48-ма Канадска Празнична и Лятна

• 30 908
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • Монреал
Да, виждала съм го това, обаче пак не е гаранция, че човекът има бг гражданство. Както и да е, факт е, че ако решат да ти правят проблеми, винаги могат да се заядат за нещо.         

И ние от утре сме на футбол  Grinning - довечера ще ходим да търсим бутонки за баткото.

# 91
Ние винаги ще си останем бг граждани с канадски паспорт  WinkХаресва ли му на някой идеята или не..въпрос на приоритет и да не ти пука. Аз съм горда, че Бг е част от Европейския съюз и можем да си пътуваме без визи из цяла Европа. Е, малко ни е далеч Отава за смяна на паспорта, ама ние сме си избрали да дойдем до тук Peace И аз много се кефя на бг граничните, много са усмихнати и правят бъзици, за разлика от французите и канадците, които имат едно и също лице всеки път Sunglasses Италианците също са много готини

# 92
Аз пък винаги като съм имала работа с бг властите съм супер усмихната и приветлива и явно те не могат да издържат на моя чар, и не съм имала проблеми Wink Докато тука и да им се хиля те са си като конски паци, знаят и си повтарят едно нещо по 100 пъти като стихотворение Laughing Не правят никакви изключения Peace

# 93
  • Калгари, Канада
И аз мисля като TariliMom, от къде ще ти знаят ЕГН-то или пък ако кажеш, че си се отказал от БГ гражданството си, как ще го проверят на място. А и проблема е, че законите им са остарели, да вземат да си ги напишат както трябва и тогава да искат някой да ги спазва. Сега всеки пътник си ги тълкува както му е удобно и всеки граничар също.

Gerii , няколко пъти вече срещам "конски паци" в твоите писания, израза е "кон с капаци"  Peace

Feicheto, картофите и ориза и двете запичат, пробвай със сливи, круши, ябълки.

# 94
Аз пък винаги като съм имала работа с бг властите съм супер усмихната и приветлива и явно те не могат да издържат на моя чар, и не съм имала проблеми Wink Докато тука и да им се хиля те са си като конски паци, знаят и си повтарят едно нещо по 100 пъти като стихотворение Laughing Не правят никакви изключения Peace

Gerii, mnogo se smiah na tezi konski paci Joy, interesno mi e kakvo si predstaviash kato go izpolzvash?
A inache opredeleno mi se struva,che imash problem s kanadskite pasporti i tiahnata upotreba. Nali i vie ste tuk zaradi tiah? Syshto moiat opit s bg-instituciite i syotvetno kanadskite e tochno diametralen na tvoia - ozlobeni i neuchtivi bg-slujiteli i uchtivi, ta bilo to i licemerno, kanadski Peace

# 95
  • Pierrefonds, CA
та те нямат връзка в системите дори между полицията и есграон, какво да кажем за граничните

Да,нямат връзка ..... изпитано!.. ..не искам да се сещам за онзи ден...

Снежи, можеш да извадиш бг паспорт без присъствието на бащата. С пълномощно (заверено в посолство/консулство) става, може и теб да опълномощава(учудиха се, 4е мъжа ми се представя не от мен,а от друг 4овек Simple Smile. Така направихме преди няколко месеца.

Привет от нас , от БГ Heart Eyes

# 96
mamamia, не ми обръщай внимание...аз така си го знам..варненски диалект може би..конски паци Mr. Green Joy

# 97
  • Vaudreuil Canada
Гери и мен много ме разсмя  Mr. Green
Вие хубаво ги обсъждате паспортните проблеми ама ще е хубаво и като минете през бг да разкажете как сте се справили. Ние тази година пропускаме пък ще видим дано ни огрее догодина.
Приятно изкарване на почиващите там и чакаме подробни преразкази  Wink
И да се пофаля че днес имахме тържество в градината за края на учебната година - големи песни и танци му дръпнаха дребните  Heart Eyes

# 98
kambanka 2304, само диалект е, със същото значение Joy Да, за съжаление имам не толкова добър опит с канадските власти, покрай разни документи. Мотаха ни за една бележка от февруари месец и накрая за попълването на данъците си платихме глобата, защото въпросната бележка не беше пристигнала навреме..а то не беше наша вината, ама кой го интересува...то не бяха обаждания по телефони през ден..по 30 минути до 40 минути висене по телефона и накрая оператора съвсем вежливо ти казва нещо заучено, като: "чакай те, изпратена е..
Моя позната с бебе родено тука, още няма изваден канадски паспорт вече 4-ти месец и не може жената да отиде да види роднините си....и така хората си чакат, а бебето е почти на 5 месеца..
От консулството в Отава съм много доволна...може би съм имала късмет.  Peace Хората ми звъняха да ми кажат, че не са получи док. за смяна на фамилията ми по факса и да го изпратя наново..и накрая ми се довериха, че съм омъжена и ми задвижиха документите(без да ги моля, без скандали). Аз съм работила в Министерството в София и съм звъняла много телефони на ден и никога не съм била обидена, нито някой на мен, но там много се внимаваше някой да не се оплаче, защото може да си загуби работата. Виж за частни фирми, пазари и магазини-може би е друга историята. Но това е моят опит с институциите там. В Канада са много вижливи, защото спазват етикет и също се страхуват за работата си, но например, ако ги помолиш нещо, те не ти вярват докато не им занесеш док.  бяла на черно..така че бюрокрация я има навсякъде..
Иначе примери, дори и в моя случай са въпрос на късмет и личен опит с институциите по света и у нас и не трябва да се слагат под общ знаменател Peace
По принцип е добре да се уважават законите на която и държава да влезем/излезем. Няма значение на нас как ни се иска за по-удобно. Щом можем да спазваме чуждите закони, значи можем да спазваме и българските закони-добри или лоши. По-добре да се радваме, че с нашия бг паспорт можем да пътуваме без визи в Европа. На други нации за да посетят Европа им трябва виза и ми завиждат като им кажа, че аз си пътувам свободно Laughing

# 99
  • Vaudreuil Canada
Бях останала с впечатление, че в училищата децата имат единствено опцията да си носят храна. Сега обаче забелязвам, че на сайта на училището, в което ние би трябвало да се запишем има опция да си поръчваме храна за детето - избор от три вида ястия на ден - заявката е месечна.... 4.75 е цената на яденето за един ден. Това масова практика ли е  newsm78 възползвате ли се от тази услуга ако я има във вашите училища и доволни ли сте, ако сте я ползвали?

# 100
Да, има кетъринг и в нашето училище. И за двете години, през които Маги е там, го има, но не знам от кога съществува.
Аз не я ползвам услугата.

# 101
Feicheto, опитай пюренце от круши, знам че много помага.

# 102
  • Лавал-Пловдив
Фейче, при Сами много помагаше пюрето от сини сливи, имаше мигновен ефект.
Шемет и в старото училище на децата имаше тази услуга с кетъринга, но никога не съм я ползвала. Само веднъж Ники си беше забравил бот а ланча вкъщи и му бяха дали порция, която после платих към сервиз дьо гарда, беше доволен, но каза, че е малко като количество. Освен това на мен ми се върти нещо като 2,75 като цена на ден, но това е от по-миналата година, а оттогава цената на храната скочи доста.
Вчера пуснах документите за гражданство, сега почва голямоооооо чакане...

# 103
Moмичета ,четохте ли за ужасната трагедия която е станала днес в Бг ,пак катастрофа с автобус има и загинали. Sad Имало е и мом4енце родено в Монтреал заедно с баща си, но пише че са добре.Дано да не са близки на някой от вас , защото това е ужасно.
 А най жалкото е че това се случва много често и никой не прави нищо по въпроса и никога няма наказани.

# 104
hifito, тъжна новина, ще гледам довечера новините.

shemet_neveroiaten , и в нашето училище има кетъринг на същата цена. Никога не съм ползвала и не искам да ползвам услугите им. Менюто изобщо не е здравословно, а пък и като знам, че всичко е полуфабрикат, пък и като си знам детето колко е капризно...Аз и без това готвя всеки ден, та гледам да е все нещо, което става и за училище. Към основното добавям плод, зеленчук, мляко и детето е ок.

kaka_dora, наистина си е голямо чакане за гражданството, ние сме на етап чакане да дата за тест, ама кога ще е...В този ред на мисли, някой скоро да е минавал теста? Ако да, нека да разкаже подробности за въпросите.

Общи условия

Активация на акаунт