АПРИЛче весело расте - гука, смее се и маха с ръце! - Тема 2

• 30 460
  • 714
  •   1
Отговори
# 375
  Здравейте!
  Аз след двудневно отсъствие се завръщам  Laughing Виждам много интересни теми сте обсъждали, полезни ми бяха статиите и за гимнастиката и за замразяването, благодаря   bouquet. Аз вече правя гимнастика, от две седмици някъде, голям кеф му е на Пресиян да е голичък и да му пея песнички докато масажирам и раздвижвам. А най- обича пасивната гимнастика с ръце- направо се киска с глас  Grinning
  Да споделя как ми олекна днес след великото празнуване на рожден ден на големия ми син  ooooh! Не беше кой знае какво, но се оказа, че и толкова ме озорва с малко бебе... Веднъж празнуване с децата, веднъж с баби, дядовци вуйчовци и лели... А миналата година се бях зарекла да не правя такива големи събирания, но пак ме изнудиха  Crazy Поне си отядохме на торти  eat Много се кефя сега, че ям като ламя, а нищо не качвам  Mr. Green. И се възползвам от намалението да си хапвам от "забранените" неща, че няма да е още дълго... Че уж планирам скоро да започвам да отслабвам, че имам някое и друго килце за сваляне.
  За замразяването- вече прибрах граха, другата седмица мисля да си замразя моркови, докато са младички и крехки и по-нататък тиквички, зелен боб, чушки... Плодове не мисля да замразявам, ще я карам на готови пюрета и сезонни плодове. Добре, че имам свекър, който поддържа перфектна градинка, та имаме достъп до домашни зеленчуци. Месото също мисля да е домашно- пилешко, пуешко, агнешко, свинско ще намеря. За пъстървата е много добра идея, благодаря на Саня, ще се възползвам  Wink Директно освобождавам едно чекмедже от фризера само за бебето, остава и да има желание да хапва от моите манджи. Готови пюрета не мисля да замразявам.
 Честита трета месечинка на всички празнуващи бебоци днес!
 Ами, не се сещам друго  newsm78, пък и да не се уливам в словоизлияния. Лека нощ  Hug
  P.S. Биг мама, бях те забравила за тортата, обещавам утре да попитам и да ти кажа името на сладкарницата (то във фейса го обсъждахме, дано се сетиш).

# 376
Здравейте, мили мами! Първо да честитя на всички ви за бебоците и ви пожелавам само хубави моменти с тях Wink Искам да се присъединя към вас ... тази година на 16.04.станах майка за първи път в живота!   ylinfant Николета се роди секцио 3400 кг. и 51 см., скоро ще направи 3 месеца и все още е само на кърма и се надявам още поне толкова да продължи. Нито веднъж не съм я хранила след 00.00ч. даже не ми се и буди, последното хранене е в 21.00ч. и така откакто стана на месец и половина след това направо в 6.00 даже понякога и в 7.00ч. Утре ще я водя на консултация и също така ще й поставят третата ваксина.
 Имам два въпроса, надявам се да ми помогнете.
Както споменах Николета е само на кърма, но вече 4-ти ден не е акала, това означава  ли че се е запекла.?Обаче нито плаче, нито се свива никакви признаци на дискомфорт. Някъде прочетох, че при кърмачетата до 7 дни, ако не акат не означавало че са се запекли. На мен ние 4 дни ми се струват много.
 И другата ми питанка. Нашата педиатърка ми предлага да сложа рота вирусната ваксина. Аз все още се колебая, но по-скоро клоня към отказ. Вие какво ще предприемете?
 Това е засега от мен. Бих искала да ме добавите и във групата си във фейс и там да ви следя  Wink
Предварително ви благодаря  smile3525

# 377
 Надявам се Киън и Симон-Мартин да са превъзмогнали ваксините и вече хапват с пълна пара  Peace Пресиян за моя радост не прояви реакция от ваксините, дано така минат и следващите пу-пу!

# 378
  welcome S.I.N. Честита ти дъщеричка, браво за режима и безпроблемното кърмене, все така да е  Hug.
  Според мен, щом малката е спокойна и ако акото не е запечено, а с нормална консистенция и цвят, няма място за притеснение. Някои бебета просто усвояват до 100% от майчината кърма и в крайна сметка се оказва, че няма какво да изакат  Crazy Наблюдавай Николета, но засега не ми звучи притеснително.
 Аз категорично няма да слагам незадължителни ваксини, ако имах право на избор не бих слагала и задължителните, но за съжаление няма кой да ми гледа децата, нито мога да си позволя да не ходя на работа или да плащам на бавачка... И въпреки всичко продължава да ме гложди това дали съм взела правилното решение, затова толкова преживявам моментите с ваксини.
  Вече наистина си лягам  smile3524

# 379
  • Варна, Шумен
Big mamma събирам кърмата която изцеждам след като е сукала и съм я дохранила изцеждам 10-20мл. и вечер преди да си легна 60-70мл. това два часа след като съм я кърмила.
elil - тя  стои мах 15мин. най често 5-10мин. и започва да се върти и сърди и тогава и предлагам другата след това като започне да и се сърди и на нея я връщам пак на първата и после дохранвам.
Вечер я храня около 21.00ч. а сутрин се събужда между 3.00 и 6.00ч.

# 380
  • Сопот, Пловдив
Mama Ivy , мерси за загрижеността  Hug , вече почти сме превъзмогнали нещата, но ме е страх да го хваля на 100%, че да не се вкисне пак нещо.

S.I.N. , добре дошла и честита щерка, имам афинитет към името Николета! Hug
За запичането - моето бебче често се запича, не ака по 2-3-4 дни. За мен това е запек, защото това, с което пълним памперса е по-гъсто от нормалното, когато се е случило да не акаме по-дълго. Аз понякога прилагам народни медицини  Mr. Green и мушкам листо от сърдела. Действа. Една педиатърка ми каза, че когато бебето е спокойно и си се храни, няма проблем колко дни не е пълнило памперса( говореше за кърмените бебета), но ако започне да нервничи, да мрънка, да повръща, да се напъва дълго време, тогава е по-скоро запек и е хубаво да се предприеме нещо.
За ваксините - и аз категорично няма да сложа незадължителните ваксини. След толкова проблемното преживяване на ваксината, която ни сложиха тази седмица, не искам да причинявам на детето си и допълнителни подобни емоции, с които по принцип можем да се разминем. И аз като Mama Ivy, ако има как не бих сложила и задължителните, но и аз не мога да си позволя лукса детето ми да не ходи на ясла или детска градина.

# 381
Здравейте мами!
Добре дошла на мама S.I.N. newsm53 Само радост да ти носи мома Николетка!

Mama Ivy, радвам се, че съотборника ни е добре и е минал леко. Амам с тея ваксини. За следващата (след 2 месеца) ще кажа на Хедър (мед. сестра), че на всяка една инжекция на Киън, ще слага една и на себе си...избива ме на насилие. Ама то но беше главаоболие...да го види човек как се държи за главата и плаче, то не беше безсъние, без апетит, не може да реши как му се иска да стои - изправен на ръце, легнал, по корем, по гръб, в люлка..никак, повръщане, Т, пак главоболие....! Едва от днес започна да влиза в старата програма, ама и аз не смея като Ройс да го похваля, че то малкото дете, като лафа с малкото прасе:)
Нещо нямам чувство за хумор в последно време. Ама изминалите 4 дни на почти никакво спане ми се отразиха много зле. А пък как се карах със и на народа вкъщи няма да ви казвам. Чудя се как не си взеха шапките всички и дим да ги няма.......пу пу пу.
А на Ройс колко се смях с нямането на лято посред зима! Много е верно обаче  newsm62
Ех mama Ivy, как завиждам, че имаш такъв спретнат и работен свекър, моят е сърфист и не е фен на зеленчуците, дори и на салата Joy
Аз май няма да успея да замразявам нищо, защото тук нямам градинка. Не че не мога да си взема (всяка пролет раздават парчета земя на които можеш да отидеш и да си засадиш всичко...е без нелегални тревисти разбира се). Ама аз нещо не съм от това градинарското зеленчуково поколение....а баба е далече. Но за сметка на това всичко е от парници и от Мексико...целогодишно. Има и органични smile3506
За ваксините - мама СИН понеже току що дойде, да кажа, че аз съм така  #2gunfire #2gunfire #2gunfire smile3511 newsm61 Banghead Rage #Splat  341uu newsm29 devil nono не намирам други емотикони, които да покажат отрицателните ми чувства към тях. Та ще сме със задължителните, а всички за инфлуенца просто  #2gunfire не за нас.
СИН - на нас ни сложиха 4-ри наведнъж и бебока ми едва ги изкара. Още едва влизаме в крак. Като го видя да се хване за главата и ми настръхва косата. Ама ти си решаваш де!
Честита месечинка на Ния! Все така да расте и да радва мама с гукане и безброй усмивки!!!
При мен е време за сън. На вас пожелавам щарено време, без дъжд, ама с прохлада поне в 50% от денонощието - та всички да са доволни. Особено бебетата!
Щях да пиша още нещо, но мозъка ми започна отново да работи на бременелска честота...

а забравих да ви кажа, че в деня в който ваксинираха Киън ми набиха една и на мен - та да ни боли глава заедно. На мен за chicken pox, което трябва да е варицела. И можело до седмица да я развия на ръката. Но да съм била спокойна, защото няма да хване бебето, но иначе някой от големите ако ме пипне по ръката може да я прилепи ....е  #2gunfire кво да ви кажа още по темата с ваксините.... smile3534

Имам едно питане. Може ли да се предозира с био гая? Аз вчера когато давах 5-те капки на Киън и понеже ги капя директно в устичката, така се бях въодушевила да ги стопля, че когато наведох шишенцето , след първите 2 капки тръгна струйка.....та сигурно са повече от 10 наведнъж. В същият ден имаше 2 акита и на следващият две....видимо май нямаме промяна, но не съм чела нищо за био гая в интернет, а се доверих на доки. Ако вие имате престава ще се радвам да споделите newsm53

Последна редакция: пн, 04 юли 2011, 08:04 от tutti frutti (мама на Keean)

# 382
  • Сопот, Пловдив
А на Ройс колко се смях с нямането на лято посред зима! Много е верно обаче  newsm62

smile3534

Имам едно питане. Може ли да се предозира с био гая?

На моята опаковка на Биогайа пише, че предозирането е безвредно.

# 383
Rois,  newsm10 благодаря за бързото включване! Поне едно нещо е безвредно!
Чета дискусията във ФБ за радиоактивните фосфоресциращи звездички и зяпнах. Работила съм в Предприятие, което се грижеше за радиоактивните отпадъци в страната и за кви ли неща не слушах...включая и отпадъците на Макдоналдс ( е там със сигурност спрях да ям), но за звездичките.... не. Но пък ще взема да потърся малко инфо.

# 384
Big mamma събирам кърмата която изцеждам след като е сукала и съм я дохранила изцеждам 10-20мл. и вечер преди да си легна 60-70мл. това два часа след като съм я кърмила.
elil - тя  стои мах 15мин. най често 5-10мин. и започва да се върти и сърди и тогава и предлагам другата след това като започне да и се сърди и на нея я връщам пак на първата и после дохранвам.
Вечер я храня около 21.00ч. а сутрин се събужда между 3.00 и 6.00ч.

DiDiPeh, на мен твоето обяснение ми звучи като причина да не дохранваш детето. Щом след като тя суче има какво да изцедиш значи, че тя си взима това, което и трябва. От скромния двумесечен опит, който имам с кърменето установих, че повече от 60 мл не мога да изцедя и това е ако Влади е направил пауза 6 часа и гърдите ми ще се пръснат. Той обаче наддаде 2400 за 2 месеца и на консултацията втория месец беше вече 6 кг, така че явно детето добре си хапва. Не вярвам тези резултати да ги постига с 60 мл. Той се храни по 5 мин. от едната гърда и 5 мин. от другата и след това започва да се сърди и той. В началото мислех, че не му стига кърмата, обаче установих, че е точно обратното - той се е нахранил и аз се опитвам да го натъпча с още. Ако спреш добавката, може да иска да яде по-често, но ако си решила да кърмиш това не би трябвало да те притеснява. Защо не пробваш да спреш добавката, да кърмиш по-често и да направиш контролни тегления на детето, например за 1 седмица, да видиш дали ще наддаде?

tutti frutti, НЕ топли Био гаята - не случайно се държи в хладилник. Така убиваш полезните бактерии от които е съставена тя.

Другото, което исках да каже за Био гая е че тя е пробиотик  http://www.jpi-probiotics.com/bg/probiotics.php /тук може да видите описание на "пробиотик"/ и действа с натрупване, т.е. няма значение по кое време на денонощието ще я давате или дали случайно ще пропуснете 1 ден. Ефект от тях има при продължителен, редовен прием. Микрофлората в храносмилателната система се регулира и това води до множество положителни ефекти. Хубаво е всеки да пие пробиотици пролетно и есенно време, по 2-3 месеца профилактично. Ако има проблеми като дисбактериоза, запек, диария, слаб имунитет /и много други/ или прием на антибиотици също трябва да се пият. Стана малко дълго и объркано, но ако искате потърсете повече инфо в нета.

Последна редакция: пн, 04 юли 2011, 10:06 от vania_svet

# 385
  • Бургас
Здравейте, момичета
Отдавна не съм писала.
Честита месечинка на всички малки сладури.
Аз също смятам да замръзявам зеленчуци,но само ако успея да си набавя домашни.
За допълнителните ваксини и аз съм против то аз съм против и за задължителните ама кой ли ни пита това да нямаме избор какво се случва с децата ни много ме дразни.
На нас са ни сложили само първата ваксина и изобщо 1м май прескочих консултация,но др седмица е вече време да отидем.
Моля добавете ме и мен във фейса давам мейла,че да не се доблират имена elly77@abv.bg

# 386
Здравейте,
Добре дошла на новата мама.
Като ви чета май ще пускам фризера, за да замразяваме градинското производство на баба и дядо Simple Smile
Био гая давах 1 месец. От 1 седмица Йоана е само на Вигантол. Вече не приема пробиотик, капки против повръщане. Мисля, че отдавна казахме сбогом на коликите.
След като 1 месец имахме проблем с акането- вече е редовно по 3-4 пъти наден. Така за майките, чиито бебета са само на кърма- Йоана правеше паузи от 4-5 дни, но всичко вече е в миналото. Мисля, че Био гаята помогна.

# 387
Виждам, че много хора са против ваксините и макар досега да се опитвах да избягвам темата, ще се включа, защото всеки има право на мнение.

Съгласна съм, че страничните ефекти на ваксините са неприятни. Нас тепърва ни предстои, но като чета вас, притеснението ми расте.

НО. За мен те са "необходимо" зло, особено във времена, в които хората пътуват много по света, обменят се бактери, болести, вируси от всички раси и т.н. Няколко дни неразположение в бебешка възраст са за предпочитане пред това детето ми да се разболее фатално от нещо, което е можело да се предотврати. Именно благодарение на ваксините са изчезнали разни заболявания. Вижте какво става в циганските гета, където имунизацията не е на почит - епидемия от менингит, туберкулоза и какво ли не.

Надявам се детето ми да понесе нормално ваксините и всички дечица да са живи и здрави. И все още смятам, че лекарите заслужават доверието ни.

Сега може да ме засипете с данните за страничните ефекти, за заговора на фармацевтичните компании и всичко останало, свързано с отричането на ваксините.

# 388
  • Sofia
Здравейте,

Добре дошла на новата мама и от мен  Hug

за замразяването- вече се сдобих с домашни тиквички и днес мисля да го замразя. Искам да ги сложа в малки пликчета, колкото за една доза, ама колко е това? Simple SmileSimple Smile Мамите с опит могат ли да и кажат колко тиквички се слагат за една порция пюренце? Пюре само от тиквички се дава, нали? Съжалявам за глупавите си въпроси, но...нещо не мога да преценям грамжите, а и тепърва почвам да чета за захранването.

аз дохранвам горе долу по същия начин като ДиДиПех- редувам гърдите след 5-10 мин на гърда но след това Маги си изпива по 30-40 мл АМ.Разликата е, че нямам нищо за изцеждане после Sad И това се случва през 2 часа някъде. След всички съвети на ЛЛЛ за увеличаване на кърмата караме нощно и сутрешно хранене без добавка...дали да не пробвам да махна добавката?  newsm78

за ваксините - толкова съм против, че... Twisted Evil ама трябва да имам вариант за ясла и градина, че май и мен това ме чака, колкото и това да не ми се иска Sad но трябва да се работи, какво да се прави Simple Smile

Аз биогайа давам по повече от 5 капки по принцип Simple Smile и много добре й действат Simple Smile

Стана дълго, приятен слънчев ден на всички Simple Smile

Моля да ме добавите и мен във фейса- Veselina Iordanova съм там - снимана съм до едно дърво с бебе Simple Smile- за ориентир Simple Smile

# 389
  • Варна, Шумен
Vania_svet

Много благодаря много ме успокои, но се притеснявам да спра добавката така изведнъж може би трябва да започна да я намалям плавно. Между другото ние до преди около две седмици бяхме с по 90мл. сега вече сме на 60мл. трябва да стигнем 30 може би за да я премахна. Аз понякога сам изцеждала по 90мл. когато са минали около 4-5 часа. Може би трябва първо да се консултирам с педито. Незнам какво да правя вече  Sad страхувам се да не започна пък да я държа гладна....
Днес ще си купя чая на ХИП и ще видим дали ще има резултат - ще ви пиша!!!

За замразяването на зеленчуци - аз също мисля да заредя фризера очаквам съвсем скоро мама и тати да ми донесат домашни продукти от градината...
 За тези ваксини и аз много се притеснявам на 11 ще ходим да ни боцкат и не знам как ще ги понесем, аз също няма да поставям ваксини които не са задължителни!
  Моля да ме добавите в феисбук  didka8709_1987@abv.bg Dilqna Pehlivanova

Последна редакция: пн, 04 юли 2011, 12:17 от DiDiPeh

Общи условия

Активация на акаунт