АПРИЛче весело расте - гука, смее се и маха с ръце! - Тема 2

• 30 398
  • 714
  •   1
Отговори
# 585
  ЕлБиЕн, ето една статия за сокчетата: http://www.biberonbg.com/info/juicewhynot.htm  Аз лично няма да бързам със сокчетата и мисля да ги започвам чак напролет. С големия ми син ги започнах рано, т.е. беше на пет месеца, не съвсем ранното на 20 дена, и пак имахме проблеми с разстроена храносмилателна система. Сега четох доста статии по въпроса, които ме убедиха, че с тях трябва да се изчака... А педиатрите, за съжаление, нямат желание да четат съвременна литература и я карат на знания от 60-те години..., но живота е динамичен и с годините се изследват и откриват с детайли много проблеми, които се коригират с новите въведения в захранването. Все пак всяка майка си решава  Peace
  pepito21, ако чакаш да ти изплатят частта от болничния за юли месец, очаквай го на пето или седмо число на август месец, ако е за юни, не знам защо се бави, може би всеки момент ще ти го изплатят... А сокчетата, наистина засилват коликите  Peace
  Днес пропуснах сутрешното даване на Инфакол и резултата- неспокойно бебе, висящо цял ден на гърдата ми   Tired  Кога ще минават пустите му и колики, пфууу!  Crossing Arms

# 586
  Ето още нещо за сокчетата:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18208.0

# 587
Иви, чакам остатъка от 17 дни за месец юни, ако не ми го изплатят в четвъртък, макар че си мисля че би трябвало да пише че ще бъде изплатен тогава в сайта на НОИ, ще се обаждам да видя какво става. Докато бях бременна свикнах болничните да ми ги изплащат два пъти в месеца, затова сега като поседя малко повече без пари и почвам да се чудя кво става.  Crazy Последния ми превод е на 5.07 - пет дни от юни, от болничния за раждане.
 Да не би нещо грешно да има в него и затова да бавят изплащането. Иначе за юли месец се надявам около 20.08 да бъде изплатен целия (около 10-то число плащат осигуровките).
Благодаря за линковете! И пюренцата ли ще започнете чак напролет? Аз всъщност не знам с какво трябва да започне захранването, сори ако зададох глупав въпрос.  Blush Само на кърма ли сте?

# 588

И пюренцата ли ще започнете чак напролет? Аз всъщност не знам с какво трябва да започне захранването, сори ако зададох глупав въпрос.  Blush Само на кърма ли сте?
  Не разбира се  Simple Smile Пюренцата ще ги почваме около шестия месец живот и здраве, ако детето започне да показва че е готово, може малко по-рано, но не по-рано от пет навършени месеца. На Гала наскоро имаше тема за захранването- два начина на захранване- с каша или зеленчуково пюре. С каша се започвало при деца, които имат проблеми с наддаването, защото е лесноусвоима от организма и лесно се качват грамчета от нея. А по-шишкавите бебоци с зеленчуково пюре. Вероятно ще започна с тиква, после картоф, морков и т.н., понеже сме от вторите, повече качващи бебета   Wink
  Само на кърма сме, даже вода отказва моя човек...

# 589
привет и от нас сърдечни прегръдки на всички бебчовци и мами.  bouquet
След днешната консултация сме 6900 и 65 см - расте високо нашето момче.
За  сокчетата - с първото си дете давах след 5-ия месец сок от ябълка и морков и постепенно въвеждах и други плодове, но сега категорично съм решила, че ще се захраним със зеленчуково пюре и сокчета няма да давам. Не съм имала проблеми с каката, но наистина според мен на бебетата им се натоварва храносмилателната система със соковете и вредите са повече от ползите. Но и аз не съм решила от кога ще захранвам. Ще чакам за признаците, че бебчо е готов.
ЕлБиЕн ако бяхме само на кърма, както сте вие изобщо нямаше да мисля за сок или захранване преди 6-ия месец - по-добре сезонните плодове да се ядат от мама и така и бебо ще си набавя нужните за него витамини от кърмата. Ние вече сме на смесено хранене, защото на голямото ми момче не му стига кърмата независимо опитите ми да увелича лактацията, но не се отказвам и ще се кърмим докато може, но заради добавката от АМ може би ще дам зеленчуково пюре и преди 6-ия месец. Тъй като и ние вървим едрички за възрастта си, както и Mama Ivy е писала и аз ще се спра на зеленчуковите пюрета, а не на кашите за начало. А вода и ние не искаме... само щом усети вкуса и я изплюва.
Хубав и слънчев ден от мен   Nature Sunny

# 590
Pepito, и аз като теб нямам представа как се случва захранването, но педито ми е от модерните педиатри и каза: "След 6-ти месец ще ти обясня всичко и полека-лека ще захраним детето". Имам му пълно доверие и не мисля да чета специално за това, т.к. мненията са прекалено различни. Иначе болничният би трябвало да ти доизплатят до 15 работни дни след подаване на декларациите в НОИ. Ако това става около десето число значи до края на месеца трябва да ги получиш. Както си казала ти в четвъртък Wink

# 591
   Привет на наборите и мамчетата ,тъкмо ви се представих и за съжаление кабелен проблем ,но вече е отстранен ,оф и аз чакам парички с нетърпение ,че се поизострихме в къщи  #2gunfire,относно захранването аз не че ,съм педиатър мисля да опитаме в края на 4 месец безглутенова млечна каша на второ хранене от деня и потепенно да включим плодови пюрета към нея. Соковете от горчивия ми опит с баткото няма да ги вкуси поне до 7 месец не и преди да  ги опитала в преработен вариант  , в суров вид т.е. сок  за незрели стомахчета е проблем какъвто имаше брато и после не реагира добре на глутена та все проблеми .
  Моята дунда е на АМ , 5 хранения има и  е доста мързелива и спокойна точно обратното на брат си .При нас няма ваксини ,много се нервя за което ,че изместваме имунизационния календар .
   Поздрави  и повече беззъби усмивки !

# 592
  • София
Благодаря ви, момичета. Благодарение на написаното от вас и на линковете от Ivy моментално ми се изпариха всички мераци за даване на сокчета! Щеше да бъде груба грешка.  Hug Hug

# 593
  Моята дунда е на АМ , 5 хранения има и  е доста мързелива и спокойна точно обратното на брат си .
А по колко мл яде горе долу на ядене/ общо на ден?

Днес се консултирах със сестра ми и тя каза, че е захранила племенника към третия месец с пюренце, но се е разстроил и е спряла. И каза в никакъв случай сокчета. Захранила е по-рано тъй като е имал нисък хемоглобин, и каза че може липсата на апетит да е от това. Та се чудя при нас дали нещата не са същите... Sad По запознатите мами биха ли дали съвет, дали може да се оправи ниския хемоглобин без да е нужно ранно захранване.  Ние сме на смесено хранене, предимно на АМ. Sad Между другото преди месец и половина когато си пусках изследвания се оказа че хемоглобина ми е 101, това може ли да се отрази на бебо по някакъв негативен начин.

chorlamata, ще те помоля да споделиш съветите на своя педи, когато започне да обяснява за захранването (надявам се само ние да не ви предварим).

# 594

Моята дунда е на АМ , 5 хранения има и  е доста мързелива и спокойна точно обратното на брат си .
А по колко мл яде горе долу на ядене/ общо на ден?

120 мл като последното и хранене е 150 мл изпива си ги , но тя не иска залъгалка и затова ги изпива просто нещо се изнервя и иска да суче , а относно хемоглобина нашето педи с големия пусна изследване на бебо за хемоглобин на 6 месец , а според мен твоя хемоглобин може да е нисък тъй като сте на смесено хранене

# 595
sterimar, браво на твоята кукла. Моята мацка много трудно изяжда по 120 мл Sad и то в случай че не е слагана на гърда преди това. Но пък се радвам, че поне за деня прави по 600мл АМ+кърма, което прави 5*120, макар че храненията й са 6 за денонощието. И аз не давам залъгалка, не знам моята мацка как успява, но може да си дъвче бибата без да пуска мляко...  Thinking

Миналия месец пропуснах, затова сега да ви почерпя с една тортичка, че днес моята щерка прави 3 месеца. Честита месечинка и на астралните й близначета! Да са ни живи и здрави, и много добрички!  Hug

А ето я и нея, туко що заспала. Simple Smile

# 596
Момичета, как забавлявате бебоците когато са будни? Песнички ли пеете, приказки ли разказвате... ? Моята девойка с удоволствие ме зяпва когато започна да й говоря, но вече репертоара ми се изчерпа, кажете от къде мога да си припомня някоя детска приказка или забавни стихчета/ песнички.
Изчезвам да храня, че бубата се събуди, стига й час сън.  Grinning

# 597
обикаляме апартамента, гледаме се в огледалото, търкаляме се, местим се от шезлонг в шезлонг, излизаме на терасата, аз му танцувам ... в тези жеги не съм се сещала Simple Smile и всиско това ако не се е заиграл сам... иначе не го закачам Simple Smile
Скоро взехме първите книжки, но те са бебешки и няма много текст .. но разказвам там нещо, а той ги зяпа с интерес и посяга даже да обръща страниците Simple Smile
Приказки да чета .. мислех си, но не съм почнала още ... разказвам му какво правя, какво ще правим после ... и така...

# 598
  • Сопот, Пловдив
Много му пеем, и аз, и майка ми. Майка ми има богат репертоар от детски песнички, а аз като се изчерпам си измислям. Разказваме му измислени приказки, едва ли разбира какво говорим, но умира да се хили. Правим му импровизиран куклен театър с играчките, сменяме стаите, леглата, шезлонга, ходим на терасата...

# 599
А аз само му се лигавя и големият син гледа от мен и се държи по същия начин. Аз не знам как изглеждам отстрани, но на сина ми никак не му отива, дори е дразнещо.

Ние вчера бяхме на консултация. Биха му две ваксини, поплака, но няма проблеми. Обаче за един месец много малко е наддал - няма и 400 гр. Сега е 5.955 кг. и е висок 61 см. Но пък всичко си е  в нормите. Дали е нормално вече да наддават по по-малко?
Другото е, че май ще ни излиза зъбче. Отдолу му е подуто. Батко му и той изкара 4-5 месец първото си зъбче.
А ноктите така бързо му растат, налага се да ги режа всяка седмица, защото иначе се драска.

Общи условия

Активация на акаунт