АПРИЛче весело расте - гука, смее се и маха с ръце! - Тема 2

• 30 430
  • 714
  •   1
Отговори
# 480
  • España (Плевен)
Здравейте, майчета и бебоци...   Hug
Ние от 1 юли сме с каката вкъщи. Справяме се добре за сега. Днес я взе дядо й на село за 4 дена. Няколко дни ще ми е по-лекичко.
Ние другата седмица ще ходим на консултация. Ще я видим колко е наддала малката госпожица. Въпреки, че оня ден смених от 3-ка на 4-ка памперс. Това е знак, че си расте детенцето.. 
И ние доста се потим. Особено при кърмене. Ставаме доста мокри. И аз дохранвам с АМ - около 30-40мл.
Ние спим по корем и от скоро доста започна да си надига главичката. Толкова се кокорчи и оглежда любопитно. Така 5 мин и набива главата. Започва да ритка с крака и да пъшка. Опитвам се да й покажа как да се обърне по гръб. Ще видим как ще ми схване намека..  Grinning Grinning Grinning

# 481
Здравейте момичета,
Искам да се извиня, че чак сега пиша, но бях поизпаднала в лека депресия и нямах време и сили за нищо. Родих след планово секцио на 21.04.2011.Бебе Никола 3300кг, 50 см.(термина ми беше на 02.05.2011)
За сега се развива добре. Вдига си главата още от първия месец. Много е стабилен. Първоначално бяхме на кърма с изцеждане-поради лошите ми и не добре оформени зърна, но така постепенно кърмата ми намаля и сега сме  на адаптирано мляко. Бяхме на Аптамил ХА после на Аптамил Комфорт- но малкия се запече и минахме на ЛАКТАНА БИО(изчетох доста информация за него и мисля че е добро мляко, а и цената му не е ниска). Някоя от вас използва ли същото мляко???
Педито ми препоръча да започваме със сокове, но аз предпочетох да не давам все още, нали уж съвременните тенденции са за по късно захранване..А и след днешното предаване на Гала се убедих отново, но все пак всеки си преценява....Вие какво мислите за соковете и от кога ще захранвате бебетата си???
лек ден и дано имам пове4е време за писане...........

# 482
  • Сопот, Пловдив
Мили майчета, преповтарям си поста от групата във фейса, нямам силички да мисля нов.  Simple Smile

"Мили мами, както сигурно сте разбрали, ние бяхме в болница, от която днес се завърнахме. Диагнозата - инфекция на пикочните пътища(или инфекция на бъбреците, според лекарите е едно и също). Не мога да разкажа всичко, че ще стане цял роман, но определено не пожелавам на никого да лежи в болница с детето си, било то и заради една не чак толкова опасна диагноза като нашата. Днес, след като бях най-културната и примерната майка 6 дни, ни изписаха със скандал Simple Smile) . Като цяло от персонала, с две-три изключение, бях много доволна, но за материално-техническата база... плачевна. Първата нощ бяхме в стая само с детско легло, а на мен ми предоставиха един счупен стол за спане Simple Smile). Ситуации имаше много, поревах си няколко пъти, тук-там и комични случки. Отсега видях и с колко расизъм ще се сблъска моето дете като порасне, при все че още не му личи толкова, че е мулатче. Или по-скоро го мислеха за циганче, повечето от децата в отделението бяха ромски, но дори и така да е, това не е повод за дискриминация. Не сме напълно излекувани, но ще си пием антибиотик вкъщи, дано да има ефект. В понеделник сме на контролен преглед.
Благодаря на всички за поздравите и емоционалната подкрепа, в такива моменти това е изключително ценно! Специални прегръдки за Диди и Марева, които ми бяха връзката със вас! Целувам ви всички!"

# 483
  • София
Днес при Гала в "На Кафе" имало тема за захранването. Ще го гледам по-късно он-лайн.

Nikita, поздравления за малкия Никола и добре дошла отново!!!  Hug Hug Hug Случайно да си раждала в МД София, че имаше две мами с бебета Никола, с които кърмех и се чудя дали не се поднаваме лично!?

Rois, толкова съжалявам, че ви се е наложило да преживеете всичко това с малкия Симон-Мартин. Дано нямате повече премеждия.  Hug Hug Hug

# 484
Шаманката - боли ме самото зърно, не само когато суче, но и когато има допир. Без сутиен изобщо не става работата. Пак го огледах- май леко се е цепнало,преди не бях забелязала. Явно, когато е бил запушен канала, понеже слагах Йоана много често да суче на засегната гърда, го е разранила. Мисля че болката днес е по-слаба. Ще видим. Важното е че не пречи на беба да суче.
Искам специално да ти благодаря, защото с помощта на съветите и подкрепата в точния момент се кърмим успешно и малчо вече наддава задоволително за лекарите  Simple Smile

Благодаря и аз за думите, винаги се радвам да прочета такива отзиви Simple Smile

За болката, опитай дали ако оставяш гърдата да изсъхне на въздух с малко размазана кърма по зърното, за няколко дни ще има подобрение? Кремът от пречистен ланолин също може да има добър ефект. Ти си знаеш, позата и доброто засукване са фактор, можеш да опиташ да следиш за тези неща. Пиши пак ако усетиш, че проблемът се задълбочава, вместо да отшумява  Peace

# 485
за поставянето по корем Ния също доста пъшкаше и охкаше, но нашият педиатър каза да я оставяме на ден по три пъти за по 5 минути по корем за да свикне. правих го няколко дена и сега без проблем си стои така, даже си се смее и гука вече. вчера дори успя да се завърти и падна на дупе  Joy

За захранването аз и давам по 20 мл сок от череши откакто навърши 2 месеца. напоследък разредих защото леко се разстройва. но щом навърши 4 месеца започвам с плодови пюренца, стига на нея да и хареса, ако не ще го отложа за известно време.

Никита честито да ти е жив и здрав  Hug Hug Hug

# 486
Добро утро,

Мамчета храните ли се пред бебчовците? Имам чувството, че Кристиан почна да ме зяпа като ям Simple Smile

за захранването - ще изчакам да навърши 6м и почваме с картоф, после морков .. и по-натам ще видим

# 487
  • Сопот, Пловдив
elil, аз съм убедена, че Симон Мартин ме зяпа доста усилено като ям пред него.  eat Grinning

# 488
  • София/Варна
Още от началото се храня заедно с малката. Просто нямам друг избор - през деня отказва да стои където и да е освен на дивана до мен. Като ям непрекъснато ме гледа в ръцете и зяпа като рибка. Имам чувството, че сега да я пробвам ще прояде пюрета Grinning Но мисля да изчакам да навърши 6 месеца. Дай боже все още да имама толкова кърма като сега.

# 489
Родих в М БАЛ Света София

Nikita, поздравления за малкия Никола и добре дошла отново!!!  Hug Hug Hug Случайно да си раждала в МД София, че имаше две мами с бебета Никола, с които кърмех и се чудя дали не се поднаваме лично!?

# 490
И аз мисля да изчакам със захранването. За какво да бързам? След 5-тия месец ще е, но от сега започвам да складирам пюренца, че от време на време ги пускат на промоция и идват на добра цена.

# 491
Да ви се похваля. Днес със свекърва ми направихме 25 бурканчета пюре от тиквички.
Относно храненето пред бебето. Поне от месеца Йоана ме гледа толкова жално като ям, че а-ха да и подам и на нея Simple Smile
Мариета това със запасите е идея, трябва да я приложа Simple Smile

# 492
Ехеее, тук нещата са се пораздвижили. Браво, за което  Hug
Аз също ще споделя моя си въпрос като Моля за компетентното Ви мнение - започнах да давам сокчета на моя сладур и до сега съм му дала от морков и от ябълка поотделно. Няма алергични реакции. Днес смятам да му дам комбинация от двете - нали не е проблем?
Основният ми въпрос обаче е следният - от какви плодове мога да му правя сокчета - круши, сливи, диня? Гледах разни готови, но сякаш нещо не ме кефят - Вие как смятате дали домашно приготвени или купени е по - удачен вариант?

За слагането по коремче - аз го слагам по 1-2 пъти на ден за по 2-3 минути и му харесва, но се уморява и го обръщам после. Главата си я вдига, но някак се чуди какво да си прави ръчичките - много е смешен  hahaha

Точно поради причината, че каквото и да ям, Жорето все ме гледа жално жално, реших, че е време да му дам сокчета, т.е. да започна захранване, пък и ми се струва, че само на това мляко вече му е писнало на милото.  Надявам се да не е толкова рано, пък и след дълго чудене и умуване прецених така  newsm78

Изчезвам, че се събуди. Целувки за всички.

# 493
  • София
Направо се чувствам виновна като ям нещо пред него и той ме гледа и плези език. И все пак е твърде малък, за да се изкушава от храни, на които дори не знае вкуса. Майка ми гледа едно момиченце на 15 месеца и ми разказва как родителите са я възпитали да не иска друга храна освен нейната си и така детето се храни с подходящите за него храни, а родителите не се крият като хапват нещо неподходящо за бебе. Разбира се, майка ми не си позволава това, защото е толкова жалостива, че ако само я погледне детето и тя ще си чувства виновна, че не му дава.

Ние се обърнахме по корем за първи път на 5 юли. Прави го предимно когато е неспокоен. За сега, обаче не може да го прави обратно.

Относно темите на разговор с половинката, само искам да добавя, че понякога обсъждаме и нови рецепти за готвене. Това е нещо като хоби на ММ и понякога готви страхотни неща. От друга страна, понякога ми се налага да слушам за футбол, което не винаги е скучно  Simple Smile Simple Smile Simple Smile .

И аз се радвам, че темата се оживи. Дано така продължава.  Hug Hug Hug

# 494
Момичета, не се шашкайте, че бебоците ви гледат в устата когато ядете - те нямат представа точно какво правите, просто им е интересно че правите нещо. Моя ме гледа със същия интерес в ръцете докато гладя, но това не означава че иска да глади  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт