Има ли го някъде по света това?...

• 21 986
  • 376
  •   1
Отговори
# 135

Натрапено по отношение на некролозите ми се струва слагането им на определени места.
В нашия вход постоянно се слага некролог на младо момиче - да, това е начинът на родителите да скърбят и ги разбирам, заради което не съм го махала, но... аз също съм загубила дете и скърбя, та техния некролог ми бърка в раната. И то много. Защо трябва да става така, когато могат да гледат снимката на детето си у дома? Аз не искам от тях да страдат с мен, но не искам и аз да изпитвам болката им, въпреки съпричастността си. Peace

Защото хората са различни и по различен начин възприемат и показват мъката си.
           Не мисля, че искат да ти натрапят нещо, или искат да те наранят Азаф, да бръкнат в раната ти. Не, не мисля така.

И аз страдам мълчаливо, но разбирам и другите. Не е нужно, човек да възприема като натрапване начина, по който другите преживяват мъката си, макар и различен от нашия.

Боли ме и за твоята болка и за болката на другите родители/от входа ви/. Hug

# 136
azaf говориш за някакви конкретни случаи .В които не виждам какво са ти натрапили .
Нито пък обсъждаме хората ходили на погребения ей така за разнообразие.
Говорим за простотията да наречеш некролозите ,паметниците ,погребенията и помените показност ,която те дразни/не конкретно теб/.
Последния ми спомен е как бабата на мъжът ми погребваше синът си .Искаше хубаво погребение с хубава храна ,хубав паметник ..... и повтаряше"моето момче заслужава"
На мен също ми се струват някак си излишни тези неща ама слава-богу не ми се е налагало все още  да се сблъскам истински .
Между другото недейте да сте против паметниците по пътищата въпреки ,че са сложени по друга причина предполагам всеки ,който подмине такъв леко намаля скоростта.

# 137
  • Paradise
simplyaven, какво си мислиш, идея си нямам.
Давай по-спокойно, никъде не визирам никой, всеки мери според собствения аршин.
Ако ти се идентифицираш с "ние", е твой проблем, не мой. Peace
Каква болка съм изпитала и колко сълзи съм проляла, никой не знае, а и не е работа на форума, още по-малко на теб (нищо лично!)

# 138
Аз съм съвсем спокойна. По същия начин и моята болка си е лична, без некролози. Това по принцип е нещо твърде лично - как се изживяват подобни неща. Не видях причина да се скача срещу тези, които пък не ползват некролози. Логиката е една и съща. За непочитане пък изобщо не може да става дума. Нищо лично.

# 139
Забранявам да се залепят некролози на починали близки, защото ми напомнят за случилото се с моите роднини! Sick Ужас...
Докъде са стигнали хората в егоизма си! Гади ми се.

# 140
И в двете посоки се прекалява, както винаги в тоя форум.

# 141
  • Paradise
В БГ е прието да се ползват некролози, т.е., традиция.
Ако толкова много ни дразни тази традиция, нека направим референдум "Против некролозите" (примерно).
Не разбирам това подскачане - примерно в Канада няма некролози, в САЩ няма некролози - ами много важно как е в Канада/САЩ/Германия..., ние говорим за България, това е по-важното!

Поне аз така разбрах темата - "за чий са тези некролози? Много ме напрягат" (това си е моя интерпретация).

# 142
  • Tам през Атлантическия океан

Между другото недейте да сте против паметниците по пътищата въпреки ,че са сложени по друга причина предполагам всеки ,който подмине такъв леко намаля скоростта.

Хехе да бе така , тогава защо са едни през друг  Tired каква тъжна ирония а ?

Ако така почитахме/приветствахме живота,раждането на нещо ново ехеееее  Hug 

Китана Peace

# 143
Забранявам да се залепят некролози на починали близки, защото ми напомнят за случилото се с моите роднини! Sick Ужас...
Докъде са стигнали хората в егоизма си! Гади ми се.

ooooh!

Давай! Повръщай!
Някъде да видя да искам да се забрани нещо такова. Просто искам хората да се съобразяват и аз да се съобразявам с тях. За мен е егоизъм да ми навират в лицето факта, че имат починали близки, когато има и други начини за комуникация, та да съобщят на хората. Капиш.
Некролог може да се залепи на собствената входна врата, но не на чуждата или общата...
Както и да е.
Няма да заговорим на един език.

# 144
  • Варна

Ако така почитахме/приветствахме живота,раждането на нещо ново ехеееее  Hug 

Peace

# 145
Аз се чудя как живеят тея хора, които се дразнят от толкова много дребни неща всеки ден.
Дразнили ги некролозите по улиците... Никога не ми е хрумвало, че някой може да негодува против нещо такова...

Има си хас да карам някой да не лепи некролог на баща си, щото видиш ли, и моя е починал, та да не си спомням ... Съобразяване е друго. Твоето е чист егоизъм! И се казва "капиши" бе, не разбрахте ли най-накрая!

# 146
azaf, мненията ти по темата правят впечатление с толерантността, разбирането, точните разяснения и спокойния тон. Повече такива ми се иска да чета. Благодаря!

# 147
Преди няколко години познавах един възрастен човек от входа ни.
Помагаше на домоуправителя.
Виждах го до последно - прав и здрав.
След два месеца от последния път, когато го видях, видях на входа залепен некролог, с неговата снимка.
Ако го нямаше некрологът, нищо чудно като съм видяла жена му да я попитам как е, без да знам, че е починал.
Интересно ми е така по-малка ли ще е болката й?!
Когато се прибирам в стария ми дом, по същия начин се информирам от таблото с некролозите във входа. И никога не изпадам в неудобни ситуации да попитам за някой, който е починал.
Не искам да си представям болката на близките му, ако това се случи.
Така че аз приемам некролозите, дори и поради тази причина - да не се чувствам неловко, причинявайки болка на някой, който е загубил свой близък...

# 148
ОК, егоистка съм, защото ме дразни залепения некролог, но си трая.
Не съм карала никой да се откаже от лепенето, ама поне да му мине през главата мисълта, че на този свят надали има човек, който никога не е преживявал загуба на близък.
Ако го махна в пристъп на амок, тогава какво ли ще съм?!
И хич не ми пука как се казва, БЕ.

azaf, мненията ти по темата правят впечатление с толерантността, разбирането, точните разяснения и спокойния тон. Повече такива ми се иска да чета. Благодаря!

Благодаря и затова ще се оттегля, защото се оказва, че да имаш по-различно мнение, без да го налагаш, е егоизъм. Peace

# 149
Преди няколко години познавах един възрастен човек от входа ни.
Помагаше на домоуправителя.
Виждах го до последно - прав и здрав.
След два месеца от последния път, когато го видях, видях на входа залепен некролог, с неговата снимка.
Ако го нямаше некрологът, нищо чудно като съм видяла жена му да я попитам как е, без да знам, че е починал.
Интересно ми е така по-малка ли ще е болката й?!
Когато се прибирам в стария ми дом, по същия начин се информирам от таблото с некролозите във входа. И никога не изпадам в неудобни ситуации да попитам за някой, който е починал.
Не искам да си представям болката на близките му, ако това се случи.
Така че аз приемам некролозите, дори и поради тази причина - да не се чувствам неловко, причинявайки болка на някой, който е загубил свой близък...

И аз така разбрах за човек от съседен вход, с който само сме се поздравявали (покрай кучетата се "запознахме"), че е починал.
Изобщо не ми е хрумнало да се сърдя на жена му, че е залепила некролога на човека "където не му е мястото". Само за това ми оставяше да се дразня... ooooh!

То пък, разбираш ли, само това им е в главата на хората като загубят близък - къде да му залепят некролога, така че да не дразнят тънкообидните лели. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт