48-ма Канадска Празнична и Лятна

• 30 931
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Moмичета ,четохте ли за ужасната трагедия която е станала днес в Бг ,пак катастрофа с автобус има и загинали. Sad Имало е и мом4енце родено в Монтреал заедно с баща си, но пише че са добре.Дано да не са близки на някой от вас , защото това е ужасно.
 А най жалкото е че това се случва много често и никой не прави нищо по въпроса и никога няма наказани.

И аз го четох това. Голяма трагедия Cry За съжаление пише, че майката и сестричката на това момченце са загинали в катастрофата. CryБили са българи живеещи в Монтреал.

# 106
Здравейте, мами! В момента ни тече процедурата по получаване на канадски визи, така че се надявам до края на годината официално да мина във вашите редици Peace
Сега сме на етап медицински изследвания, тъкмо запазих часовете, и искам да ви попитам - спомняте ли си дали се прави рентгенова снимка само на гърди и бял дроб или има и още? От медицинския център казали, че заради рентгеновото изследване не трябва да си кърмя детето в продължение на, забележете, " 2-3 хранения, 12 часа или пък по-добре 24 часа"! Та, ако може да ми кажете какво точно включват изследванията, ще мога да се консултирам с някой по-знаещ лекар относно кърменето след това.

# 107
  • Vaudreuil Canada
Seala на мен са ми малко стари спомените ама все пак - снимат само гръден кош ама според това което се види на снимката може да се наложат повече от 1 снимки - при мъжа ми правиха три щото се наслагвали кости с кръвоносни съдове или нещо от сорта беше обяснението та едната снимка му беше в супер странна поза - малко като в полет Simple Smile

Много благодаря за отговорите за кетеринга в училищата - до сега не знаех че има такава опция.

Ужасно гадно е това с катастрофата в бг ...

# 108
Moмичета ,четохте ли за ужасната трагедия която е станала днес в Бг ,пак катастрофа с автобус има и загинали. Sad Имало е и мом4енце родено в Монтреал заедно с баща си, но пише че са добре.Дано да не са близки на някой от вас , защото това е ужасно.
 А най жалкото е че това се случва много често и никой не прави нищо по въпроса и никога няма наказани.

И аз го четох това. Голяма трагедия Cry За съжаление пише, че майката и сестричката на това момченце са загинали в катастрофата. CryБили са българи живеещи в Монтреал.
Загиналото момиченце е на моята шефка племенничка. Майката на детето не е пътувала за България. В момента е в шок и ще лети тази вечер за погребението на детето. Пътували са само бащата и двете деца. Момиченцето загива на място .Бащата и братчето са живи и здрави. Огромна трагедия!

# 109
seala, помня, че рентгеновата снимка беше на бял дроб и сърце, при нас направиха само по една и само на нас, на децата не. Вси1ко мина бързо и лесно. Късмет и на вас.

# 110
Страшна трагедия! За секунди подреденият ни свят може да изчезне!
От известно време се двоумях дали да споделя с вас това, което ми каза една позната- боливийка. Тя ми каза, че по канадските закони ако и двамата родители починат, канадската държава взимала децата и ги давала за отглеждане в канадски семейства. Имало една декларация, която се попълва в случай, че родителите желаят да поверят грижите за децата си на свои роднини от друга държава. В нея се посочвали имената на роднините, които родителите са избрали. Може и други неща да съдържа документа- не знам подробности. Ако не е попълнена тази декларация, въпреки че децата имат роднини извън Канада, те /семействата на родителите/ нямат право да ги вземат.
Не зная как ще приемете написаното от мен. За съжаление нямам линк към документа. Информацията ми не е от първа ръка и би било добре ако някоя от вас знае повече по въпроса да ме допълни.

# 111
  • Vaudreuil Canada
tisa ние доста дълго дъвкахме този въпрос във фейсбук групата - много е сложен казуса по принцип не знам за такъв докумен знам че със завещание се оформя и попечителството над децата. За съжаление не знам как можем да прехвърлим написаното във ФБ тук - имаше доста полезни неща и информации.

# 112
  • Под кленовите дървета
А коя е Фейсбук групата? Може ли линк?

Иначе може да се копират като мнения, друго не се сещам.

# 113
  • Vaudreuil Canada
jasmin_veni ако искаш ми дай твоя ФБ или ме намери и добави - аз съм със същото име и там и ще те добавя в групата .... а мненията по този въпрос по смътни мои спомени са около 100  Embarassed лично аз май няма да имам търпение да ги изкопирам да не говорм че ФБ ми се държи много странно и тромаво напоследък.

# 114
Момичета, много трудно обръщаме режима. Чак днес Мишел спа нормално от 8 и 30 снощи до 7 и 30 тази сутрин. Иначе 4 нощи все ставаше посреднощ  ooooh! И аз съм много уморена.

За катастрофата какво мога да кажа освен, че е огромна трагедия!  Cry
Това ми беше най-големият страх, докато бяхме в БГ. Не че навсякъде не би могло да се случи, но това там е ужасно. Мислех си, че съм забравила или че преди не ми е правило впечатление, знам ли!  Confused Но сега нещата са извън всякакъв контрол. Аз съм шофьор от 15 години и съм шофирала в БГ (София), но не помня подобна простотия като в момента.  Sick

Преминахме повече от 2500 км. за 2 месеца с кола, автобус и 2 отсечки с влак. Честно си признавам беше ме страх наистина и съм се молила на Господ да ни пази, защото  шофьорите са все едно са им раздавани книжките след конкурс по малоумие.  Sad

Има една молба към мамите от Торонто. Нужни са ми контакти на застрахователни агенти, че мъжът ми спрял за 2 месеца застраховката на едната кола. Беше 125 долара, а сега същата агентка ни иска 180, което никак не ни харесва. Предварително благодаря, ако някой се отзове!   bouquet

# 115

Ето една сниmка на mоя mладеж, преди спектакъла за края на уч. година. Mай е mалко голеmичка...

# 116
Дамян е страхотен! Да разкажеш после за спектакъла!

# 117
  • Калгари, Канада
Юнак с калпак! Laughing Много му отива и стойката я е докарал, няма грешка.
Този спектакъл към БГ училището ли ви е?

# 118
  • Vaudreuil Canada
МaНЕВрата много добре изглеждате - разкажи повече.

# 119
Разказваm...
Спектакълът е послучай края на уч. година в у-6тето на Даmян под надслов ''It's a small world''.
Идеята иm бе6е да се представят различните държави и респ. култури в Кебек, mного успе6но представена mежду впрочеm. Даmян бе6е mного горд с ''унифорmата'' си (цитираm), ние mалко се притеснявахmе, че няmа да иска да сложи цървулките, но той си ги обу с най-голяmа гордост.
Бяха издирили знаmената на вс. държави на децата от класа, а те се оказа, че никак не са mалко. На ФБ си иmаm клип на представянето на техния клас - за желае6тите Ivelina Nikolova съm таm.
Това, което mе изненада (приятно) бе6е, че накрая учителите изкараха един танц и се оказа, че са доста пластични  Mr. Green. Mайка mи, която бе6е с нас е нач. учителка в Бг оцени представянето...

Общи условия

Активация на акаунт