АПРИЛче весело расте - гука, смее се и маха с ръце! - Тема 2

• 30 429
  • 714
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте и от мен! За захранването и аз много се чудя. Сега е модерно по-късното захранване, така че чакам Раличка да навърши 4 месеца и след това ще започна, но още не знам с какво - дали със сокове или с пюрета. Но на най-големия - Борис, пред 2000 година, си му дадох първия сок на 3 месеца - настъргана и изцедена през марля ябълка. На първия ден - една чаена лъжичка, на втория - две и т.н. И до днес си спомням с какъв кеф изпи първия сок, чак ми дожаля, че не мога да му дам повече. Тогава ходехме при д-р Соколова във Варна, била е още на нас с брат ми педиатър. От старата школа. Та тя ми казваше - ако детето няма алергия, няма никаква причина да му отказваме който и да било плод или зеленчук. Включително цитрусите, ягоди, малини и прочие - разбира се, не още от 3 месец, а след като са въведени по-разнообразни храни. И честно казано, сякаш по-скоро съм на това мнение. Но за съжаление докторката се разболя и вече не работи, а аз не съм си записвала, затова ще трябва да се ръководя от сегашната ни докторка. Но някакси не съм много убедена, че късното захранване е по-правилно. Понеже това са си нови витамини и микроелементи, така или иначе. Защо да лишаваме здраво дете от това разнообразие? Борко за първата си година изпи сумати фрешове и не знаехме какво е болест докато не тръгна на градина на четири.
Въпроса с чистотата на храните си стои открит де, но пък през лятото може да се намерят от село чисти плодове и зеленчуци.
А за обръщането - има ли някой бебок вече да се обръща? Ние от корем на гръб се връщаме долу-горе успешно, но от гръб по корем ми се вижда далечно.

# 496
  • Пловдив
Пиша набързо, че ми висят повече от час на ръцете - уж заспива, цокайки разбира се, после обаче пуска гърдата и почва да дзаки и да се оглежда. Иначе му се спи много - само се прозява, ама и любопитство пусто не го остава да си затвори очите. Така сме вече втора седмица с тоя коронен номер - има ли и други с тоя номер?!?  :hug Laughing
За обръщането - от гръб по корем успява, но ако не го изпълни със засилка остава на две крачета обърнат и на една ръка, другата остава да му пречи опъната под него и нали не знае какво да я прави милия - плаче, плаче и чака помощ. И аз започвам да го тренирам все по-усилено с лежането по корем, само засега ме притеснява, че си обръща главичката с предпочитание на едната страна, въпреки играчките от другата Rolling Eyes Ама и за съжаление не остава много врреме за гимнастика от баткото - все още е много ревнив откъм моето внимание към Сашо.  ooooh!
Тъкмо се бяхме приспали и баткото ни събуди - ужас и за мен и за разревания бебок, а на баткото просто не му се отдава да стои тихо освен ако не е заспал.
 И така, до къде бях - захранването... Не почвам преди 6я месез - на 5я започнах с баткото и само дето се обостри атопичния дерматит, върнаха се коликите, и така докато не стана на 5 1/2 - 6месеца, затова сега не по-рано от 6я. Изкушавам се да пробвам с педагогическото захранване,  макар не в изчистен вид а в комбинация със захранване с пюре. И аз се замислям за замразяването, ама нещо ми е трудно това готвене с по една порция, особено в началото, сума материал ще стане зеян. Преди замразявах готово сварено на пара и пюрирано на кубчета в отделни надписани пликчета, ама сега не знам дали пак така да процедирам, или да ги замразя сурови и да ги готвя на момента- нещо ми се струва по-бърз първия вариант, ама май не е толкова полезен...  newsm78 Някой с инфо по въпроса моля да сподели каквото знае. Иначе село има, ама прабабата и прадядото са на години и не могат да гледат големи количества , та не знам какво точно ще замразявам, но се надявам поне на домати, вишни, магданоз и копър, за друго е под въпрос.   То и фризера още не е налице, ама се надявам до месец да се сдобием и с него, че да мога да замръзя от всичко сезонно, вместо готовите скъпи пюрета, дето пак не ми се гарантира съдържанието на 100% ( освен на Хип и до някъде на Гербер на другите нямам никакво доверие).
Дълго стана, ама като има интересни теми за коментар  Party
Хубав уикенд момичета !!!

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 15:47 от delilah_qk

# 497
Момичета, този месец мисля че повечето нас ще отбележат 1 година от забременяването. Според календара, при мен е станало на 23 юли. По този повод ми се иска да си припомним как сме разбрали, че сме бременни.Моите подозрения се появиха дни преди датата за цикъл- започнах да вдигам необяснима температура и много ми се спеше. Когато трябваше да ми дойде пък пътувах служебно по един адски разбит път, с много друсане. През цялото време някак си знаех, че съм забременяла и се страхувах да не предизвикам спонтанен аборт с това друсане. Този ден не ми дойде и вече бях абсолютно сигурна.

# 498
ЕЛБИЕН Гледам на първа страница че сме на една и съща дата раждали,а и ти си раждала в МД и аз оф как не мога сега да се сетя........

# 499
Мамчета, искам едни музики да ви предложа (известни произведения, преработени да звучат като от камбанки ... както са детските играшки ... ака ме разбрахте въобще Simple Smile ), ама не се сещам как.... имам ги като файлове на компа... някой ако се сети да каже Simple Smile

първата порция

http://dox.bg/files/dw?a=e​824568a8f

и 2рата
http://dox.bg/files/dw?a=10ad90d855

Последна редакция: сб, 16 юли 2011, 13:19 от elil

# 500
Мамчета, искам едни музики да ви предложа (известни произведения, преработени да звучат като от камбанки ... както са детските играшки ... ака ме разбрахте въобще Simple Smile ), ама не се сещам как.... имам ги като файлове на компа... някой ако се сети да каже Simple Smile
Ето тук http://dox.abv.bg/files/share може да ги качиш и после само копираш линка за сваляне. Simple Smile

# 501
Здравейте и от нас! От няколко дни се каня да пиша и все не ми достига време.  ooooh!
Да дам отчет от прегледа в понеделник, бяхме на контролно мерене че не качваме добре според док. Та, за 10 дни е качила само 200грама, но пък сме пораснали и на дължина, вече е 5.750 и 57 см. И док отново каза че е малко, трябвало на месец да качва минимум по750 грама. Май и този месец няма да ги направим. Sad Иначе сменихме фризолака с аптамил комфорт, че отказа да яде онова мляко.

Относно темите за разговор с милото никакви ги няма, по често си мълчим, но и в последно време рядко се виждаме. Sad

Храня се пред бебка, но като че ли не проявява голям интерес, погледа ме малко и завърти глава.

За обръщането по гръб, ми не се сещам често да я слагам,  Blush но иначе си държи главичката. За сега не може да се преобърне от гръб по корем, но пък се върти, ако я оставя успоредно на леглото след малко я намиран завъртяна перпендикулярно. Simple Smile

За захранването, мисля да е след 6 месец, но не съм чела нищо по въпроса и нямам и на идея с какво да започна. Много ме притеснява да не би док да каже да я захраним по отрано, че нали не наддаваме както трябва, ако това въобще може да е основание...

Та в тази връзка да попитам ЛЛЛ консултантите: бебетата хранени с АМ/ на смесено хранене сме за сега, трябва ли по-рано да се захранят, или няма значение. И това че наддава малко причина ли е за по-ранно захранване. И в този случай с какво ще е добре да започнем.

nikita_02, пламъче беше казала че дохранва с лактаниа био. На нас док като ни смени онзи ден млякото каза случайно, ако се запече да давам капки био гая (аз си ги давах и без негово знание Stuck Out Tongue )

elil, благодаря за споделените файлове.  Hug

Хубав уикенд!  Hug

# 502
Здравейте мами!
Все по-малко време ми остава.Криско иска да общува с мен и ако спи,гледам да свърша нещо,ако не спи  си играем.Баткото вече не на градина ,в лятна ваканция и той още търси мама,сутрин и вечер сме навън,а когато напече мързелуваме по леглата.И така минава целия ден.Преди Диди ни завиждаше за слънцето,сега аз й завиждам за дъждовете и хладинка.
eni_to ,ние ходихме на 2месеца и половина и имахме и на двете ставички образувани костни ядра.Д-р Стефанов ни покани на преглед отново към 6 месечна възраст.
Нашите теми за разговор,основно за възпитанието на децата.
След раждането отслабнах до 85кг,сега отново съм 90кг.Не се притеснявам,ще дойде време и ще отслабна.Моята цел е 65кг,както през повечето време.Иначе понякога съм 70,зависи лято ли е,зима ли е.
За слагането по корем и Криси много пъшкаше в началото,сега го слагам преди хранене,хем да мине време,защото се опитвам да минем на 3 часово хранене,много започна да повръща,много му идва,хем на празен стомах и той се забавлява.Много бързо се връща по гръб,аз пак му помагам да легне по корем,понякога сам се справя ако има улеснение,тоест наклон,а като легне по корем,почва с ръце и крака да се движи,все едно плува.Когато е по гръб опира се на пети и прави мост и се изстласква назад. Цял ден крещи,упражнява гласът.Или пък ръмжи и се ежи,заема поза все едно е на конкурс за културисти и си показва мускули. hahaha
След всички занимания,гимнастики,масаж или баня изморява се и спи добре.
В къщи и денем и нощем сме по памперс и често се мокриме с вода.Водичка все му предлагам,че повръща и намали пишкането,но той само два пъти пи малко.През другото време отказва и аз съм спокойна,значи няма нужда.
Стягаме се за Сибир,ще взема с мен каша и АМ за всеки случай,но ако имам кърма ще се захранваме след 6 -ти месец.Иначе и аз като Мариета купувам пюрета на промоция и складирам.
nikita_02 , на кой етаж си била?Аз родих на 19 април а ни изписаха на 26.Били сме по едно и също време в болницата.
А това мляскане на бебета е нормално за възраста,просто ни имитират.Ако направиш гримаса,все едно плачеш и той ще иска да плаче,ако пък широко отвориш уста,той ще се смее,ако дъвчиш и той дъвча.Скоро ще станат и любопитни и ако ядеш пред него ще ти отваря устата да види какво имаш вътре. И нашия татко е на мнение ,че децата трябва да знаят коя храна е за тях и да не се съблазняват от всичко което виждат.И така ги възпитаваме нашите.Те големите вече са големи,но Джо добре се справя с избора на храна от масата,по празници или на гости.И няма никакъв проблем от това ,че не яде нещо,което го има на масата и яде някой друг.
Дълго стана,дано скоро пиша пак.
Хубав ден мамчета мили! С пожелание децата да са ни здрави и всичко друго ще е ок.  bouquet

# 503
  • София
marce78, аз бях на 7 етаж в МД. Родих на 23-ти през нощта.

Big mamma, каква е тази работа със Сибир?

pepito, може да изгледаш предаването на Гала за захранването. Принципно причина за по-ранно захранване би имало само ако бебето е изцяло на АМ, според мен.

И ние стоим само по памперс в къщи.

Относно забременяването, нашата дата на зачеване е 27-ми юли. А иначе, разбрахме на 10 август, след като си направих тест за бременност (още преди закъснението, по повод на предписан антибиотик) заради възпалено ухо.

# 504
Иху, момичета, ей ме пак Simple Smile

За захранването - към шестия месец го виждам, по-рано ми се струва излишно. То още млякото си повръща и не може да го смила като хората, представям си като добавя и сок какво ще стане. А и да кърмя само ми е супер по-лесно.

Нямаме село, така че ще разчитам на готовите пюрета и после на млечната кухня, пък дано да не сбъркам.

За обръщането - по корем го слагам един два пъти на ден, понякога пропускам. От днес ще е преди всяко хранене, няма да си изкара целия живот по гръб, я! Simple Smile За обръщане не може да става дума още, да видим сега като позаякне дали няма да му стане интересно.

За играчките и гледането в другата страна - Андрейката е по същия начин. Главата забива яко в дясно, ако ще вляво целия Дисиленд да му се изреди. Първо се притеснявах, ама после разбрах, че било нормално. Иначе се обръща, ако му сложа играчка пред очите и постепенно я преместя от дясно в ляво.

Не се смее още с глас, но предполагам, че и това ще стане.

Биг Мама, твоя Криско скоро го чакам да проговори, изглежда много активно бебенце Simple Smile

За забременяването Нашето бебе го правихме в началото на август. Дори си спомням един от пътите, в които си помислих - ей сега забременявам...Едно много "космическо" ми стана.

После, към края на месеца, вече в отпуска, няколко дни поред ставах в шест сутринта да пишкам, което никога, ама никога преди това не ми се беше случвало. Викам си - тука може и да има нещо. Тест нарочно не си правех, че  преди това имах един "фалшив".

Мъжа ми предложи да се оженим на 23 август, а 4 дни по-късно си направих тест и разбрахме и че съм бременна. ех, че мило ми става като си спомня....Струва ми се толкова отдавна Simple Smile

# 505
Добро утро!
Аз съм от Сибир,татко от Африка,страшен микс.Резултата още по-хубав.
Ето го бърборанко Криско.

http://www.facebook.com/groups/aprilskimami2011?id=168373526564689#!/video/video.php?v=122257514532611[/video]

Хубав ден на всички!  bouquet

# 506
Искам да благодаря на Шаманката- с нейния съвет преборих едно блистерче на зърното на гърдата. Топнах го 2 пъти в осолена топла вода, после помпичката модел Йоана довърши започнатото  Simple Smile
Сега стягам багажа и отлитаме към Велинград при мама, че тя до сряда е в отпуска. Дано там поне е по прохладно от тук! Омръзна ми да се потя. Нямам чак толкова сутиени за кърмачки и трябва бързо да ги пера и суша след всяко къпане през деня  Simple Smile

# 507
  • София
И аз се потя като за световно, но и Коки не ми отстъпва.

Big Mamma, ще ходите на гости ли в Сибир? Не е лошо юли и август там, а декември и януари в Африка:)))

# 508

Big Mamma, ще ходите на гости ли в Сибир? Не е лошо юли и август там, а декември и януари в Африка:)))
Аз му казвам у дома.А в Африка засега няма как.
Батко Джо е с варицела,никой в семейството не я карал.Ще стане страшно.

# 509
ЕЛБИЕН и аз бях на 7 ет и родих на 23 в 21.00 там все мъкнех една шарена възглавница,като ходехме да кърмиме в стаята!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт