Дюкан показва най-добре как да се подготвим за море - 252

• 55 718
  • 773
  •   1
Отговори
# 150
Ха добър ден! Аз днес докато се наканя да ви прочета и денят преполовил. Сутринта бях на зъболекар. Един зъб ме трови от 10 дни. Все си мислех, че се рони зъбен камък, пък то зъбът се ронил. Последно бях на профилактичен преглед преди 1 г. и 4 м. Попитах лекарката дали е възможно да е от режима. Казах й, че всеки ден ям кисело мляко и извара. Пия по едно хапче калмацин. "Не е от режима"- беше отговорът. "Ти нали ражда скоро? Кърми след това." Ами да- раждах преди 1 г. и 5 месеца, допреди 6 месеца кърмих. "Ами от това е, детето си извлича своето". Ако не бях почнала режима пак щеше да стане така с въпросния зъб.
За яденето- няма какво да добавя. С времето като отслабваш и коремът ти се посвива, та има логика и да намалиш количествата. Ама в началото като си ял по 400 гр. и изведнъж щом минаваш на режима да започнеш да ядеш по 100-150 гр. не ми се вижда разумно. А с времето като намалиш килограмите, то вече и не ти се яде по толкова.

# 151
  • Лутаща се
Tumba_lumba, ако знаеш как искам да имам гърди като на мацката от аватара ти  Rolling Eyes
Моите бяха, подчертавам бяха сравнително големи. Уви красотата изисква жертви. Дадох ги под формата на бюст. Сега имам имитация на гърди. Та по този повод, понеже банския ми виси ужасно и е с празни чашки  Cry, реших и аз да се включа в редиците на притежателките на нов бански. Добре, че моделиерите са помислили и за умели имитации на големи размери. Който не знае какво крия под горнището ще  #Crazy            Joy Joy Joy

По повод на храненето - аз си нося приготвена от мен храна в офиса и когато огладнея хапвам. Нищо че не е станало обяд например. Сега забелязвам, че от самосебе си съм намалила количествата, защото връщам храна у дома. Преди изяждах всичко. Та ето едно примерно меню:

Закуска - тричава палачинка, или джоб, или филийка с 1/2 кофичка кисело мляко + 1 ч.л. ленено семе
Втора закуска /към 10-11/ - порцията ми за обяд - около 400 гр някаква манджа, в зависимост от деня П или ПЗ. Сега вече вкарах и ВХ
Обяд - към 14-15 часа -  парчета телешко месо или пилешка пържола, или нещо такова, ако е зеленчук - 2 краставици или моркови. Количество около 300-400 гр
Вечеря - към 19-20 часа - нещо по-леко. Понякога само салата, таратор, снощи си доядох шкембе чорбата и ядох риба на скара. Просто каквото е хартисало от предния и по-предния ден.
Изпивам 2-3 литра вода на ден + 2 кафета

Дали е много или малко не знам.
Но на мен явно ми е достатъчно и успях равномерно да сваля килограми и размери. /С изключение на гърдите де  #2gunfire #Cussing out  Laughing/

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 14:06 от skarlet71

# 152
Tumba_lumba, ако знаеш как искам да имам гърди като на мацката от аватара ти  Rolling Eyes
Моите бяха , подчертавам бяха сравнително големи. Уви красотата изисква жертви.

Дали е много или малко не знам.
Но на мен явно ми е достатъчно и успях равномерно да сваля килограми и размери. /С изключение на гърдите де  #2gunfire #Cussing out  Laughing/

Скарлет, нали знаеш израза: "Голямо дупе си върви с големи цици" Joy  И мойте взеха да зачезват, че и поувисват. Ама и размер 90, чашка DD или Е си ми беше в повечко. hahaha

# 153

twisted_logik , не знам какво вечеряш, но ако аз хукна да бягам след вечеря, ще се претърколя напред. Не ти ли е тежко да тренираш на пълен стомах?

Ами хапвам кисело мляко около 200гр. с малко степче вътре и 2 кюфтенца от пилешки дробчета Grinning И да ти кажа доста добре ми идва тренировката, бързо-бързо ми минава тежкото на коремчето

# 154
  • София
Момичета, това лято ще гледам смело към морето - вече се харесвам и се чувствам конфортно в бански. Боря се в трета, имам си още много в нея (до към края на годината), но се чувствам добре, вече си хапвам разнообразно, правя си по 2 П дни в седмицата и май се захраних с всички позволени в трета фаза храни. 50 кг виждам само след П ден, в ПЗ, В и Г - все съм 51- 51,5. Явно не мога да поддържам 50 и това си е. (калкулаторът ми е 55, влезнах в трета на 01.03 на 50 кг).

# 155
  • София
smileys, никога не съм определяла правилото "яж, за да отслабнеш" като "форумска измишльотина". Просто казах, че това е основна теза, която се лансира в темата, в смисъл, че се оповестява, изтъква и препоръчва най-редовно (среща се почти на всяка страница, че и по няколко пъти).
Що се отнася до правилата/съветите, които си цитирала от книгата-да, точно тях спазвам вече сума ти време и го отчитам като моя грешка, защото именно хранененето по всяко време (дори преди да сме огладнели) според мен не може да превъзпита начина ни на хранене. Никога не съм казвала да се пропуска хранене, нито да не се яде, да се икономисва храна... Казвам, че храненето не трябва да бъде в неограничени количества и заставам зад това си твърдение. Не съм казвала никога и, че който яде много, няма да отслабне. Аз самата също съм си свалила килограмите, ядейки по 2 порции на хранене. Но пак казвам, отчитам го като своя грешка, защото този начин на хранане, и най-вече на мислене, не води до основната задача на продължителния режим, а именно-превъзитаване на хранителните навици на "дебеланкото". Категорично стоя зад мнението си, че е по-полезно да се яде когато ни се прииска, в нормални количества (а дори и ограничени, ако това ни е вече 10-то похапване примерно), отколкото да се яде по много, че дори и без да сме гладни, за да се застраховаме, че няма да огладнеем по-късно и да се нахвърлим на забранени храни.

За мен задачата сега е как да се науча да се храня редовно, на малки порции (не по-големи примерно от това, което е цитирала ArhMih от постовете на nicolexa), как да се науча да се ограничавам, след като досега не съм го правила, как да започна да мисля за грамове и калории, след като до сега въобще не са ми минавали през главата такива мисли, как да се стремя към хранене в приблизително еднакво време от деня, след като до сега съм си яла когато ми скимне...
Защото, както неведнъж съм казвала за себе си, в момента не съм дебелана по фигура (въпреки, че има още какво да се желае), но съм дебелана по душа и на акъл... А това също трябва да се промени!!!

rossykv, поздравления! Ще чакаме снимки от морето  Wink

# 156
  • Бургас
Здравейте,красавици  bouquet
Днес празнувам с вас свалянето на първите 10кг,много ми е кеф да го напиша.
С радоста от свалянето на поредния килограм,установих че ми е дошъл и МЦ,този път без кантара да отчел неговото приближаване,но понякога се случва,а може и следващите няколко дни да се повиши малко теглото ми,както и да е.
Голямо спорене е паднало пак.Лично за себе си казвам,че спазвам някои правила този път.Примерно да не ям след 20ч,даже и 19ч,но без да се вманиачавам в това.Храня се когато съм гладна,не се ограничавам в малки порции,но да са нормални,зеленчуците не са ми големи количества.Определено докато бях бременна и кърмех много се стараех да не преяждам и все внимавах,но 40кг са си пак на мен,просто нямам шанс,единствено навика да не ям между основните хранения ми остана от този период и сега ми е по лесно.
ANNAFACE,браво на теб,чудесен резултат.Пожелавам ти завинаги да запазиш добрата си форма  bouquet

# 157
  • гр.София
Мирааа  Hug честити свалени килограми , голям кеф а 10кг. Shocked само си представи колко е много  Laughing
Браво на теб -Отличник , искам и азззз  Praynig

# 158
  • Бургас
Мирааа  Hug честити свалени килограми , голям кеф а 10кг. Shocked само си представи колко е много  Laughing
Браво на теб -Отличник , искам и азззз  Praynig
Много благодаря Hug.Моите са много затова и при теб ще стане,просто си трябва упоритост.Не забравяй, че когато имаш по малко за сваляне ,няма как да стане за един месец Peace

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 22:31 от Mira 1919

# 159
  • София
Здравейте. След темата за ендометриоза, която продължавам да след (за съжаление) и след проведеното хормонално лечение трябва непременно да сваля дестина килограма. Възхищмавам ви се като гледам какво сте постигнали! Дано и аз успея да отслабна с Дюкан! Вашите постижения ще ми служат за стимул!

# 160
  • Испания
veseto87, добре дошла!  Hug

Разбира се, че ще успееш, стига да спазваш стриктно режима. Прочети книгата. Ако я нямаш, има линк на първа страница, за да си я изтеглиш. Също на първа страница на всяка тема са описани основните моменти на режима.

Като започнах режима, бях на поредното хормонално лечение, свързано с непрекъснато кръвоизливи, които не ми даваха мира в продължение на 18 години. Вече повече от три години напълно забравих и за лекарства, и за кръвоизливи. Да чукам на глава! Wink

Успех! Simple Smile

ЕДИТ: Мире,  smile3501  love001 Пич си ти!   love001

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 23:51 от smileys

# 161
  • София
Благодаря за подкрепата. Чела съм книгата, запозната съм с режима. Майка ми свали доста килограми с Дюкан, така, че имам съвсем близък пример. Simple Smile Искам нещо да попитам: Ако искам да сваля 10 кг. 5 дни ударен режим достатъчни ли са? И още нещо: има един хляб Вита силует, той е без брашно, на него пише, че съдържа пшеничен шрот. В нета четох, че това са трици. Интересно ми е от него дали може да е яде по филийка на ден? Благодаря предварително. Simple Smile

