АПРИЛче весело расте - гука, смее се и маха с ръце! - Тема 2

• 30 412
  • 714
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Big mamma, разгледах снимки и го видях на картата. Изглежда много красиво и интересно. Като гледам не е по-близо до Байкал, отколкото София - хахаха!

Стискам палци младежите да се оправят бързо от варицелата. Милите дечица, в тази жега само това им трябва...

Имам въпрос към консултантите: Храня Коки на всеки три часа, но понякога вечер или следобед не му достига кърмата. Тогава също понякога се налага и на по-кратки интервали да се храним. Досега съм му давала общо 15 пъти добавка, като само веднъж повече от 60 мл. Давам му и двете гърди, освен нощем и сутрин. Долу-горе програмата ни изглежда така:

7.00 - 1 гърда
10.00 - 1 или 2 гърди
13.00 - 2 гърди
16.00 - 2 гърди
18.00 - 2 гърди
20.00 - 2 гърди
22.00 - 2 гърди
1.00-1.30 - 1 гърда
3.00-3.30 - 1 гърда

Въпросът ми е дали мога да променя нещо, така че да не ми се налага да дохранвам. Бих искала да го приуча да яде само от едната гърда и по изключение да му давам втората, но не днам дали ще стане.

# 526
Добро утро!

Цитат
Big mamma, разгледах снимки и го видях на картата. Изглежда много красиво и интересно. Като гледам не е по-близо до Байкал, отколкото София - хахаха!

Стискам палци младежите да се оправят бързо от варицелата. Милите дечица, в тази жега само това им трябва...

Каква ти е връзката с езеро Байкал? Да не си от там?
Малкия Криско само с една пъпка и остана.Надявам се ,че е варицела,за да изкара без да разберем,докторицата не можа да постави диагноза с една пъпка,но е същата като на Джо.

Криси днес навършва 3 месеца.

Малкият културист.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=124034634354899&saved#!/profile.php?id=100002450882558[/video]

Хубав ден на всички!  bouquet

# 527
Здравейте момичета, Влади излиза от отбора на ръгбистите. След днешната консултация резултата е - 6670 гр., 64,5 см, 44 см глава и 43 см гърди т.е. 670 гр. и 0,5 см ръст за един месец. Педиатърката каза, че е супер. Аз като бях свикнала по 1200 гр. на месец и в първия момент ми се видя малко, но като се замислих хич не е. Той продължава да е над средното за възрастта, а и в тези жеги яде ли му се на човек? И нощното хранене си спря. И аз му спрях едната гърда, защото започна много да връща след хранене. И добри гънки си има момчето, жизнето, засмяно. Какво му трябва на човек. Ваксините ги прие много добре, на първата даже се смееше, а на втората изплака само докато го гушна. Направих му компрес с реванол, накърмих го и сега спи. Дано да няма неприятни реакции.

И понеже имаше диспут във фейса за това дали да се дава изворна вода и взех че попитах педиатърката. Отговора беше, че няма проблем да се дава изворна вода, стига да имаш доверие на производителя. В крайна сметка ми каза, че е имало изцепки няколко пъти с различни производители и ми каза да продължавам да си преварявам. Така мисля и да направя.

# 528
Имам въпрос към консултантите: Храня Коки на всеки три часа, но понякога вечер или следобед не му достига кърмата. Тогава също понякога се налага и на по-кратки интервали да се храним. Досега съм му давала общо 15 пъти добавка, като само веднъж повече от 60 мл. Давам му и двете гърди, освен нощем и сутрин. Долу-горе програмата ни изглежда така:

7.00 - 1 гърда
10.00 - 1 или 2 гърди
13.00 - 2 гърди
16.00 - 2 гърди
18.00 - 2 гърди
20.00 - 2 гърди
22.00 - 2 гърди
1.00-1.30 - 1 гърда
3.00-3.30 - 1 гърда

Въпросът ми е дали мога да променя нещо, така че да не ми се налага да дохранвам. Бих искала да го приуча да яде само от едната гърда и по изключение да му давам втората, но не днам дали ще стане.

ЕлБиЕн, ще споделиш ли по какво съдиш, че кърмата не му стига на Коки в моментите, когато се налага да даваш добавка? А можеш ли да разкажеш повече каква е причината да искаш да предлагаш само едната гарда на едно хранене?

Това, което би стимулирало гърдите да произвеждат повече кърма е повечето кърмене Simple Smile Възможно ли е според теб, бебето ти да не се сърди от глад или малко кърма, а причината да е друга, скок в растежа (ако промяната в поведението е от скоро), прекалено много натрупани емоции през деня (обичайно тогава бебетата се сърдят привечер и вечер), по-слаба струя (понякога бебетата се сърдят, когато към края на кърменето, струята кърма от гърдите е по-слаба и си изискват повече усилия) или друго?

Би могла да опиташ няколко идеи и ще се радвам да споделиш сработват ли при вас.

- Кърмене от двете гърди и после връщане на първата, колкото пъти е необходимо в моментите на нервност.

- По често кърмене, по-кратки интервали между кърменията в часовете от денонощието, когато Коки е най-взискателен.

- Компресия на гърдата когато струята намалее.

- Ако приема по-големи количества вода или др. особено от шише, може да е добра идея да се намалят, за да не изместват възможност за сукане на кърма и съответно стимулиране.

- Смяна на позата, кърмене в слинг или в различна атмосфера, спокойна и комфортна, особено в моментите когато бебето се разсейва, дърпа от гърдата или се сърди.

Peace

# 529
  • София
Big Mamma, просто много ми харесва природата там и бих искала един ден да го видя и на живо!!!

Честит малък рожден ден на Криско!!! И браво, че устоява на варицелата!!!

[/quote]

ЕлБиЕн, ще споделиш ли по какво съдиш, че кърмата не му стига на Коки в моментите, когато се налага да даваш добавка? А можеш ли да разкажеш повече каква е причината да искаш да предлагаш само едната гарда на едно хранене?
[/quote]

По принцип гърдите ми по-малко се пълнят вечер или по-бавно. От друга страна то и от зачестеното хранене следобед нямат много време. Иначе, започва да яде със страшна сила и след като изяде 'бързото мляко' започва да се дърпа и да мрънка. Понякога като тествам след това има кърма на струйка, но понякога и капка не потича, освен ако не изчакам малко. При прилагане на компресия хапва още малко и пак се стига до дърпане и мрънкане. Но определено гърдите са доста меки вечер. В общи линии докато не заспим продължаваме да се храним на 15 мин, като постоянно сменям гърдите, т.е. връщам се и към първата, за да приеме слязлото мляко. И определено става много нервен. Вода не пие, предлагам му, но не я иска. С шише му давам единствено АМ когато се наложи, но ми се иска съвсем да го спра.
Иначе сме си на саме в спалнята по това време, понякога гледам телевизия, но не и когато е много изнервена обстановката. Слинг нямам, веднъж опитах да го храня в движение и с кенгуруто, но не се получи добре, защото по това време трябва да е плътно до гърдата, иначе започва да нервничи. Обикновено сме легнали, защото толкова дълго не мога да го държа и се уморявам.
Благодаря много за помощта.

# 530
ЕлБиЕн, пробвала ли си в такива моменти да дадеш бебето на татко му? При нас така понякога се оказва, че Влади всъщност не е гладен и когато татко му го гушне и му поговори и се успокоява.

# 531
  • София/Варна
Тези дето ядат през 3 часа направо им завиждам! Ние през деня особено ако не заспим след ядене искаме да сучем през 1-1,5 час. Добре, че поне вечер спи от 23 до 7,30 часа.

За забременяването - горе-долу и аз като bvl трябва да е станало около 22 или 23 юли. Иначе заради нередовния ми цикъл разбрах доста късно - чак на 20 август. Имах силни болки в яйчниците и много напрегнати гърди в продължение на повече от седмица. Усъмних се, че май не е заради наближаващия цикъл и си направих тест. Таткото беше на мач и го изчаках да се върне, за да му съобщя новината Grinning

Очите на Ясмин са ми голяма питанка. Сега са тъмно сиво, кафяво, зелени...  Аз съм със зелени очи, ММ е с пъстри с повече зелено, двете баби също са с пъстри очи. Какви ще останат незнам. Ще бъде изненада

# 532
  • София
vania_svet, в момента го пробвам и действа, но само 10 минути по-рано не искаше да стои в баща си и пак ядохме, час след предното ядене. Но аз съм съгласна и през час да хапва, пак е по-добре отколкото на 15 минути. Благодаря!!!  Hug Hug Hug

# 533
  • España (Плевен)
Мамчета  Hug Hug
Ние тези дни доста ревем. От жегата и от това, че искаме мама да е все при нея. После искаме да спим ама не можем да заспим и накрая идва храненето. И така няколко дни.
Но най ни харесва с мама. Много ни харесва да правим гимнастика. Лицето й така грейва щом започнем.
Това четох за самата гимнастика:
- да сме навършили поне месец и половина и да тежи не по-малко от 4 кг
- да е минал час/час и половина от последното хранене
- упражненията се правят само ако носят удоволствие на бебето
До навършване на 2 месеца:
- Поставяне на бебето по корем - бебето се поставя за по няколко секунди и постепенно времето се увеличава.
- Рефлекторно пълзене по Бауер - бебето е поставено по корем, крачетата са свити и с една или две ръце се подпират стъпалата. Детето се отблъсква, придвижвайки се напред. С това упражнение се започва, когато бебето се задържа малко по-дълго по корем.

При навършване на 2 месеца:
- Пасивна гимнастика с ръце - Ръчичките на бебчето се хващат и кръстосват пред гърдите, след това се повдигат и разтварят встрани.

- Велосипедист - детето е по гръб, крачетата се хващат за стъпалата, сгъват се и се разгъват, сякаш върти педалите на велосипед.

- Тупаница - качетата отново се хващат, но се допират последователно до пода, имитирайки тропане.

До тук сме стигнали. Утре ще ви покажа и другите упражнения през следващите месеци...
Лека нощ   Hug

# 534
Здравейте и от мен,една приятелка ми прати нещо,което много ми хареса и реших да ви го копирам:

Съобщението,
което всеки възрастен трябва да прочете, защото децата наблюдават и правят това, което ти правиш, а не онова, което им казваш...

~ . ~ . ~

* Когато си мислеше, че не те гледам,
аз видях, как ти закачи първата ми картина на хладилника и веднага поисках да нарисувам друга...

аз видях, как ти нахрани малко изгубено коте и научих, че е добре да сме мили с животните...

аз видях, как ти направи любимата ми торта за мен и научих, че дори и най-малките неща могат да бъдат най-специалните неща в живота...

аз чух, как ти каза една молитва и вече знаех, че някъде има Бог - така се научих да вярвам в Него...

аз видях, как ти приготви храна и я занесе на приятел, който беше болен и научих, че ние всички трябва да помагаме, грижейки се един за друг...

аз видях, как ти отдели от времето и парите си, за да помогнеш на хора, които нямат нищо и научих, че тези които имат нещо трябва да дават на тези, които нямат...

аз видях, как ти се грижиш за нашата къща и всеки в нея и научих, че трябва да се грижим за това, което ни е дадено...

аз видях, как ти се справяш с отговорностите си, дори когато не се чувстваш добре и научих, че трябва да поемам отговорности когато порастна...

аз видях, как потичат сълзи от очите ти и научих, че понякога биваш наранен, но няма нищо страшно в това да поплачеш в такива моменти...

аз видях, как ти се безпокоиш за мен и поисках да бъда всичко онова, което мога да съм...

аз научих най-много от уроците на живота, които трябва да знам, за да бъда един добър и стойностен човек, когато порастна...

аз те погледнах и научих толкова много от Теб!
Затова, сега искам да ти кажа “Благодаря!” за всички онези неща, които видях, докато ти не знаеше, че те гледам...

~ . ~ . ~

Посвещавам това на всички онези хора, които правят толкова много за другите мислейки, че никой не ги вижда...

# 535
Наталия ,много ти благодаря,това нещо бях чула от една жена преди няколко години и съм съгласна ,че децата не слушат какво им говориш,но гледат какво правиш.Ще го запазя в папка.

# 536
  • София
nataliaiaia, страхотно е!!!  Hug Hug Hug

# 537
  nataliaiaia, наистина е много вярно това, което е описано в стихотворението! Но е по-трудно да спазваш това, отколкото само да казваш на детето си какво трябва да прави и доста родители го практикуват и се ядосват после на децата си, че не ги слушат...
  За цвета на очите- с първия ми син след 40-я ден започна да избистря очите към синьо, до година и 2-3 месеца бяха сини и след това се изпъстриха, сега са светли, но не сини. Та изненади очаквайте не само докато кърмите  Peace
  За забременяването- аз съм забременяла някъде на 19-20 юли, т.е. точно преди година  Party  Беше ни втори опит, юни месец не стана. А точно юли се бяхме отказали от бебеправене, защото се чу, че ще закриват работата на мъжа ми и бяхме решили да изчакаме да видим какво ще стане. Само 2-3 пъти съгрешихме и то взело, че станало  Mr. Green Отидохме на море и там последните три дни трябваше да съм в цикъл. Дойде деня, не ми дойде- аз щастлива, че откачих още един ден за плаж, следващия, по-следващия... Накрая се прибрахме, но аз бях убедена, че ми закъснява заради смяната на климата, нали ПОЧТИ пропуснахме месеца  Laughing Накрая три дни след морето си купих тест и... изненада  newsm44  Бяхме много щастливи, с работа или без, важното е да сме здрави. Накрая съкратиха мъжа ми когато бях в девети месец, а днес очакваме развръзката- какво ще каже съда- дали ще се върне на работа или не!

# 538
  • София
Mama Ivy, стискам палци за работата на мъжа ти!!!

# 539
ЕлБиЕн, благодаря ти! Имало е ефект от стискането на палци, защото току-що разбрахме, че е спечелил делото- връщат го на работа и обезщетение ще му изплащат!  newsm44 newsm44 newsm44  Тази вечер ще празнуваме  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт