Дюкан показва най-добре как да се подготвим за море - 252

• 55 715
  • 773
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро ! Hug
Четири страници бях пропуснала ,че сега на вилата нямам още нет и вечер не мога да ви чета ,обаче днеска като отворих и  #Crazy ми се замота главата .
Сега почвам подред:
Няма да цитирам имена,от новите ,който иска да чете и ще се познае сам.

В този режим НЕ СЕ ГЛАДУВА!Това вечеря от 3 варени яйца или половин пилешко бутче си е ГЛАД ,откъдето и да го погледнеш.Както казва Бигбаба и пекинеза и не би издържал.Значи за гладуване ако сте привърженици има друга тема.Не ви гоня ,просто ви информирам,да не стават грешки .Всеки ,който реши да се оплачи ,че не сваля първо да си помисли по следните въпроси:
Колко пъти на ден ям?
Какво количество ми е храната?
Пия ли вода?
Ям ли си триците ?
Правя ли П дните изчистени ?
А мерките ми как са ?
Да не би да съм в ПМС или направо МЦ?

Това е !Нищо сложно.Просто иска човек малко да се замисли и сам ще си намери причината.Вярвам ,че ще се справите .Умни момичета сте !

После :Колкото и малко да кърми една жена не е редно и добре да кара по схеми П,ПЗ -НЕ!Всичко отива при детето и ако проявим повече суетност за себе си ,отколкото грижа за детето ни,рискуваме да му навлечем проблеми ,а не мисля ,че една майка би искала точно това за детето си .Така че за БРЕМЕННИ И КЪРМАЧКИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЕТА ОЛЕКОТЕНА ФАЗА!ИНФОРМАЦИЯТА Е НА ПЪРВА СТРАНИЦА НА ТЕМАТА !ПРОЧЕТЕТЕ!

Аз днес не съм наясно много колко кг съм ,че кантара на вилата е обикновен и много ,много вяра му нямам . newsm78
ANNAFACE,страхотен резултат ,само не разбрах защо искаш да останеш още 2-3 месеца в трета .След като организма ти се е захранил ,минавай си в четвърта ,когато му дойде времето. Heart Eyes
Мимс ,аз затуй писах малка абитуриентка ,щото след 8 клас .До 12 ни е далече. Heart Eyes

elyam,това забежка ли му викаш ?Всички почти си консумираме мляко 2% и го смятаме за най-доброто . Heart Eyes

Айде стига съм писателствала ,че ще ви поизпотя . Joy

# 136
  • Испания
обедно време пия 2в1 дали е проблем няма захар ама знам ли  Whistling

- Може ли инстантно кафе 2 в 1?

Не, защото съдържа захар.

- А 3 в 1?

Не, защото освен захар, съдържа и сметана.

Цитатът е от блога: http://dukanskirecepti.wordpress.com/page/5/?s=%D0%BA%D0%B0%D1%8 … %D0%B5+2+%D0%B2+1

# 137
А да и това щях да пиша и го опущих. Whistling
desivalko,ако беше прочела какво пише на опаковката ,щеше сама да си отговориш можеш или не можеш да го пиеш . Whistling

# 138
Само да вметна, че в инстантното кафе 2 в 1 няма захар, но има сметана или сухо мляко, на опаковката пише обезмаслено, ноо четейки съставките напитката изглежда и мисля е нережимна!

Някой, в предната тема, мисля беше, май Tumbi999, пита дали да пие хапове Лида, ако правилно съм  разбрала и иде реч за Лида-та, в никакъв случай, от дискусиите и четенето в нета, от тия по опасни за здравето хапове за отслабване, аз лично не бях чувала. Naughty

ПП И още нещо по въпроса за яденето и режима:
Всъщност, смисъла на фразата "Яжте, за да слабеете", се крие не в безспирното гъчене, а в това, да се хапва толкова, колкото човек да не се чувства ограничен и че е на диетичен режим, смисъла е в това да излъжем организма, че не сме го подложили на режим, за да не тръгне да се презапасява, т. е. хапваме винаги, когато ни се хапва, но умерено, а не безконтролно тъпчене, до припадък, ако някой преди режима е поемал по малки порции и количества храна, не трябва сега да почва да се тъпче, като, че края на света ще дойде...Иде реч за пълните и лакоми люде, които без едно могат, с едно не и за да не се откажат от режима в началото им се позволява да си хапват дет се вика неограничено от режимните храни т. е. да не се лишават...като Дюкан е пропуснал да спомене, че с времето количествата следва да намаляват, а не да се увеличават, видите ли ядем и слабеем...защото идва после, после, когато ще започнем да ядем обща храна и тия количества ще ни изядат главата...

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 10:55 от Tumba_lumba

# 139
  • Плевен
ANNAFACE, супеееер!!!   bouquet Честито годинка с месечинка! Браво! Това е то - воля и постоянство! Браво!

Преди постоянно повтаряхме Четете, бе момичета!, а сега започваме - Яжте, бе момичета! Храната прави борбата!

Иии какво е това бебе - суче на почти 3 години!?! Това ли са новите тенденции в отглеждането на децата, че не съм в час! Не мяза ли малко на ...де да знам! После защо мъжете били цицомани! Майтапя се, не се обиждайте млади майчета! Само се чудя!

И аз искам да знам откъде е онзи кантар с процент мазнини...Ще се избием в къщи за един електронен със сина. Твърди, че откакто съм му превзела кантара, той е напълнял от некачване на него, а аз съм взела да отслабвам. Понечих да му дам механичния и при второто мерене на него да го сверя с нулата и той взе, че обидено се счупи - нещо като - Щом не ме ползваш - на ти сега! Синчето вика - Карай! Но ще трябва да си купим още един в къщи, че не става така! В тия времена във всяка стая има телевизор, а сега ще стане, че трябва и кантар!

# 140
Тумбе,аз съм забелязала сега в четвърта както съм ,че като ям протеини ,ми се яде много ,а като ям нережимна храна ,може и сама да си налагам бариери ама ми стигат една -две хапки.

ArhMih,ние пък тримата ,че и четирима даже се мерим на един кантар.Не трябва ли така?Какъв е проблема да го ползвате двамата?Не разбрах нещо. newsm78

# 141
  • София
Преди постоянно повтаряхме Четете, бе момичета!, а сега започваме - Яжте, бе момичета! Храната прави борбата
Аз ще посмея да не се съглася с това обаче  Rolling Eyes Споделяла съм многократно, а и доста съфорумки са го казвали, че количествата определено имат значение и големите пориции си водят до покачвания, за мен това е просто сигурно! Като изям 1 пъстърва или 1 пил. филе с 3 лъжици салата, нещата са ОК...  Обаче това общо е ок. 300 гр. Като изям обаче половин пиле, "гарнирано" с 1 литър айрян или пък 2-3 пил. пържоли + голяма чиния, пълна със салата, за мен това значи сигурен +. И не, не е вода, която ще изчезне още след идния П-ден, ами си е малко трайно плюсче-част от по-големия плюс, който ми се събира като краен резултат за седмицата. Та, за себе си съм убедена, че порциите трябва да са малки, че яденето "на корем" не е за мен! Въпросът е как да успея да го приложа на практика?!?
Освен това смятам, че именно яденето на корем във 2-ра фаза, липсата на какво да е ограничаване, е основната причина за провалящата се 3-та фаза, което за жалост забелязвам, че не е никаква рядкост. Не може до вчера да си ял по половин пиле, по половин кило дробчета, по 2-3 скумрии, и изведнъж да започнеш да ядеш по 1 бутче или по половин, по 1 рибка, по 1/2 кис. мляко вместо по цяло...
Аз лично смятам, че превъзпитаването на хранането, трябва да започне още от 1-ва фаза, не само качествено, но и количествено  Peace
За съжаление, аз не успях да го направя и го отчитам като своя грешка.

,,,Иии какво е това бебе - суче на почти 3 години!?! Това ли са новите тенденции в отглеждането на децата, че не съм в час!
Да  Grinning Точно това са новите теории и препоръки-кърмене колкото е възможно по-дълго... Има случаи и на 4-5 годишни кърмещи се деца...

Анн, поздравления!!! Ти си  пример не просто за успешна 3-та фаза, а за идеална!!!

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 11:41 от desitka*

# 142
Казах, че няма да се оправдавам, но пред перспективата да се окажа безотговорна и лоша майка, съм длъжна да го сторя. Първо, ако бях безразлична към здравето на детето си, нямаше да кърмя толкова дълго. И това с цената на пак казвам - здравословни проблеми. Никога не съм поставяла своето здраве над това на детето си. В противен случай щях да отбия много, много рано. Второ, онези от вас, които са кърмили дълго, са наясно, че при тази възраст на детенце и сукане само за заспиване, кърма почти няма и висенето на гърда е повече за успокоение  отколкото за наяждане. През голяма част от времето той просто си виси там, без дори да суче  Mr. Green /мдааа, ще стане цицоман/. Трето, направих си труда да попрочета стари теми и да проследя истории на кърмачки/чиито кърмачета също сучат само за заспиване/, практикували Дюкан от ударната фаза, както и онова, което лекари са ги консултирали.Така, оправдах се! Mr. Green
Сега благодаря на онези, които отговориха на конкретния въпрос, който поставих! Останете си с добро, момичета! Хубав ден и много успехи на всички, практикуващи режима!

# 143
  • Плевен
 За кантара - ами много по-удобно ми е като си е в спалнята ми и се меря на голо или по бикини. А и съм в мезонета на втория етаж. пък на сина спалнята (той е на 25 години) - си е на първия етаж. За целта да се мерим тримата с дъщерята...трябва да е в хола - ами никак няма да ми е удобно все да тичам гола насам-натам! Laughing
Деситката - нещо не си ме разбрала!!! Не съм казала - тъпчете се! Даже ако сте прочели моята примерна дажба е - една шепа зеленчуци и една длан месо...но никого не задължавам и да ме разбира! Аз съм чела без да пиша 2-3 години и съм си разбрала за мен нещата по режима...Сега си позволявам да пиша, но който искада чете и да разбира! Плюс това - те не ядат и наполовина на нормална порция новичките!
За бебетата казах да не се засягате, но влязох в час - препоръчва се ...дааа,  ти си чела за кърмещите мами на  2 год.и нагоре дечица и си запозната вече! Все пак разбрах, че повече са пристрастени мамите от дечицата!

# 144
  • София
Деситката - нещо не си ме разбрала!!! Не съм казала - тъпчете се! Даже ако сте прочели моята примерна дажба е - една шепа зеленчуци и една длан месо...но никого не задължавам и да ме разбира! Аз съм чела без да пиша 2-3 години и съм си разбрала за мен нещата по режима...Сега си позволявам да пиша, но който искада чете и да разбира! Плюс това - те не ядат и наполовина на нормална порция новичките!

Ами аз не съм визирала конкретно теб и твоето меню (то е чудесно, де да можех да го практикувам), просто мнението ти по темата беше последно, та затова съм цитирала част от него.  Peace
Аз като цяло не съм съгласна с основната теза, която се лансира тук "за да се отслабва, трябва да се яде" и по-специално с непрекъснатите препоръки за повече ядене... Всеки се засища с различно количество храна, имаме различен дневен режим, работно време и т.н. Та нека всеки сам прецени за себе си какво, колко и кога...
Освен това, казах, че не съм съгласна с тази теза, защото тя при мен не сработи, и при някои други момичета, които са го споделяли (няма да ги цитирам, който иска ще се включи) . Просто ми се струва малко крайно първият въпрос към новите да е винаги "колко ядеш?", първият извод за менюто да е "ядеш много малко/това е глад", а първият съвет "яж повече!".

# 145
  • Пловдив
Айде и аз да не се съглася. Не мога да приема нормално сутрин 100 грама мляко, на обяд 150 грама пилешко и вечерта 2 яйца. Това си е гладуване не само по Дюкан, а и изобщо. Храната, която ядем е нискокалорична - пилешкото 100 калории, млякото 60 калории, зеленчуците 20-40 калории и за да се достигне задължителният минимум на ден - 1500 калории трябва да се яде. От гладуване какво става мисля, че всички сме наясно и няма да го пиша отново. Да, в трета трябва да се намалят количествата - но на другите храни, които са калорични. Но за да се отслабне успешно трябва да се яде - в рамките на разумното, което означава, че ако се ядат само протеини количеството наистина не трябва да е малко.

# 146
  • Испания
Аз като цяло не съм съгласна с основната теза, която се лансира тук "за да се отслабва, трябва да се яде" и по-специално с непрекъснатите препоръки за повече ядене... Всеки се засища с различно количество храна, имаме различен дневен режим, работно време и т.н. Та нека всеки сам прецени за себе си какво, колко и кога...
Освен това, казах, че не съм съгласна с тази теза, защото тя при мен не сработи, и при някои други момичета, които са го споделяли (няма да ги цитирам, който иска ще се включи) . Просто ми се струва малко крайно първият въпрос към новите да е винаги "колко ядеш?", първият извод за менюто да е "ядеш много малко/това е глад", а първият съвет "яж повече!".

Такаааааааа. С риск да досадя отново, /но пак казвам, след като се пише във форума, може да се очакват всякакви коментари,/ искам да кажа, че всеки може да си интерпретира режима както си иска и както му е удобно. Но!  Naughty После се оказва, че нещо не вървиииии, килограмите не падаааааат, не се получава очакваият ефект. И защо, според вас? Според мен е точно благодарение на индивидуалните интерпретации. Няма как да сме по-католици от папата!  Naughty Няма как да готвиш пилешка супа и да очакваш да се получи крем карамел. Няма как да следваш филология и да очакваш да получиш диплома по математика.  Wink

Затова, като имате съмнения, отворете пустата книга. Какво четем там по този въпрос  smile3529:

"Няколко общи съвета

Яжте толкова често, колкото ви се иска

При това яжте много и преди да огладнеете, за да не се изкушите от някоя нефигурираща в списъка храна.

Никога не прескачайте ядене

Прескачането на ядене е голяма грешка, често извършвана с добри намерения, но която може да дестабилизира режима ви. Икономисалата храна не само ще бъде компенсирана от по-обилно консумиране при следващото ядене, но и организмът ще се мобилизира и ще извлече от него и последната калория. А и усиленият глад ще се насочи към по-засищащи и калорични храни."

А "Яж, за да отслабнеш!" не е форумска измишльотина, а препоръка на Дюкан.  ooooh!

Снощи прописах и в испанския форум. Публикувах си и колажа. След охкане, ахкане и поздравления започнаха да ми задават въпроси. Отговорих на всички и изразих мнение по един коментар-съвет на испанска дюканка, че като се прави нарушение, трябва да се прави до обяд, за да имаш време да го "поправиш" с физическа активност и съобразено с това нарушение хранене следобяда.  ooooh! Обясних деликатно за иглата и балона, като подчертах, че не съм чела книгата на испански и може пък там да го няма тази пример /не мога и да си представя, че го няма, ама да съм по-деликатна/. Е, отговориха ми, че човек не може да не прегреши. Повече не се върнах към въпроса.

Та така, мили момичета, дюканките са си еднакви, според мен, където и да са родени /стриктно спазващи режима, нарушаващи, философстващи, по-големи специалисти и от Дюкан и т. н./.  Simple Smile

ANNAFACE, smile3501 newsm10   love001

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 13:04 от smileys

# 147
  • Лутаща се
Видях отчета ти и мислех да те питам откъде и каква марка е кантара?
Ето това е кантарчето ми. Понякога го пускат и на промоция. Купих си го от В.Търновския Техномаркет.

# 148
Все пак разбрах, че повече са пристрастени мамите от дечицата!
Има нещо вярно! Wink Не съм се засегнала изобщо! Знам, че е шега. И ние вкъщи се шегуваме с това, че ще стане цицоман! Mr. Green

# 149
С риск да стана досадна, отново ще се включа в дискусията за яденето и количествата:
Според мен максимата е" "Не гладувай, за да отслабваш!", а не: " Яж, за да отслабваш!". Мисля има тънка разлика, това, че е казано, че можеш да изядеш едно пиле печено на грил за обяд, не мисля, че е казано, че трябва да го направиш, позволеното не е задължително, а е дадено като формула за липса на ограничение, ако те е нападнал глада и не можеш да го озаптиш. Аз съм хапвала почти цяло пиле на грил, но това не трябва да е правило, а изключение. Така мисля аз. Наистина трябва да се хапва, не трябва да се гладува в никакъв случай, но и не трябва да се тъпчем като прасета за заколение. Peace

ПП И това с превъзпитанието на хранителните навици, поне за мен все още е мит и легенда. Много се радвам, че част от момичетата и момчетата успяха и са успели да се превъзпитат по отношение на храненето, но за мен това все още си е химера и все още без едно мога, но с едно не, за жалост, и втора фаза ме научи, че и така мога, че и така става, стига да ям режимности...това е моя крайъгълен камък....ама, ако не ям само режимности, положението став: елате ме вижте...тааа....това от мен по повод храненето и количествата...

Общи условия

Активация на акаунт