# 162
  • София :(
                Добра ви вечер  Hug
     Хубава дискусия се е заформила днес и мисля да споделя и собствените си наблюдения по въпроса, за да на повтарям десет пъти едно и също персонално - при мен във втора правилото "Яж, за да отслабваш" важеше с пълна сила и колкото повече хапвах, толкова по-неусетно се топяха килцата, но когато смених работата и вече нямах толкова възможности да си гриза често и по малко... нещата се закучиха. Започнах да не ям през деня, да се ограничавам вечер и ... влязох в трета с около 7 - 8 кг над калкулатора. Знам, за някои това са килограмите, които искат да свалят изобщо, но за мен, на фона на свалените 45 кг си бяха нищо, така че след няколко месеца борба се предадох. Лошото е обаче, че и в трета на работа нямам време да ям, а колкото и странно да звучи, въпреки по-краткия работен ден сега, съм по-изморена и не ми се върти да готвя за мен, за половинката... - подкарах я малко през просото - сутрин триците и чааак за вечеря каквото и да е друго. Да, вярно, в умерени количества, според препоръките на Дюкан за порциите и грамажите, но уви... При мен без редовно хранене не става, ако не хапвам през два - три часа всичко ми се лепва обратно на дупето. Така че от вчера съм решила - ако ще градината да се срутва над главата ми, аз ще ям по определено време и няма да си връщам закуската, обяда и междинното хапване за вечеря в къщи  Crossing Arms Не че го спазих тези два дни  Blush, ама нейсе, поне имам доброто желание да го направя  Peace
     Толкова по въпроса за яденето и не яденето, за количествата и отражението им от мен.Разни организми, разни нагласи и разни ефекти...
     ANNAFACE, честито, сладурано  Hug  bouquet Чудесно се справяш, гордост наша  Heart Eyes Бе да му се не види, много ми напомняш с хъса си друга една любима муцунка, трайно забягнала от темата - mirka75. През една пряка живеем и не съм я виждала от сто години...
     lout , нищо и няма на кожата, прибира си се, че даже става по-хубава от оригиналната, само търпение му е майката, че и бащата  Peace
     p_i_i , аз много рядко си ям триците с кисело мляко, така че... за мен в закуската има и извара, и яйце или някакво филе, шунка, варено пилешко, често и домат или краставичка... - с една дума - сандвич. То и за това ми държи сито до към вечеря  Crazy
     desivalko_ , доброто настроение е решаващо за добрите резултати при среща с Кантарев  Wink
     tonnny_bg , те се скъсаха тия деца да абитуриетстват бе - след детска градина, след 4 - ти, след 8-ми, след 12-ти клас... Само да са дълбоки на мама и тате джобовете, че иначе... дупе да им е яко  ooooh! Не бе,  ArhMih има предвид, че ако кантара е в помещение, което се полза от всички членове на домакинството е малко неудобно да се мериш гола или по бельо докато децата/родителите/свекърите щъкат наоколо, за това - кантар във всяка спалня и всеки се тегли насаме  Wink
     Tumba_lumba , няма обща храна за нас, душооо..., няма  Naughty 3+ и толкова, че даже и 3+ може да ни е много, на мен поне де, като си знам хамела  Blush ooooh!
     ArhMih , ма пък много тънкообидчив тоз стария Кантарски бе  hahaha Ама какво пък, един кантар струва мнооого по-малко от един телевизор или компютър, така че - персонален компютър - персонален мосю льо Кантар  Wink
     svetlana_78 , май има нещо вярно, че това висене на цица е успокоение за теб, не за малчо  Laughing Я овесвай там баща му и приключвай с пародията, че да си подкараш режима като хората. Хем с "упражнения" отслабването е много по-ефективно  Wink
     skarlet71 , ти ако имаш време да ядеш толкова, значи нямаш работа на работа  hahaha Аз днес пак закусвах на обяд и обадвах в къщи, след 18... Познай дали вечерях  Blush А вече се каня да спя...
     veroni76 , това ми напомня за една приятелка - купува и мъжа и по някакъм повод секси бельо, обаче... купува сутиен с чашка С. Слага мацката подаръка, пооглежда се  и... "Скъпиии, С, С ама май е D"  Joy Пък моите, да му се не види, не се смалиха бе, че даже и се разхубавиха  ooooh!
     twisted_logik , е, не звучи като да преяждаш, ама аз като хапна и ... започвам да изпитвам привличането на възглавката  hahaha
     rossykv , адмирации и да се насладиш максимално на новата си форма  Peace
     Mira 1919 , скоро вече няма да ги усещаш тези 40 килограма, пък и те вече са 30, а останалите бъричко ще последват тези 10  Peace
     veseto87 , добре дошла! Десетте килограма лесно ще ги свалиш, зависи само от теб   bouquet
     Лелеее, аз като не пиша, не пиша, пък като се разпиша, та нямам спиране...  Blush Хайде да раздавам по нещо меко за гушкане и да отнасям плувката, че кое време стана ...  ooooh!

Лека, мека, палава, розова и режимна нощ  Hug Hug Hug

# 163
Mira 1919, честити –10 килца!
veseto87, добре дошла!Успех в борбата с излишните килограми!5 дни ударна
фаза са идеални за теб.Схемата 5/5 пък е моята успешна схема.Хляба остави за 3 фаза.
Лично аз трябва да ям, за да спя Joy Момичета такова безсъние си докарах онази нощ,
 че в дванадесет часа през ноща си варих яйца.Ама глад голям.Другата седмица ще
давам отчет за мерки и теглилки, защото правя месечинка.
Лека нощ и приятни сънища!
mimensita, раздала козинките,за което благодаря!

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 23:25 от efito

# 164
Мерси на всички за милите думи днес  Hug

Корнитоооо не се скатавай, ами идвай тука на отчет да кажеш как вървят нещата. Деската и тя също  Peace
По въпроса с храната - аз няма да се изкажа, че съм патологичен случай впревъзхитаването на "хранителните навици"  Blush
Айде лекинка  Peace

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 00:46 от ANNAFACE

Общи условия

Активация на акаунт