АПРИЛче весело расте - гука, смее се и маха с ръце! - Тема 2

• 30 414
  • 714
  •   2
Отговори
# 510
  • София
marce78, аз сега погледнах, че си с бебето Велислав. С теб седяхме една до друга при кърмене и се намерихме и във фейсбук. Жалко че няма още някой от групата по кърмене. Ама ти се появи в стаята малко по-късно сякаш и си мислех, че си родила няколко дни след мен.

Big Mamma, откъде ли я е хванал? Звъня ли на педиатъра си? Ех, ама и аз къде съм тръгнала да давам акъл на мама с 4 деца...!? А кой град точно си в Сибир? Леле каква природа има там... Виждала ли си езерото Байкал?

# 511
Здравейте и от мен момичета!Много време не съм влизала и аз да пиша,но ви чета редовно.
Аз минах през ада .Месец и половина се побърках от болки в гърдите и зърната.Четири пъти по спешност в болницата,изследват,казват че ми няма нищо и болките били нормални и ме пращат вкъщи.А аз виех от болки .Пробвах със всякакви мазила и мехлеми,компреси,извари ,за гъбички мехлеми и какво ли не по настояване на акушерката ми и нищо.Адски зачервени ареоли и кърваво червени супер болезнени зърна.Нищо не можех да допра до гърдите.Няколко пъти бях на косъм да спра кърмата/изцеждам и храня от шише/,но слава богу преборих се.
Преди 7 дни ставайки сутринта вече просто незнаех на кой свят се намирам ,ареолите ми бяха като изгорени ,взех оптичното огледало  и видях ситни пъпчици/едвам забележими/.Веднага поисках направление за кожен лекар и се обадихме в кожна клиника за час-и какво мислите след 3 месеца.Сина ми полудя и се развика че съм с три месечно бебе и веднага ме взеха.На мама той бе,добре че ми е умен и оправен /на 13 е /.И момичета оказа се адска екзема.И с тия разни мазила много хубавко сме я подхранили.Докотра не можеше да повярва че съм търпяла тези болки толкова дълго.Потита ме дали искам да спра кърменето за да се излекувам бързо ,но аз пак отказах.Толкова време съм търпяла та за няколко дни ли!А кърма имам много,то грехота да лиша малчо от нея.Е сега съм по-добре и слава богу мога да гушкам бебчо спокойно,мога да излизам вече навън,мога да спя спокойно!
Стана дълго ,но исках да си изплача болката с вас
Въпрос до консултантите,сблъсквали ли сте се с подобно нещо?

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 00:58 от totoven

# 512
  • София
totoven, добре че дерматологът е поставил диагноза. Браво на теб за упоритостта!!! smile3501

# 513
ЕлБиЕн
Вярно, че в срядата при Гала са говорили за захранването, ще погледна.  Hug

Тотовен, герой си!!!  Hug И аз имах проблеми с гърдите, но бях една лигла... само ревях...  Blush

Забравих да кажа за забременяването. Овулацията ми е била някъде между 5.08 и 8.08. Бяхме на морето и този месец си бях дала почивка от тестове за О и БТ. А разбрах че съм бременна в деня на чаканата М -18.08, мерих БТ сутринта и тя се оказа над 37 градуса, което за мен си е знак. Освен малко понаедрелите гърди и това че ми стана зле от топлата вода в банята други симптоми нямах.

Да попитам промени ли се цвета на очите на бебоците ви, и докога да чакам да се променят?
На моята бебка в момента са сини, като моите, но понякога ми се струва че и малко кафеникаво проблясва, честно казано не ми се иска да се променят.  Embarassed

Да попитам още нещо: от кога смятате да приучавате бебето към гърне и как?
На мен ми казаха след 40-тия ден да я издържам, и така ще свикне, ще придобие рефлекс и ще ходи по едно и също време. Но до сега не съм пробвала.

# 514
  • Сопот, Пловдив

Батко Джо е с варицела,никой в семейството не я карал.Ще стане страшно.

Ужас, дано да не става страшно и да се разминете по най-лекия възможен начин!  Praynig

Цвета на очите -  чаках аз с нетърпение преди да родя периода на кърмене, понеже тогава уж очите на всички деца били сини и поне за малко щях да имам синеоко мулатче... Не е имал сини очи. Като се роди му бяха мътно кафяви и кафяви си останха, само че сега са едни по-шоколадови и по-топли, почти като моя цвят очи.

# 515
и аз знам че очичоките се променят докато се кърми .. ще видим...

за слагането на гърне ... 40тия ден ми се вижда прекалено, аз ще изчакам да почне да седи или поне да е по-стабилен и тогава, т.е. най-рано на есен;

# 516
  • София
Да, чакаме новини от Биг мама.

За очите, и аз се надявам да си останат сини. Понякога кърмачетата са с тъмно сини очички, които се променат след това. Нашите са светли, като на моя род и се надявам да се запазят.

За гърнето. То поне трябва да може да стои седнало бебчето. Мисля че към края на първата годинка чак се прави. 

# 517
Здравейте,мами!
Ето ме с новините  Hug
На педиътър не съм звъняла още,вчера бяхме на спешен кабинет.Джо вчера дигна Т над 38,днес е 37.5.Иначе пъпки много и се чеше като краставо прасе.  hahaha
Не му давам да се чеши на голо само под дрехата.И той намери цаката как да го прави в леглото,нагоре- надолу,напред -назад,наляво - надясно.В лицето е страшна картинка.Зад ушите,в ушите,по тила,в косата,добре ,че ден преди това отрязяхме косата много късо.
Криси е с една пъпка само,докторката нищо не можа да каже,но я третирам като Джо с пудра и Джин Джира.

ЕлБиЕн
Езеро Байкал не съм виждала освен по телевизия и картинки.
Нямам много време сега да търся.
Напиши в гугъл полуостров Ямал/в превод край Земли/,река Об.
Това е моят град Салехард в превод город на полярном Кругу.Ще видиш и един паметник Полукръг.Той стои на местото по средата на града,бележи къде започва Северен полярен Кръг.

Търпението на Крис свърши.Бай.  bouquet

# 518
Бебешко синьо е тъмно синьо.При Криси се забелязва отдолу под кафявото на силна светлина.И това ще изчезне когато спрем да се кърмем.И ще е с тъмно кафяви очи.

# 519
Имах в предвид бебето да се издържа над леген или гърне за да придобива навици, а вече след 6-7месец когато може само да седи да се слага на гърнето. Както са правили нашите мами, баби... или поне моята... за да научат бебето от рано да си "казва" че има някаква нужда.
Ей за това говоря - естествена бебешка хигиена.
Аз лично мисля да пробвам, пък дали ще даде резултат не знам. Не ми се иска да влачим памперси (като 2 год ми племенница) докато тръгнем на детска...  Blush

# 520
Имах в предвид бебето да се издържа над леген или гърне за да придобива навици, а вече след 6-7месец когато може само да седи да се слага на гърнето. Както са правили нашите мами, баби... или поне моята... за да научат бебето от рано да си "казва" че има някаква нужда.
Ей за това говоря - естествена бебешка хигиена.
Аз лично мисля да пробвам, пък дали ще даде резултат не знам. Не ми се иска да влачим памперси (като 2 год ми племенница) докато тръгнем на детска...  Blush

И аз моите ги почвам да  приучавам около 3-4 месеца.Не с леген а с гърне,но детето не е седнало а полулегнало в мен а гърнето допира дупето,да са знае,че когато има нещо, да върши работа.Мога да ви кажа,че и трите деца преди годинка са усвоили навиците успешно.

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 21:33 от big mamma

# 521
Пепито, сега те разбрах Simple Smile
аз май ще следвам опита на Биг Мама, пък ще видим Криско к'во ще реши Wink

# 522
Пепито, сега те разбрах Simple Smile
аз май ще следвам опита на Биг Мама, пък ще видим Криско к'во ще реши Wink
И аз понякога съм като тебе. Joy
P.S. Продължение от фейса. Wink

# 523
 Joy

ох ще ме убиеш Wink

# 524
Та в тази връзка да попитам ЛЛЛ консултантите: бебетата хранени с АМ/ на смесено хранене сме за сега, трябва ли по-рано да се захранят, или няма значение. И това че наддава малко причина ли е за по-ранно захранване. И в този случай с какво ще е добре да започнем.
pepito21,
захранването често е една от темите, която силно вълнува и притеснява майките. Мненията и препоръките често са полюсни и могат да бъдат объркващи. За щастие бебетата често сами показват на родителите си кога са готови да опитат твърда храна и тези признаци се появяват около средата на първата годинка.
Ранното захранване (преди навършени шест месеца) се свързва с повишен риск от алергии, респираторни заболявания и стомашни неразположения, затова СЗО и Министерството на Здравеопазването препоръчват да не се бърза с въвеждането на нови храни, а основната храна да бъде предимно млечно хранене (кърма, АМ).
Около средата на първата годинка бебето обикновено е готово да се запознае с храна, различна от млякото. Около шестият месец храносмилателната система на бебето вече може да се справи немлечна храна, тогава започват да се задействат много от ензимите, подпомагащи храносмилането. Бебето е готово за захранване, ако проявява всички или повечето от изброените признаци, но не и ако забелязваш само един или два от тях. Признаците за готовност за захранване са:

- контрол на главата;
- загуба на “рефлекса на избутване”;
- добра седяща поза;
- дъвчащи движения;
- значително наддаване на тегло (поне удвоено);
- нарастващ апетит (вкл. след кърмене);
- любопитство към вашата храна;
- нарастващо слюноотделяне.

Когато захранването започне, то не би трябвало да повлияе сериозно върху наддаването, тъй като до годинка се препоръчва майчиното мляко да продължи да бъде основен източник на хранителни вещества, а твърдата храна - за опитване, свикване с нови консистенции, вкусове и т.н. Един интересен факт, който може да ти е от полза, както и на останалите момичета-на 6-12 месеца кърмата е 75-85 % източник на калории; на 18-24 месеца кърмата съставлява 50% от калориите; на 2-3 години – 10-20% от енергийните нужди.
Обичайно бебето няма нужда от допълнителни витамини, желязо, флуорид или други добавки през първите шест месеца, стига бебето да се развива добре само от майчиното мляко, да наддава добре и да покрива нормите за възрастта си.

Повечето майки предпочитат да въведат новата храна сутрин около 9-11 часа (около 30 минути след кърмене), за да имат време за наблюдение над бебето до края на деня за евентуална проява на алергична реакция. Също така е добре да се има предвид, че в началото захранването е по-скоро запознаване с различните вкусове, достатъчно е да я опита и да се запознае с нея.

Би могла да се консултираш с педиатъра за подходящия период на започване на захранването, ако изкуственото мляко преобладава. Ако той прецени, че е  нужно, захранването би могло да стартира и малко по-рано.

Ако имаш още въпроси, заповядай Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт