На ОКТОМВРИЙСКОТО дете, му се ходи на море!

• 32 055
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Марв, предполагам, че заради пясъка се притесняват мамите на момиченца да ги държат голички  Peace ама с бански/памперс или без, то все си влиза  Party мене повече би ме притеснявало количеството пщсък, което ще погълнат през устата малките зверчета  hahaha

Мириамс, честита годишнина!

Пашик, бреееей, много интересен лекар. ама за 35 лв нали трябва да се изкаже все пак. Важното е, че на Симона всичко й е наред и ти си спокойна. На Мая също й се бяха подули гърдоте по едно време, но си спаднаха самички.

# 631
# 632
Привет мили мами! Ние сме на Бг земя от вчера!!! Party Grinning Hug
Ще се опитвам да следя темата, така че софийските мами като имате срещички пишете с големи букви да не изпусна Hug, стига да можем да дойдем, че програмата от първия ден ни е плътна-плътна... Mr. Green ooooh!

Честито дипломиране на Стелисима, честити месечинки и честити поводи на всички, ако съм пропуснала някой!  bouquet

За килограмите на малкия - Аник, от онези дни като не ядеше при нас не са жеги, даже си беше студено! #Crazy Тук сега са жеги, макар че днеска ме изненада колко застудя Crazy, и пак не иска да яде! Само търка венеца, и слага всичко дето докопа в устата. Явно са зъбите! #Cussing out

Тини, по интересен начин правиш попарата, ще пробвам така, макар че не знам коя извара да купя от магазина?! newsm78

Пашик, браво за добрите резултати на бебка!

Хайли, и моят не иска да суче вече, като го сложа на гърда легнал, сукне 1-2 пъти и се завърта по корем. ooooh! Laughing

Ох много сладки снимки видях!  Hug

# 633
  • Бургас / Св. Влас
Диданка,да точно заради пясъка,а и от инфекции ме е страх.Вярно,че през устата ще налапа повече пясък ooooh!, но поне от долу да влезе по-малко  Laughing
Аз на пясъка не съм я оставяла още.

Стели,честито дипломиране!!!  bouquet

# 634
  • Сливен
благодаря на всички за пожеланията  Hug

Стели честита диплома,нека всички врати се отворят пред теб   bouquet

# 635
 Hug Благодаря ви  Hug

Ние имахме среща с морето и пясъка и младежа не беше очарован нито от едното, нито от другото - пясъка му залепвал по ръчичките, а за шума на водата нямам думи просто, голям страх. Ще опитаме отново след няколко дни  Peace.

# 636
Върнахме се от морето. Бяхме на Приморско и си изкарахме супер. Децата най-сетне оздравяха. На отиване, по пътя, на Симона й се появи обрив и спряхме при един педиатър във Варна да каже от какво е и се оказа скарлатина  #Crazy Лепнаха и 3 дни да не излиза от вкъщи. За нейно щастие хотела беше празен, а майка й с цикъл, та си стоях с нея в стаята през повечето време. В апартамента имаше огромна тераса, където и опънахме един басейн и там си изкара първите дни. Вечер я водехме до моренцето да му се порадва, хем по-хладно, хем няма хора. Изкара я много леко, почти не я разбрахме, дори съм с леки съмнения дали е точна диагнозата, но я почерпихме с първия й АБ  Confused Доки каза няма друг начин и ние нали сме на път и не посмяхме да успорваме. Освен в Приморско, ходихме на плаж на "Грийн лайф бийч" на каваците, където е страхотно. Ходихме и до Лозенец една вечер на разходка, абе общо взето много хубаво си изкарахме. Свеки беше с нас и доста помагаше, та всички имахме време за каквото поискаме и много добре се получи. Ако само не бях оциклена и Симона не беше под карантина първите дни, щеше да е просто идилия, но и така добре беше. Може да пусна малко снимки по-късно, въпреки че, май всички сме във фаце-то  Grinning

Четох доста, но много неща минах по диагонал и ако пропускам нещо се извинявам. Честито на всички с поводи, които съм изпуснала.

Малко назад е било това, но понеже ми направи вчеп, реших, все пак да се изкажа:
Mila, те пак като не са ти скокнали, защитавайки правата си!! Че на мен и това ми се е случвало. А мръсотията е само началото. Вчера по телефона сестра ми разказа как на една детска площадка във Варна едно детенце се заканвало да бие друго. 5-6 закани от сорта как щял да му завре главата в тоалетната, да извика еди кой си да го пребие до смърт и.т.н., а родителят стоял безучастно, да не кажа доволен, и дори не го е прекъснал в излиянията... Е, кажи ми как да възпитавам детето си в тази държава, докато се сблъсква непрекъснато с такива работи.

Калинче, и аз се възмущавам на мизерията и боклуците, но в случая това няма нищо общо.
1. Децата страшно много попиват от където можеш и не можеш да предположиш. Това, че едно дете е заплашвало, не винаги е, защото така е чуло вкъщи. Може в градината, или други деца, или дори съседи. Нямаш си напредстава с какви неща ни изненадва Симона и как се чудим от къде и идват.
2. Това че, бащата не се е намесил, не е задължително да е проява на безхаберие. не знам ситуацията, и не мога да кажа, но в много от книгите, които съм чела, често съветват родителите да НЕ се месят в игрите и разправиите на децата, освен ако не е крайно наложително. Възпитанието на детето не е препоръчително да става там на място, а след това на саме, без да се оронва афторитета на детето.
Може и да не е така, Смехи , или друг с мнения и наблюдения по въпроса, ако иска нека ме поправи  Peace
Много неща съм гледала от страни и съм си мислила, що за майка е това, да направи така или онака, но чак сега изпадайки в нейната ситуация, разбирам защо така е постъпила тя тогава и реакцията й ми изглежда повече от адекватна.  Peace

Смехи, прочетох заключението ти, но не прочетох коментар за метода с изхвърлянето на играчки, или поне заплахата за това. Най-много майки писаха, че така процедират или биха процедирали, а не разбрах това дали е правилен подход според теб. Питам, защото аз не съм го прилагала, и искам да знам дали да го прилагам или да си карам както до сега.  Hug
Между другото, догато я разисквахме тази тема, една майка в другата ми отчетна се оплака точно от това и за момент щях да объркам отчетните и да пиша глупости.  Mr. Green

Ноел, когато даваш нещо на Моника, което много иска и е много щастлива, че го е получила, защо не пробваш да й разясниш емоцията й с думи и как тя като даде нещо на друг, той ще бъде също толкова щастлив, колкото е тя сега и това ще е благодарение на нея. Аз като дам на Радо нещо и той се смее или радва, винаги отбелязвам пред Симона: "Виж мамо, колко е щастлив, че му дадохме това, дай му и ти нещо, да го зарадваш и ти" или нещо от сорта.

Мила, Бобче, незнам защо се учудвате толкова. Винаги и всичко е било скъпо тук, всички сме баровци и можем да си го позволим. Все пак щом ги има на такива цени, значи има и кой да ги купува.  Laughing

Сол и захар и аз не слагам още, и аз до годинката.

В анкетата отговорих, когато поиска. За сега съм заместила само обедното, когато е месно. Ако е само зеленчуково, пак предлагам след него и той си суче, не отказва. Имаме си около 8-9-10 кърмения и не намаляват никак.  ooooh! На моменти ми писва, на моменти ми е ок, но определено не ми е "цел в живота", както ми беше със Симона.

На Радо му прозира и втория долен зъб и е нервен до уши и не се трае. Ще ви пожелая лека нощ, че не знам какво ме чака тази нощ.

# 637
Стелисима, Честита ти диплома, да ти донесе реализацията, за която си мечтаеш! Hug
За пясъка, моето Иве не съм го слагала директно да седи на , или е в количката или на хавлия, не съм я събличала и голичка - с памперс и боди си седи и не е имало никакъв пясък в памперса или по дупето.А иначе и е много интерсено рови с крачета в пясъка и мърда доволно пръстчета , и с ръчички иска да го докопа Grinning. И аз взех басейн и пояс с дупки за крачетата и лодка. Засга съм пробвала само лодката в басейна на комплексчето, като милото незнам дали разбра какво се случва, че си беше облечена с дрешки, гледкаше само ... без някаква реакция
Тази вечер преди лягане не иска да пие млякото си и и дадох каша , за да не заспи гладна и да ме побърка после цяла нощ, та да видим дали пак ще си се буди както тя си знае през 1 час ooooh!
Лека нощ от мен мили момичета и спокойни бебенца Hug!

# 638
  • Сливен
честит рожден ден на нинка (вн),бъди все така лъчезарна,много здрава,щастлива и обичана
честити месечинки на НИКО на Мilla Elaine   bouquet
ЕЛИС на Wine,ВАЯНА  на Vall.Val

# 639
# 640
Честити месечинковци! Да са здрави, весели и да радват всички около тях!

Сложих снимка за първа страничка.

Готини снимки Flutter

Много ми се пътувааааа ooooh!

Ние тази вечер излизахме без малчо Simple Smile . Приспах го към 21 и айде навън. Спокойно ми беше, щото знам, че няма да се събуди. Може да зачестим Laughing

# 641
..............
Пашик, ако Мони е дебела, Ники на Ани трябва на въздух и слънце да мине Stop . И не на празно е казал човека средното, пък то си има горна и долна граници, което е по-важното. Hug Радвам се, че само това й е открил!

..............

Краси, smile3521 много точно казано! Пашик, нашата педи също "сверява" мерките на Ники с таблиците, НО знам, че КЪРМАЧЕТА (не помня дали твоето бебче е само на кърма) не се вписват в тези таблици. Те са само за деца на АМ, за да могат да следят дали дозите са правилни. Все пак ние не можем да контролираме колко кърма изцокват бебетата, но можем да контролираме АМ.  Peace Така че, въобще не се връзвай! Ники е с 2 месеца напред по тегло, а нашата докторка само му се радва! Simple Smile

Мириамс, честита годишнина (вече на патерици). Да сте живи и здрави, много да се обичате и подкрепяте още дълги години!!!  Hug

Скорпионче, благодаря за снимките! Simple Smile

Стели, честито дипломиране и от мен!!!

Лурдес, дано зъбчетата бързо излязат и детенце да се успокои! А за срещичка, може следващата седмица да измислим нещичко (пак ще да е в Борисовата сигурно). Комитета по организационните въпроси ще се събере да вземе решение. Wink

Аз не мога повече. Ники вече ме върти на малкото си пръстче... С този рев не се издържа...  Confused Реве, за да се наложи и лошото е, че успява. Просто не спира, докато не получи неговото си. Пфууу..  ooooh! Мила, ти беше писала, че преди време сте оставили Нико да плаче и той заспал. От тогава насам как стоят нещата при вас? Той продължава ли да плаче?

Сега се успокоявам с шоколад, че много ми стана криво...

Хайде, лека и спокойна нощ! Веси, дано Чочко продължава да спи по-спокойно!     bouquet

П.П.
.................

Ние тази вечер излизахме без малчо Simple Smile . Приспах го към 21 и айде навън. Спокойно ми беше, щото знам, че няма да се събуди. Може да зачестим Laughing

Краси,
ама сте оставили Монката да спи сам в апартамента? Сигурно някъде на близо сте били. Аз така оставях Ники за около час и нещо, когато беше бебе и спеше по 3 часа непробудно. Не съм имала проблем, но го правих само, когато се налагаше спешно да ида до магазин/аптека, че няма на кого да го оставя или да пратя до магазина.

# 642
  • София
Не можах да отворя линка на silkisilk  newsm78 нещо не ми се получава...

Качих снимка за 1ва страничка  Peace Лейди, благодя за всичко, което правиш!  Hug
Скорпионче, мерси за снимките  Heart Eyes  bouquet

# 643
Добро утро!

Ани, с баба си беше, пък ние излязохме в 21 и се прибрахме в 12 Grinning . Ей, това твойто диване здравето ти взема Hug . Още ли спи при вас?

# 644
Добро утро!!!
Да ви почерпя за рождения ми ден    
miriams28 , благодаря ти Hug
Стели, честито дипломиране!!!  bouquet
Оле, радвам се, че сте си изкарали супер на морето, и вече всички сте добре!!!
Честити месечинки!!! Да са здрави и щастливи бебоците!!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт