АПРИЛче весело расте - гука, смее се и маха с ръце! - Тема 2

• 30 441
  • 714
  •   1
Отговори
# 450
  • Sofia
Копирам си от фейса, че ме мързи да пиша пак Simple Smile

Добро утро! Ние тръгваме за вилата, на гости на прабаба и прадядо! Това ще е първото спане на Маги извън нейното легло Wink И като за първи път и в планината съм помъкнала 2 чанти багаж, все едно не за 1 вечер, а за винаги се преселваме Wink
Иначе вчера бяхме на мерки и теглилки. Биха й и двете ваксини SadSad Голям рев падна, но мина! Вече сме 6 кг и 58 см. Според педито трябва да понамалим яденето и разбира се да спрем нощното! Мен пък си ми се струва, че е екстра, 800г е наддала за месец, а и за нищо на света не се замислям да спирам нощното ядене, при положение, че тогава имам най-много кърма!

Пожелавам ви приятен уикенд мами и бебовци!  Hug

И честит рожден ден на Laydy Didi и тук!  newsm59  party023  Gift

# 451
Диди, мила! Честит ти рожден ден!
Писах, писах във ФБ, а тук ще чакам тортичка   party023 (още една). Щото сега ни е позволено. И макар да съм баш бая дебеличка в момента, и засега нищо не мога да направя по въпроса, освен да се отдам на простите сладки удоволствия! Ще сваляме с месеците.....
Пожелавам ти много радост, отдаденост, редовен сън и здраво бебе!
Много, много те прегръщаме и те целуваме с Киън! И теб и малкта красива ягодка!
 newsm59

# 452
честит рожден ден на Диди и на малкия Иван на Мишела   bigdance2 а тук при нас е едно смотано време,вчера за малко изгря слънце,но не спира да духа.ебаси тъпото лято. #Cussing out.plamu4e много си е добре детето,на някои дори,800 гр им се вижда малко   #Crazy хубав уикенд момичета  Hug

# 453
Въпрос към консултантките

Моето бебе от 2 нощи яде през час  Confused. През деня си хапва нормално, но нощем като почне от 2, 3, 4, 5 все яде. Зърната ми много ме щипят от това непрекъснато ядене. Мажа с един крем на Мустела, но не помага кой знае колко. Та вместо да си удължава съня, той прави точно обратното.
Дали не му стига млякото и затова да се буди, да си дояжда. Няма признаци нещо да го боли, да е неспокоен, коликите отдавна изчезнаха... Само на кърма сме, преди 2 седмици бяхме на консултация - наддава нормално и се развива добре.

Мислите ли, че е добра идея като стане на 4 месеца да започна вечер да му давам по малко кашичка преди кърмене и по този начин да откажем нощното хранене?
Здравей, Мариета!
От линийката ти виждам, че Дани е на 2м - той расте и с него растат и нуждите му за повече храна Simple Smile Обичайно на възраст, каквато е Дани, някои бебета преминават през т. нар. скок в растежа, период, през който чрез по-често сукане бебето "заявява" по-голямо производство на кърма. От друга страна честото нощно кърмене (тогава нивото на пролактина е най-високо) вероятно увеличава количеството на млякото през деня.
Тези периоди отминават, както много други и различни етапи в живота с бебето - около шестата седмица много бебета започват да проявяват по-жив интерес към околния свят, вероятността да се разсейва и впечатлява денем от заобикалящия го свят е голяма, затова нощем да "наваксва" с хапването Simple Smile, може би търси и успокоение, иска мама да го гушка  Heart Eyes Tези периоди са естествени в развитието на бебетата и често отминават за 5-10 дни  Peace
Щом наддава добре, щом е спокоен и се развива добре, вероятно няма повод за притеснение  Peace Колко често сменяш наакани и напишкани пелени?

Според СЗО и МЗ,  се препоръчва началото на захранването на бебето да е не по рано от 4 навършени месеца, за предпочитане около 6м. Много майки предпочитат да наблюдават бебето за признаци на готовност за захранване.
Заменянето на кърмене (млечно хранене) с твърда храна се препоръчва да не става по-рано от около 11-12 м. През първата годинка децата получават основното количество калории от млякото, кърмата, след годинката постепенно и плавно количествата твърда храна се увеличават, а потребността от мляко намалява. От друга страна, много майки споделят, че буденето нощем не се повлиава особено от количеството или видът на твърда храна, която децата им приемат вечер. Често това е така  защото бебето може да не се буди само от глад, а от много други причини, които пак намират решение на гърда и в прегръдките на мама. Често пък бебето просто има нужда от това нощно хранене, независимо, че през деня се храни добре. Ако още не е надраснало нуждите си да получава кърма и нощем, възможно е спирането на нощното хранене или заместването на кърмата с друго да е предпоставка за проблеми с наддаването и пр.Предлагам ти една хубава статия за захранването.

Пишеш, че зърната те щипят и мажеш с крем. Има ли някакви промени по тях - в цвета, рагади имаш ли. Удачен вариант е, ако ти е удобно, да опиташ с въздушни бани - да оставяш кърмата да изсъхва върху зърната ти, тя е антибактериална течност, вероятно ще се отрази добре. Би могла да опиташ мазане с пречистен ланолин - той не изисква отмиване преди кърмене и много майки споделят положителен ефект.

Надявам се да съм ти била полезна Simple Smile Ако искаш да обсъдим нещо допълнително, заповядай  Peace

Последна редакция: нд, 17 юли 2011, 13:36 от Atrakcia

# 454
Atrakcia, благодаря ти за изчерпателния отговор  Hug! Снощи бебко се е будил само веднъж и всичко си е както преди. Забелязах, че след честото нощно кърмене слабея  Simple Smile (меря се всяка сутрин), така че нямам против да се будя през час.

# 455
  • София
Не знам как сте вие (тези от вас, които са в БГ) в тези жеги, но ние цял ден ядем през час и сме вир вода и двамата.

Да ви кажа малко ми е мъчно, че темичката ни така замря. Знам че мамите нямат време, а и фейсбука е алтернатива, но някак си тук ми е по-приятно, а вече почти никой не споделя как е.

Hug Hug Hug

# 456
Аз да се включа за жегите. Много зле ги понася дребосъчко. Цял ден е кисел и мрънкоти. Храненето ни обаче си е през 3 часа, само веднъж беше през 2, след като нищо друго не го успокои и плака без почивка около половин час. Кога ли ще позахладнее, че така нещо не ми харесва... Дори не мога да си го гушкам на воля, че се подмокряме много и двамата.
Хубава и прохладна вечер на всички мами и дано наистина темичката тук да живне!

# 457
Ох, и на нас жегите ни действат многооо зле, от вчера почти не се храни, отказва АМ (ние нали сме на смесено хранене, основно на АМ,де). Не знам дали е от жегата или просто вече не и харесва млякото, или пък биберона, но като опита вкуса му и почва да се мръщи и веднага избутва бибата. А видимо си е гладна, постоянно си хапе ръчичката, преди го правеше само когато е гладна. С голям зор вчера съм и дала 30мл с лъжичка (пак избутваше млякото), и 60 мл с биба във формата на майчината гърда на МАМ. Много ми е притеснено, защо не ми хапва момичето и какво да правя, освен по често да я слагам на гърдите, но в тези случай кантара показва само 30-40мл  Cry
Днес ме на док да видим какво ще каже, дали ще има ефект ако и сменим млякото?

# 458
Здравейте мами!
Не съм ви чела,не ми стига времето от няколко дни,в тези жеги излизаме рано,после спим,после вечерта пак излизаме и помежду тези занимания готвя,пера,чистя и някоя друга задачка и така минава деня.
Да се отчета от прегледа в Горна Баня.Намерих кола и мисля,че беше по-удачен вариант.И се оказа че е доста близо от нас.С градския транспорт щях да се лутам доста.И така с много питане намерихме Ортомед,това е мястото за прегледи на бебета.Беше смешно,че първо спряхме на една кръчма там си пийваха бирата 5-ма мъже,нищо че нямаше 8 ч. и като ги попитахме за мястото,всички говориха наведнъж и всеки казваше различно и показваха различна посока. Crazy
Няма да можете да влезете без да платите 2 лева на входа.Попаднахме на д-р Стефанов,само той в понеделник сутрин работи със здравна каса.За други дни и лекари не съм питала.Кабинетите започват работа от 8.30.Само нашия доктор беше там навреме.И вече имаше десетина човека преди нас.Никой не дава предимство на бебета.Така че ако вашето бебе не от търпеливите,най-добре да отидете преди 8.
Д-р Стефанов беше внимателен.Каза ,че вече може да се поставя бебето в седнало положение,както го правя аз,плюс упражнение" жабка" и желателно да се носят бебенца в същата поза.За ехография каза,че ако искам по здравна каса в началото на август да дойда,иначе е 18 лева.
Всичко ние ок.
Отхвърлих този ангажимент.
Хубав ден ви желая и се пазете от жегите!  bouquet

# 459
Много полезна статия за захранването.
И на нас жегата ни пречи. Следващата седмица мисля да се изнеса пак във Велинград за седмица. Моето бебе напоследък все повече яде през нощта. Вече имаме хранене около 2- 3часа и след това между 5-6.30. Зависи от първото ядене.
Въпрос към ЛЛЛ
Преди няколко дни ми се запуши канал на едната гърда. Благодарение на прочетеното тук, с топли компреси с памперс и много активна работа на беба се оправих много бързо. Сега обаче зърното на засегната гърда ме боли. Външно не виждам проблем. Мажа с кърма и оставям на въздух, мажа и с Лансинох, но още ме боли. Трябва ли много да се притеснявам? Малко след като Йоана засуче всичко е ок и спира да ме боли.

# 460
Atrakcia, благодаря ти за изчерпателния отговор  Hug! Снощи бебко се е будил само веднъж и всичко си е както преди. Забелязах, че след честото нощно кърмене слабея  Simple Smile (меря се всяка сутрин), така че нямам против да се будя през час.
Моля, пак заповядай  Grinning
Повечето жени споделят, че сукането подпомага отслабването на майката след раждане и явно ти си една от тези щастливки  Flutter
Радвам се, че Дани е спокоен, а покрай него и ти  Peace

# 461
Приевт и от нас в жегите. Признавам, че много време не остава и само успявам да ви следя, но и на мен ми липсва предишното оживление тук и обещавам да се включвам по-често.  Simple Smile  Топлото време и нас ни мъчи много при ядене - и двамата ставаме вир вода. Единственото спасение е да се отиде на планина.
Ние направихме първата екскурзия на Алекс, беше планирано като кратка почивка, но заради уредения туризъм в България се върнахме по-рано от планираното. Настаниха ни в апартамент на 4 етаж без асансьор/независимо, че като правих резервацията изрично предупредих, че ми трябва стая или апартамент удобен за количка/  с претекста, че няма свободни места и с две деца и количка си беще приключение и независимо, че двете деца спаха от 22 до 9.30 само с едно събуждане за бебето се наложи да се върнем тук в жегата. Бяхме в с. Чифлик - беше много приятно в горещото време и идеята беше каката да се покъпе в детския минерален басейн, където имаше хора от всички други възрасти в изобилие и за деца място не оставаше, а варианта да се къпе детето във водата, където всички просто си киснат краката не ми се видя особено здравословно, а комичното е, че другият басейн беше най-много 1.50 м. дълбок.
Малкото човече се справи чудесно с пътуването и промяната му се отрази добре. Ще направим и втори опит за почивка на планина - дано да имаме повече късмет при настаняването.
big mamma и ние в Горна баня попаднахме на д-р Стефанов - ходихме като Алекс беше на месец и половина и се оказа, че на едната ставичка се е образувало костно ядро, а на другата не е и ще се наложи да отидем и на контролен преглед дано всичко да е наред. И ние си платихме ехографа независимо, че имахме направление.
Хубава вечер от мен и спокойни сънища в тази гореща нощ  smile3524

# 462
Здравейте мами!
Искам да ви предложа една идея и ако ви хареса да я развием, ако ли не...да я оставим в забрава.
Във Фейса много често си споделяме, че заради бременноста и майчинството, повечето от нас са си останали у дома, докато половинките са продължили да ходят на работа и да имат нормален социален живот. Много мами се оплакаха, че почти нямат теми за разговор с Мъжете си.
Та исках да ви предложа ако искате да си споделяме идеи за какво да си говорим с половинката. Знам, че звучи малко абсурдно, но аз едно време бях супер социален човек, винаги заобиколена с хора. А сега седя вкъщи, гледам бебока, който е щастието на живота ми и се чудя как да разнообразявам темите за разговор, защото те на този етап са предимно бебето и работата на ММ.
Ако някоя друга мама има такъв или сходен проблем, ще се радвам да си обменим идеи, за да можем временно да подобрим комуникацията с половинките и ако успеем да намалим, и напрежението, и да докараме усмивки и приятно прекарани минути (часове) заедно, ще е чудесно!
Спокойна нощ ви пожелавам и дано я преспите цялата!  smile3503

# 463
ДУ. Току що гледах репортаж за бебе, което се е родило 7,300 кг!Нашите родилни тревоги вече изглеждат толкова далече...
Относно идеята на Тути Фрути- ние с ММ си говорим за спорт, това ни е една от общите теми. Докато гледаме футбол, волейбол или нещо друго си пийваме биричка  Simple Smile

# 464
А пък аз си лягам в 9, понякога в 8. Не защото съм изморена, а защото няма какво да правя. Мъжът ми се прибира късно от работа и с него си говорим предимно по телефона Confused.

Общи условия

Активация на акаунт