вицове, хи-хи Joy Joy Joy
Мириамс- и аз тези дни се сещам постоянно за нея, може би пак се е наложило да влязат в болница, дано да се включи скоро с добри новини за здраво бебче Praynig
ЛегеоHug
Лина, благодаря за музикалния поздрав, хи-хи, много забавно Party

Мила- фасове, бъркалки, боклуци всякакви- за съжаление са обичайна гледка в градинки и паркове ooooh!, а също и на плажа, пушещи на детските площадки майки, паркирали по тротоарите коли, а ходещи по улиците пешеходци...не ми се изброява, че ми става толкова криво...ако мъжът ми не беше толкова против сигурно бих емигрирала без да се замисля.

Хей, и аз искам на Зарат заглавието- и ще си чакам биричката с цаца Flutter Hug

Между 16 и 24 юли сме в едно селце близо до Китен и Приморско, ще има ли някой там наблизо на моренце, може да се видим.

Позитив, много сте порастнали, браво! Дано лесно избият зъбчетата и да хапвате вкусни манджички от кухнята. Ние ще трябва да чакаме до 10 навършени месеца, за да се запишем на кухня, та ще е чак август.

# 500
Здравйте момичета Hug!
Изпуснала съм мноооого, но няма да има кога да се връщам да чета, но вече съм на линия и ще се включвам редовно, доколкото двете ми фурийки позволяват  Grinning
Аз съм вече на морето с двечките, то беше едно преселение...ужас ooooh!, едвам се побрахме и то хем с две коли, та докато и тук се оправя и влезем в нормален ритъм... ooooh!, но вече сме ОК и децата се чувстват супер, вече и за себе си мога да кажа че ми е спокойно и лежерно морско Grinning
Ей, ако някой има идване на юг, към Синеморец , да свирка задължително Hug!
До после сладурани! Hug

# 501
  • Stavanger,Norway/ Varna
Здрасти  Grinning

Снощи имах пристъп от сенната хрема и пих хапче. Но тези хапчета така успиват, та съм спала като пън цялата нощ без да се събудя. Това не се е случвало от един месец. Откакто почнаха белите нощи неможех да спя изобщо. Толкова е хубаво да се наспиш като човек, а и Мила реши да е мила и то милото спа цяла нощ без да се буди.
Сега ако не беше ужасното време щях да съм много весела. Имам да върша един куп работи, между които е и да си почистя колата, че вече на нищо не прилича. Трябва и за подаръци да се хподи, че два племенника ще ме чакат в България  Crazy
Позитив и аз ги чакам тия надплатени данъци, в петък трябва да ни ги изплатят и ще имам един ден за шопинг  Mr. Green

# 502
  • Сливен
здравейте
ние пак бяхме в болница
надявам се повече да не се връщаме там
днес ни изписаха
довечера ако мога ще ви прочета  Hug

# 503
miriams28, тъкмо всички се чудехме къде си! Защо пак? Дано всичко е наред оттук нататък и повече никакви болници!

Облаче, честит рожден ден, мила! Да си жива и здрава и много щастлива!

Историята с виБратора много ми хареса! Хахаха.  Joy

# 504
Dobre sme, na more sme, ne ni mislete:) Primorsko da se obajdat.......sorry za chatericata ama ot tela tolkova

# 505
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Здрастиииии,  Hug

Блазе ви на моряците... Ние имаме още малко престой в София и ще стягаме куфарите. ..

miriam  Hug Hug Hug Добре дошли! Дано повече да нямате подобни притеснения!
mama Ma съвсем се изгуби! Радвам се,че отново си в редиците Mr. Green
Pozitive бравооо на детенце...какви сте станали големииии  Heart Eyes Hug
hailie

Ние днес отново бяхме на разходка в района с нашата приятелка Вили и беше много приятно. Уловихме момента рано рано преди да напече...ето ви и снимкиии  Flutter
http://oktomvri2010.snimka.bg/baby/mishana13.543200.23977510

# 506
  • Варна
Мараба  Mr. Green
Аз уж ви следя по диагонал и не съм сигурна дали някой е съобщил но на 16.06 Ваче е родила момиченце  Ралица, 3900 гр. 52 см.
ВАЧЕ да ти е жива и здрава!!!! Ужасно много се радвам за теб  Hug
Мири добре дошла  отново  Hug Никакви болници повече  Naughty
Аз все се чудя кога да потопя Дани в морето, все ми се струва студено, ама и аз съм си една зиморничава  Laughing
И ние другата седмица се записваме на кухня.

# 507
  • У дома
Честито, Ваче, да ти е жива и здрава малката принцеса. Много се радвам че този път всичко приключи радостно   Hug

Благодаря ви, момичета. Да, много е пораснал и много е киселичък  Mr. Green Тези зъби...........

И аз с такова нетърпение очаквах да го запознаем с морето, а той ............. пъзльо  ooooh!, реве та се къса. Купихме басейнче, но и там не иска да седне, не иска на хавлията, само в кошницата от колата стои. Надявам се скоро да отмине и това, че ние много си обичкаме моренцето.

Мама Ма, Синеморец........... изкарахме страхотна почивка там преди няколко години, много ни хареса, тишина и спокойствие. Не бяхме планували да почиваме там, но колата там ни отведе  Mr. Green. Много харесвам пътувания без цел и посока.

Беболе, хубава почивка, да се прибереш с тен и много настроение и никакви болести вече  Naughty

Мириамс, дано не се връщате повече в болницата. Бързичко да се оправяте  Hug

Бобче, абе не са кой знае какво, ама си ги търся  Mr. Green

Леле, много се разписах нещо, хайде хубав следобед на сенчица.

# 508
Честито на Ваче - много положителни емоции от тук насетне да има в дома им   bouquet
Честити месечинки и рожденици   bouquet, че тези дни не успявах да се добера до компа!

Лурдес, аз цветово плодовете не ги следя, да ти призная. Въвела съм от сезонните череши, пъпеш, нектарин и се оглеждам за диня и грозде, но нещо не съм си харесала още. Малини, къпини, ягоди и прочее - ще дам само от готовите пюрета за тази година така, пък догодина и натурални  Wink Чакам боровинки да ми попаднат и тях ще дам, но не съм виждала по пазарите за сега.
zarat - момичетата са ти отговорили аз докато успея  Embarassed

Видях, че повечето от редовно пишещите мамчета вече са отговорили на въпросите ми и следва обобщение по темата.

И така, по първия казус с прибирането на играчките. След като вече може да го прави, а отказва, следва ли да го правите заедно (както споделиха вече няколко мамчета) или не. Всичко зависи от причините за “непослушанието”. Възможно да е необходимо още време на дребосъка за да усвои детайлите, а на вас отстрани да ви се струва, че вече е готово да действа само. Ако ви моли да го направите заедно, то не е случайно. Възможно е все още да не е уверено в личната си организация, възможно е да има нужда от подкрепата ви, включително – морална.
Въпреки това, често отказа е свързан с така наречените отрицателни изживявания. По-често корените са във взаимоотношенията между детето и родителя. Малкото отказва, защото би се почувствало победено за пореден път. Когато молим малчугана да направи нещо следва тона да е добронамерен. Насочвайте го деликатно, защото ако ще извършвате нещо заедно, то заедно = наравно. Не трябва да заемаме позиция “над” детето, защото е изключително чувствително към нея и войната ще е налице. Примера, който е споделила Олето е препоръчителен. Личен пример преди всичко и поощрителни думи при добре изпълнена задача.
Имайте предвид, че децата са много сетивни и се опитват да намерят слабото ни място. Ако често прибираме след тях, те ще търсят всеки удобен момент да ни прехвърлят все повече и повече свои ангажименти – оправяне на кревата, прибиране на играчки и дрехи, сервиране и отсервиране, носене на “забравени” тетрадки и учебници в школото, купуване в последния момент на пластилин или блокче за рисуване и т.н. с други думи – усвояването на умението по прибиране на играчките учи дребните как да бъдат организират, на ред и първо полагане на труд.
При по-големите деца, когато се опитваме да ги научим как по-лесно и бързо да се организират – и себе си и нещата, които имат да свършат – помагат някои външни средства, като напомнящи картинки, списък с ангажиментите, записки, схеми или написани инструкции. Тук вече липсват думите на родителя. Налице е заместител, а детето свободно и самостоятелно би могло да се ползва от него, ако изпадне в затруднено положение. Примерно, детето често забравя да си облече потник. На стената му направете схема с картинки, кое след кое следва да бъде облечено и/или обуто; на по-големите – списък със седмичните задачи (изхвърляне на боклук, купуване на хляб и мляко) и т.н.
Още нещо важно. Случва се при по-големите деца родителят да е готов да научи или да помага колкото се налага, тона, с който напомня и т.н. е подходящ, не се сърди, не заповядва, не критикува, но въпреки това нещата не вървят. В повечето случаи това е поради прекомерната грижовност на родителите, които искат нещата да се случат, но не и техните деца. В смисъл – искат нещата вместо децата си. Съгласете се, че родител, който непрекъснато приготвя дрехите на детето, слага и му вдига масата, пише домашните, или “кандидатстват” вместо него в своя емоционален порив забравя, че това следва да правят отрочето, а не той.
Лелеее, отплеснах се по този въпрос, та ще го приключа, въпреки, че има още какво да се напише.
По втория въпрос ще гледам да съм по-кратка– правилно отбелязаха няколко мамчета, че след като има друго дете на гости, следва да се допитаме до родителите му за неговия режим и да се поинтересуваме за мнението им по казуса. Разбира се, че е важно, както също бе отбелязано, на колко години са децата. Ако говорим за деца под 14-15 години е желателно първо да разберем защо този филм е толкова важен за тях (на и над тази възраст също, но юношите и сами биха обосновали причината).  Тоест, първо ги изслушваме внимателно и независимо съгласни или не – не ги прекъсваме. След което, като втора крачка, трябва да споделите вие какво мислите по въпроса. Примерно: “ Знаеш ли, много ми е важно да видя това предаване, защото е свързано с работата ми”, вместо “Ти какво, не знаеш ли, че всяка събота гледам това предаване?!”. Ако има разминаване в желанията на двете страни, то подхвърлете въпроса – “Ами какво да правим”, “Какво да измислим?”, “Как да постъпим” и т.н., изчакайте търпеливо предложението(ята) на детето (децата). Едва след това дайте своя вариант(и). После заедно изберете най-приемливия за двете страни. Предложете им да поиграят по до късно, да им почетете, вместо да се взират в приемника, да си светят с фенерчета под чаршафите и прочее. В крайна сметка тв биха могли да гледат по всяко време, но приятелите не винаги могат да са им на гости. А децата не се сещат за което.

# 509
  • Сливен
хайде набързо да се включа преди баня  Flutter
честити месечинки на всички които съм пропуснала
и ние имахме месечинка,не съм правила тортичка по обясними причини ,но татито ни взел една и се почерпили за здраве,отделно занесли едно потниче на Дени в църквата да му прочетат молитва за здраве  Praynig
да почерпя за месечинката
не съм страхотни сте,а кит не виждам  Hug
честити зъбчета на всички  сладури,да са бели и здрави
на нас както ни беше подут и бял венеца,сега помен няма  newsm78
аз се отказах да ходим на море след тези чревни истории,не ми се рискува,а и ще имаме достатъчно време  Peace ,ходи ми се много но здравето на Дени е най-важно
така,изкъпахме се и продължавам,дано до полунощ да си пусна поста ,и дано не е толкова дълъг,че да го четете до сутринта (дано не досаждат чаршафчетата ми)  hahaha
за подаръците какво да кажа ...няма смисъл да си чоплим езиците  ooooh! всеки си има мнение ,но нямаме право да съдим едната или другата  Hug
димяни  Hug ти си нашият пример за сила,кураж,борбеност и дух ,и каквото и да е станало не мисля че е причина някоя от двечките да напуска групичката ни  Hug
бобче хайде дано вече да огрее слънце и вашата градина  Hug
хайде след малко пак  Embarassed Joy

Общи условия

Активация на акаунт