АПРИЛче весело расте - гука, смее се и маха с ръце! - Тема 2

• 30 261
  • 714
  •   1
Отговори
# 105
  • Сопот, Пловдив
Ама не обичам жито аз  Grinning . Бирата ми е по на сърце.  bvl , явно те бива в кухнята, цялата тая операция, която описа, за мен ми се вижда прекалено сложна  Crazy  Grinning .

# 106
bvl, дай рецептата моля.
Ройс, аз слагам една чаешна чаша органично жито в една специална пластмасова тенджерка (която ми е специално за бързо варене на ориз в микровълновата), сипвам 3 чаши вода и слагам в микрото за 25 минути. Вадя готово и след това го хапвам с мляко и шоколадов корнфлейкс...че иначе ми е много гадно..а и нали трябва да има нещо шоколадово Embarassed.Никога не бях яла жито и му бях върл противник.....Ама понеже и бира не се научих да пия..пусто ми е много горчива и трябваше да избера по-малкото зло....и така проядох жито със студено мляко...а половинката само ме чакаше да пропия биричка, та да си има компания, ама не би Joy
Ройс , питай мама, когато се поосвободи от ангажименти за нейната рецепта, защото така както я обясни с всичките неща - стафиди, пудра захар + бисквитите и направо ми потекоха лигите. Зле съм в кухнята, но бих пробвала да направя този деликатес с жито:)
bvl, от около 1-ви юни ми направи впечатление, че Киън яде мнго по-малко като време. т.е ако преди това е ял общо 4.5 часа за денонощието, сега яде 2.5 часа. Аз от месец му водя дневник с всичко - от колко до колко яде, от колко до колко спи и брой и вид на пампите. Така следя ако има някакво изменение в режима.......

# 107
  • Варна
tutti frutti (мама на Keean) , не съм Ройс, но ще ти хареса, става страхотно. Сваряваш житото и го оставяш да се отцеди. Слагаш стафиди и смлени бисквити-обират влагата, захар на вкус,лимонова кора и ванилия-ако обичаш,аз слагам и джинджър малко. Плюс слагам и шоколадови топчета. Става мнооого вкусно.

# 108
  • Сопот, Пловдив
Ройс , питай мама, когато се поосвободи от ангажименти за нейната рецепта, защото така както я обясни с всичките неща - стафиди, пудра захар + бисквитите и направо ми потекоха лигите. Зле съм в кухнята, но бих пробвала да направя този деликатес с жито:)

Леля е майсторка на тея неща, ще я питам като я видя, но предполагам, е нещо като това, което Mwpo описа.

# 109
Mwpo,  Hug благодаря! Изглежда сравнително лесно за правене, а и има шоколад - е това вече ме спечели завинаги. Утре сутрин ще го направя и ще пиша отзив!
Ройс, и лелината ще пробвам да знаеш!
Житото ми стана почти основна храна - всеки ден. Не съжалявам, резултатът е страхотен!

# 110
  • Варна
Много е вкусно, но чисто жито е 300 калории на 100 грама. Представи си го овкусено така и е отишло към 500:)Но има за какво,резултата е важен

# 111
Добро утро,
виждам , че много теми ви вълнуват- явно ще стават още повече с порастването на децата. Ние сме добре, малкият беше на консултация - растем като за световно - 1200гр  за месец (вече сме 5400 гр) и още 3 см (59см). Смеем се, гукаме и въобще радваме цялата фамилия.
Биба си давам без всякакви скрупули. Често заспива и сам, но понякога не, понякога си поплаква- явно от коремчето, но като цяло е много спокоен характер. Нощем си хапваме и нямам намерение да го спирам - това поддържа кърмата все пак. Косата ни още не пада, но е много дълга (така се роди) и когато не е мазничка от маслото за баня доста стърчи Simple Smile Батко му смени косата някъде след 3-тия месец. И аз имах косопад точно тогава.
Баткото ходи вече на плуване (дано само не се разболее пак) и сега като се оправя времето всичко си идва на място!
Поздрави и до скоро!

# 112
Диди, ние сме с дрехи от 3-6 мес, заради тези дълги краци Joy Тук има една графика - таблица с процентовото представяне на новородените от една и съща възраст за Щтатите и Канада, и там за височина покриваме 97%. Т.е Киън е 97% по-висок от средната височина за тази възраст. Та явно наистина ще е висок младеж. А Музикалните клипчета са  newsm07 страхотни. В момента ги пробвам и лекинко поглеждам резултата  smile3508 И ако заспи ще те черпя сладолед - да знаеш!!!

Диди, имаш сладоледа. И двамата сме така приспани, че трудно ще си пусна поста! newsm24

Супер! Много се радвам, че върши чудеса и при вас!  А сладоледът ще го хапваме с двамата дългучи някой ден hahaha

Само като ви чета за житото и ми става гадно, не мога да го ям и това е! И аз съм на биричка, макар и безалкохолна. Не че и на бирата съм фен, но все някаква жертва трябва да се направи. А пък аз си се цедя преди да легна, да се надяваме, че това ще поддържа лактацията през нашата нощна пауза.

Ние също се плюнчим като за световно, но намеци за зъби не виждам. Било нормално да почват да отделят слюнка като подготовка за зъбите, но може да мине и месец, така че ще чакаме.

Да ви кажа как ми започна сутринта - с опит на Мери да пребоядиса стената  Joy Такава силна струя с ако имаше, докато сменях памперса, направо не можах да повярвам! За трети път стреля така и винаги само в мое присъствие. Таткото вече се шегува с мен, че със страх сменям памперси, ама много искам на него да му се случи и да види какво е!!! Опитах да изчистя стената, но доста ясно си личи жълтенеещото петно. Хазяйката ще бъде много доволна  Joy Joy

# 113
  • Сопот, Пловдив
Ние още нищо не сме пребоядисали ( има време,  предполагам  Grinning ) , но имаме много опити в капковото пръскане на килим  Joy . И аз като почна да се шашкам за килима, майка ми се все ми се кара, това да ми било проблема.

Днес ходих на разходка с една приятелка, на която все обеснявам колко е кротък по разходките, как само си спи... Е, той реши да ме изкара лъжкиня, не спа, плака, сърди се...  Grinning

# 114
Ние също се плюнчим като за световно, но намеци за зъби не виждам. Било нормално да почват да отделят слюнка като подготовка за зъбите, но може да мине и месец, така че ще чакаме.
Диди,
само да ти кажа, че"плюнченето" нищо не значи. При нас баткото започна да си се плюнчи около 3-ти месец, но зъби се появиха чак в 10-ти (обичайно тръгват около 6-ти месец).
Просто е нормално слюнчените жлези да почнат да работят по-активно след 3-тия месец, а бебетата още не умеят да си гълтат слюнката.
Ама вашият татко не беше ли стоматолог, или май лекар?

# 115
Лейди Диди, чак ме засрами с цветната импресия на Мери. Андрей ни радва с фонтанчета от време на време.

Като гледам, че децата ви с времето се хранят по-бързо, няма да питам защо мойто не иска да яде вече от двете гърди, а само от едната.

И нещо не-бебешко, но важно, че всички ходим по градинките. Сутринта си открих кърлеж на корема, доста тлъст, не бях виждала такъв.

Взехме бебето в кошчето и в клиниката до нас. Лекарката на смяната ме маза с нещо, опита се да го дръпне, не успя, каза, че я е страх и ме прати в Института по инфекциозни болести, там си имат кабинет по Лаймска болест.

оттам се оказа, че кърлежи не вадели, само ги изследват, пратиха ме в ИСУЛ. Там сред шеги и закачки от типа "ще махнем кърлежа, може и липосукция да направим, искаш ли" Simple Smile) махнаха чудовището, пакетираха ми го прилежно и сега ще чакам 1 месец, за да си направя изследвания. Остава ми да питам педатиатъра дали може да ми бият тетанус  като кърмя.

Интересното беше, че при цялото обикаляне малкия  спа в кошчето, пропусна си едното хранене, изобщо - дай му на човека да се разхожда.

Та  ви припомням да се оглеждате - себе си и децата, за кърлежи.

Това с житото звучи супер вкусно, нямам нужда засега, но ми се яде Simple Smile)

# 116
Нас цяла сутрин ни мъчат колики и не можем да заспим, милото. А си мислех че биогаята е подействала, тъй като вчера нямаше проблеми.  Tired Добре че след малко отиваме на разходка, та да си поспи детето. Взех си чай от копър и ще пробвам с него (аз да го пия, че ми е притеснено да го давам на бебка), дано има ефект.  Praynig

Косица ни пада по-малко, по едно време ни беше много голо темето, но взе да пораства косица. Simple Smile

Биба залагалка не давам, но пък определено предпочита силиконовия биберон. Та в тази връзка да попитам какъв е срока на годност на бибероните?

Ще взема и аз да пробвам рецептата на Mwpo с житото, много вкусно звучи.

Може ли паролката за албумчето в снимка.бг?!  Blush

# 117
Ох, да се оплача и тука - Изабела е с варицела... А уж до 6-я месец имали имунитет... трънки, хем я кърмя! Много ми е смотано.

# 118
Това за кърлежите го чувам за пореден път. Работата явно е много сериозна. Оглеждайте се добре и вие и децата ви особенно ходещите.  Confused

За варицелата много кофти но поне по малки по леко ги изкарват няма белези няма как да се чешат. Аз я изкарах миналата година е много е гадно като се има предвид че я карах много леко.

# 119
Еее, Мишелка, ужасно! Сега ще си седите вкъщи явно Sad Бързо оздравяване!

Ленито, аз това имах предвид, но нали казват, че при някои бебета зъбите може да почнат и в 3ия месец, затова ще чакаме да видим кога.

Rois, ама голям хитрец е Симон Мартин, как само е изложил мама  Laughing И аз всеки път като показвам Мери на скайп на нейните баба и дядо и обяснявам, че е спокойно дете и тя започва да нервничи и да плаче  Crazy Иначе и ние сме си сефтосали килима. Е, вече и стената   redecoration

Sunny, дано да няма последици и всичко да е нормално при вас. Наистина си е опасно по градинките. Ама те не ги ли обработват с нещо!? А нашият астрален близнак Андрей по-добре да не ви радва с цветно творчество като нашето  Mr. Green

Мери сега ме гледа, докато пиша и ми вика "Ей", иска внимание явно  Joy

Общи условия

Активация на акаунт