АПРИЛче весело расте - гука, смее се и маха с ръце! - Тема 2

• 30 242
  • 714
  •   1
Отговори
# 90
Привет мами!

Да се разпиша и аз в хубавата ни темичка Simple Smile

За спането - Иво, когато му се спи, заспива навсякъде - количка, легло, шезлонг. Почти нямаме проблеми с приспиването. Понякога помрънква, но ако го видя, че му се спи, не му обръщам внимание и след 5 мин най-много вече е отмъркал Simple Smile

Биба му давам понякога, ако много почне да ми нервничи.

Имам въпрос към ЛЛЛ
Това лято сме на 3 сватби през 1 седмица с таткото (намериха кога да се женят всички  Laughing ) и ми се иска да присъствам през по-голямата част от времето Simple Smile Изцеждам и съхранявам по малко кърма, нямам намерение да даваме АМ. Та въпросът ми е, колко поредни кърмения мога да заменя с шише, без да пречи после на сученето.
За момента кърмя Иво 5 пъти на ден, като през нощта си прави дълга пауза от около 8 часа. Иначе през деня иска да яде на около 3-4 часа.

# 91
Ани, понякога я чувам как си ръмжи и мрънка посред нощ (нещо сънува обикновено), но не се събужда напълно, само веднъж беше с отворени очи, сменихме памперса и пак си заспа сама след това. А след яденето сутрин в 6 пак си спинкаме двете Simple Smile

Аз по принцип я слагам да спи по гръб, но открих, че тя е толкова развълнувана като си види играчките над леглото и започва едно ритане с крачета и махане с ръчички и няма заспиване. Затова смених тактиката - слагам я на една страна, махам играчките и ѝ пускам приспивен шум (препоръчвам тези клипове!). Оставям я така и тя си заспива самостоятелно след няколко минути.  hahaha

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 17:45 от LadyDiDi

# 92
сори за спама, но ще направя само един ЗАПИС за да следя темата все пак.  Mr. Green

# 93
Да се включа и аз за заспиването, защото ми е болна тема - Влади НЕ е заспал сам нито веднъж през живота си - винаги на ръце, гушнат по определен начин. Спи и в количката. Няколко пъти го приспивах на спалнята с биберон, но ми отнема повече от час и докато заспи и вече е гладен. Пробвах доста пъти да го оставя сам да заспи /с биберон и без биберон/ и резултата е неистов рев, от който чак се дави. Най-лошото е, че като се събуди не заспива отново сам, а пак трябва да го взема и всичко почва отначало. Нямам търпение да минаваме на 2 дневни и 1 нощно спане, че вече нямам нерви. Като видя, че се прозява и си търка очите и лошо ми става.

Иначе да чукна на дърво това засега ми е единствения кусур на детенцето  Hug.

Забравих да ви питам нещо - знам, че слюнката започва да се отделя по-късно, а Влади вече се плюнчи доста. Дали е нормално? Има ли и други бебета така?

# 94
  • Бургас/Пз
Ани, понякога я чувам как си ръмжи и мрънка посред нощ (нещо сънува обикновено), но не се събужда напълно, само веднъж беше с отворени очи, сменихме памперса и пак си заспа сама след това. А след яденето сутрин в 6 пак си спинкаме двете Simple Smile

Аз по принцип я слагам да спи по гръб, но открих, че тя е толкова развълнувана като си види играчките над леглото и започва едно ритане с крачета и махане с ръчички и няма заспиване. Затова смених тактиката - слагам я на една страна, махам играчките и ѝ пускам приспивен шум (препоръчвам тези клипове!). Оставям я така и тя си заспива самостоятелно след няколко минути.  hahaha

Браво на голямото момиче! А на тебе мерси за клипчета! При нас няма такъв вариант, събудил ли се е и ако са минали повече от 3-4 часа се наддава вик до небето! Whistling Калоян чак към 4 месеца остана само с едно нощно хранене към 4-5часа ама пък избягвяхме това което е в 6ч сутринта, защото спеше до към 8ч и беше супер. Дано и Матео да е така или още по-добре изобщо да не се събужда  Mr. Green Mr. Green Дария беше точно както казваш ти - на сила я будих и накрая се отказах и детето си спече от 21ч до 9ч - направо бебе мечта  Mr. Green Mr. Green

Ваня, не знам какво да те посъветвам, но със сигурност още са много малки да ги оставяме да плачат , за да се научат, както казват някои хора. Според мен децата имат различна потребност и явно твоя Влади просто иска повече мама да го гушка. Ще отмине и този период и като стане по-големичък тогава вече ще можеш да го учиш да заспива сам - къде с рев, къде без , все ще стане един ден! Аз не съм приспивала нито едно от трите деца на ръце, не защото не съм искала, а защото ТЕ не са искали, така че може би не съм най-добрия съветник, но такова е моето мнение и дано малко да съм ти била от полза! Hug Hug

# 95
  • sofia
И моя Емил много отделя слюнка. И брат му беше така, дори ходеше постоянно с лигавник, защото иначе все му беше мокра блузата. Мен всъщност ме притеднява това, че се дави в слюнката си. Не смея да го оставя без наблюдение дори, когато спи. Особено след като ни изплаши преди около 3 седмици - така се задави, че не можеше да си поеме въздух, наложи се да го обръщам с главата надолу и да удрям по гърба. С ММ така се изплашихме, с големия никога не ни се е случвало подобно нещо, бяха най-дългите 30 секунди в живота ми.
За забелването - аз като парен каша духа. Баткото ни го оперираха преди 2 седмици от вторична фимоза, дори още има конци от шиенето. Накарах ММ да разпита уроложката подробно какво да правим с малкия да не стигаме до Пирогов отново. Тя е казала да започнем да забелваме след 6-тия месец и то постепенно, без насилствени действия.
Днес водих малкият на ортопед - няма луксация, всичко е наред.

# 96
  • Сопот, Пловдив
За спането - да чукна на дърво, досега заспива почти само в леглото. В количката спи само ако сме навън, веднъж го пробвах там във вкъщи, заспа за 10 минути и не искаше повече там. Заспивал е в шезлонга 2-3 пъти и 1-2 пъти в ръцете ми, но във всички от тези случаи , я му е било топло, я колики, и съм искала да си го държа по-близо до мен и тогава по-скро е запсивал вече от умора от многот рев. Но като цяло няма проблем да заспива в леглото и напоследък го удря на голяма комуникация с играчките като е там - гука им, смее им се, бута ги.  Grinning

Иначе  след нощната пауза е гор-долу единствения път, когато ми остава някаква кърма за цедене.

# 97
Да докладвам и аз. Елеонора е наддала 1200 гр. и е пораснала 2,5 см. Резултата е 5 кг. и 54,5 см. ваксината след седмица заради болестта. Много се плюмчи от скоро едно такова все едно е пила шампоан едни балончета ooooh! първият път реших че не съм я видяла на банята и е близнала от гелчето hahaha
От родилното още системата беше кърмя и в леглото, говорим си гледаме се но така-абоката ме болеше много към лакътя и не можех да я гушкам много. Сега яде вечер слагам я в леглото и си "говорим" аууу...ауууу...бууу и така вие като кутре и писка и се смее. Заспива сама в 99 % от случаите. През ноща играе около 20-30 минути и пак сама заспива обикновенно аз докъто доя тя тъче на стана  Joy Joy Joy

# 98
  • Пловдив
Здравейте отново и от нас!
След като два пъти пиша върху стария си пост (как го правя всеки път тоя тъпизъм  чак не се усещам, ама е факт-сигурно от недоспиването...).
Днес си извикахме ортопед да ни прегледа вкъщи,че с баткото не мога да мръдна никъде, а и след като се храним на всеки час и плачем половината време на гърдата ми е просто невъзможно да излизам с двамата. Заключението му - няма проблеми, да се видим след пет месеца пак за доживотна гаранция  Crazy
Бибата - вече и нея не щем, само гърда или гушнат изправен върху гърдите ми , тя пък гърдата му налива неприятно в гърлото и все по-редовно става приспиването на ръце след половин час рев.
Още сме се много редки изпражнения, ама спрях да давам запичащи прахчета, че много време стана. Чакам Био Гаята да даде ефект (с надеждата да намали и коликите) и също я давам веднъж дневно по пет капки. Още сме на Лефакс и като че ли двете имат някакъв ефект, но основния ни проблем е силния рефлекс на потичане. Гърдите ми уж са празни, а пак се дави милия и толкова въздух гълта, че няма как да няма газове и колики след това. Надявам се да свикне с положението или да се регулират при мен нещата, че е ад просто така.
Направихме питата, но така и не успяхме да отидем на чиста молитва -  все нещо се обърква, а в това положение вече сигурно съвсем ще ни се размине, но като се поуспокои ситуацията ще измислим нещо .
И ние сме оплешивели на главичката отпред и отгоре, на тила ни е старата косичка - черна, права и дълга. Опадалото вече израства и добиваме стандартен вид  Whistling .
Ето малко снимки и от нас :
http://aprilki2011.snimka.bg/maternity/delilah-qk.534558.23884539
Чудя се какъв е шанса скоро да ни почват зъби - видях няколко да се белеят във венеца, а и ние се лигавим в повечко, пък все мислех, че ни е рано... newsm78

За щастие ние от време на време имаме баба вкъщи, иначе съм жив зеян. Баткото пак е на гости събота и неделя, че вкъщи му идва в повече толкова рев и изнервена майка, а и не успявам да си играя с него колкото има нужда, само му се карам да е по-тих като спи малкия и сигурно съм му писнала вече... много било трудно сам с две малки бебета, подценила съм явно ситуацията.  ooooh!
Планираме почивка вече, ама голям е шанса да отидем само на балкан, че за морето нещо само чуденки  излизат... може и да не се престрашим за тази година.
Хайде да опитам да поспя, че след малко пак ще ядем сигурно.

# 99
Имам въпрос към ЛЛЛ
Това лято сме на 3 сватби през 1 седмица с таткото (намериха кога да се женят всички  Laughing ) и ми се иска да присъствам през по-голямата част от времето Simple Smile Изцеждам и съхранявам по малко кърма, нямам намерение да даваме АМ. Та въпросът ми е, колко поредни кърмения мога да заменя с шише, без да пречи после на сученето.
За момента кърмя Иво 5 пъти на ден, като през нощта си прави дълга пауза от около 8 часа. Иначе през деня иска да яде на около 3-4 часа.

Здравей, yancheva! Страхотно е, че ще имаш тройна възможност за забавления. Чудесно е, че  предвиждаш от рано Иво да  получава кърма, докато отсъстваш  Peace

Не е задължително  инцидентното предлагане на кърма от шише да създаде проблем, но е добре да имаш една идея внимание, че и обратното е възможно. Бебетата са различни и ако на някои храненето от шише и даването на залъгалка не им пречи на успешното кърмене, при други това може да е предпоставка за отказ от гърда, объркване на засукването

До момента предлагала ли си на Иво кърма от шише? Ако да - той приема ли го? Ако не си предлагала, може би е добре да опиташ да го представиш като играчка, нещо интересно за дъвчене, за да видиш дали това е "неговият" начин за хранене, различен от гърдата. Добре е то да бъде с широка основа, по-дълго зърно и тясна дупка, за да може по възможност бебето да  полага усилия, за да тече  Peace

Много майки се справят успешно с дохранването с алтернативи на шишето, като например - чашка, спринцовка-дозатор; лъжичка (изглежда доста трудоемко, но повечето бебетата се справят  добре с приемане на кърма от лъжичка); може да опиташ да предложиш неразливаща се чаша с мек накрайник.
Ако решиш да използваш варианта хранене със спринцовка или капкомер, е добре да се има предвид, че млякото се подава между бузата и венеца  внимателно, на малки порции, за да не се задави бебето, за да премине плавно назад, т.е. не слагаме към гърлото директно. Когато бебето се храни със спринцовка или капкомер е добре то да е поизправено, а не легнало. Тези варианти на хранене може да звучат по-трудоемки от шишето, но пък много майки споделят, че се справят успешно с малко тренировки, а и помагат на бебето да запази способностите и интереса си да суче от гърда  Peace
Тези методи са полезни, особено когато, както при много кърмачета се случва, бебето откаже да пие от шише и "помощникът" се види в приключение как да предложи кърмата.
Предлагам ти една много хубава статия по този въпрос - Нежно приучване на бебето към шише?

Moже би е добра идея да "потренирате" с различни методи на хранене с човека, който ще храни Иво,  за да видите как ще реагира и кой ще е най-удачния за вас.  Дали е вариант за вас, докато са на сватбата, някой да разхожда бебето наблизо и  да го води за кърмене?

Ако имаш нужда от още информация или нужда да обсъдим вариант, пиши  Peace

# 100
Диди, ние сме с дрехи от 3-6 мес, заради тези дълги краци Joy Тук има една графика - таблица с процентовото представяне на новородените от една и съща възраст за Щтатите и Канада, и там за височина покриваме 97%. Т.е Киън е 97% по-висок от средната височина за тази възраст. Та явно наистина ще е висок младеж. А Музикалните клипчета са  newsm07 страхотни. В момента ги пробвам и лекинко поглеждам резултата  smile3508 И ако заспи ще те черпя сладолед - да знаеш!!!
Биг мама, кучо е мъжки.....и той е априлец, но година по-ранен от нашите бебоци, т.е  на една годинка е. Днес като излизахме на разходка и като помириса някаква женска....и лелеееееее чудо...вече нищо и никой не беше важен,..а аз го водя още малък и бебе, а той вече с носа нагоре и готов да тръгва по любов #2gunfire
Днес Киън изгука ясно и отчетливо за първи път. Досега ми мърмореше нещо и ме викаше силно с "ЕеееееЙ" много е смешен с това ееей. Но днешното силно Агу, направо ме разтопи. И сега не спирам да го гъделичкам и ръчкам, за да си изпрося още някое такова! А той се топи в усмивки!
delilah_qk, какво визираш под много редки? Извинявай за въпроса, но на кърмачетата не са ли редки по принцип....?
Дели, кога са ви следващите ваксини? Ние сме с три наведнъж на 2-ят месец, после на 4, 6 и т.н...и все по три наведнъж. Тея хора жал нямат  newsm45
Desi_Mitkova, браво на Елеонора! Само така да наддава и да радва мама!

Диди, имаш сладоледа. И двамата сме така приспани, че трудно ще си пусна поста! newsm24

Ройс, ти пробва ли с варено жито? Сега като сложих картинката с чашата се сетих, че започна вчерашният ден с биричка? Аз понеже не мога да я пия...съм на жито. И има резултат!
Поздрави на всички и спокойна вечер и дълъг сън през нощта ви пожелаваме с Мистър Киън!

Имам въпрос към ЛЛЛ
Моят бебок се храни на 2 часа. Имаме една единствена пауза от 23.00 до към 2ам, всички други са на 2часа, а през деня понякога и на всеки час. Досега не съм изцеждала кърма с помпа. Само на няколко пъти в началото, когато беше малък, а кърмата не уреголирана и му беше трудно да захване. Въпроса ми е следният - Има ли проблем, че не изцеждам.....в смисъл има ли вероятност аз да си докарам някакъв проблем с това, че остава "стара кърма" за около 40-50 минути. Предполагам, че остава, защото напоследък малкият се храни не повече от 5-8 минути от едната гърда и започва да се дърпа - явно нахранен....а в тази гърда има още кърма. После за малко го прехвърлям на другата, защото вече е потекла и я усещам, че започва да се втърдява. Това с втвърдяването се получи само няколко пъти за изминалите 3 дни, но усещам, че малкият започна да се храни по-малко...предполагам скок на растежа....На следващото хранен го слагам на другата, от която не е сукал и така ги редувам. Ежедневието ми е такова, че засега нямам нужда да съхранявам кърма. А и не смея да се изцедя, защото се притеснявам малкият да не се събуди по-рано, и да се налага да го дохранвам с биберон, което един път пробвах и се оказа мисия невъзможна.
Посъветвайте ме дали има смисъл да изцеждам при положение, че не се усещат бучки или някакви тежести? А и не знам колко успява Киън да стигне до задната кърма с това намалено хранене... Благодаря ви момичета! Чета винаги всички ваши отговори и си намирам помощ всеки път! smile3525

# 101
tutti frutti, справяте се чудесно с малкия мъж, много бебета на неговата възраст имат подобен ритъм. Колкото повече пораства, възможно е да успява да изсуче необходимото количество по-бързо, ти самата си забелязала, че след като е сукал от гърдата изглежда сит. В един момент е напълно възможно бебето да се насуква за минутки и после да иска да изследва светът наоколо.

Ако гърдите ти не се препълват, не създават дискомфорт, а Киън изглежда сито и доволно бебе, няма причина да доизцеждаш рутинно. Гърдите не са точно съд, в който да застои кърма и да се развали, кърмата се произвежда и докато бебето суче, а от друга страна, гърдата практически няма "край". Тялото ти само ще регулира количеството кърма, която да произвежда, водейки се по нуждите на бебето, по честотата, с която той изпразва гърдите. Ако усетиш напрежение, можеш да опиташ да предложиш да Киън да посуче малко или ако не е на разположение, да поизцедиш съвсем мъничко, колкото да отпусне леко.

При такъв добър ритъм на сукане и при положение, че гърдите ти не са препълнени, че не се доизцеждаш рутинно, вероятно няма причина да се притесняваш че бебето ти не достига до задното мляко. Много вероятно е той просто да успява по-бързо да изпразни гърдата. А разделянето на предно и задно мляко е условно и при едно честото кърмене и регулирана лактация, почти няма вариант бебето да изсуква само предното мляко. Ако се притесняваш, че Киън не успява да се нахрани за времето, през което е на гърда, би могла да наблюдаваш за известен период мокрите пелени, колко са на брой за 24 часа. Това може да те ориентира дали има промяна  Peace

Ако имаш още въпроси, на разположение сме  Peace

# 102
  • Сопот, Пловдив
Ройс, ти пробва ли с варено жито? Сега като сложих картинката с чашата се сетих, че започна вчерашният ден с биричка? Аз понеже не мога да я пия...съм на жито. И има резултат!

Не съм пробвала, ам не съм се и сещала, че ще има подобен ефект  Grinning . Но да си кажа честно - няма да пробвам скоро - аз със кухнята съм скарана, не ми се занимава да варя жито, не мога да тормозя майка  ми с това в момента, че има много служебни ангажименти, а и не обичам много жито, освен ако не е специлано приготвено със стафиди, пудра захар, бисквити  Mr. Green . Но аз от пиенето на бира грам не се оплаквам, напротив, радвам се че имам оправдание да си пийвам повече!   beer

# 103
Шаманката, много благодаря за изчерпателният отговор!!! Hug

# 104
Роис, и аз мислех, че е много сложно със житото заради приготовленията покрай помените. Обаче не е така- аз си я правя цифром и словом за 30 минути. Стига ми за 4 дни. Първо я измивам, слагам я да заври- изцеждам първата вода, слагам отново топла вода и я оставам да поври 15-ина минути. След това я оставям в тенджерата, за да поеме водата, после в гевгир за около половин час и е готова. През това време с бебка си говорим, играем или пък тя спи. После всяка сутрин си я овкусявам- малко захар, повече стафиди и орехи, може и галета. Изяждам по една купичка за закуска. А от 3 дни пия и бирена мая, мисля, че и тя действа добре. За това спрях временно чая, за да не стане обратния ефект  Wink
Тути Фрути- моята Йоана яде цифром и словом около 7 минути от гърда, а до следобедните часове редувам гърдите на всяко хранене. Сама пуска и повече не иска да поеме. Явно по- бързо изсуква колкото и трябва. Онзи ден като цедих заради антибиотика видях, че и двата пъти я заситиха около 110 гр. За това не се притеснявам, че е гладна. Пък и тя не показва такива признаци. Също така не изцеждам, с изключение на случаите, когато ми се налага да отсъствам за едно хранене. Пък и въобще не ми се отдава това упражнение с мъка и няколко пъти за деня осигурявам едното хранене!

Общи условия

Активация на акаунт