Има ли го някъде по света това?...

• 21 975
  • 376
  •   1
Отговори
# 360
Стига бе, Мариан не е умрял, това не е некролог. Хвана се на бас, че ще издържи 2 месеца без Ариана. Затова не може да пие.
Глей, някои виждат некролози навсякъде. Това не е нормално психическо състояние вече...
да бе, ама аз видях плаката, преди да изгледам рекламата и може да ме наречеш психично болна, ама точно с некролог го свързах и бях изумена Confused
Шегувам се с психичното състояние, де. Не се обиждай.

# 361
Изненадвате ме доста!
На цялата ни "оправена и почистена" страна, зарината в боклуци, фасове, кучешки изпражнения, мръсни памперси, употребявани дамски превръзки, найлонови торбички, летящи на воля и висящи от дърветата и т.н. и т.н., кусур ви бяха точно некролозите и в тях се вторачихте?!
Недей!
Сега ще започнат да преливат вода от една кофа в десета, че не било същото това, с онова...
И не можели да се сравняват...  Mr. Green

# 362
  • В.Търново
Изненадвате ме доста!
На цялата ни "оправена и почистена" страна, зарината в боклуци, фасове, кучешки изпражнения, мръсни памперси, употребявани дамски превръзки, найлонови торбички, летящи на воля и висящи от дърветата и т.н. и т.н., кусур ви бяха точно некролозите и в тях се вторачихте?!

Ами да,те са част от тази гледка...

# 363
... Но ако недай си Боже на някого се случи,незнам дали тогава ще плюе и ще храчи жлъч и злоба...
Е,тогава сърцето ти е там-в земята! Тогава за теб Задушница е "празникът" на това,което си загубил! Тогава искаш и се опитваш да направиш за детето си това,което не си могъл да направиш приживе...Не че е възможно да направиш нещо вече за него...Но ти носи едно успокоение това,да му занесеш любимия сладолед,парченце пица,която то толкова е обичало...И не за да покажеш на разни "умни и отегчени лелички" колко страдаш,а за да си намериш повод да отидеш и да си изплачеш сълзите...мъката...И не ми разправяйте,че не това е начинът...Аз страдам веки един момент за това,което съм загубила,но на Задушница е ден за поклонение ...и размисъл...
...

Е, не се сдържах. Това наистина вече е грозно мерене на болката. Погребала съм син, загубила съм и 2 неродени деца. Имам ли право на мнение?!
В Библията пише: „Друг пък от учениците Му рече: Господи, позволи ми, първом да отида и погреба баща си. Но Иисус му рече: върви след Мене, и остави мъртвите да погребват своите мъртъвци” (Мат. 8:21, 22; ср. Лук. 9:59, 60).
Всеки има своята гледна точка и за мен е грехота да не пусна душичките на децата ми да са с Бог, а насила да ги дърпам обратно по Задушници...
Грозно и грубо. Само заради правото ми да гледам по друг начин, различен от твоя и да изразявам мнение. Така излиза.
Аз не ти забранявам да правиш нещата, които правиш. Не ме наричай "плюеща и храчеща жлъч", моля.
И други изказвания имаше в този дух, само заради по-различното и достатъчно толерантно споделено мнение, че има хора, изпитващи неприятни усещания, свързани с това вторачване в мъртвите.
Има и хора, които са изгубили много и близки хора /темата не е за мен и няма да изреждам, за да не си ги мерим/. И излезе, че не изпитвам чувства, защото не вярвам в идеята, че мъртвият е наоколо, а в това, че душата му има право на покой...

# 364
Можеш да си кремираш близките и веднага да забравиш за тях, като си такъв новатор. Никой няма да те съди за това.

Би ли ми обяснила как едното е равно на другото и автоматично ли произтичат едно от друго, защото от много призиви за толерантност, като плесне някой като теб нещо подобно и се чудя докъде може да стигне човешката наглост. Просто да ми обясниш схемата като как двечките тези подчертани неща са във взаимна връзка. Благодаря предварително.

# 365
Изненадвате ме доста!

Ами да,те са част от тази гледка...

Да започнем по степен на важност, тогава! Защото на мен пък ми е много важно, децата ми да не настъпят нещо, както си вървят към училище!

Да се заемем с това, което по неволя газим и след това с останалото, което не бих казала, че е чак толкова наболял проблем!

# 366
Изненадвате ме доста!
Недей!
Сега ще започнат да преливат вода от една кофа в десета, че не било същото това, с онова...
И не можели да се сравняват...  Mr. Green
Направете един списък в какво е разрешено да се вторачват потребителите и в какво не. Най-добре.  Hug
Очаквам вашите теми.

# 367
  • София и там където не се пуши
Изненадвате ме доста!

От две години насам, твърда, че няма такава мърсотия вече, дори с кучешките лайна в нашия квартал успешно се борят наши млади майки. Щом и косат, а не бяхме виждали косене от години.

Фасове се намират, но доста са намаляли и те. Просто не мога да повярвам, как и моят мъж си гаси фаса и си го хвърля в боклука.

А за младите хора от некролозите има и доста подигравки направо. Младо момиче на снимка, а се оказва 90 годишна старица. Така майката на мой съсед предизвика инфаркт на квартала, майка му окачила снимка на младини на мъжът си ( а баща му никой не познава и никога не е живял тук) , а те си приличат със синът и някаква снимка на излет в планината, и двамата лекари с титлата отпред ..ужас направо   Shocked   ....................

# 368
Аз пък се изненадах неприятно като в почистването на детската площадка пред блока в София се включиха само няколко от майките в блока, но... Затова пък останалите не спряха да си хвърлят фасовете по и около площадката. Така че, тия призиви отдавна си ги пускам покрай ушите, защото видях какъв "ентусиазъм" цареше. Нищо чудно някоя от същите тези майки да е автор на форумни лозунги за чистота. Мдам. И, разбира се, доводът е, че това не е тяхна работа, а на общината. Но аз като съм загрижена детето ми да не стъпва в л...а, хващам ръкавиците и торбичката, не чакам общината, нищо че дори не живея там. Та, това е по въпроса с чистотата.

# 369
...Щом и косат, а не бяхме виждали косене от години.
...

Изчакай да минат изборите, пък виж дали ще продължават да косят.
Сори за оффа.

# 370
Изненадвате ме доста!

От две години насам, твърда, че няма такава мърсотия вече, дори с кучешките лайна в нашия квартал успешно се борят наши млади майки. Щом и косат, а не бяхме виждали косене от години.

Браво на младите майки! Сега остава да започнат да откачват и некролозите и всичко ще се оправи!

Повече няма да пиша по темата, изчерпах се!

# 371
  • София и там където не се пуши
Аз когато съм чистила пред блока, не съм гледала дали друг се включва - признават ми го не мога да се оплача. Децата ми пораснаха, сега съм казала младите, които хвърляха боклуци и вече пораснали доста се организират и чистят. В момента имаме пубери на 17-18 години, вечерно време хвърлят. Майките чистят и псуват, както аз съм псувала, когато са цапали те , ами върти се светът, ноооо пак казвам, нещата са доста по-добре. Моите деца ги уча и не мога да се оплача, от тези са които не хвърлят. Всеки трябва да си учи детето, дано за едно поколение се оправим.

argun това не е предизборно, обсъждахме го, доста от по-рано започна това.

# 372
...
argun това не е предизборно, обсъждахме го, доста от по-рано започна това.

Ама, моля ви се  Grinning и ние го обсъждахме и даже направихме усилие да си спомним кога за последен път са ни косили тревата за сметка на общината и са пръскали за кърлежи. И кога за предпоследен път...

# 373
Дороти,много ми хареса поста ти и по-специално частта,в която казваш,че е неуважение към починалия некрологът му да се развява грозно. Наистина като че ли трябва да има някакъв срок,след който да се махат.
Азаф,не мисля,че ставаше въпрос за сравняване на болка. Или поне аз не го разбрах така. Наистина да раздадеш е начин за много да се докоснат до близкия си. Сис по-скоро се възмущаваше от това,че тази традиция се приема за показност. За някои може и да е. За повечето не е.

# 374
Такива теми май трябва да се трият. Малко е  да бъдат заключени. Може би трябва администраторите да кажат тежката си дума за тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт