Стискам палци младежите да се оправят бързо от варицелата. Милите дечица, в тази жега само това им трябва...
Имам въпрос към консултантите: Храня Коки на всеки три часа, но понякога вечер или следобед не му достига кърмата. Тогава също понякога се налага и на по-кратки интервали да се храним. Досега съм му давала общо 15 пъти добавка, като само веднъж повече от 60 мл. Давам му и двете гърди, освен нощем и сутрин. Долу-горе програмата ни изглежда така:
7.00 - 1 гърда
10.00 - 1 или 2 гърди
13.00 - 2 гърди
16.00 - 2 гърди
18.00 - 2 гърди
20.00 - 2 гърди
22.00 - 2 гърди
1.00-1.30 - 1 гърда
3.00-3.30 - 1 гърда
Въпросът ми е дали мога да променя нещо, така че да не ми се налага да дохранвам. Бих искала да го приуча да яде само от едната гърда и по изключение да му давам втората, но не днам дали ще стане.
Възможно ли е според теб, бебето ти да не се сърди от глад или малко кърма, а причината да е друга, скок в растежа (ако промяната в поведението е от скоро), прекалено много натрупани емоции през деня (обичайно тогава бебетата се сърдят привечер и вечер), по-слаба струя (понякога бебетата се сърдят, когато към края на кърменето, струята кърма от гърдите е по-слаба и си изискват повече усилия) или друго?

Беше ни втори опит, юни месец не стана. А точно юли се бяхме отказали от бебеправене, защото се чу, че ще закриват работата на мъжа ми и бяхме решили да изчакаме да видим какво ще стане. Само 2-3 пъти съгрешихме и то взело, че станало
Бяхме много щастливи, с работа или без, важното е да сме здрави. Накрая съкратиха мъжа ми когато бях в девети месец, а днес очакваме развръзката- какво ще каже съда- дали ще се върне на работа или не!