АПРИЛче весело расте - гука, смее се и маха с ръце! - Тема 2

• 30 434
  • 714
  •   1
Отговори
# 465
Atrakcia, благодаря ти за изчерпателния отговор  Hug! Снощи бебко се е будил само веднъж и всичко си е както преди. Забелязах, че след честото нощно кърмене слабея  Simple Smile (меря се всяка сутрин), така че нямам против да се будя през час.
Моля, пак заповядай  Grinning
Повечето жени споделят, че сукането подпомага отслабването на майката след раждане и явно ти си една от тези щастливки  Flutter
Радвам се, че Дани е спокоен, а покрай него и ти  Peace

Не е съвсем така, аз като спрях да кърмя отслабнах. Остават ми 3-4 кг  (от +25) и съм ОК. Peace

# 466
към консултантите на ЛЛЛпреди час ми извадиха зъб,наложи се. Cry Cry въпроса ми е колко време след упойката мога да кърмя.сега се цедя и жално изхвърлям кърмата.  #Cussing out зъбаря каза,че след няколко часа съм ок,ама кво означава това.дайте едно рамо с мнения.Пете и Ленито във вас ми е надеждата.тути не мога сега да мисля,ама ще го измисля по късно.целувки  Hug

# 467
dru4ka
на мен пък ми се наложи да ме оперират и бях с пълна упойка. в болницата ми казаха да хвърля първата кърма след операцията и че после няма проблем.така че щом вече веднъж си се изцедила му дай да хапне на бебчо  Simple Smile предполагам че и упойката ти е била по слаба от моята така че действай  Peace

# 468
Отчет от консултацията: За 35 дни- плюс 800 гр. и 5 см. Йоана вече е 6 кг и 62 см. Ще си пием Вигантола като досега по 2 капки. Педито настоява да почнем с плодово пюре. Както и упорства за 6 хранения. Аз се научих да го лъжа, че не яде от 21.30 до 6. А тя си хапва и в 3.30. Така ще го лъжа и за пюрето. Сега вече съм спокойна, че явно съм наваксала с кърмата Simple Smile
Иначе според нашия доктор няма смисъл да си правим домашни пюрета за бебоците. В тези готовите всичко било съобразено с нуждите на бебетата и балансирано, за това по-добре от тях. И когато започнем да им даваме да стартираме с Хип, докато малките свикнат и едва след това на други фирми.

# 469
  • София/Варна
Слагате ли бебето по корем? Откога и за колко време? Моята маймунка едва издържа по половин минута преди да ореве света... Иначе по гръб е доста активна и все се подпира на едната петичка в опити да се обърне...

# 470
  • София
Привет и от мен. Бяхме за два дни на вилата, която е в Искърското дефиле до Своге. За съжаление това не ни спаси от жегата, защото и там беше доста топло. Все пак постоявяхме навън по сенките и през деня, а не само сутрин и вечер, както напоследък практикувам в София.

Иначе, при кърмене ставаме вир вода и двамата. Той вече доста се поти и особено косицата и гърба му. Държа го и само по памперс понякога, като внимавам да не е на течение. Мокрим се често. Понякога му давам и аз АМ вечер, когато суче дълго и все остава гладен, на напоследък трудно го 'пробутвам'. На гърда стои с удоволствие, обаче, и въпреки жегата.

За слагането по корем. И аз държа Коки само по минутка, защото ми е жал, че много пъшка. На миналата консултация хич не вдигна главата и педи каза, по често да го правя, но не че изпълнявам.

Fruitty, и аз забелязах, че понякога си мълчим с ММ. Това преди не се случваше и все пак  сякаш излизаме от 'шока' и вкарваме и други теми освен за бебето. Аз подбирам някой филм, който знам, че ще му хареса. Той ми разказва книгата, която чете. Понякога му разказвам минали неща от работата си, които не е чувал или доразвивам такива които е. Най-често си говорим за бебето, обаче, и за възпитанието му.  Също така се сещаме неща от детството си и си напомняме да не повтаряме някои родителски грешки, които сме изпитали на свой гръб. Като цяло, гледам да не съм много строга с него, когато ми се струва неадекватен покрай бебето и гледам да го насърчавам да говори, когато сподели нещо.

# 471
Amabilis и на моето бебче не му харесва да лежи по корем. Забива нос надолу и започва да пуфти, докато не се разреве. Главичката изобщо не я повдига  Sad От скоро започнах да го слагам всеки ден по съвсем малко с надеждата да посвикне.
bvl за скриването на информация от доки относно храненето на бебето - и аз го практикувам понякога  Laughing . Посъветва ме да му махна нощното хранене и да съм давала водичка вместо него. Аз кимах и гледах много разбиращо, след което не го направих. Решила съм си, че шушко ще яде, когато е гладен. С Вигантола и ние сме с по 2 капки.
tutti frutti много добра идея  Simple Smile Аз все по-често се дразня на ММ и в повечето случаи е за дребни неща. Започнахме да се караме за глупости, за съжаление. Ама и аз съм станала сякаш доста заядлива от еднообразния живот, който водя от няколко месеца... Уф! Все по-рядко си говорим на теми, различни от бебчо и работата на ММ. Аз споделям, ако съм видяла нещо любопитно в нета през деня, или ако някой от хората, на които досаждам по цял ден по телефона са ми казали нещо интересно. Заредила съм с филмчета и когато остане време през уикенда си правим домашно кино. Мечтаем си от време на време какъв ще е бебокът като порасне, къде ще ходим на почивка с него и такива разни нещица Simple Smile

# 472
Добро утро, при нас вали без намерение да спира и ние цял ден ще сме си вкъщи.

Аз слагам моя бебко по корем по няколко пъти на ден. Харесва му, въпреки че пъшка, защото се смее в същото време, а и главата си държи. От консултацията ме посъветваха да го държа по корем всеки ден по 2 минути.
Хора, много ми е миличък и кротък  Heart Eyes. И само като го погледна започва да се смее. Особено сутрин като се е наспал е много весел. Има едно слонче, което може да гледа с часове и да му гука.
Тези дни ще пазарувам нови дрехи, защото старите взеха да му стават малки. В момента носи номер 62, ще му купя 68.
 Божее, каква радост са, не ми се иска да пораства!

# 473
  • Sofia
Tuti Frutti, много добра идея, наистина! При нас напоследък аз си говоря за бебка, а ММ ми разказва за работата си. Аз го разпитвам повече от преди- преди все аз говорих за моята работа, а той като че ли не обичаше много да споделя за неговата, защото било тъпо след работа за работа да си говори, ама сега само и само да смени темата за нааквания явно милия е готов цяла вечер да ми говори Simple SmileSimple Smileмилия Sad Аз гледам да обсъждаме разни филми, предавания, говорим си къде можем да отидем на почивчица малко с бебка, ама май най-често мълчаливо предпочита да изгледаме гушнати някой филм, че рядко ни се случва Simple Smile

# 474
  • Sofia
И пак аз Simple Smile
Да попитам и тук:

Кога смятате да захраните бебоците си? Дечицата, които са на смесено хранене или на АМ само трябва ли по-рано да се захранват. Гледам Гала сега и някои неща ми се изясняват, ама то теории много за всичко. И как се броят тези месеци- 5 навършен ли или след като навърши 4 месеца се започва? Ох,трябва доста да се прочете май по тази тема- с какво да започна, кога и тн
Струва ми се, че лятото е добър сезон за захранване, но май ще изчакам до 6 месеца.

# 475
  • София
Аз мисля да захранвам към 6-тия месец. Всички спициалисти по кърменето препоръчват до тогава бебето да е само на кърма. За сега поне така съм решила. Ако нямам кърма или детето само даде признаци, че е готово за захранване до тогава може и да избързам, но не ми се иска да товаря детското стомахче от по-рано от необходимото.

# 476
към консултантите на ЛЛЛпреди час ми извадиха зъб,наложи се. Cry Cry въпроса ми е колко време след упойката мога да кърмя.сега се цедя и жално изхвърлям кърмата.  #Cussing out зъбаря каза,че след няколко часа съм ок,ама кво означава това.дайте едно рамо с мнения.Пете и Ленито във вас ми е надеждата.тути не мога сега да мисля,ама ще го измисля по късно.целувки  Hug

dru4ka, можеш ли да кажеш каква е активната съставка на упойката за да проверя в справочниците? Повечето упойки, които използват в стоматологията са съвместими с кърмене и често не се налага отлагане на кърменето след манипулацията. Фактор е и, че упойката най-често е местна и по този начин вероятно по-малки количества от лекарството се пренасят в кръвта и съответно кърмата. Можеш ли да попиташ стоматолога си колко с часа препоръчва да отложиш кърменето?

# 477
Въпрос към ЛЛЛ
Преди няколко дни ми се запуши канал на едната гърда. Благодарение на прочетеното тук, с топли компреси с памперс и много активна работа на беба се оправих много бързо. Сега обаче зърното на засегната гърда ме боли. Външно не виждам проблем. Мажа с кърма и оставям на въздух, мажа и с Лансинох, но още ме боли. Трябва ли много да се притеснявам? Малко след като Йоана засуче всичко е ок и спира да ме боли.

Блв, чудесно е, че си се справила със затруднението. Ще опишеш ли по-подробно болката, кога я усещаш, къде точно и каква е като усещане?

# 478
Шаманката - боли ме самото зърно, не само когато суче, но и когато има допир. Без сутиен изобщо не става работата. Пак го огледах- май леко се е цепнало,преди не бях забелязала. Явно, когато е бил запушен канала, понеже слагах Йоана много често да суче на засегната гърда, го е разранила. Мисля че болката днес е по-слаба. Ще видим. Важното е че не пречи на беба да суче.
Искам специално да ти благодаря, защото с помощта на съветите и подкрепата в точния момент се кърмим успешно и малчо вече наддава задоволително за лекарите  Simple Smile
За слагането по корем- Йоана плачеше, но с упорство-всеки ден я слагам по 4-5 минути, все повече и харесва. Държи си главата изправени, дори ме следи с поглед и върти главичката на ляво, на дясно.

# 479
За слагането по корем. И аз държа Коки само по минутка, защото ми е жал, че много пъшка. На миналата консултация хич не вдигна главата и педи каза, по често да го правя, но не че изпълнявам.
Amabilis и на моето бебче не му харесва да лежи по корем. Забива нос надолу и започва да пуфти, докато не се разреве. Главичката изобщо не я повдига  Sad От скоро започнах да го слагам всеки ден по съвсем малко с надеждата да посвикне.
Моята девойка също полага много труд като я сложа по корем. Охка, пъшка, вири дупе и крака нагоре, ама главата трудно я държи. Споделих аз това с педиатърката, тя я сложи по корем и нашата гордо вдигна главата Simple Smile. И педиатърката казва: "Ами ето, държи си главата детото" Simple Smile) Каза ми да не очаквам много от нея, все още е мъничка и е родена 12 дни преди термин. Също каза ако не й харесва да не я мъча. Със същия успех ще се научи да си държи главата и когато е гушната в мен по корем.

Хора, много ми е миличък и кротък  Heart Eyes. И само като го погледна започва да се смее. Особено сутрин като се е наспал е много весел. Има едно слонче, което може да гледа с часове и да му гука.
 Божее, каква радост са, не ми се иска да пораства!
Да, и на мен не ми се иска да пораства. Толкова са мили и сладки като бебета. А сега като го гледам голямото същество и не мога да повярвам, че е бил бебе. А такова сладурско бебе беше и той. Само се хилеше и никога за нищо не ревеше...

За захранването ще захранвам около 6-ти месец, може и 5 1/2. Мисля да е с оризова каша, но ще видим какво ще каже докторката.

Този пост го пиша почти от 2 часа.  Mr. Green Най-накрая успях да се изкажа на 2 на 3.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт