АПРИЛче весело расте - гука, смее се и маха с ръце! - Тема 2

• 30 455
  • 714
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
Бърз отчет от нас,
малкия продължава да реве по 5-6ч дневно, къде заради струйката на гърдите, къде гадните му колики , къде заради неспособността си да заспи, направо без ръце останах от носене (в слинга трудно стои повече време, за разлика от баткото). Слагам по малко от йодасепта все още, вече по-спокойна , защото раната се затвори преди два дни и само с него гноящия участък изчезна, направо съм смаяна. Тъкмо бях решила да пробвам няколко съвета от нелекарствен характер, и нещата тръгнаха на подобряване, направо не ми се вярваше.  Crazy Сега съм по-спокойна за Сашо, че много се бях притеснила да не му навредя лекувайки себе си...  ooooh!
За масажа - ние с къпането изоставаме, пък с масажа съвсем. Успявам през 3-4дни да направя елементарен поглаждане, стискне и разтърсване на крайниците, колело, преобръщане и това е. Иначе той главичката си я държи вече изправена, разбира се с залитания в страни, обръща се от положение по корем да гледа батко му какви дивотии върши, така че своебразно си прави упражненията сам.
За замръзяването - и аз се замислям да се приготвя, ама нещо няма място във фризера, а и още не се е разбрало ще има ли домашно какво да замразявам, но ако някой намери интересен линк относно срока за съхранение на замръзените храни и други подобни детайли би ми било интересно да прочета нещо по въпроса.
Днес иначе ни беше първата разходка в парка със спане в количката, въпреки трудното заспиване все пак накрая реши да опита вътре. Дано малко по малко свикне, че на ръце и вкъщи и навън ми идва в повече...  Crossing Arms
За ваксините - ще помоля да ни ги бият на два пъти, жал ми е да го бодат с толкова неща наведнъж.
Лека момичета!

# 361
За замразяването - аз мисля да пробвам, но моето "дворче" е на 400км от мен... та нз до какво ще се докопам...Simple Smile

а ето и полезно инфо Simple Smile
http://www.amber-bg.com/cooking/index.php?option=com_content& … =34&Itemid=40

http://www.moetodete.bg/forum/viewtopic.php?p=86092

Последна редакция: нд, 03 юли 2011, 10:29 от elil

# 362
шмърциплянку, благодаря за вниманието. След една доза Панадол му падна температурата и до 22ч вече я беше свалил. Спа спокойно и не е имало повече проблеми. А относно пюретата - аз май съм повече за варианта сега да ги приготвя и стерилизирам, че нямаме фризер.
И се надявам скоро да се оправи времето, че уж се радвахме на летни деца пък то повече на есенно прилича Simple Smile

# 363
Отдавна не съм писала, но редовно чета.
За замръзяването да споделя моя опит. С каката, която е родена в края на март започнахме захранването чак в края на септември и цяло лято замръзявах зеленчуци и плодове от градините на баща ми и свекърва ми. Зеленчуците нарязвах на малки дози, колкото за едно хранене и ги слагах в торбички и във фризера. Замръзявала съм: моркови, тиквички, спанак, червено цвекло, броколи, зелен фасул, грах, магданоз, малини, дренки. Някои плодове - кайсии, праскови, сини сливи ги смилах сурови на пюре и в малки бурканчета пак във фризера. Замръзявала съм и месо от заек и домашно пиле и риба (пастърва), нарязани на малки парченца, колкото за едно готвене и пак в торбички с надпис какво е месото. Всяка вечер вадих  зеленчуците и месото за следвщия ден в хладилника да се отпуснат и след това слягах замръзените зеленчуци и месото + картоф, варях на пара и пасирах. Ставаше много бързо и малката много ги харесваше. Сега пак така мисля да процедирам.

# 364
шмърциплянку, благодаря за вниманието. След една доза Панадол му падна температурата и до 22ч вече я беше свалил. Спа спокойно и не е имало повече проблеми. А относно пюретата - аз май съм повече за варианта сега да ги приготвя и стерилизирам, че нямаме фризер.
И се надявам скоро да се оправи времето, че уж се радвахме на летни деца пък то повече на есенно прилича Simple Smile

Радвам се, че така бързо сте минали ваксината.  Hug

А аз вече за времето нямам никакви положителни очаквания. То се очертава цялото лято да е такова променливо - ту да е студено и да вали, ту да е жега.
Аз да ви кажа за летния период съм се снабдила логично с летни дрешки и нямам по-топли такъв размер, а летните са толкова много, че никога няма да ги износи. Simple Smile

В нашта спалня, където спи дребната си е доста хладно и мъжа ми се бъзикаше, че така съм я увила, че само очите й се виждат Simple Smile и това на 1 юли!!!!!
А пък в нвините като казаха, че на Черни връх валяло сняг и реших вече да взимаме шейните и да се запътваме по зимните курорти като не можем на море да отидем...

# 365
Мами,днес ставаме на три месеца и искам виртуално да ви почерпя за здравето на моята малка шушулка Ния, която внесе толкова много светлина и щастие в живота ми.  newsm44

Честита месечинка и на всичките и астрални близнаци Simple Smile Кристиан на мама elil, Калоян на мама Kroelahai, лиа на мама Надиту

за замразяването и аз мисля така да процедирам. благодаря за полезните линкове.

Последна редакция: нд, 03 юли 2011, 13:37 от madlene

# 366
  • Варна, Шумен
Здравейте мамчета!!! Ние сме на консултация на 11 и тогава ще ни поставят ваксините, много се притеснявам как ще ги понесем Sad...
     Да споделя за храненето ние сме с дохранване и аз се опитвам по всякакъв начин да увелича кърмата но нещо не успявам няма кой знае каква разлика взех си чай за кърмачки Teekanne, слагам я често на около 2 часа и половина и давам добавката от 60мл. но като я изпие и дръпна бутилката  започва да плаче после я слагам пак да сукне, вечер преди да си легна изцеждам към 60-70 мах 80мл. като са минали около 3ч. от кърменето. Искам да премахна добавката и да си бъдем само на кърма, но май няма да стане мойта работа изчетох, какво ли не из нета за преминаването от смесено хранене само на кърма, но май не е толкова лесно!!! Иначе сутрешното хранене което е около 5ч. сме само на кърма, а вечер на последното хранене я дохранвам с кърмата, която съм събрала през деня и то остават 4 дохранвания с АМ, но не ми се вярва кърмата от 60-70мл. да стане 120 така лесно. Сега си мисля да опитам с чая на ХИП може пък да има по-добър ефект. Това са моите тревоги  Simple Smile
  КОнсултантите по кърмене да помагат със съвети също и майките с опит ще съм много благодарна

# 367
  • Сопот, Пловдив
Момичета, не ми се сърдете, ама това лошо време мноооого му се радвам   umbrella , така да си вали и да е облачно цяло лято искам аз. Много обичам лятно време по принцип, но Симон Мартин се чувства много зле в жегата, а апартаментът ни е изцяло с южно изложение, и лятото е мор у нас. Така че тази зима няма да се сърдя, ако няма лято.

# 368
Ройс, нееееееееееее! Ще има лято, започва от утре! Днес не съм излизала и ще се побъркам!
Иначе и аз няма да се сърдя ако посред зима няма лято Wink Heart Eyes

# 369
  • София
Привет и от нас. Да се похваля, че днес в Кауфланд намерихме памперси Pufies 82 бр за 20 лева и някакви стотинки. Май промоцията е до днес, но ако някой има Кауфланд на близо може да успее да отскочи.

Биг мама, успях в петък да взема болничния и да го предам. Дано дойдат паричките на време!

Rois, аз те разбирам, така се бяхме изнервили в жегата. Но все пак предпочитам да не вали по цял ден като днес. Макар че Коки спа цял предиобяд понеже е хладничко.

elil/San_ya, много полезна информация от вас получихме. Благодаря много!!!

# 370
  • Сопот, Пловдив
Така че тази зима няма да се сърдя, ако няма лято.

Ами "тази година" трябваше да пише, ама аз съвсем съм изтрещяла вече.  Joy Joy Joy

# 371
Добър вечер!
Да е жива и здрава Нийката!,мерси за тортичката.
Не искам и аз жегите,хич не мога да вирея на тях,хладничко обичам,но да не вали.Днес не сме излизали,но на мен не ми пречи.Обичам да съм в къщи.Цял ден мързелуване и спане.Както си казваме с децата днес е бил Пижама-ден. Joy
DiDiPeh ако дохранваш детето от къде събираш кърма?
ЕлБиЕн радвам се че си успяла. newsm10
И аз взех от Кауфланд 2 пакета Pufies 82 бр за 20.99 лева имам още 2 на Hugges и най вероятно когато приключа с тях вече ще минаваме на 4 номер а мисля да карам с тези до есента.Тоест сега като се затопли ще стоим без памперс и ще се учим на гърне. Rolling Eyes
За замразяването и аз ще замразявам зеленчуци поотделно и комбинирано порционално.С едно варене да има поне за два пъти.Иначе като му дойде времето ще се записваме на детска кухня,близо е до нас и чувам добри отзиви.
Иначе новата мода при Криси при заспиване ако ми е на ръце и му се доспи тогава обръща си главата към ръката ми и си мушка носа под мишницата ми. hahahaГоляма фога.
Лека вечер мамчета!

# 372
DiDiPeh, слагай на гърда на 2 часа най-много;
чая на Welleda е май-добър според мен, но е скъп (~15lv);
аз със леща осезаемо си увеличих кърмата скоро (ако те притесняват газовете - хвърляш първата вода и вариш бавно - и нямаш проблеми Wink)
имате ли хранене нощем?
по колко време държиш на гърдата?

не можеш да съдиш за мл мляко по това което си изцедила - нищо не може да се сравнява с помпането на бебчетата Simple Smile

това се сещам за момента ...

не се стягай ... важното е че се стараеш и не се отказваш Simple Smile

# 373
Още една статия за DiDiPeh

Как да увеличим лактация.

А аз да попитам за Горна баня,който е ходил там.Имаме направление и Педито отсече Горна Баня,не съм имала време да я питам как се ходи до там?Записва ли се час?При кой ортопед е най-добре?

# 374
  • София
Забравих да ви кажа, че в Кауфланд намерих и боза със захар и без Е-та. Взех си една и я изпих, хареса ми, но не е много евтина.

Общи условия

Активация на акаунт